Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Λύση αναζητεί η υπ. Παιδείας για να αποτραπεί η ενδεχόμενη ακύρωση επιλογής Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων

Στον «αέρα» βρίσκεται η διαδικασία επιλογής Διευθυντών Σχολείων και Σχολικών Συμβούλων καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί-υποψήφιοι θα προσφύγουν κατά του «διοικητικού πραξικοπήματος», όπως το χαρακτηρίζουν και παράγοντες μέσα στο υπουργείο Παιδείας να αλλάξει η προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη με νόμο ενδεχομένως να ψηφιστεί ή και να μην ψηφιστεί από τους Βουλευτές (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ).

«Κόφτες» επικοινωνίας για την αποτροπή αντιγραφής στις εξετάσεις των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων

Οι «κόφτες» επικοινωνίας μέσω κινητών τηλεφώνων και άλλων μέσων σύγχρονης τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται για τις πανελλαδικές εξετάσεις μεταφέρθηκαν στους χώρους όπου εξετάζονταν με τη μέθοδο της Συνέντευξης οι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων της Αττικής.

Η κίνηση αυτή έγινε για να αποφευχθεί οποιαδήποτε αντιγραφή κατά το δεκάλεπτο που οι υποψήφιοι Διευθυντές έμειναν μόνοι του για να επεξεργαστούν το θέμα.

Ποιο θα καταρτίσουν την τράπεζα θεμάτων–μελετών περίπτωσης για τη διαδικασία διεξαγωγής συνέντευξης των υποψηφίων σχολικών συμβούλων


Συγκροτήθηκε η  ομάδα εργασίας για την κατάρτιση τράπεζας θεμάτων–μελετών περίπτωσης για τη διαδικασία διεξαγωγής συνέντευξης των υποψηφίων σχολικών συμβούλων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας Β. Κουλαιδή.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 1 θέση Δ.Ε.Π. με γνωστικό αντικείμενο «Συστήματα Μετατροπής Ενέργειας: Κατάλυση-Ηλεκτροκατάλυση- Κυψέλες Καυσίμου»

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκηρύσσει θέση ως εξής:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Μια (1) θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο
«Συστήματα Μετατροπής Ενέργειας: Κατάλυση-Ηλεκτροκατάλυση- Κυψέλες Καυσίμου».

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 1 θέση ΔΕΠ με γνωστικό αντικείμενο «Μαιευτική – Γυναικολογία»

Η Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης στην αριθμ. 15-07-2010 συνεδρίασή της , αποφάσισε την
προκήρυξη για την πλήρωσης μιας (1) θέσης Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) ως εξής:

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ – ΠΑΙΔΙΟΥ
Μία (1) θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Μαιευτική – Γυναικολογία».

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1 θέση Δ.Ε.Π με γνωστικό αντικείμενο «Διαχείριση υδατικών πόρων. Μέθοδοι προσομοίωσης και βελτιστοποίησης»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Μία (1) θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Διαχείριση υδατικών πόρων. Μέθοδοι προσομοίωσης και βελτιστοποίησης».

3 θέσεις ΔΕΠ στα τμήματα Χημικών Μηχανικών, Φιλολογίας και Γεωλογίας - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ


ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ προκηρυσσει την  πλήρωση  θέσεων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Τμημάτων: α) Χημικών Μηχανικών, β) Φιλολογίας και γ) Γεωλογίας  του Πανεπιστημίου Πατρών ως εξής:

Στη Βουλή σήμερα το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Απο την Αυγή

Κόντρα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, η υπουργός Παιδείας αναμένεται να καταθέσει σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο μετάλλαξης των πανεπιστημίων. Χθες η κ. Διαμαντοπούλου, σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής νομιμοποίησης του νομοσχεδίου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον διαβεβαιώσει ότι οι αντιδράσεις είναι... προσωπικού χαρακτήρα και ότι η ίδια είναι "ανοικτή στον διάλογο" με τους "καλούς" μέχρι και την τελευταία ημέρα. "Δεν υπάρχει καμία μεταρρύθμιση που να μην έχει αντιδράσεις, γιατί είναι σίγουρο ότι αλλάζουν πολλά και σε επίπεδο προσωπικού σχεδιασμού", υποστήριξε η Α. Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντησή της με τον κ. Κ. Παπούλια. Μάλιστα, η υπουργός δεν απέφυγε και αμετροέπειες, δηλώνοντας ότι η "μεταρρύθμιση" στην ανώτατη εκπαίδευση "αποτελεί εγγύηση ότι ποτέ ξανά δεν θα έχουμε κανενός είδους κρίση, είτε οικονομική είτε κοινωνική"...

Υπουργείο Παιδείας: Παρουσίαση των Προκηρύξεων του 7ου Προγράμματος Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ


Δελτίο Τύπου

Παρουσίαση των Προκηρύξεων του 7ου Προγράμματος  Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ, για την περίοδο 2011 -2012.

Τονωτική ένεση 7 δισ. ευρώ - Οικονομική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας

Το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ /7ο ΠΠ , είναι από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως προγράμματα χρηματοδότησης της έρευνας με προϋπολογισμό 53δισ.€ για την περίοδο 2007 -2013 και αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο ανάπτυξης και χρηματοδότησης της έρευνας για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΟΛΜΕ: Σχετικά με τις επιλογές διευθυντών


ΠΡΟΣ :
-   την Υπουργό Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου
-   την Υφυπουργό Παιδείας  κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου              
-   τον Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ  Β. Κουλαϊδή

                        ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη την νέα επείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (18/7/2011) με την οποία  αποκλείονται από την επιλογή για σχολικούς συμβούλους  όσοι εξ αυτών επιλεγούν ως διευθυντές σχολείων. Στην εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας επικαλείται γι αυτό νέα ρύθμιση που θα ψηφιστεί  σε επόμενο νομοσχέδιο!!

Συνέντευξη της υπουργού Παιδείας στο ρ/φ της ΝΕΤ με "απειλές" κατά της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ

Δελτίο Τύπου                                             21/07/2011

Σημεία από τη συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, στο ρ/φ της ΝΕΤ, στο δημοσιογράφο Άγγελο Κωβαίο
«Θέλουμε να απελευθερώσουμε τις υπαρκτές δυνάμεις του ελληνικού Πανεπιστημίου»

Σήμερα κατατίθεται το σχέδιο Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση στη Βουλή, όπου και θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Θα κληθούν όλοι οι φορείς και τα κόμματα στη Βουλή, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Ήδη, τα κόμματα έχουν καταθέσει προτάσεις, στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής. Θα ακολουθήσει η δεύτερη ανάγνωση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και τέλος Αυγούστου θα προχωρήσουμε στην ψήφιση.

Διοριστέοι εκπαιδευτικοί ΑΣΕΠ 2008, τομέας Φιλολόγων: Υπόμνημα προς τη Διεύθυνση Διορισμών ΔΕ

ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΣΕΠ 2008
ΤΟΜΕΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: 44863/Δ2

Κύριε Προϊστάμενε,

«Βολές» Σχολικών Συμβούλων κατά του υπ. Παιδείας για την διαδικασία επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης και προειδοποίηση για προσφυγή στη δικαιοσύνη


Το ανακοινωθέν της Πανελλήνιας Ενωσης Σχολικών Συμβούλων , έχει ως εξής:

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της: 80663 (α) /Δ2/ 18-07-2011 «Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων» και το από 19-07-2011 Δελτίο Τύπου του ΥΠΔΒΜΘ, η ΠΕΣΣ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Αλλαξαν οι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών Β/θμιας Εκπαίδευσης-Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ


Τροποποιήθηκε η απόφαση με την οποία κυρώθηκαν οι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών Β/θμιας Εκπαίδευσης με προϋπηρεσία και χωρίς προϋπηρεσία σχολ. έτους 2010-11 κατά το μέρος που αφορά στους εκπαιδευτικούς ως προς τις αλλαγές που επήλθαν κατά το χρόνο υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών,με απόφαση της υπουργού Α. Διαμαντοπούλου.