Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Συνεδριάζει το ΚΥΣΠΕ για μετατάξεις- παραιτήσεις εκπαιδευτικών

Ενημέρωση από τον Αιρετό Δ.Μπράτη

Στις 26 Μαΐου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:30 π.μ. ,θα συνεδριάσει το K.Υ.Σ.Π.Ε. για τα παρακάτω θέματα:

1. «Εξέταση αιτήσεων παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. και διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

2. «Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. για μετάταξη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

3. Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. για μετάταξη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

4. Εξέταση αιτήσεων θεραπείας για ένταξή τους στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης εκπαιδευτικών Π.Ε. και διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

5. Εξέταση αιτήσεων θεραπείας επί των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

Πηγή

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Με ποιους θα διαβουλευτεί το υπ. Παιδείας μέσα στο καλοκαίρι?

Με ποιους θα διαβουλευτεί (το υπ. Παιδείας ) όταν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας είναι κλειστά και η Εκπαιδευτική Κοινότητα απούσα διερωτάται η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας με ανακοίνωσή της την δήλωση της υπουργού Α. Διαμαντοπούλου ότι μετά τις 15 Ιουλίου, θα δώσει για διαβούλευση και ψήφιση τις προτάσεις της για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, έχει ως εξής::


Τους τελευταίους οκτώ περίπου μήνες η Υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει την Ακαδημαϊκή κοινότητα ότι θα καταθέσει «άμεσα» για ψήφιση νέο σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας. Όλα τα χρονοδιαγράμματα που η ίδια είχε θέσει έχουν ανατραπεί. Η Ανώτατη Εκπαίδευση βρίσκεται σε ένα τέλμα γιατί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο με τον τρόπο που πολιτεύεται επί ενάμιση τώρα χρόνο.

Την περασμένη Παρασκευή η κα Υπουργός ανακοίνωσε ότι, μετά τις 15 Ιουλίου, θα δώσει για διαβούλευση και ψήφιση τις προτάσεις της για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Με ποιους, όμως, θα διαβουλευτεί όταν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας είναι κλειστά και η Εκπαιδευτική Κοινότητα απούσα;

Αν αυτό δεν είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό στοιχείο ανεύθυνης και ανερμάτιστης πολιτικής, τότε τι άλλο μπορεί να είναι;

Αν δεν πρόκειται για εμπαιγμό της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και προσχηματικό διάλογο, πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η ακολουθούμενη πολιτική της κας Υπουργού;

Δυστυχώς, η αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη πολιτική που εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης έρχεται με τη σειρά της να εφαρμοστεί και στον ευαίσθητο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Καλούμε, για μια ακόμη φορά, την Υπουργό Παιδείας αυτή τη δύσκολη και επικίνδυνη για τη χώρα χρονική στιγμή, όπως και η ίδια επισημαίνει, να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να ενημερώσει, επιτέλους, υπεύθυνα την Ακαδημαϊκή Κοινότητα για τις πραγματικές της προθέσεις. Να ενσκήψει στα πραγματικά, επείγοντα και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, όπου το ένα μετά το άλλο ανακοινώνουν αδυναμία λειτουργίας, και να αφήσει τις «μεγαλόπνοες» και νεφελώδεις ιδέες της, οι οποίες -πολύ φοβόμαστε- ότι μεγαλύτερα προβλήματα θα δημιουργήσουν παρά θα λύσουν.

Επιστημονικοί Συνεργάτες, Εργαστηριακοί Συνεργάτες & Εκπαιδευτικοί Ειδικών Μαθημάτων στο ΤΕΙ Κρήτης

Το Τ.Ε.Ι. Κρήτης αποφάσισε την προκήρυξη για πρόσληψη Επιστημονικών Συνεργατών, Εργαστηριακών Συνεργατών και Εκπαιδευτικών Ειδικών Μαθημάτων (Ε.Ε.Μ.), με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 προκειμένου να καλυφθούν διδακτικές, ερευνητικές ή άλλες επιστημονικές ανάγκες των Τμημάτων.

Καταληκτική ημερομηνία: 08-06-2011

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση.

Εισαγωγή μαθητών στις ΕΠΑ.Σ μαθητείας του ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2011 – 2012

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την εισαγωγή 7.710 μαθητών και μαθητριών στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του για το σχολικό έτος 2011-2012 με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Δικαίωμα εγγραφής στην Α΄ Τάξη έχουν οι νέοι και οι νέες που:
α) είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου
β) έχουν προαχθεί στη Β’ Τάξη των Επαγγελματικών, ή Γενικών Λυκείων
γ) έχουν προαχθεί στη Β’ Τάξη του Α’ Κύκλου των ΤΕΕ
δ) είναι κάτοχοι Πτυχίου Α’ ή Β’ Κύκλου ΤΕΕ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας
ε) έχουν προαχθεί στην Β΄ και Γ’ Τάξη των Εσπερινών Γενικών Λυκείων, ΤΕΛ, Ενιαίων Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων
στ) έχουν απορριφθεί στη Β΄Τάξη των ΕΠΑΛ
ζ) είναι κάτοχοι Πτυχίου ΕΠΑ.Σ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας
η) έχουν απορριφθεί στην Α΄Τάξη των ΕΠΑ.Σ
και έχουν γεννηθεί τα έτη 1988-1995

Οι υποψήφιοι–ες θα πρέπει να υποβάλουν στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας της προτίμησής τους αίτηση, από 20/6/2011 έως 31/8/2011 .
Κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών (Ιούλιο – Αύγουστο) αιτήσεις υποψηφίων θα παραλαμβάνονται από τις Γραμματείες των ΕΠΑ.Σ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, καθώς και κατά τις ημέρες εφημερίας των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο θα εκπονηθεί, με ευθύνη των Δ/ντών των ΕΠΑ.Σ και θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Σχολείου.

Η αίτηση υποψηφιότητας θα πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:
Α) Τίτλο Σπουδών (Πρωτότυπο ή Φωτοτυπία επικυρωμένη) ή Πιστοποιητικό Σπουδών, ή οποιονδήποτε άλλο Σχολικό Τίτλο, που να αποδεικνύει τη μαθητική κατάσταση του υποψηφίου, οπωσδήποτεμε βαθμό.
Οι Τίτλοι, στους οποίους δεν αναγράφεται βαθμός, κατά τη διαδικασία μοριοδότησης θα μηδενίζονται, εκτός αν προσκομισθούν (με βαθμό), μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων
Β) Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας, ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ταυτότητας.
Για την τελική εγγραφή, θα πρέπει να κατατίθεται πιστοποιητικό γέννησης, το οποίο μπορεί να αναζητηθεί και αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία.
Γ) Επίσημα έγγραφα, ή επικυρωμένα φωτοαντίγραφά τους, που να αποδεικνύουν τα δηλωθέντα από τον υποψήφιο στην αίτησή του, σχετικά με την οικογενειακή, κοινωνική και οικονομική του κατάσταση

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 θα δημοσιοποιηθούν οι πίνακες εισαγομένων και επιλαχόντων, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν αναλυτικά τα μόρια των υποψηφίων, αλλά και το σύνολο των μορίων αυτών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δούν την εγκύκλιο στο http://www.oaed.gr/

Πηγή

Τα προγνωστικά για τις βάσεις (Χ. Κάτσικας)

Τα «προγνωστικά» για την κίνηση των βάσεων, την άνοδο ή την πτώση τους ξεκινούν µετά τη γνωστοποίηση των βαθµολογικών επιδόσεων των υποψηφίων (συνήθως τέλος Ιουλίου), καθώς τότε µπορεί να γίνει η σύγκριση µε τις επιδόσεις της προηγούµενης χρονιάς. Ωστόσο, υπάρχουν ορισµένα δεδοµένα που «οικοδοµούν» όρια στην κίνηση των βάσεων εισαγωγής των φετινών εξετάσεων, δηλαδή, µε άλλα λόγια, στην «τιµή του εισιτηρίου» πρόσβασης στα ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Η πρώιµη αυτή ανίχνευσητου «πώςθακινηθούν φέτος οι βάσεις» στηρίζεται, ουσιαστικά, στην εξέταση τριών βασικών παραγόντων που λειτουργούν ως «πύργος ελέγχου» του σκαµπανεβάσµατος των βάσεων και πριµοδοτούν τις «καταδύσεις» ή τις «αναρριχήσεις» τους. Αναφερόµαστε βεβαίως στις συντεταγµένες της διαµόρφωσης των βάσεων, που είναι:

α. Ο «βαθµός δυσκολίας - ευκολίας» των θεµάτων και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε σχέση µε τις προηγούµενες χρονιές και ιδιαίτερα σε σχέση µε την τελευταία χρονιά µε την οποία γίνονται οι βασικές συγκρίσεις.

β. Ο αριθµός των υποψηφίων σε σχέση µε τον αριθµό των εισακτέων που κάθε χρόνο παίζει τον ρόλο του «πασπαρτού» για τις βάσεις των πέντε Επιστηµονικών Πεδίων.

γ. Η σχέση ζήτησης - προσφοράς θέσεων, δηλαδή ο αριθµός των υποψηφίων που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις «σχολές κύρους» ή στις «σχολές περιορισµένης ζήτησης» και οι προσφερόµενες θέσεις στις παραπάνω σχολές.

Οι δύο πρώτοι παράγοντες προδιαγράφουν κυρίως το «πατρόν» των γενικών βάσεων εισαγωγής στα πέντε Επιστηµονικά Πεδία, ενώ ο άλλος παράγοντας (γ) κυρίως «ξεναγεί» τους υποψηφίους στις «πίστες» των βάσεων κάθε τµήµατος ΑΕΙ ή ΤΕΙ στα όρια των Επιστηµονικών Πεδίων.

ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ. Η µελέτη της ροής των προτιµήσεων των υποψηφίων σε όλη την περίοδο των εξετάσεων του Γενικού Λυκείου επισηµαίνει µε σαφήνεια έναν αυξηµένο αριθµό υποψηφίων που επιλέγουν συγκεκριµένες σχολές και τµήµατα σε κάθε Επιστηµονικό Πεδίο. Τα τµήµατα που θα είναι φέτος απαιτητικά στις βάσεις τους λόγω της µεγάλης συγκέντρωσης πρώτων προτιµήσεων των υποψηφίων θα είναι:

Στο 1ο Επιστηµονικό Πεδίο η Νοµική Αθήνας και Θεσσαλονίκης,τα Παιδαγωγικά Θεσσαλονίκης και Αθήνας, η Ψυχολογία του Παντείου, η Φιλολογία της Αθήνας αλλά και το ΤΕΦΑΑ Αθήνας θα προηγηθούν και φέτος στις προτιµήσεις των υποψηφίων. Και στο 2ο Επιστηµονικό Πεδίο τα Παιδαγωγικά ∆ασκάλων και τα ΤΕΦΑΑ θα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της ζήτησης των υποψηφίων. Μαζί µε τα παραπάνω τµήµατα, που είναι σίγουρο ότι θα προηγηθούν στη ζήτηση των υποψηφίων, αναµένεται να προσελκύσουν πολλούς υποψήφιους, περισσότερους από τις προσφερόµενες θέσεις, τα τµήµατα Πληροφορικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τα «κλασικά» τµήµατα των Μαθηµατικών, της Φυσικής και της Βιολογίας, εκείνα βέβαια που εδρεύουν στην Αθήνα.

Στο 3ο Επιστηµονικό Πεδίο η Ιατρική, αν και χάνει πρώτεςπροτιµήσεις τα τελευταία χρόνια, θα πάρει και φέτος την πρώτη θέση. Κοντά της, υψηλά στη ζήτηση, η Ιατρική Θεσσαλονίκης και το Τµήµα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Πέρα από τα προηγούµενα τµήµατα, που αναµένεται και φέτος να είναι η επιλογή των περισσότερων υποψηφίων, υψηλή ζήτηση θα παρουσιάσουν και το Τµήµα Βιολογίας Αθήνας, τα Τµήµατα Αισθητικής και Κοσµητολογίας Αθήνας (ΤΕΙ), Μαιευτικής Αθήνας (ΤΕΙ) καθώς και της Νοσηλευτικής Αθήνας (ΑΕΙ και ΤΕΙ). Βεβαίως και εδώ η υψηλή ζήτηση φορτίζει την µπαταρία των σταθερών βάσεων.

Στο 4ο Επιστηµονικό Πεδίο το Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ µαζί µε το Πολιτικών Μηχανικών, το Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και της Θεσσαλονίκης αναµένεται να έχουν την υψηλότερη ζήτηση και µαζί µε τα Τµήµατα ΤΕΙ Πληροφορικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα αποτελέσουν «τα µήλα» της Έριδος για τους χιλιάδες υποψήφιους των Τεχνολογικών Επιστηµών.

Στο 5ο Επιστηµονικό Πεδίο το Τµήµα Mάρκετινγκ και Eπικοινωνίαςτου Oικονοµικού Πανεπιστηµίου Aθήνας, τα δυοΤµήµατα Αστυνοµίας, το Τµήµα Χρηµατοοικονοµικής και Τραπεζικής ∆ιοίκησης του Πειραιά, τα Τµήµατα Λογιστικής και Χρηµατοοικονοµικής του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου και του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, το Τµήµα ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου θα έχουν υψηλή ζήτηση, ενώ την τιµητική τουςαναµένεται να έχουν και πολλά τµήµατα των ΤΕΙ του Λεκανοπεδίου όπως το Τµήµα ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων και το Τµήµα Λογιστικής.
Τα Παιδαγωγικά Δασκάλων και τα ΤΕΦΑΑ θα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της ζήτησης των υποψηφίων

Η κρίση αλλάζει τις επιλογές

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, στις επιλογές των υποψηφίων βαραίνει η οικονοµική κρίση και οι συνέπειές της. Σε έρευνα που πραγµατοποιήθηκε καταγράφεται ένα µεγάλο τµήµα υποψηφίων, φέτος µεγαλύτερο από άλλες φορές, που είναι έτοιµοι να κάνουν έναν «ρεαλιστικό» υπολογισµό και να στραφούν σε σχολές της περιοχής τους, ακόµη κι αν αυτές δεν είναι της πρώτης επιλογής τους. Στη στροφή αυτή δεν βαραίνουν µόνο τα οικονοµικά προβλήµατα των οικογενειών αλλά και µια άλλη πλευρά της κρίσης η οποία δεν «επιτρέπει» να υπάρχουν πολλές προσδοκίες όσον αφορά την επένδυση στις σπουδές. Κι αν «µια φορά κι έναν καιρό» η εκπαίδευση, το πανεπιστήµιο, το πτυχίο, προβάλλονταν σαν µια αδιάβροχη «επένδυση», όπου η οικογένεια δανειζόταν ή πουλούσε «ό,τι είχε και δεν είχε» για να σπουδάσει το παιδί, αναµένοντας µια καλή «απόδοση», σήµερα, η ολοένα και αυξανόµενη ανεργία των πτυχιούχων και η µείωση κάθε προσδοκίας για ξεπέρασµά της, έχει κλονίσει τα πάντα.

ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ: Ανησυχία για το μέλλον των Πανεπιστημίων

Τη βαθιά ανησυχία τους για τη διασφάλιση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων κονδυλίων, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωση οι Πρυτάνεις, οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης οι Πρυτάνεις δηλώνουν «με σαφήνεια και αποφασιστικότητα ότι τα δημοσιεύματα περί συγχωνεύσεων ή/και καταργήσεων Τμημάτων και Πανεπιστημίων είναι ανυπόστατα και τονίζουν ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των ιδρυμάτων, τεκμηρίωση με ακαδημαϊκά κριτήρια και στρατηγικό σχεδιασμό».

Ειδικότερα το κοινό ανακοινωθέν των Πρυτάνεων , έχει ως εξής:

Συνεδρίαση Πρυτανικών Αρχών των ελληνικών Πανεπιστημίων, Θεσσαλονίκη 23 Μαΐου 2011

Εν μέσω των κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανώτατη εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα συνεδρίαση Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων των ελληνικών ΑΕΙ, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011.

Τα Πανεπιστήμια, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν για εξορθολογισμό και περιστολή των δαπανών τους, βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπα με:

τις δραστικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης, οι οποίες ξεπερνούν το 50%
τις συνεχείς παρεμβάσεις στην αυτοτέλεια των Πανεπιστημίων, συχνά με αυθαίρετες και κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας οδηγίες
τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση και την απόπειρα αναστολής των εξελίξεων μελών ΔΕΠ
τη διακοπή της δημόσιας χρηματοδότησης της έρευνας, την επί διετία καθυστέρηση έγκρισης ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και τη διαρκή ασυνέπεια και αδιαφάνεια των εφαρμοζόμενων διαδικασιών
την αναστολή διορισμών κάθε κατηγορίας προσωπικού (εκπαιδευτικού, ερευνητικού, διοικητικού και τεχνικού) και την αδυναμία αναπλήρωσης ακόμη και των συνταξιοδοτούμενων
τη μη έγκριση λειτουργίας νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων ή ακόμα και της απλής τροποποίησης των υφισταμένων
την απόπειρα κατάργησης πανεπιστημιακών Τμημάτων δια δελτίων τύπου
τις αλληλοσυγκρουόμενες εγκυκλίους, τους διαρκείς αυτοσχεδιασμούς, τις ασάφειες και την έλλειψη συντονισμού στη ρύθμιση πλήθους θεμάτων του Υπουργείου.
τη συνεχιζόμενη μείωση των κονδυλίων της Φοιτητικής Μέριμνας


που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία τους και την ίδια την ύπαρξή τους.

Τα Πανεπιστήμια εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για τη διασφάλιση της λειτουργίας τους, η οποία αποτελεί θεμελιώδη συνθήκη για την ανάπτυξη της χώρας.

Τα Πανεπιστήμια δηλώνουν με σαφήνεια και αποφασιστικότητα ότι τα δημοσιεύματα περί συγχωνεύσεων ή/και καταργήσεων Τμημάτων και Πανεπιστημίων είναι ανυπόστατα και τονίζουν ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των ιδρυμάτων, τεκμηρίωση με ακαδημαϊκά κριτήρια και στρατηγικό σχεδιασμό.

Τα Πανεπιστήμια λειτουργούν υπέρ του δημόσιου συμφέροντος και της παιδείας του ελληνικού λαού και αποτελούν φυσικούς συμμάχους της κοινωνίας στην οποία αναφέρονται και λογοδοτούν. Σήμερα περισσότερο από ποτέ η πανεπιστημιακή κοινότητα αναλαμβάνει την ηθική και πολιτική ευθύνη για τη λειτουργία των ιδρυμάτων, απέναντι σε κάθε ενορχηστρωμένη προσπάθεια απονομιμοποίησης και αμφισβήτησης του κύρους τους.

Στην περίοδο δημοσιονομικής κρίσης που διανύουμε, η σημαντικότερη επένδυση που οφείλει να κάνει η ελληνική Πολιτεία είναι η επένδυση στη γνώση και στην Παιδεία, ως αναγκαία προϋπόθεση εξόδου από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και προστασίας της κοινωνικής συνοχής.

Τα Πανεπιστήμια στηρίζουν τις εκδηλώσεις του Ε.Κ.ΠΑ και του Α.Π.Θ. στις 31 Μαΐου και ορίζουν την Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011, ημέρα κοινής δράσης και εκδηλώσεων για την υπεράσπιση του δημόσιου Πανεπιστημίου και την υποστήριξη της εύρυθμης λειτουργίας του ενάντια στο κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που έντεχνα καλλιεργείται.

Πως σχολιάζουν οι επιστημονικές Ενώσεις τα θέματα που διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι στη Χημεία και Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον

Για να δείτε τις λύσεις και το σχόλιο στη Χημεία από την Ενωση Ελλήνων Χημικών κάνετε κλικ εδώ

Για να δείτε τις λύσεις και το σχόλιο στο μάθημα Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, από την Πανελλήνια Ένωση καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ)κάνετε κλικ εδώ

Στον «αέρα» οι βαθμολογίες των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων




Αποχή από τα Βαθμολογικά Κέντρα για τους καθηγητές– διορθωτές που μετακινούνται εκτός Περιφερειακής Ενότητας , μέχρι να εξασφαλιστούν τα οδοιπορικά τους και εξοφληθούν οι παλαιότερες αντίστοιχες οφειλές , αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ.Ειδικότερα , η απόφαση έχει ως εξής:





ΘΕΜΑ: Αποχή Βαθμολογητών από το Βαθμολογικά Κέντρα εκτός της Περιφερειακής Ενότητας

Υπενθυμίζουμε πως με την παρ. 2 του άρθρ. 3 του Ν. 2685/1999 (ΦΕΚ 35 Α΄): «Κάλυψη δαπανών μετακινούμενων υπαλλήλων εντός και εκτός Επικρατείας και άλλες διατάξεις», «οι αποφάσεις ή εντολές μετακίνησης εκδίδονται με την προϋπόθεση ότι υπάρχει σχετική πίστωση τον προϋπολογισμό των εκάστοτε φορέων που τις εκδίδουν. Η συνδρομή δε της προϋπόθεσης αυτής αναφέρεται στην εντολή μετακίνησης». Για το θέμα αυτό άλλωστε υπάρχει και σχετική νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ πληροφορήθηκε ότι:

1. Δεν αναφέρεται σε αποφάσεις Περιφερειακών Δ/ντών Εκπ/σης για έγκριση διάθεσης εκπαιδευτικών από όμορες Περιφερειακές Ενότητες, για τις ανάγκες των Βαθμολογικών Κέντρων η ανωτέρω συνδρομή.

2. Δεν επαρκούν τα κονδύλια για τα οδοιπορικά των συναδέλφων που μετακινούνται εκτός Περιφερειακής Ενότητας (τέως Νομού) προκειμένου να διορθώσουν τα γραπτά των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

3. Δεν έχουν πληρωθεί τα οδοιπορικά αυτής της κατηγορίας επί διετία σε αρκετές περιοχές.

Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε:

Κηρύσσει αποχή από τα Βαθμολογικά Κέντρα για τους συναδέλφους – διορθωτές που μετακινούνται εκτός Περιφερειακής Ενότητας. Η αποχή θα συνεχιστεί έως ότου εξασφαλιστούν τα οδοιπορικά των συναδέλφων και εξοφληθούν οι παλαιότερες αντίστοιχες οφειλές.
Εννοείται ότι η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών συνεχίζεται κανονικά από τους συναδέλφους που υπηρετούν εντός Περιφερειακής Ενότητας, όπου βρίσκεται το Βαθμολογικό Κέντρο.

Πηγή

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς όταν αναστέλλεται η λειτουργία τμημάτων

Η μείωση ωρών διδασκαλίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών , λόγω αναστολής λειτουργίας τμημάτων, δεν αποτελεί αιτία απόλυσής των. Αυτό ορίζει έγγραφο του υπ. Παιδείας το οποίο για να δείτε κάνετε κλικ εδώ.

Πηγή

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Γενικών Λυκείων

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή Επιμορφωτών και Επιμορφούμενων στο πλαίσιο της Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Γενικών Λυκείων στο αντικείμενο "Ερευνητικές Εργασίες (Project)" εξέδωσε ο ΟΕΠΕΚ.


Επιλέξτε τον σχετικό με εσάς σύνδεσμο για το πλήρες κείμενο και την φόρμα αίτησης .


Στη δημοσιότητα ο κατάλογος των εκκρεμών νέων διορισμών μελών ΔΕΠ

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπ.Παιδείας τον κατάλογο των εκκρεμών νέων διορισμών μελών ΔΕΠ στα πανεπιστήμια έως τις 2/5/11.

Η σύνταξη του καταλόγου έγινε με βάση την ημερομηνία αφίξεως του φακέλου στο Yπουργείο Παιδείας και τον αριθμό πρωτοκόλλου εισόδου.

Σημειώνεται ότι η σειρά του καταλόγου μπορεί να επηρεαστεί από τους παρακάτω παράγοντες :

Α) Αναπομπή φακέλων εκλογής, λόγω εντοπισμού προβλήματος στον σχετικό έλεγχο νομιμότητας είτε κατόπιν προσφυγής, είτε αυτεπάγγελτα.
Β) Εκκρεμείς ελέγχους νομιμότητας, για τους οποίους αναμένεται η σχετική απόφαση.
Γ) Αιτήσεις των ίδιων των υπό διορισμό μελών ΔΕΠ για καθυστέρηση του διορισμού τους που προβάλλονται για σοβαρούς λόγους. Οι αιτηθέντες καθυστέρηση του διορισμού τους για μία περίοδο χορήγησης πιστώσεων, τοποθετούνται στην κορυφή της λίστας των υπό διορισμόν για την επόμενη, αφού η ημερομηνία εισόδου τους, είναι προφανώς προγενέστερη από των υπολοίπων υπό διορισμόν μελών ΔΕΠ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ