Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Τυφώνας πλαστών πτυχίων σαρώνει την Ελλάδα

Από την εφημερίδα Αγγελιοφόρος

Με πλαστό πτυχίο Ιατρικής μία απόφοιτος Φιλολογίας από πανεπιστήμιο της Λευκορωσίας χειρουργούσε ασθενείς στην Ελλάδα! Οι έλεγχοι του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) έφεραν στο φως 43 πτυχία - «μαϊμού» τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στις ειδικότητες της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής, αλλά και στους μηχανικούς, τους δικηγόρους, τους γυμναστές, τους νοσηλευτές, τους φιλολόγους και τους μουσικούς.

Οδηγίες για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

Από την εφημερίδα Έθνος


Οι όροι για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους με ευθύνη του δήμου, καθώς και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση μηνιαίων επιδομάτων ορίζονται σε απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας.

Οι δήμοι θα μπορούν να τροποποιούν τα υφιστάμενα δρομολόγια των συγκοινωνιών για την εξυπηρέτηση των μαθητών.

Ελεύθερη πτώση σε πολυτεχνικά και ιατρικές-του Χρήστου Κάτσικα

Βουτιά των βάσεων σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία, ενώ πάνω από 8.000 είναι οι εισακτέοι με κάτω από 10.000 μόρια

Στην τελική ευθεία πριν από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, η οποία αναμένεται το β' 15ήμερο του Αυγούστου, όλα δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των τμημάτων που συγκεντρώνουν την υπερβάλλουσα ζήτηση των υποψηφίων θα σημειώσουν φέτος αισθητή πτώση σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία.
Πάνω από 8.000 θέσεις σε δεκάδες ΤΕΙ θα ανοίξουν τις εισόδους τους σε υποψήφιους με βαθμολογίες κάτω από 10.000 μόρια, ενώ αναμένεται ότι πάνω από 3.000 θέσεις θα μείνουν ακάλυπτες.

Εν αναμονή νέων προφορικών ή γραπτών οδηγιών καθυστερεί η τοποθέτηση των νέων Διευθυντών σχολείων



Από τα 54 γυμνάσια που έχει η Δ΄ Διεύθυνση Αθήνας μόνο 13 παραμένουν με τον ίδιο διευθυντή, ενώ 41 θα βρεθούν με νέα διεύθυνση τη νέα σχολική χρονιά.

Σιβιτανίδειος: Tομείς και ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα ΕΠΑΛ, τις ΕΠΑΣ και ΙΕΚ της σχολής


Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.)- Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.)

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τους τομείς και τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της Σιβιτανιδείου Σχολής κατά το σχολικό έτος 2011-12 ,μπορείτε να διαβάσετε το συνοδευτικό αρχείο.Οι εγγραφές θα επαναληφθούν από την 1/9/2011.
Συνοδευτικό Αρχείο


Ειδικότητες ΙΕΚ φθινοπωρινού εξαμήνου 2011-2012.

Συνοδευτικό Αρχείο