Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΥΠ.Ε.Π.Θ.: Διευκρινιστική εγκύκλιος για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξέδωσε σήμερα το υπ. Παιδείας . 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Το χρονοδιάγραμμα μετάβασης απο τα ΕΠΑ.Λ – ΕΠΑ.Σ στο τεχνολογικό λύκειο

Για να δείτε το χρονοδιάγραμμα μετάβασης απο τα ΕΠΑ.Λ – ΕΠΑ.Σ στο τεχνολογικό λύκειο  κάνετε κλικ ΕΔΩ

Πηγή

Από «κόσκινο» τα Μεταπτυχιακά των εκπαιδευτικών -Από τους 1103 κατόχους Μ.Σ. μόνο 135 κατέθεσαν αιτήσεις για Σχολικοί Σύμβουλοι-ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ε.Σ.Σ.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας 1103 μεταπτυχιακοί τίτλοι (μεταπτυχιακά και διδακτορικά), που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό. Από τους εκπαιδευτικούς που κατέχουν τέτοιους τίτλους, αιτήσεις για σχολικοί σύμβουλοι υπέβαλαν 135, σύμφωνα με ενγμέρωση που έκανε στο esos o Αιερτός Δ.Μπράτης . Εξ αυτών των τίτλων:

4 είναι στην Ιταλική γλώσσα

1 στην Ισπανική γλώσσα

2 στη Σερβική γλώσσα

2 στη Βουλγαρική γλώσσα

126 στην Αγγλική γλώσσα

Μετά τις καταγγελίες που έγιναν και τη σχετική έρευνα που διεξάγεται, ο κ. Μπράτης ζήτησε από το Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης να εξεταστεί η δυνατότητα ουσιαστικής διακρίβωσης της γλωσσομάθειας των υποψηφίων, στη γλώσσα στην οποία αποκτήθηκε ο μεταπτυχιακός τίτλος.

Το Συμβούλιο με πλειοψηφία (6-1) αποφάσισε να γίνει ερώτημα προς τη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας για το αν μπορεί, στη διαδικασία της συνέντευξης, να αξιοποιήσει ξενόγλωσσους καθηγητές, για τις γλώσσες που δε γνωρίζουν τα μέλη του συμβουλίου, όπως προβλέπεται για το συμβούλιο επιλογής συντονιστών εκπαίδευσης εξωτερικού. Ήδη , ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου Επιλογής , η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει από το ΔΟΑΤΑΠ τον επανέλεγχο αυτών των τίτλων.

Μοριοδότηση προσόντων υποψηφίων
Το Συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίαση, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μπράτης, εξέτασε συγκεκριμένα θέματα μοριοδότησης των υποψηφίων, με βάση τους φακέλους τους. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και στο επόμενο συμβούλιο που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011, από κοινού με το αντίστοιχο συμβούλιο επιλογής σχολικών συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για το συγγραφικό έργο ο κ.Μπράτης μας ενημερώνει:
Το Συμβούλιο στην προηγούμενη συνεδρίασή του, αξιολογητές για την αποτίμηση του συγγραφικού έργου των υποψηφίων, με βάση τις καταστάσεις των μελών ΔΕΠ πανεπιστημίων και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΔΙΑΦΑΝΗΣ.

Οι αιρετοί, ενώ έχουν ως μέλη του Συμβουλίου από το νόμο αυτό το δικαίωμα, δεν πρότειναν αξιολογητές για το συγγραφικό έργο. Προσωπικά δεν πρότεινα γιατί θεώρησα ότι λόγω του αντικειμένου οι πανεπιστημιακοί και τα μέλη του Π.Ι. (μέλη του Συμβουλίου Επιλογής) γνωρίζουν καλύτερα αυτό το θέμα. Επισημαίνω ότι δεν υπάρχουν ατομικοί αξιολογητές του συγγραφικού έργου αλλά 7μελείς ομάδες που συλλογικά αποτιμούν το συγγραφικό έργο του κάθε υποψηφίου. Οι, όποιες, ενστάσεις για την αποτίμηση του συγγραφικού έργου εξετάζονται από το Συμβούλιο Επιλογής τη μέρα της συνέντευξης των υποψηφίων. Η Υπουργική απόφαση για τη συγκρότηση των 7μελών επιτροπών δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Μόλις εκδοθεί η απόφαση το Συμβούλιο θα αναθέσει, με τυχαίο τρόπο, στους αξιολογητές την αποτίμηση του συγγραφικού έργου.

Νέο «λουκέτο» στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

Τη συνέχιση της αναστολής της λειτουργίας της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ και την ανάληψη σειρά δράσεων αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Σχολής με συντριπτική πλειοψηφία λόγω αδυναμίας να υλοποιηθούν οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες. Ειδικότερα η απόφαση της Σχολής , έχει ως εξής:

Μετά από 3 εβδομάδες αναστολής της λειτουργίας της Σχολής, στη διάρκεια της οποίας καταδείχθηκε με ένα σύνολο δράσεων η εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση της Σχολής και η αδυναμία της να υλοποιήσει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές της δραστηριότητες, και παρότι η Σύγκλητος ανέδειξε με συνέντευξη τύπου, τα συνολικά προβλήματα του Ε.Μ.Π γενικά και τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα της σχολής ειδικότερα, το Υπουργείο αρνείται κατηγορηματικά να απαντήσει επίσημα στις αρχές του ιδρύματος πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά. Με τη στάση του αυτή ενισχύει το καθεστώς αβεβαιότητας του μέλλοντος και της λειτουργίας της Σχολής και πολύ περισσότερο υποψίες ότι στόχος του είναι και η αλλαγή της φυσιογνωμίας της Σχολής

Η Σχολή είχε εγκαίρως (από τις 13/4) προειδοποιήσει ότι αδυνατεί να υλοποιήσει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές της δραστηριότητες διότι:
α) Ένας μεγάλος αριθμός διδασκόντων που συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής να έχει μειωθεί κατά 40% στην τελευταία διετία. Μεγάλος αριθμός συναδέλφων που έχουν εκλεγεί περιμένουν σε απρόβλεπτο μέλλον να διοριστούν.
β) Η μη ανανέωση του Προεδρικού Διατάγματος που επιτρέπει την υπό όρους εκλογή μελών ΔΕΠ χωρίς την κατοχή διδακτορικού διπλώματος -όπως ισχύει σε όμοιες σχολές σε όλο τον κόσμο- έχει αναστείλει κάθε εκλογή και εξέλιξη συναδέλφων που καλούνται να διδάξουν συνθετικά μαθήματα τα οποία αποτελούν τον κύριο κορμό του προγράμματος σπουδών.
γ) Σημαντικός αριθμός διδασκόντων που υπηρετούν με τις διατάξεις του Π.Δ 407 διδάσκουν σε καθεστώς «δουλείας» καθώς είναι για πολλούς μήνες απλήρωτοι.

Η Γενική Συνέλευση της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίζει για ακόμη μία φορά τη συνέχιση της αναστολής της λειτουργίας της και την ανάληψη των παρακάτω δράσεων με στόχο την δημοσιοποίηση προβλημάτων της.

1. Συγκροτείται επιτροπή μελών ΔΕΠ η οποία πλαισιώνει το προεδρείο για να οργανώσει τις επόμενες δράσεις.
2. Ζητείται ακρόαση από την Πρυτανεία για να συζητηθούν τα προβλήματα των αδιόριστων συναδέλφων, των απλήρωτων συναδέλφων που υπηρετούν με το Π.Δ 407 και η αναστολή των εκλογών και εξελίξεων λόγω μη ανανέωσης του ειδικού Π.Δ των σχολών Αρχιτεκτονικής. Θα ζητηθεί από τον Πρύτανη η μεσολάβηση του για μία συνάντηση με την υπουργό Παιδείας και η εξεύρεση λύσης για προσωρινή πληρωμή των συναδέλφων 407 με πόρους του Ε.Μ.Π.
3. Καταγγέλλεται προς την ελληνική κοινωνία η ενέργεια ίδρυσης νέας Σχολής Αρχιτεκτόνων στα Ιωάννινα με την προκήρυξη θέσεων μελών ΔΕΠ τη στιγμή που οι υφιστάμενες σχολές Αρχιτεκτόνων είναι αποψιλωμένες από εκπαιδευτικό προσωπικό και το μέλλον τους διαγράφεται αβέβαιο, οι Αρχιτεκτονικές Σχολές της περιφέρειας απειλούνται με «Καλλικράτη» και παράλληλα εκκρεμούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διορισμοί 800 εκλεγμένων μελών ΔΕΠ.
4. Με βάση τις διαβεβαιώσεις του πρύτανη ότι καλύπτει τις διοικητικές ενέργειες της σχολής μέχρι την ανανέωση του ειδικού Π.Δ αποφασίζεται η συνέχιση των διαδικασιών εκλογών και εξελίξεων που είχαν διακοπεί.

Τέλος, η Γ.Σ επισημαίνει ότι με την παρούσα τακτική της πολιτείας η λειτουργία της σχολής τον Σεπτέμβριο προβλέπεται δύσκολη και επισφαλής και κάνει έκκληση στους σπουδαστές να πάρουν θέση στα εκφρασμένα προβλήματα της Σχολής και να συμπαρασταθούν στον αγώνα ο οποίος αφορά το μέλλον της Σχολής και ευρύτερα το μέλλον των Πανεπιστημίων.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση στην οποία η Σχολή θα επανεκτιμήσει τη στάση της.



Ο πρόεδρος της Σχολής


ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ
Καθηγητής σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π