Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Υπουργείο Παιδείας: Διαδικτυακός διάλογος μεταξύ υπ. Παιδείας και πολιτών για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Δελτίο Τύπου

Άμεσες απαντήσεις σε «ζωντανό» χρόνο για τις αλλαγές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, έδωσαν σήμερα 25/07/2011, εμπειρογνώμονες της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, που επεξεργάζεται το σχέδιο Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Οι ερωτήσεις κατατέθηκαν  στο επίσημο ιστολόγιο του Υπουργείου http://www.minedu.gov.gr/blog/ καθώς και στο λογαριασμό του στο Twitter  @MineduBlog .

Δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινίσεις σε δεκάδες ερωτήματα, που αφορούσαν κυρίως τους φοιτητές, τη διάρκεια και τα προγράμματα σπουδών,  τη φοιτητική μέριμνα, την αξιολόγηση των ΑΕΙ, το νέο τρόπο διοίκησης των Ιδρυμάτων, την αποτελεσματικότητα της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, τα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις και την εξέλιξη των πανεπιστημιακών καθηγητών. Παράλληλα, διευκρινίστηκαν τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου Νόμου και των μεταβατικών διατάξεων.

Ο διαδικτυακός διάλογος πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, από δημόσιο φορέα στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον, η συμμετοχή των πολιτών και ο αριθμός των ερωτήσεων παρέτειναν τη διαδικασία - που συνολικά διήρκησε 3,5 ώρες και απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις- και συνέβαλε στην απόκτηση εμπειρίας, τεχνογνωσίας και στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.


Τη διαδικασία παρακολούθησε η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, και ενημερώθηκε διεξοδικά για την εξέλιξή της, καθώς και για τα ερωτήματα και τις απορίες των συμμετεχόντων.
Παρακολουθείστε το διάλογο, όπως ακριβώς διεξήχθη, στο: http://storify.com/minedublog/nomosedu1 Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου