Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Πόσα θα χάσουν οι εκπαιδευτικοί το τελευταίο τρίμηνο του έτους (2011); των Γιώργου Πολάκη και Γιώργου Τζωρτζακάκη


Πόσα θα χάσουν οι εκπαιδευτικοί το τελευταίο τρίμηνο του έτους;

Οι παρακάτω υπολογισμοί θα πρέπει να ειδωθούν ως πρόχειροι αλλά συνιστούν μια πρώτη προσπάθεια να κατανοήσουμε τις δραματικές συνέπειες που έχουν οι φετινές (και άμεσες) ρυθμίσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στους μισθούς μας.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο τι έχει μειωθεί στο μισθό Σεπτεμβρίου ανά περιοχή και ανάλογα με τους εκκαθαριστές. Σε γενικές γραμμές οι μειώσεις κυμαίνονται από 90-140 ευρώ, εκτός των λίγων περιπτώσεων που δεν έγινε καμιά μείωση τον Αύγουστο. Από τον Οκτώβριο όμως η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει δραματικά και προς το χειρότερο.

ΑΕΙ - ΤΕΙ: εισάγονται με 2,4 οι πολύτεκνοι, με 17,55 οι υπόλοιποι...


Από Το Βήμα

«Κόκκινο» χτύπησε το νέο σύστημα του υπουργείου Παιδείας που αντικατέστησε τον θεσμό των μετεγγραφών, το οποίο αποτελεί «τέκνο» του τέως υφυπουργού Παιδείας και στατιστικολόγου κ. Γ. Πανάρετου.

Ετσι στο τμήμα Φιλολογίας μπαίνει εφέτος υποψήφιος της κατηγορίας των πολυτέκνων με βαθμό 2,04 (!), ενώ την ίδια στιγμή η βάση στο ίδιο τμήμα για τη γενική κατηγορία (την πλειονότητα, δηλαδή, των υποψηφίων) είναι 17,55.

Κάθοδος των βάσεων, θρίαμβος της αδικίας

Από Τα Νέα


Ρεκόρ δεκαετίας με ελεύθερη πτώση των μορίων έως και 3.500 μονάδες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Αξέχαστες σε χιλιάδες υποψηφίους θα μείνουν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις: οι βάσεις για είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έπεσαν έως και 3.500 μόρια σε ορισμένες σχολές, ενώ ορισμένοι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών που θεσμοθέτησε ο πρώην - πλέον - υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιες από τις λεγόμενες περιζήτητες σχολές με... λευκές κόλλες!
Οι τρομακτικές αδικίες που κυριάρχησαν στις φετινές εξετάσεις, οδηγούν τώρα το υπουργείο Παιδείας στην αναζήτηση νέων λύσεων για το διαρκές εξεταστικό πρόβλημα της χώρας.

Οι περικοπές που θα γίνουν στους εκπαιδευτικούς τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο από την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου.


Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν τις περικοπές που θα γίνουν τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο από την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου. Στο επισυναπτόμενο αρχείο γράφω πολύ απλά τις περικοπές οι οποίες είναι αρκετές για το επόμενο τρίμηνο. Στο αρχείο οι περικοπές αντιστοιχούν σε γονείς με αφορολόγητο ποσό 8000€ δηλαδή δεν υπάρχουν προστατευόμενα τέκνα και με ακαθάριστο μισθό 1800€.

Από 12 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των νεοεισαχθέντων


Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από 12 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2011, όπως νακοινώθηκε απο το υπ. Παιδείας.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.