Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 7 θέσεις ΔΕΠ


Το Πανεπιστήμιο Πατρών προκηρύσσει την  πλήρωση  θέσεων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Τμημάτων:
α) Βιολογίας, β) Φυσικής, γ) Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και δ) Επιστημών της Εκπαίδευσης και της  Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών ως εξής:

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 1 θέση ΔΕΠ στο τμήμα Μουσικών Σπουδών

Η Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου προκηρύσσει θέση ως εξής:

Μία (1) οργανική θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Θεωρία και Πρακτική των Εγχόρδων Οργάνων με
έμφαση στη Βιόλα».

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 1 θέση Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Μηχανική Συμπεριφορά Μεταλλικών Υλικών»

H Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκηρύσσει θέση ως εξής:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ, ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΩΝ

Μια (1) θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Μηχανική Συμπεριφορά Μεταλλικών Υλικών».

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Θέσεις του Π.Δ./τος 407/80 στο τμήμα Χημικών Μηχανικών

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ' αριθμ. 425/05.07.2011 συνεδρίασή της, αποφάσισε την πρόσληψη διδασκόντων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το ακαδημαϊκό έτος 2011 – 2012, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ./τος 407/80 και εφ’ όσον υπάρξουν οι σχετικές πιστώσεις, για τη διδασκαλία των παρακάτω μαθημάτων:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Θέσεις του Π.Δ./τος 407/80 στο τμήμα Επιστήμης των Υλικών

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ' αριθμ. 48/08.07.2011 συνεδρίασή της, αποφάσισε την δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέσεις διδασκόντων κατόχων διδακτορικού διπλώματος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ./τος 407/80, στο πλαίσιο του Τακτικού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 1 θέση ΔΕΠ στο τμήμα Πληροφορικής

Στο ΦΕΚ 471/19-7-2011 (Τεύχος Τρίτο), δημοσιεύτηκε η προκήρυξη της παρακάτω θέσης Δ.Ε.Π. για το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

Τομέας Β': "Πληροφοριακών Συστημάτων και Βάσεων Δεδομένων"
- Μία (1) θέση στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο "Ασφάλεια Υπολογιστών και Δικτύων".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 2 θέσεις ΔΕΠ στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Στο ΦΕΚ 471/19-7-2011 (τεύχος Γ') δημοσιεύτηκε η προκήρυξη δύο (2) θέσεων μελών ΔΕΠ για το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:


- Μίας (1) θέσης στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο "Ποσοτικές Μέθοδοι για τη Διοίκηση των Επιχειρήσεων", και

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 1 θέση ΔΕΠ στο τμήμα Φυσικής Αγωγής

H Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκηρύσσει θέση ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Μια (1) θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Οργάνωση Μαθήματος Φυσικής Αγωγής».

Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.) για το σχολικό έτος 2011-2012 -ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ


Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.) για το σχολικό έτος 2011-2012 (ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ )

Η βαθμολογική χρεοκοπία φέρνει "κραχ"αριστούχων


Από το Έθνος

Το 2011 είναι η χρονιά με τις χειρότερες επιδόσεις της 5ετίας 
Στην τελική ευθεία πριν από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και η αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους βρίσκεται στο "κόκκινο". Η ανακοίνωση του γενικού βαθμού πρόσβασης πριν από λίγες μέρες από το ΥΠΔΒΜΘ αποτελεί το προτελευταίο και σημαντικό κομμάτι του παζλ που καθορίζει την κίνηση των βάσεων εισαγωγής.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που διατυπώναμε στο τελευταίο τεύχος του Ιουνίου, αλλά και από τις πρώτες μέρες των εξετάσεων: "Το 2011 είναι και με διαφορά η χρονιά των χειρότερων επιδόσεων στην τελευταία πενταετία, τουλάχιστον.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Υπήρχε σωρεία καταγγελιών για πλαστούς τίτλους σπουδών

Υπήρχε σωρεία καταγγελιών φέτος (σ.σ. για πλαστούς τίτλους σπουδών ότι κατέθεσαν υποψήφιοι Διευθυντές και Σχολικοί Σύμβουλοι για να αυξήσουν τα μόριά τους) , ομολόγησε στη Βουλή η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου , ενώ σημείωσε πως « Υπήρχαν και παλιά. Δεν δινόταν ξέρετε σημασία».

«Μαχαίρι» από Α. Διαμαντοπούλου στα κατειλημμένα ή υπονοικιαζόμενα δωμάτια των Φοιτητικών Εστιών


«Πέρυσι το καλοκαίρι η διοίκηση του ΕΙΝ μετά από πολλά χρόνια απέδωσε 2400 δωμάτια στους φοιτητές, τα οποία ήταν κατειλημμένα ή υπονοικιαζόμενα, δηλαδή με κάθε είδους πρόσχημα δεν δίνονταν σ’ αυτούς που χρειαζόταν. Φέτος θα δοθούν άλλα 1600 δωμάτια και σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι καθόλου εύκολη αυτή η διαχείριση με δεδομένα τα κατεστημένα και τις ιδεοληψίες που υπάρχουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν αφήνουν αυτά τα δωμάτια να είναι προς χάρη ποιων; Των φοιτητών, δηλαδή των παιδιών που σπουδάζουν κανονικά και των παιδιών που έχουν ανάγκη αυτά τα δωμάτια».

Δύσκολη χρονιά για τα σχολεία

Απο την Ημερησία


Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καλύψει τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών που θα δημιουργηθούν στα σχολεία, λόγω της μεγάλης μείωσης έως και 80% φέτος των διορισμών, και να ξεκινήσει η νέα χρονιά το Σεπτέμβριο χωρίς προβλήματα.

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καλύψει τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών που θα δημιουργηθούν στα σχολεία, λόγω της μεγάλης μείωσης έως και 80% φέτος των διορισμών, και να ξεκινήσει η νέα χρονιά το Σεπτέμβριο χωρίς προβλήματα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 1/9


Στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, προκειμένου να υποστηρίξει την πιλοτική εφαρμογή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στο πλαίσιο της Πράξης «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) θα υλοποιήσει Πρόγραμμα εκπαίδευσης για 285 Εκπαιδευτές Εκπαιδευτικών (επιμορφωτών) τους οποίους θα αξιοποιήσει για τη  στοχευμένη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα εφαρμόσουν πιλοτικά τα νέα Προγράμματα Σπουδών. Οι 285 Εκπαιδευτές Εκπαιδευτικών θα προέρχονται από τα τρία επίπεδα εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο) και όλους τους κλάδους Εκπαιδευτικών. ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ