Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ακριβή υπόθεση η ιδιωτική εκπαίδευση


Από τον Αγγελιοφόρο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Εναλλακτικούς δρόμους σπουδών που προσφέρουν ταχεία απορρόφηση στην αγορά εργασίας έχουν αρχίσει να αναζητούν 46.000 νέοι και νέες που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο και φέτος χιλιάδες οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν μια μικρή περιουσία για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των παιδιών τους, δεδομένου ότι η τριετής ή τετραετής φοίτηση στα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕ) -τα πρώην κολέγια- στοιχίζει έως 32.000 ευρώ, ενώ σε υψηλά επίπεδα διατηρούνται και τα δίδακτρα στα ιδιωτικά ΙΕΚ με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στις 6.000 ευρώ.

Επιχείρηση-«αερόσακος» μετά το μπάχαλο με τις αποσπάσεις

Προσπάθεια καταβάλλει το υπουργείο Παιδείας ώστε να κατευνάσει τα πνεύματα από τη γενική δυσαρέσκεια που επικρατεί σε δασκάλους και καθηγητές μετά το μπάχαλο που επικράτησε ως προς τις αποσπάσεις αλλά και το χάος που θα επικρατήσει μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις.
Ανακοινώθηκαν αισθητά μειωμένες και με πρωτοφανή καθυστέρηση, μόλις χθες, παραμονή της ημερομηνίας παρουσίασής τους στις θέσεις τους (!).

Γραφειοκρατία και ολιγωρία «έσβησαν» τα σχολικά βιβλία

Από την Καθημερινή

Του Αποστολου Λακασα

Διά χειρός ελληνικού Δημοσίου, μύλος! Η οικονομική στενότης μπορεί να συνέβαλε στην καθυστέρηση της εκτύπωσης και της βιβλιοδεσίας των σχολικών βιβλίων. Αλλά να μην τα ρίχνουμε όλα στο ΔΝΤ... Το βέβαιον είναι ότι για τον πρωτοφανή κίνδυνο τα παιδιά να πάρουν φωτοτυπίες αντί για τυπωμένα βιβλία ευθύνεται η ελληνική γραφειοκρατία και η ολιγωρία τριών υπουργείων –Οικονομικών, Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που δεν άκουσαν τις εκκλήσεις του υπουργείου Παιδείας– και ενός ανώτατου δικαστηρίου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου.