Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ο.Λ.Μ.Ε.: Το Υπουργείο μειώνει δραστικά τον αριθμό των φοιτώντων μαθητών στα περισσότερα Μουσικά Σχολεία με σκοπό τη συρρίκνωση και προοπτικά το κλείσιμο

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr Αθήνα, 16/6/2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Όχι στην υποβάθμιση των Μουσικών Σχολείων


Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία καθορίζει τον αριθμό των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη των Μουσικών Σχολείων το σχολικό έτος 2011 – 2012 ως αντιεκπαιδευτική και απαράδεκτη. Το Υπουργείο μειώνει δραστικά τον αριθμό των φοιτώντων μαθητών στα περισσότερα Μουσικά Σχολεία με σκοπό τη συρρίκνωση και προοπτικά το κλείσιμο πολλών απ’ αυτά. Ποιος λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι είναι βιώσιμο ένα τέτοιο σχολείο με ένα (ή και δύο τμήματα) ανά τάξη, όπως προβλέπεται για τα περισσότερα Μουσικά Σχολεία; Πόσοι απ’ αυτούς τους μαθητές θα φτάσουν στο Λύκειο;
Και τελικά αντί οι αρμόδιοι να προσπαθήσουν να ενισχύσουν τα μουσικά σχολεία με διορισμούς, επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών (που ανατίθεται πλέον στους Δήμους χωρίς αντίστοιχη επιχορήγηση) καθώς και των κτιριακών τους προβλημάτων και με μέριμνα για τους αποφοίτους τους, κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Μα εδώ έχουμε να ικανοποιήσουμε τους δανειστές,
για την Παιδεία θα μιλούμε τώρα;

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ποιοι θα εκπονήσουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών για την Α’ τάξη του Νέου Λυκείου

Τη συγκρότηση τεσσάρων Επιστημονικών Επιτροπών με αντικείμενο την εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών για την Α’ τάξη του Νέου Λυκείου και τη Διατύπωση Προτάσεων για το αντίστοιχο Εκπαιδευτικό Υλικό αποφάσισε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου Υλικό .Ειδικότερα οι Επιτροπές απαρτίζονται από τα εξής πρόσωπα:

Για τη Γλώσσα (Νέα Ελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία και Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία)

Βενετία Αποστολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ευαγγελία Βλάχου, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Ιωάννης Καζάζης, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Νικόλαος Καλογεράς, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Γεώργιος Καραμπάτης, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Νικολίνα Κουντουρά, Σχολικός Σύμβουλος

Δημήτρης Κουτσογιάννης, Επίκουρος Καθηγητής, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Κωνσταντίνος Ντίνας, Καθηγητής, Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Κατερίνα Προκοπίου, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Γεωργία Σακκά, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Διονύσης Τσελέντης, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Ιωάννα Τσιλιγιάννη, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Παναγιώτης Τσίρος, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Παύλος Χαιρόπουλος, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Σωφρόνης Χατζησαββίδης, Καθηγητής, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ελένη Χοντολίδου, Καθηγήτρια, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Για τις Φυσικές Επιστήμες (Φυσική, Χημεία, Βιολογία)

Βασίλειος Αγγελόπουλος, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Νικόλαος Κανδεράκης, Σχολικός Σύμβουλος

Δημήτρης Κολιόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστημίου Πατρών

Δημήτρης Νοταράς, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Κωνσταντίνος Ραβάνης, Καθηγητής, Πανεπιστημίου Πατρών

Χριστίνα Σομομωνίδου, Καθηγήτρια, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ελένη Σταυρίδου, Καθηγήτρια, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Για τα Μαθηματικά

Θεοδόσης Ζαχαριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δέσποινα Πόταρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σωτήρης Ζωϊτσάκος, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Αμαλία Μπαμπίλη, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Γεωργία Πετροπούλου, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Για την Ερευνητική Εργασία

Ηλίας Ματσαγγούρας, Καθηγητής, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Κατερίνα Μπαζίγου, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Άννα Μπαράτση, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Θεόδωρος Πετρέσκου, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Κων/να Σχίζα, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

Δημήτρης Ευθυμίου, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης__

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Να παραμένουν στις σχολικές μονάδες οι εκπαιδευτικοί (ΕΣΠΑ) μετά τη λήξη των μαθημάτων

Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε το υπ. Παιδείας στα σχολεία:

1) Μετά τη λήξη των μαθημάτων οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να παραμένουν στις σχολικές μονάδες που έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Στα παρουσιολόγια των εκπαιδευτικών αναγράφονται εβδομαδιαίως οι ώρες παραμονής των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες.

2) Είναι στη διακριτική ευχέρεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων να ορίσει σε ποια/ες σχολική/ες μονάδα/ες από τις οποίες είχαν τοποθετηθεί θα παρευρίσκονται οι εκπαιδευτικοί μετά τη λήξη των μαθημάτων.

3) Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί απουσιάσουν αδικαιολογήτως από τις σχολικές μονάδες μετά τη λήξη των μαθημάτων μέχρι 21/06/2011 για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μέχρι 30/06/2011 για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης οφείλει να προβεί σε ενέργειες μείωσης των αποδοχών τους και καταγγελίας των Συμβάσεων.

Η διοίκηση του νέου «Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής»

Υιοθέτησε η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την πρόταση της υπουργού Παιδείας την πρόταση για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν το «Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής» που δημιουργήθηκε , μετά την κατάργηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του ΟΕΔΒ, του ΚΕΕ και του ΟΕΠΕΚ. Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων:

-Πρόεδρος του «Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής» τοποθετείτε ο καθηγητής Αλ. Δημαράς

-Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων ο Καθηγητής Συγκριτικής Παιδαγωγικής Δημήτρης Ματθαίου, και,

- Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόφορος Χαραλαμπάκης

Στον «αέρα» η βαθμολόγηση των γραπτών των Ειδικών Μαθημάτων

Αποχή των εκπαιδευτικών από τη βαθμολόγηση των γραπτών στα Ειδικά Μαθήματα των Ξένων γλωσσών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έως ότου αποσυρθεί η υπουργική Απόφαση που καταργεί την επιλογή των μαθητών στην Β΄ Ξένη Γλώσσα, κήρυξε το ΔΣ της ΟΛΜΕ .

Στη χθεσινή συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΝΕ η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου παρέμεινε ανυποχώρητη στο αίτημά του κλάδου για απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης που καταργεί την επιλογή των μαθητών στην Β΄ Ξένη Γλώσσα.

Η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της καλεί τις ΕΛΜΕ όσο και τις Επιστημονικές Ενώσεις των Ξένων Γλωσσών να στηρίξουν την αποχή και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 20/06/2011 στις 11.30 πμ έξω από τα αντίστοιχα Βαθμολογικά κέντρα (ΑΘΗΝΑ 2o Πειραματικό Λύκειο Αμπελόκηποι, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μουσικό Σχολείο Τέρμα Πυλαίας)

Έξι απαντήσεις από την υφ. Παιδείας στους καθηγητές

Καμία δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών δεν ανέλαβε η υφ. Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου στη συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ , ενώ ανακοίνωσε ότι:

*οι μόνιμοι διορισμοί θα είναι ακόμη λιγότεροι από την περυσινή χρονιά
  • θα συνεχιστεί η διαδικασία συγχωνεύσεων σχολείων με παράλληλη επανεξέταση κάποιων ειδικών περιπτώσεων που έχουν ήδη αποφασιστεί.
  • θα ελεγχθούν οι καταγγελίες της ΟΛΜΕ για υπολογισμό των κενών των εκπαιδευτικών με πάνω από 25 μαθητές ανά τμήμα.
  • για τις ειδικότητες των ξένων γλωσσών θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα από τις νέες ρυθμίσεις λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων.

Εξέφρασε τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι «πάνω από 1.000 συνάδελφοι που υπηρετούν στην Τεχνική Εκπαίδευση πλεονάζουν» και δεν εγγυήθηκε ότι τη μη μετακίνηση συναδέλφων, σε άλλο νομό ή και σε άλλη περιφέρεια αν χρειαστεί! Έδειξε να κατανοεί την αναγκαιότητα, η επιλογή των Δ/ντών σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί αφού οριστικοποιηθούν οι πίνακες Σχολικών Συμβούλων. Εν κατακλείδι παρά το ήρεμο κλίμα της συζήτησης οι απαντήσεις που δόθηκαν υπήρξαν αόριστες και δεν ικανοποιούν κανένα από τα αιτήματα που έθεσε η Ομοσπονδία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Δελτίο τύπου για τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την Υφυπ. Παιδείας – Αποχή Βαθμολογητών Ξένων Γλωσσών στις Πανελλαδικές

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε χθες 15/6/2011 με την Υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου και συζήτησε θέματα που αφορούν εκκρεμότητας δεδουλευμένων (Συντονιστές ΠΔΣ, οδοιπορικά, μη χρήση θερινής αδείας κ.ά.), την οικονομική στήριξη των εκπαιδευτικών, τους διορισμούς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, επιλογές Σχολ. Συμβούλων και Δ/ντών Σχολ. Μονάδων καθώς και το θέμα της κατάργησης της επιλογής στη Β΄ Ξένη Γλώσσα στο Γυμνάσιο.

Η Υφυπουργός δήλωσε ότι:

η πολιτική ηγεσία ενόψει του νέου μισθολογίου κάνει προσπάθεια για αποκατάσταση της αδικίας για τις χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών, χωρίς να δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις με τα νέα κυβερνητικά μέτρα.
οι μόνιμοι διορισμοί θα είναι ακόμη λιγότεροι από την περυσινή χρονιά
θα συνεχιστεί η διαδικασία συγχωνεύσεων σχολείων με παράλληλη επανεξέταση κάποιων ειδικών περιπτώσεων που έχουν ήδη αποφασιστεί.
θα ελεγχθούν οι καταγγελίες μας για υπολογισμό των κενών των εκπαιδευτικών με πάνω από 25 μαθητές ανά τμήμα.
για τις ειδικότητες των ξένων γλωσσών θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα από τις νέες ρυθμίσεις λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων.
Εξέφρασε τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι «πάνω από 1.000 συνάδελφοι που υπηρετούν στην Τεχνική Εκπαίδευση πλεονάζουν» και δεν εγγυήθηκε ότι τη μη μετακίνηση συναδέλφων, σε άλλο νομό ή και σε άλλη περιφέρεια αν χρειαστεί! Έδειξε να κατανοεί την αναγκαιότητα, η επιλογή των Δ/ντών σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί αφού οριστικοποιηθούν οι πίνακες Σχολικών Συμβούλων. Εν κατακλείδι παρά το ήρεμο κλίμα της συζήτησης οι απαντήσεις που δόθηκαν υπήρξαν αόριστες και δεν ικανοποιούν κανένα από τα αιτήματα που έθεσε η Ομοσπονδία.

Ειδικότερα για το θέμα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, το Υπουργείο παρέμεινε ανυποχώρητο στο αίτημά μας για απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης που καταργεί την επιλογή των μαθητών στην Β΄ Ξένη Γλώσσα. Ως εκ τούτου το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προασπίζοντας τόσο το δικαίωμα των μαθητών στην επιλογή Β΄ Ξένης Γλώσσας όσο και τη διασφάλιση των θέσεων των συναδέλφων που διδάσκουν τις ξένες γλώσσες, αποφάσισε να κηρύξει την αποχή των εκπαιδευτικών από τη βαθμολόγηση των γραπτών στα Ειδικά Μαθήματα των Ξένων γλωσσών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έως ότου αποσυρθεί η προαναφερθείσα Υπουργική Απόφαση.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ όσο και τις Επιστημονικές Ενώσεις των Ξένων Γλωσσών να στηρίξουν την αποχή και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 20/06/2011 στις 11.30 πμ έξω από τα αντίστοιχα Βαθμολογικά κέντρα

(ΑΘΗΝΑ 2Ο Πειραματικό Λύκειο Αμπελόκηποι, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μουσικό Σχολείο Τέρμα Πυλαίας)

Χρήστος Κάτσικας: Τα πάνω και τα κάτω των βάσεων - Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού (video)

Ο Αλέξης Δημαράς πρόεδρος του «Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής»


Τον Αλέξη Δημαρά πρότεινε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη θέση του προέδρου του «Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής», η υπ. Παιδείας Α. Διαμντοπούλου.

Το «Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής» δημιουργήθηκε , μετά την κατάργηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του ΟΕΔΒ, του ΚΕΕ και του ΟΕΠΕΚ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Πλήρωση κενούμενων θέσεων Σχολικών Συμβούλων

Για να δείτε την απόφαση σχετικά με την Πλήρωση κενούμενων θέσεων Σχολικών Συμβούλων Π.Ε. που υπέγραψε η υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου κάνετε κλικ ΕΔΩ

ΠΟΣΔΕΠ-ΟΣΕΠ:Ενημέρωση για τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας

Mε μια μακροσκελή κοινή ανακοίνωση τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των πανεπιστημικαών και των καθηγητών των ΤΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ/ΤΕΙ και της ΕΕΕ) περιγράφουν όλα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής με την πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας. Ειδικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής :


Μετά από αίτημα που είχαμε υποβάλει στις 11 Απριλίου 2011 οι δύο Ομοσπονδίες του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ/ΤΕΙ και η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 συναντηθήκαμε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Στη συνάντηση από μέρους του Υπουργείου παραβρέθηκαν η υπουργός κ. Α. Διαμαντοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας Τεχνολογίας κ. Κ. Κοκκινοπλίτης, ο Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας καθ. Β. Παπάζογλου. Από πλευράς ΠΟΣΔΕΠ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ν. Σταυρακάκης, ο Αντιπρόεδρος Ε. Ευσταθόπουλος, η Γραμματέας Ε. Μπουρνόβα, και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας Κ. Αυγουστάκης, Ε. Καραντζόλα, Γ. Λιτσαρδάκης, Γ. Σπαθής, και το μέλος της ΔΕ Στ. Γούτσος, από την ΟΣΕΠ/ΤΕΙ (ο Πρόεδρος Ι. Τσάκνης, ο Γραμματέας Κ. Τσινίδης, και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Μ. Παραλίκα και Δ. Πουλής)και από την ΕΕΕ ο Πρόεδρος Δ. Λουκάς και η Γραμματέας Μ. Στουμπούδη.

Η συζήτηση περιελάμβανε εκτεταμένο κατάλογο θεμάτων, αναφορικά με τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα που απασχολούν τον ενιαίο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και της έρευνας. Σε αυτά αναφερόμαστε εκτενώς στη συνέχεια:

Εισαγωγικά η κ. Υπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα. Οι βασικές θέσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι:

Οικονομική κατάσταση - Αναδιαρθρώσεις

Η κ. Υπουργός αντιλαμβάνεται ότι οι εντάσεις που επικρατούν στις σχέσεις Υπουργείου και ΑΕΙ έχουν υπαρκτή βάση. Τόνισε ότι είναι σημαντικό να βρεθούν τρόποι επικοινωνίας και συνεργασίας. Αναφέρθηκε στην εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική κατάσταση και τους δύσκολους προϋπολογισμούς έως το 2015 (και κυρίως κατά τα έτη 2013 και 2014). Ως πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου έθεσε το να λειτουργήσουν τα σχολεία, αφού το 2010 και 2011 θα συνταξιοδοτηθούν 23.000 δάσκαλοι και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ θα έχει στην διάθεσή της 3.500 διορισμούς.

Σε σχέση με τις μειώσεις μισθών και λειτουργικών εξόδων σε ΑΕΙ και ΕΚ αναγνωρίζει ότι έχουν φθάσει στο όριο. Το ζητούμενο πλέον για το Υπουργείο σήμερα είναι να προχωρήσουν άμεσα οι αναδιαρθρώσεις. Το κάθε ΑΕΙ θα πρέπει να λάβει και από μόνο του γενναίες αποφάσεις για κοινά μαθήματα, μείωση των μαθημάτων στα προγράμματα σπουδών, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, κλπ. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και τα ΕΚ, για τα οποία η χρηματοδότηση από τον Σεπτέμβριο θα είναι προβληματική (ενώ σε ορισμένα είναι ήδη προβληματική).

Η κ. Υπουργός συμφώνησε με την ενιαία αντιμετώπιση του ζητήματος της αναδιάρθρωσης του ενιαίου χώρου εκπαίδευσης-έρευνας. Αντιλαμβάνεται, επίσης, ότι το θέμα των συγχωνεύσεων είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα πανεπιστημίων που έχουν τμήματα σε διαφορετικές πόλεις, στεγασμένα σε υπέροχα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί και μέσω των ευρωπαϊκών ενισχύσεων. Υπερβολικό θεώρησε τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών προγραμμάτων (περί τα 600). Σχετικά με την αξιοποίηση της περιουσίας ανέφερε ότι μόλις πρόσφατα έμαθε ότι το κτήριο της Ρηγίλλης ανήκει σε κληροδότημα του ΕΚΠΑ.

Διευκρίνισε ότι έχει εξηγήσει η ίδια σε κάθε Πρύτανη και Πρόεδρο ότι προτού το Υπουργείο κάνει τις παρεμβάσεις του αναμένει τις προτάσεις του για εσωτερικές αναδιαρθρώσεις σε κάθε ΑΕΙ. Προτάσεις ζήτησε αντίστοιχα και από τους Προέδρους των Ε.Κ., και αυτές που κατατέθηκαν δεν απαντούν στην ουσία του προβλήματος.

Για το ζήτημα της μη εισαγωγής νέων σπουδαστών σε τμήματα ΤΕΙ ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Υπουργείο, τα τμήματα στα οποία δεν θα έπρεπε να εισαχθούν φοιτητές φέτος δεν θα έπρεπε να είναι 24 αλλά 97 και ότι το ζήτημα υπερβαίνει τις τοπικές κοινωνίες και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να ληφθούν καταλυτικές αποφάσεις.

Επισήμανε ακόμα ότι μόλις στο τέλος Μαΐου διαμορφώθηκε στο Υπουργείο μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα δεδομένα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Ελλάδα. Δεσμεύτηκε ότι όλα τα στοιχεία για όλα τα τμήματα θα μπουν στο διαδίκτυο.

Μισθολογικό

Το ενιαίο μισθολόγιο θα συζητηθεί εντός του καλοκαιριού. Τα μέλη ΔΕΠ , ΕΠ και οι Ερευνητές θα έχουν διακριτό, ειδικό μισθολόγιο. Αυτό έχει συμφωνηθεί και με τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών. Για το ειδικό μισθολόγιο θα ενεργοποιηθεί η επιτροπή που έχει οριστεί.

Συνυπηρέτηση-Αποσπάσεις

Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις συνυπηρέτησης για εκπαιδευτικούς συζύγους μελών ΔΕΠ και ΕΠ η κ. Υπουργός ανέφερε ότι δεν είναι υπέρ της ευνοϊκής αυτής ρύθμισης γι’ αυτό και την κατάργησε. Οι αποσπάσεις θα είναι μοριοδοτημένες, με την ανάγκη για συνυπηρέτηση να συνυπολογίζεται.

Εξελίξεις μελών ΔΕΠ

Στο ζήτημα των εξελίξεων μελών ΔΕΠ, η κ. Υπουργός, αφού έκρινε ως υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς που εμπεριέχονται στα κείμενα των δύο ομοσπονδιών και αφορούν στο πρόσωπο του Υφυπουργού, δήλωσε ότι η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και υποστήριξε ότι η καθυστέρηση δεν δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς αφορά 1-2 εξελίξεις κατά μέσον όρο ανά τμήμα, δίνοντας τα ακόλουθα στοιχεία : σε εκκρεμότητα βρίσκονται 570 εξελίξεις σε 256 τμήματα, από τις οποίες οι 180 είναι σε 6-7 τμήματα ιατρικών σχολών.

Ωρομίσθιοι

Σχετικά με τους ωρομίσθιους στα ΤΕΙ η κ. Υπουργός ανέφερε ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου για την κατά 30% περικοπή των προϋπολογισμών ήταν σαφής. Σε τέσσερα τμήματα ΤΕΙ η εγκύκλιος αυτή δεν ελήφθη καθόλου υπόψη. Τόνισε δε ότι η εγκύκλιος αυτή εκδόθηκε ακριβώς επειδή ορισμένα ΤΕΙ λειτουργούν προβληματικά. Όπου υπάρχει τεκμηριωμένη ανάγκη εξαίρεσης, θα υπάρξει ειδική μέριμνα. Επανέλαβε ότι το όριο των 15/25 μελών ΕΠ/ΔΕΠ για ένα τμήμα που δεν μπορεί να ζητήσει συμβασιούχους μπορεί να ξεπερασθεί αν οι εκπαιδευτικές ανάγκες τεκμηριωθούν.

Διορισμοί μελών ΔΕΠ

Υπάρχουν περίπου 790 διορισμοί εν αναμονή (μεγάλος αριθμός σε σχέση με τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Οι συνταξιοδοτήσεις του 2010 περιλάμβαναν 500 μέλη ΔΕΠ και 100 μέλη ΕΠ. Το Υπουργείο ζήτησε 400 διορισμούς μελών ΔΕΠ και ΕΠ, ενώ αν εφαρμόζονταν ο κανόνας 1:5 θα έπρεπε να πάρει 100 μέλη ΔΕΠ και 25 μέλη ΕΠ. Στο σημείο αυτό επισημάνθηκε εκ μέρους μας ότι οι διορισμοί μελών ΔΕΠ και ΕΠ πρέπει να συσχετιστούν όχι μόνο με τις συνταξιοδοτήσεις αλλά και με τις πιστώσεις συμβασιούχων διδασκόντων, και η κ. υπουργός επικαλέστηκε την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση. Δήλωσε ότι η ίδια δεν θα είχε αντίρρηση να προχωρήσει στους διορισμούς που βρίσκονται σε εκκρεμότητα με βάση τις ανάγκες των τμημάτων (και όχι με βάση τη σειρά στη λίστα), αλλά με την προϋπόθεση ότι την ευθύνη αυτή θα αναλάβουν οι ομοσπονδίες και οι πρυτάνεις.

Δέχθηκε ως ορθή την παρατήρηση ότι ενώ τα ΤΕΙ έχουν περίπου τον ίδιο αριθμό τμημάτων με τα ΑΕΙ, τα μεν πανεπιστήμια έχουν περί τις 10.500 μέλη ΔΕΠ ενώ τα ΤΕΙ μόλις 2.000 μέλη ΕΠ. Δεν αποδέχθηκε όμως τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν για την πολιτική εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και ανέφερε τις σχετικές εκκλήσεις ορισμένων πρυτάνεων για μείωση κατά 50% των εισακτέων και ότι από το Σεπτέμβριο αρχίζει μια σειρά δραστικών συγχωνεύσεων στα ΤΕΙ.

Προεδρικό Διάταγμα για προσλήψεις διδασκόντων χωρίς διδακτορικό

Έγινε συζήτηση ως προς την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα αφορά την εξαίρεση ορισμένων διδασκόντων, σε τμήματα όπως η Αρχιτεκτονική, η Καλών Τεχνών, κλπ., από την υποχρέωση κατοχής διδακτορικού διπλώματος. Η κ. Υπουργός, μετά την ανταλλαγή των σχετικών επιχειρημάτων, παρέμεινε στην άποψη ότι είναι δύσκολο να ληφθεί μια τέτοια απόφαση.

Ερευνητικά Προγράμματα

Η κ. Υπουργός διευκρίνισε ότι με τον όρο “Επανεκκίνηση της έρευνας” δεν εννοούσε ότι ξεκινάμε από το μηδέν. Εννοούσε ότι μετά την αρχική ένταξη των ΕΚ και της ΓΓΕΤ στο ΥΠΔΒΜΘ, χάθηκε σημαντικός χρόνος, λόγω της επικέντρωσης στα προβλήματα της δημοσιονομικής κρίσης, και τώρα ξαναπιάνουμε το νήμα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθορίστηκαν οι πέντε μεγάλες θεματικές ερευνητικές ενότητες (με τη βασική έρευνα και τις ανθρωπιστικές σπουδές να περιλαμβάνονται στην 1η ενότητα), ενότητες με βάση τις οποίες η κυβέρνηση θα καθορίζει εφεξής τις προκηρύξεις ερευνητικών προγραμμάτων που θα είναι ανοικτές σε όλους.

Για τους αξιολογητές των προγραμμάτων ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων που περιλαμβάνει περίπου 12.500 αξιολογητές, από 72 χώρες (της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης), από τους οποίους ανταποκρίθηκαν για το Θαλή 2.600. Έχει επίσης ετοιμαστεί το θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει την ομάδα που θα διαχειρίζεται την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου. Οι βασικές επιλογές που αφορούν τις διαδικασίες αξιολόγησης ακολουθούν τις αρχές του ERC. Όσο για την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των αξιολογήσεων στους δικαιούχους, θα κοινοποιούνται τα συνοπτικά στοιχεία της αξιολόγησης Α’ Φάσης, ενώ στη Β’ Φάση θα αποστέλλεται και αναλυτικό σημείωμα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ επισήμανε εδώ ότι θα πρέπει να γίνεται κανονικοποίηση των αποτελεσμάτων των αξιολογήσεων σε επίπεδο θεματικών ενοτήτων, για να μην υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση ανά επιστημονική περιοχή. Η κ. Υπουργός αποδέχτηκε ότι δεν έγινε κανονικοποίηση σε επίπεδο ενοτήτων ούτε στον «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ» αλλά ούτε και στο ΘΑΛΗ» και ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να εξεταστεί.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας Ε&Τ πρόσθεσε ότι τους τελευταίους δύο μήνες καλύφθηκαν αρκετές από τις καθυστερήσεις στον τομέα των ερευνητικών προγραμμάτων και ότι οι προτεραιότητες της ΓΓΕΤ τώρα περιλαμβάνουν (α) την εκταμίευση σε όλα τα τρέχοντα προγράμματα της Γραμματείας (‘ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2009’, Διμερή, spin off, κλπ.), για τα οποία η διαδικασία πληρωμών έχει ξεκινήσει (β) τη δέσμευση των πόρων του ΕΣΠΑ για την έρευνα, με τις τρέχουσες και τις νέες προκηρύξεις (‘ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2011’, ‘ΑΡΙΣΤΕΙΑ’, clusters καινοτομίας, κλπ.) και (γ) την εξασφάλιση των matching funds, η οποία έχει επιτευχθεί για τα υπόλοιπα του 2009. Επισήμανε ότι οι δικαιούχοι του ‘ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2009’ ενημερώθηκαν για τα σχόλια των αξιολογητών. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η επέκταση του προγράμματος ‘ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2009’ έγινε διότι κατατέθηκαν πολλές ποιοτικές προτάσεις στη σχετική προκήρυξη και για αυτό, αλλά και γιατί η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα, χρηματοδοτήθηκαν τελικά όλες οι προτάσεις που συγκέντρωσαν βαθμολογία οκτώ και πλέον. Διευκρίνισε επίσης ότι η προκήρυξη του ‘ΑΡΙΣΤΕΙΑ’ έγινε σε συνεργασία με τα μέλη του ΕΣΕΤ, με σκοπό να αποτελέσει πρότυπο για όλες τις μελλοντικές προκηρύξεις ερευνητικών προγραμμάτων. Στην επισήμανση των ερευνητών για το σχετικά περιορισμένο προϋπολογισμό της εν λόγω προκήρυξης ο κ. Γενικός απάντησε ότι εφόσον κατατεθούν πολλές ποιοτικές προτάσεις μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού (όπως συνέβη και στην περίπτωση του ‘ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2009’). Η κ. Υπουργός δέχτηκε τις κριτικές για τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες στα προγράμματα «Ηράκλειτος» και «Θαλής», αλλά προέτρεψε να δούμε και την θετική πλευρά, ότι δηλ. διαμέσου των δυσκολιών όλοι μάθαμε. Σε ό,τι αφορά το ‘ΑΡΙΣΤΕΙΑ’, που θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο τις 31 Μαΐου, ανέφερε ότι προβληματίστηκαν με τα μέλη του ΕΣΕΤ για το αν θα πρέπει να χωριστεί σε junior και senior προκειμένου να απελευθερωθούν κάπως οι νεώτεροι ερευνητές από καθιερωμένες ιεραρχικές δομές, σε μια συζήτηση η οποία συνεχίζεται.

Θεσμικό Πλαίσιο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η κ. Υπουργός ανέφερε ότι στη σύνταξη του Ν/Σ, λήφθηκαν υπόψη απόψεις και προτάσεις που διατυπώθηκαν κατά τη διαβούλευση που προηγήθηκε για το θεσμικό πλαίσιο της Τριτοβάθμιας, όπως οι απόψεις της ΠΟΣΔΕΠ, της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ και των Πρυτάνεων, καθώς και όλες οι λοιπές απόψεις, πολλές από τις οποίες ήταν καλά τεκμηριωμένες. Τον Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Δεκέμβριο του 2010 δόθηκαν τα διαδοχικά σχέδια των προτάσεων του Υπουργείου. Διευκρίνισε ότι στο Ν/Σ προβλέπεται ότι το Συμβούλιο δεν θα ασκεί διοίκηση. Επί του σχεδίου νόμου θα γίνει νέα συζήτηση. Για να ξεκινήσει όμως αυτή η συζήτηση θα πρέπει να υπάρξει ημερομηνία για την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Αυτό θα γίνει αφού τελειώσει η διαδικασία του μεσοπρόθεσμου, πάντως χρονικά τοποθετείται μέσα στο καλοκαίρι.

Τέλος, απέκρουσε την άποψη που διατυπώθηκε ότι το Υπουργείο βλέπει την κρίση ως μια ευκαιρία να διαλύσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο. Το θεώρησε ως δίκη προθέσεων και το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Δήλωσε ότι η ίδια θεωρεί πως απαιτείται σύγκλιση δυνάμεων διότι οι αλλαγές πρέπει να είναι καταρρακτώδεις. Και έκλεισε επαναλαμβάνοντας ότι μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου θα ξεκινήσουν οι αναδιαρθρώσεις, το θεσμικό πλαίσιο, κλπ., για τα Πανεπιστήμια-TEI-Ερευνητικά Κέντρα.

Τα θέματα που έθεσαν οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ και της ΕΕΕ στις τοποθετήσεις τους, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συνοπτικά περιλάμβαναν:


ΠΟΣΔΕΠ: Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα θέματα, που έχουν απασχολήσει το Συνέδριο και τα θεσμικά όργανα της Ομοσπονδία, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε σειρά ανακοινώσεων. Αυτά συνοπτικά είναι:

Α. Το νέο θεσμικό πλαίσιο και ο Χωροταξικό επανασχεδιασμός του ενιαίου χώρου της Ανωτάτης Εκπαίδευσης και της Έρευνας(ΑΕΕ): Η πηγή εξουσίας μέσα σε κάθε ίδρυμα θα πρέπει να είναι οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι. Στα συλλογικά όργανα παρουσία και των άλλων συνιστωσών, ειδικά για τα θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Ουσιαστική αυτοτέλεια αλλά και αποτελεσματικές διαδικασίες λογοδοσίας. Σοβαρή μελέτη πριν οποιαδήποτε κίνηση για χωροταξικό ανασχεδιασμό του συστήματος ΑΕΕ.

Β. Η Χρηματοδότηση της ‘Έρευνας και τα Ερευνητικά Προγράμματα: Μεγάλη καθυστέρηση στη χρηματοδότηση της έρευνας με τραγικές συνέπειες για το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Επιτέλους πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο με διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα. Το ελληνικό πανεπιστήμιο απαιτεί επιτέλους να έχει τη χρηματοδότηση, που από χρόνια δικαιούται.

Γ. Θέματα Διδακτικού Προσωπικού: Ο διορισμός των εκλεγέντων νέων μελών ΔΕΠ: Ο διορισμός των νέων μελών ΔΕΠ δεν πρέπει να εμπλακεί στο μνημονικό 1:5. Απαιτούμε άμεσο διορισμό όλων των εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ.

Οι διαδικασίες εξελίξεων των μελών ΔΕΠ: Μεγάλο σφάλμα του Υπουργείου Παιδείας, που ενέπλεξε το θέμα των εξελίξεων με το 1:5. Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι αιτήσεις για προκήρυξη των εξελίξεων, που βρίσκονται από μήνες στο υπουργείο. Η καθυστέρηση αυτή ήδη συνιστά ένα σοβαρό πρόβλημα για τους συναδέλφους.

Τμήματα Αρχιτεκτονικής & Καλών Τεχνών: Επιμένουμε στην απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής για το θέμα.

407/80: Θα πρέπει πάση θυσία να διασφαλισθεί ότι δεν θα μείνουν γνωστικά αντικείμενα χωρίς διδάσκοντα σχετικό με την επιστημονική περιοχή.

Συνυπηρέτηση συζύγων μελών ΔΕΠ: Διαμαρτυρηθήκαμε για την αλλαγή του νόμου και την εξίσωση με άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων με διαφορετικά καθήκοντα και υπευθυνότητες.

Δ. Μισθολογικά Πανεπιστημιακών και το Ειδικό Μισθολόγιο: Επιμένουμε στις συγκεκριμένες θέσεις, που επανειλημμένα έχουμε αποστείλει στους συναρμόδιους Υπουργούς – και προφορικά έχουμε διατυπώσει. Ζητάμε την άμεση ενεργοποίηση της τριμερούς επιτροπής των δύο Υπουργείων και των Ομοσπονδιών για να διαμορφώσει τη σχετική πρόταση.

Ε. Οικονομικά των Πανεπιστημίων: Το θέμα είναι σύνθετο. Χρειάζεται σοβαρή μελέτη με στόχο την αύξηση των ιδίων πόρων των ιδρυμάτων (ακίνητη περιουσία, εκμετάλλευση της τεχνολογίας και των επιστημών, διεθνοποίηση, κλπ)


Ζ. Η κατάσταση στο χώρο των «Κολεγίων» και των «Ιδιωτικών Πανεπιστημίων»:

Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα στο μεταλυκειακό χώρο με πολλαπλά χαρακτηριστικά, θεσμικά, εκπαιδευτικά, οικονομικά, κλπ. Το Υπουργείο πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.

Θ. Προβλήματα στη σχέση του Υπουργείου Παιδείας και των Ομοσπονδιών. Θέματα σκανδαλολογίας και οικογενειοκρατίας στα Πανεπιστήμια: Η συνάντηση αυτή είναι ουσιαστικά η πρώτη μη εθιμοτυπική, που πραγματοποιεί το παρόν Υπουργείο σε ανώτατο επίπεδο από αναλήψεως της ηγεσίας. Παράλληλα αποτελεί επίσης μοναδικό φαινόμενο η μη πρόσκληση των Ομοσπονδιών από τις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Έρευνας και Τεχνολογίας καθ όλη αυτή την περίοδο, κατά την οποία συζητηθηκαν και ψηφηστικάν τουλάχιστον 4 Ν/Σ, που αφορούσαν άμεσα και τα Πανεπιστήμια. Τέλος, στο θέμα των κατηγοριών για οικογενειοκρατεία, λογοκλοπή, διαφθορά, αναξιοκρατεία, που κατά καιρούς εκτοξέυονται και από την πλευρά του Υπουργίου γενικώς εναντίων των πανεπιστημίων και των πανεπιστημαικών, ζητήσαμε όποτε υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες, η Πολιτεία να πρόχωρά άμεσα με τα αντίστοιχα όργανα στη διερεύνηση των υποθέσεων και στον καταλογισμό των ευθυνών. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη λασπολογία, που κατευθύνεται γενικώς εναντίων των πάντων.



ΟΣΕΠ/ΤΕΙ: Ο Πρόεδρος της ΟΣΕΠ/ΤΕΙ αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα θέματα, που έχουν απασχολήσει το Συνέδριο και τα θεσμικά όργανα της Ομοσπονδία, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε σειρά ανακοινώσεων. Αυτά συνοπτικά είναι:

Α. Εγκύκλιος 62555/Ε5/1-6-11 του Υφυπουργού κ. Πανάρετου: Η εγκύκλιος είναι απαράδεκτη και ανεφάρμοστη και πρακτικά οδηγεί τα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε λουκέτο, αφού δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στην εκπαίδευση των σπουδαστών τους. Η εγκύκλιος προβλέπει ότι στα τμήματα στα οποία υπηρετούν περισσότερα από δεκαπέντε (15) μέλη Ε.Π., δεν θα δοθούν θέσεις εκτάκτου ή ωρομισθίου προσωπικού. ΟΙ εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας σε κάθε Τμήμα κυμαίνονται μεταξύ 400 και 550, ανάλογα με τη φύση του Τμήματος. Δεδομένου ότι, ο μέσος όρος διδασκαλίας του μόνιμου ΕΠ κυμαίνεται από 10 έως 16 ώρες την εβδομάδα, για να λειτουργήσει το Τμήμα απαιτούνται 31-43 μέλη ΕΠ. Συνεπώς, εάν δεν προσληφθεί έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό, δεν θα διδάσκεται τουλάχιστον το 50% των μαθημάτων.

Β. Χωροταξικός ανασχεδιασμός στα ΑΕΙ, μη εισαγωγή φοιτητών σε 24 Τμήματα ΤΕΙ: Απαιτείται ένας συνολικός χωροταξικός ανασχεδιασμός (με επιστημονικές μελέτες σκοπιμότητας) τόσο της χωροθέτησης όλων των ΑΕΙ, όσο και των επιστημονικών, τεχνολογικών ή διεπιστημονικών αντικειμένων που καλύπτουν. Η μη εισαγωγή φοιτητών σε 24 τμήματα ΤΕΙ δεν έγινε με επιστημονικά και αντικειμενικά κριτήρια, ούτε ελήφθη υπόψη η περιφερειακή ανάπτυξη. Ο Γραμματέας της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ Κ. Τσινίδης επεσήμανε ότι ανεστάλη η εισαγωγή φοιτητών ακόμη και σε νεοϊδρυόμενο Τμήμα, για το οποίο δεν ισχύουν τα κριτήρια που επικαλείται το Υπουργείο Παιδείας.

Γ. Εξελίξεις Μελών ΕΠ: Προχωρήσαμε μαζί με την ΠΟΣΔΕΠ στη μηνυτήρια αναφορά γιατί η διαδικασία των εξελίξεων και μονιμοποιήσεων των Μελών ΕΠ καθυστερεί αναίτια, για περισσότερο από 18 μήνες, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων. Τόνισε ότι αν δεν υπάρξει εξαίρεση από τον περιορισμό του 1:5 στις προσλήψεις νέου εκπαιδευτικού προσωπικού, θα έχουμε συνεχή αύξηση του έκτακτου προσωπικού, το οποίο δεν έχει διοικητικά καθήκοντα και αυτό θα έχει σαν συνέπεια να μην λειτουργούν τα όργανα διοίκησης των Τμημάτων.

Δ. Μισθολόγιο ΕΠ και Ειδικό Μισθολόγιο: Η μισθολογική κατάσταση των Μελών ΔΕΠ και ΕΠ είναι τραγική, σε σύγκριση τόσο με άλλους δημόσιους λειτουργούς, όσο και εργαζόμενους σε υπηρεσίες του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επιβάλλεται η καθιέρωση ενός ενιαίου ειδικού μισθολογίου για όλους τους λειτουργούς του δημόσιου τομέα.

Ε. Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών: Ο Ν.3685/2008 ορίζει σαφώς ότι τμήματα ΤΕΙ, τα οποία έχουν θετική εξωτερική αξιολόγηση μπορούν να κάνουν αυτοδύναμα μεταπτυχιακά. Έχουν γίνει προτάσεις για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, οι οποίες κρατούνται στα συρτάρια του υπουργείου παιδείας με τη λογική ότι θα τα δούμε μετά την ψήφιση του νέου νόμου πλαισίου.

ΣΤ. Νέο θεσμικό πλαίσιο στα ΑΕΙ: Πρέπει να υπάρξει ενιαίο θεσμικό πλαίσιο στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και συμφώνησε με τη θέση της ΠΟΣΔΕΠ για την εκλογή των οργάνων διοίκησης.



Ένωση Ελλήνων Ερευνητών: Ο Πρόεδρος της ΕΕΕ αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα της ελλιπούς κρατικής επιχορήγησης των Ερευνητικών Κέντρων /Ινστιτούτων (ΕΚ/Ι) , πρόβλημα το οποίο προς το τέλος του έτους μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η πολιτική ηγεσία θα φροντίσει για την έγκαιρη επίλυσή του.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των αναδιαρθρώσεων – συγχωνεύσεων είπε ότι τα ερευνητικά κέντρα αποτελούν πιο ευέλικτες δομές από τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και, επιπροσθέτως, υπάρχει για αυτά πλήθος στοιχείων, από τις τρεις εξωτερικές αξιολογήσεις των παρελθόντων δεκαπέντε ετών. Παρόλα αυτά, στο παρελθόν, η πολιτεία προέβη σε μη τεκμηριωμένες, αιφνίδιες απόπειρες αναδιαρθρώσεων, ενώ ακόμη δεν έχει αξιοποιήσει τα στοιχεία των αξιολογήσεων και δεν έχει προβεί σε μια συστηματική συζήτηση για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στα ΕΚ, με γνώμονα και την εξέλιξη των επιστημονικών πεδίων.

Σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΕΚ/Ι, ζήτησε τη συνεργασία του Υπουργείου με την Ένωση Ελλήνων Ερευνητών, ώστε να προσδιοριστούν από κοινού οι ρυθμίσεις που απαιτούνται για να εξασφαλίζονται ταυτόχρονα (α) η αναγκαία αυτονομία του ερευνητή για την ανέλιξη της ερευνητικής δραστηριότητας και (β) η λειτουργία πολλαπλών μηχανισμών ελέγχου και αποτίμησης.

Τόνισε ότι οι μηχανισμοί επικοινωνίας μεταξύ των πανεπιστημίων-ΤΕΙ και των ΕΚ/Ι θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν προκειμένου το δίπολο εκπαίδευση-έρευνα να επιτελέσει ουσιαστικό στοιχείο της παραγωγικής ανάταξης της χώρα μας.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στο σημαντικό ρόλο της αλληλεπίδρασης των EK/Ι με τον παραγωγικό ιστό της χώρας και τις επιχειρήσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η καινοτομική δράση και να μετασχηματιστεί η γνώση σε προϊόντα.

Σχόλιο για τις εκπαιδευτικές υποχρεώσεις των μελών ΔΕΠ και ΕΠ:

Σχετικά με το θέμα που διάφορα Μέσα Ενημέρωσης ανέδειξαν σχεδόν ως το κεντρικό θέμα της συνάντησης, την αύξηση δηλαδή των ωρών διδασκαλίας των μελών ΔΕΠ και ΕΠ, έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

ü Είναι αλήθεια πως, σε κάποιο σημείο της συζήτησης, έγινε αναφορά στην υποχρέωση των μελών ΔΕΠ και ΕΠ για 6-ωρη διδασκαλία την εβδομάδα. Στο σημείο αυτό, όλες οι πλευρές ανέφεραν ότι σε πάρα πολλά Τμήματα η πλειονότητα των συναδέλφων έχουν αρκετά περισσότερες ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως, χωρίς να υπολογίζονται οι υποχρεώσεις στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Καμιά περαιτέρω συζήτηση για αλλαγή των θεσμικά κατοχυρωμένων εκπαιδευτικών υποχρεώσεων των διδασκόντων δεν έγινε. Επισημάνθηκε ότι το θέμα των ωρών διδασκαλίας δεν είναι ποσοτικό, γιατί συνδέεται με τη συνάφεια των γνωστικών αντικειμένων, ενώ καμιά περαιτέρω συζήτηση για αλλαγή των προβλεπόμενων εκπαιδευτικών υποχρεώσεων των διδασκόντων δεν έγινε. Άλλωστε το θέμα των εκπαιδευτικών υποχρεώσεων των διδασκόντων/ουσών είναι πρωτίστως θέμα των Τμημάτων, τα θεσμικά όργανα των οποίων, στις πολύ δύσκολες συνθήκες που βρισκόμαστε και στις ακόμη δυσκολότερες που έρχονται, είμαστε βέβαιοι πως θα ανταποκριθούν με απόλυτη υπευθυνότητα.

ü Εκτιμούμε ότι η προβολή του θέματος αυτού υποβαθμίζει αδικαιολόγητα τη σημασία της συνάντησης και γεννά ερωτηματικά για τους πραγματικούς στόχους του Υπουργείου να επανέλθει τελικά, μετά από τόσο καιρό, στο τραπέζι του διαλόγου μαζί μας. Με τον τρόπο αυτό, επιχειρείται να βαθύνει το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, σε μια περίοδο κατά την οποία –για πολλούς και προφανείς λόγους– η ηγεσία του Υπουργείου θα πρέπει να επιδιώκει στενότερη συνεργασία μαζί μας και να συμβάλλει στην καλλιέργεια κλίματος αμοιβαίας και ειλικρινούς εμπιστοσύνης.

ü Σημειώνουμε επίσης ότι είναι λάθος η εκπαιδευτική διαδικασία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να αντιμετωπιστεί ως ποσοτικό πρόβλημα. Εάν οι διδάσκοντες/ουσες επωμιστούν γνωστικά αντικείμενα, για τα οποία δεν έχουν πρωτογενή ερευνητική δραστηριότητα, τότε η διδασκαλία υποβαθμίζεται σε απλή μεταφορά παραδεδεγμένων γνώσεων.

ü Η ΠΟΣΔΕΠ και η ΟΣΕΠ/ΤΕΙ, έχοντας επίγνωση των διαστάσεων του αντικειμένου, των σχετικών διεθνών πρακτικών και εξελίξεων, καθώς και των ιδιαιτεροτήτων και υστερήσεων της ακαδημαϊκής πραγματικότητας στη χώρα μας, έχουν από καιρό σχεδιάσει να προσεγγίσουν το ευρύτερο θέμα των «συγχρόνων μεθόδων και της υποστήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας», διοργανώνοντας σχετική επιστημονική συνάντηση νωρίς το φθινόπωρο, με τη συμμετοχή ειδικών και από σημαντικά Πανεπιστήμια της αλλοδαπής.

ü Επίσης είναι στις προθέσεις των Ομοσπονδιών το θέμα αυτό να αποτελέσει έναν από τους άξονες δραστηριοτήτων του υπό ίδρυση Κέντρου Έρευνας, Μελέτης & Ανάπτυξης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης & Έρευνας (ΚΕΜΑΤΕΕ).


ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:

Α) Είναι θετικό το γεγονός ότι έγινε μια ανοικτή και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα κεντρικά θέματα, που απασχολούν το χώρο ΑΕΕ.

Β) Επίσης είναι θετικό ότι μετά από την πίεση που δέχτηκε το Υπουργείο, άρχισε επιτέλους να στέλνει για δημοσίευση στο ΦΕΚ προκηρύξεις για εξέλιξη συναδέλφων των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων. Εντούτοις οι δύο ομοσπονδίες επιμένουν στην κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Αθηνών, διότι πιστεύουν ότι ήδη έχουν συντελεστεί αξιόποινες πράξεις εις βάρος συναδέλφων από την πλευρά του Υπουργείου.

Γ) Από τη συζήτηση και τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας αναδείχτηκε το γεγονός της -επί ένα ολόκληρο χρόνο- προβληματικής διαχείρισης του σημαντικότατου θέματος –ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία– της χρηματοδότησης της έρευνας στα Ιδρύματα ΑΕΕ από το ΕΣΠΑ. Σημαντική παράληψη η μη λειτουργία σε δεύτερο βαθμό Θεματικών Επιτροπών, ώστε να υπάρξει η στοιχειώδης κανονικοποίηση μεταξύ των διαφόρων επιστημονικών πεδίων. Πράγμα, που εκτός των άλλων είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός επιλογής προτάσεις κυρίως από τις βασικές επιστήμες, όπου ως γνωστό διεθνώς τα κριτήρια αξιολόγησης είναι πιο αυστηρά. Θα συνιστούσαμε και πάλι στο Υπουργείο να επωφεληθεί την τεράστια εμπειρία, που αναμφισβήτητα διαθέτουν τα μέλη του ΕΣΕΤ, ώστε να διορθώσει τα λάθη που έγιναν μέχρι τώρα και να επισπεύσει τις διαδικασίες. Ως θετικό εκτιμάται το γεγονός των πρόσφατων προκηρύξεων προγραμμάτων.

Δ) Απόλυτα αρνητική χαρακτηρίζεται η τακτική του Υπουργείου σε μια συνάντηση αυτού του επιπέδου και τη συγκριμένη χρονική στιγμή, να μη δώσει κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου θεσμικού πλαισίου, που όπως δήλωσε είναι έτοιμο. Ενώ από την άλλη πλευρά την ίδια ώρα κύκλοι του υπουργείου διοχέτευαν στο Συγκρότημα μερικά από τα σημεία του νόμου –είμαστε σε θέση αν το γνωρίζουμε αυτό- και μάλιστα αυτά που αφορούν τους πανεπιστημιακούς δασκάλους. Η τακτική αυτή δεν γνωρίζουμε σε τι αποσκοπεί, πάντως δεν πρόκειται να μας εκφοβίσει.


E) Όλα τα παραπάνω μας γεννούν αμφιβολίες για τις δυνατότητες, που πράγματι διαθέτει η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου να χειριστεί ένα θέμα τεραστίων διαστάσεων όπως είναι αυτό των ριζικών θεσμικών αλλαγών και μεγάλη ανησυχία για την τύχη τους.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης

Καθηγητής Ε.Μ.Π.


Η Γραμματέας

Ευγενία Μπουρνόβα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α.



Ο Πρόεδρος

Γιάννης Τσάκνης

Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας



Ο Γραμματέας

Κυριάκος Τσινίδης

Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Λάρισας


Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Ε. Λουκάς

Κύριος Ερευνητής Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δ”



Η Γ. Γραμματέας

Μαρία Θ. Στουμπούδη

Δ/ντρια Ερευνών ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Πηγή

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ένταξη Εκπαιδευτών σε κατάλογο κατάταξης για τη διδασκαλία σε Τμήματα Ενίσχυσης της Ελληνομάθειας

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσκαλεί αδιόριστους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενταχθούν σε μητρώο εκπαιδευτών στο πλαίσιο της Πράξης «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών».

Οι εκπαιδευτικοί πρόκειται να διδάξουν σε τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας (ως
δεύτερης/ξένης) για αλλοδαπούς και παλιννοστούντες μαθητές σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ελληνικής επικράτειας (Νηπιαγωγείο - Λύκειο).

Οι εκπαιδευτές πρόκειται να συνάπτουν Συμβάσεις Έργου με τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Α.Π.Θ. Η έναρξη κάθε σύμβασης ταυτίζεται με την έναρξη του τμήματος ελληνομάθειας που ανατίθεται στον εκπαιδευτή σε οποιαδήποτε χρονική φάση της σχολικής περιόδου και ολοκληρώνεται με τη λήξη αυτής.

Οι εκπαιδευτές που θα αξιοποιηθούν στα τμήματα ενίσχυσης της ελληνομάθειας θα αντλούνται από τον κατάλογο κατάταξης εκπαιδευτών, όπως αυτός προσδιορίζεται από σχετική απόφαση επιλογής από την επιστημονική επιτροπή της Πράξης.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι απαιτείται να είναι κάτοχοι πτυχίου Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής ελληνικού ή ομοταγούς Πανεπιστημίου της αλλοδαπής.

Καταληκτική ημερομηνία: 30-06-2011

Πληροφορίες: τηλ. 2313 018458

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση.


auth_150611.pdf     262.58 KB

Προκήρυξη Θέσεων Εργασίας για την Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση Καλάνδρας

Η Κεντρική Επιτροπή Κατασκήνωσης Καλάνδρας & το Α.Π.Θ. προκηρύσσουν θέσεις εργασίας για τις τρεις περιόδους λειτουργίας της πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης Καλάνδρας.

Καταληκτική ημερομηνία: 20-06-2011

Αναλυτικότερα:
http://press.auth.gr

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ: Η εγκύκλιος για την εισαγωγή των υποψηφίων με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων


Η διάρκεια της εκπαίδευσης στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών περιλαμβάνει (06) έξι διδακτικά εξάμηνα και δύο θαλάσσια ταξίδια (1ο και 2ο) κατευθυνόμενης πρακτικής άσκησης-εκπαίδευσης σε πλοία, συνολικής διάρκειας (12) δώδεκα μηνών. Τα δύο ανωτέρω θαλάσσια ταξίδια περιλαμβάνονται μεταξύ των Α΄-Β΄ και Γ΄-Δ΄ διδακτικών εξαμήνων αντίστοιχα. Η φοίτηση στις Α.Ε.Ν. είναι δωρεάν.

Οι σπουδαστές/σπουδάστριες από την εισαγωγή τους στις σχολές τηρούν τον Εσωτερικό Κανονισμό και τον Κανονισμό Σπουδών των Α.Ε.Ν. όπως ισχύουν κάθε φορά.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης στις Α.Ε.Ν. και στις προαγωγικές/απολυτήριες εξετάσεις, οι σπουδαστές/στριες αξιολογούνται στα διδασκόμενα μαθήματα με γραπτές εξετάσεις ή με γραπτές/προφορικές/πρακτικές εξετάσεις ανάλογα με τη φύση του κάθε μαθήματος. Ο τρόπος εξέτασης κάθε μαθήματος ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους σπουδαστές/στριες (Σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Σπουδών και τα ωρολόγια/αναλυτικά προγράμματα διδασκαλίας).

Οι σπουδαστές/σπουδάστριες κατά τη διάρκεια της κατά τα ανωτέρω ναυτολόγησής τους στον κλάδο της ειδικότητας που φοιτούν (ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) θα αμείβονται.

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης (θεωρητική-πρακτική) και κατόπιν επιτυχών εξετάσεων οι αποφοιτούντες των Α.Ε.Ν. λαμβάνουν μετά το Πτυχίο της Σχολής και το αποδεικτικό ναυτικής ικανότητας του Πλοιάρχου ή Μηχανικού Γ΄ τάξης Ε.Ν.


Β. ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

1. Ο αριθμός των Ελλήνων σπουδαστών/σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων – Μηχανικών με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, καθορίζεται σε 711 (418 Πλοίαρχοι και 293 Μηχανικοί).

2. Επιπλέον των ανωτέρω και σε ποσοστό 10%, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.380/76 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3454/2006 και τον Ν.3667/2008, εισάγονται ως ειδική κατηγορία (Πολύτεκνοι κ.λ.π) 71 Έλληνες σπουδαστές/στριες (42 Πλοίαρχοι και 29 Μηχανικοί).

3. Επιπλέον του αριθμού της ανωτέρω παρ.1 και σε ποσοστό 3% σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.380/76 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3454/2006 και τον Ν.3667/2008 εισάγονται ως ειδική κατηγορία (Τρίτεκνοι) 22 Έλληνες σπουδαστές/στριες (13 Πλοίαρχοι και 9 Μηχανικοί).

4. Επιπλέον του αριθμού της ανωτέρω παρ.1 και σε ποσοστό 1% ανά περίπτωση, εισάγονται 7 Έλληνες σπουδαστές/στριες (4 Πλοίαρχοι και 3 Μηχανικοί) απόφοιτοι Εσπερινών Λυκείων και ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄& B´.

5. Μετά τα ανωτέρω ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων σπουδαστών/στριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. διαμορφώνεται σε 811 (477 Πλοίαρχοι και 334 Μηχανικοί).

6. Η ειδικότερη κατανομή των σπουδαστών/στριών κατά ειδικότητες, προέλευση, ειδική κατηγορία και Α.Ε.Ν. αναλύεται στο επισυναπτόμενο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΄΄Α΄΄.


Γ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΕΝ

Στις σχολές μικτής φοίτησης ο καθορισμός της εσωτερικής φοίτησης θα καθορισθεί με Υπουργική Απόφαση όπως ο νόμος ορίζει.


Δ. ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Κάθε υποψήφιος/α Α.Ε.Ν., ανεξάρτητα από την ειδικότητα που θα ακολουθήσει πρέπει να συγκεντρώνει τα εξής προσόντα:

α. Να είναι κάτοχος τίτλου απόλυσης Γενικού Λυκείου ή ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Α & ΟΜΑΔΑ Β) ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή αντίστοιχου τίτλου του εξωτερικού που να παρέχει δικαίωμα εισαγωγής σε Ανώτερες Σχολές ή κάτοχος πτυχίου του Ενιαίου τριετούς κύκλου σπουδών Ναυτικού και Ναυτιλιακού τομέα όπως αναλυτικά ορίζονται στο Κεφάλαιο «Ε» της παρούσας προκήρυξης .

β. Να έχει την Ελληνική ιθαγένεια και να είναι γραμμένος/η στα Δημοτολόγια Δήμου ή Κοινότητας.

γ. Να μην έχει συμπληρώσει το 27ο έτος της ηλικίας του/της , η οποία θα προσδιορίζεται από το έτος γέννησης, ανεξάρτητα από την ακριβή ημερομηνία.

δ. Να είναι κατά γνωμοδότηση αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής ικανός/ή σωματικά και πνευματικά για το ναυτικό επάγγελμα, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για κάθε ειδικότητα.

ε. Να μην έχει τιμωρηθεί με στέρηση των πολιτικών του/της δικαιωμάτων και να μην έχει καταδικαστεί για κακούργημα ή σε φυλάκιση ανώτερη του εξαμήνου καθ’ υποτροπή ή μεγαλύτερη του εξαμήνου για λαθρεμπόριο ή λαθρεμπόριο ναρκωτικών ή για παράβαση του νόμου περί προστασίας του Εθνικού νομίσματος ή για αδίκημα αναφερόμενο στην επί του πλοίου υπηρεσία και να μην έχει στερηθεί οριστικά το δικαίωμα άσκησης του ναυτικού επαγγέλματος.


Ε. ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ - ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ

1. Οι κατά το Κεφάλαιο «Β» παρ.1 της παρούσας προκήρυξης εισαγόμενοι σπουδαστές/σπουδάστριες κατανέμονται ως ακολούθως:

1.1. ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλύπτει ποσοστό 60% του αριθμού εισακτέων και περιλαμβάνει υποψήφιους/ιες αποφοίτους Γενικών Λυκείων και ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) από τα επιστημονικά πεδία Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών (2ο και 4ο).

Επιπλέον των θέσεων αυτών και ποσοστό 1% θα καλύπτεται από αποφοίτους Εσπερινών Λυκείων.

1.2. ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλύπτει ποσοστό 40% του αριθμού εισακτέων και περιλαμβάνει υποψήφιους/ιες που προέρχονται από ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) των Τομέων: Μηχανολογικού, Οχημάτων, Ηλεκτρολογικού, Ηλεκτρονικής, Πληροφορικής, Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Ναυτικού Πλοιάρχων και Ναυτικού Μηχανικών.

Επιπλέον των θέσεων αυτών και ποσοστό 1% θα καλύπτεται από αποφοίτους Εσπερινών ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄.

2. α. Σε ποσοστό 10% πέραν του αριθμού των εισακτέων κάθε Γενικής Κατηγορίας εισάγονται υποψήφιοι/ες οι οποίοι/ες, εκτός από τα προσόντα του κεφαλαίου «Δ», υπάγονται στις διατάξεις της περίπτωσης (α) του άρθρου 1 του Ν.380/1976 όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3454/2006 και τον Ν.3667/2008, ήτοι:

i). Τέκνα ή αδέλφια ανάπηρων και θυμάτων πολέμου και Εθνικής Αντίστασης.

ii).Τέκνα ή αδέλφια ανάπηρων και θυμάτων ειρηνικής περιόδου.

iii).Τέκνα πολυτέκνων.

β. Σε ποσοστό 3% πέραν του αριθμού των εισακτέων κάθε Γενικής Κατηγορίας εισάγονται υποψήφιοι/ες οι οποίοι/ες, εκτός από τα προσόντα του Κεφαλαίου «Δ», της παρούσης προκήρυξης υπάγονται στις διατάξεις της περίπτωσης (β) του άρθρου 1 του Ν.380/1976 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3454/2006 και το Ν.3667/2008, ήτοι τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά.

3. α. Εφόσον οι υποψήφιοι/ες της ανωτέρω παραγράφου (2) κάθε Γενικής Κατηγορίας ή Υποκατηγορίας υπερβαίνουν σε αριθμό τις θέσεις που προκηρύσσονται γι’ αυτούς/ές, τότε οι πλεονάζοντες/ουσες καταλαμβάνουν με βάση τον τελικό βαθμό κατάταξής τους, βαθμολογική σειρά μεταξύ των λοιπών υποψηφίων της αυτής Γενικής Κατηγορίας ή Υποκατηγορίας υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν οι αντίστοιχες κενές θέσεις.

β. Σε περίπτωση που το σύνολο των θέσεων των ειδικών κατηγοριών της ανωτέρω παραγράφου (2) δεν καλύπτεται, τότε τα κενά των θέσεων μεταφέρονται στις αντίστοιχες των Γενικών Κατηγοριών ή Υποκατηγοριών.

γ. Οι κενές θέσεις που τυχόν υπάρχουν σε μία Γενική Κατηγορία ή Υποκατηγορία καλύπτονται από υποψήφιους/ες της επόμενης Κατηγορίας ή Υποκατηγορίας.

δ. Η τελική κατανομή των εισαγομένων στις Σχολές των Α.Ε.Ν. γίνεται από το Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ/ΔΕΚΝ ανάλογα με την Γενική Κατηγορία στην οποία ανήκουν, την σειρά προτίμησης ειδικοτήτων και αντίστοιχων Σχολών που έχουν δηλώσει και τον τελικό βαθμό κατάταξής τους και ο οποίος εκφράζεται με προσέγγιση χιλιοστού.

ΣΤ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

1. Οι υποψήφιοι/ες και των δύο (02) Γενικών Κατηγοριών πρέπει να δηλώσουν τις Α.Ε.Ν. στο μηχανογραφικό δελτίο του Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και επιπλέον πρέπει να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε Α.Ε.Ν. τα ακόλουθα δικαιολογητικά, κανονικά και πλήρη από την κοινοποίηση της παρούσας μέχρι και 07-07-2011 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ:

α. Αίτηση όπως το υπόδειγμα «Α1» ή «Α2» κατά περίπτωση, στην οποία πρέπει να αναγράφονται καθαρά όλα τα ζητούμενα στοιχεία. Στην αίτησή του/της, ο/η υποψήφιος/α πρέπει να δηλώνει κατά σειρά προτίμησης τις Σχολές Πλοιάρχων (α/α 1-9) ή Μηχανικών (α/α 1-4) ή και όλες τις Σχολές (χωριστά Πλοιάρχων – Μηχανικών με α/α 1-9 και α/α 1-4 αντίστοιχα) σε μία από τις οποίες επιθυμεί να φοιτήσει εφόσον επιλεγεί. (Δηλώνει υποχρεωτικά όλες τις Σχολές της μίας ή και των δύο ειδικοτήτων).

Στην αίτηση θα αναγράφεται η ημερομηνία γέννησης και ο αριθμός Δημοτολογίου Δήμου ή Κοινότητος του υποψηφίου, που θα ελέγχονται και βεβαιώνονται από τον αρμόδιο για την παραλαβή δικαιολογητικών βάσει του Αστυνομικού Δελτίου ταυτότητος του υποψηφίου.

β. Γνωμοδότηση υγειονομικής επιτροπής από την οποία, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για κάθε ειδικότητα, να προκύπτει ότι ο/η υποψήφιος/α είναι σωματικά και πνευματικά κατάλληλος/η για φοίτηση σε Σχολή της μίας ή και των δύο ειδικοτήτων.

Για την υγειονομική εξέταση των υποψηφίων και την έκδοση πιστοποιητικού υγειονομικής καταλληλότητας για την ειδικότητα Πλοιάρχων ή Μηχανικών ή και για τις δύο ειδικότητες αρμόδια είναι η Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ.(Υγειονομική Επιτροπή Απογραφομένων Ναυτικών και Εργατών Θαλάσσης) του τόπου κατοικίας κάθε υποψήφιου/ιας. Η υγειονομική εξέταση των υποψηφίων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ.591/75 (ΦΕΚ 191Α΄/1975), όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ.64/84 (ΦΕΚ 21Α΄/84) και του Π.Δ.436/89 (ΦΕΚ 188Α΄/89).

Οι υποψήφιοι/ες παραπέμπονται για εξέταση στις κατά τόπους Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ. με την ίδια διαδικασία που ισχύει για τους απογραφόμενους ναυτικούς δηλαδή με παραπεμπτικά της πλησιέστερης στον τόπο κατοικίας τους απογράφουσας αρχής (ΥΘΥΝΑΛ / ΔΝΕΡ Α΄ ή Λιμενικής Αρχής).

Οι δαπάνες υγειονομικής εξέτασης των υποψηφίων βαρύνουν τους ίδιους και οι σχετικές υποχρεώσεις τους καθορίζονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Οι γνωμοδοτήσεις των Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ. είναι οριστικές και ανέκκλητες.

γ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι: αποδέχεται ότι εφόσον τελικά εισαχθεί σε Α.Ε.Ν., κατά τη διάρκεια του Α΄ διδακτικού εξαμήνου θα εξεταστεί στην κολύμβηση και σε περίπτωση αποτυχίας θα απομακρύνεται από την Α.Ε.Ν. μέχρι επιτυχούς επανεξέτασης.

δ. Φωτοαντίγραφο δελτίου εξεταζόμενου στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

ε. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής του/της Ταυτότητας.

2. α. Όλοι οι υποψήφιοι/ες που τελικά εισάγονται στις Α.Ε.Ν., προερχόμενοι/ες και από τις δύο (02) ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ (ΠΡΩΤΗ και ΔΕΥΤΕΡΗ), υποβάλλουν με την αίτηση εγγραφής τους στην σχολή που έχουν εισαχθεί για φοίτηση και τον πρωτότυπο τίτλο απόλυσης τους από Λύκειο.

β. Το πιστοποιητικό ποινικού μητρώου που απαιτείται από τους υποψήφιους/ες που τελικά εισάγονται στις Α.Ε.Ν., δε θα υποβάλλεται πλέον από τους ίδιους, αλλά θα αναζητείται ομαδικά από την Α.Ε.Ν. φοιτήσεώς τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

α) Οι υποψήφιοι/ες κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών τους πρέπει να φέρουν απαραίτητα μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλο ανάλογο επίσημο έγγραφο, από τα στοιχεία του οποίου να φαίνεται η εγγραφή του/της υποψήφιου/ας στα Δημοτολόγια Δήμου ή Κοινότητας και η ημερομηνία γέννησής του.

β)Δικαιολογητικά υποψήφιου/ας που είναι ελλιπή ή προορίζονται για ειδικότητα/ ειδικότητες για την/τις οποία/οποίες ο/η ενδιαφερόμενος/η δεν έχει κριθεί υγειονομικά κατάλληλος/η δεν παραλαμβάνονται.

Ζ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

α. Δεν γίνονται δεκτά τα δικαιολογητικά υποψήφιου/ας, αν δεν περιλαμβάνουν την Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής η οποία τον χαρακτηρίζει ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για την ειδικότητα ή ειδικότητες σε μια από τις οποίες επιθυμεί να φοιτήσει εφόσον εισαχθεί.

β. Οι υποψήφιοι/ες κατά την Υγειονομική εξέταση πρέπει να φέρουν απαραίτητα μαζί τους το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο ανάλογο επίσημο έγγραφο και (4) φωτογραφίες.

γ. Για την Υγειονομική εξέταση των υποψηφίων και την έκδοση της σχετικής Γνωμάτευσης αρμόδια είναι η πλησιέστερη στον τόπο μόνιμης κατοικίας του υποψήφιου Υγειονομική Επιτροπή Απογραφομένων Ναυτικών και Εργατών Θαλάσσης (Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ.), στην οποία παραπέμπεται ο υποψήφιος με παραπεμπτικό σημείωμα της πλησιέστερης στον τόπο μόνιμης κατοικίας του απογράφουσας Αρχής (Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ./ΔΝΕΡ Α΄ ή Λιμενική Αρχή).

δ. Ειδικά οι διαμένοντες στην Αθήνα-Πειραιά και Προάστια Αττικής για λήψη παραπεμπτικού σημειώματος για την Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ. Αθηνών-Πειραιώς θα απευθύνονται στο Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ./ΔΝΕΡ Α΄, οδός 2ας Μεραρχίας 18, Πειραιάς, (09.00-12.00), έχοντας μαζί τους:

i). ακτινογραφία Θώρακος από Κρατικό Νοσοκομείο με επικολλημένη φωτογραφία τους και την αντίστοιχη γνωμάτευση,

ii) Δυο (02) φωτογραφίες,

iii) διπλότυπο είσπραξης Δημοσίου Ταμείου αξίας (31,17) ΕΥΡΩ και

iv) δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

ε. Η οπτική οξύτητα και αντίληψη χρωμάτων που απαιτείται κατά ειδικότητα είναι η ακόλουθη:

Οπτική οξύτητα

χωρίς γυαλιά με γυαλιά Αντίληψη χρωμάτων


(1) Υποψήφιοι 4/10 - 4/10 7/10 - 7/10 Σε (10) ISHIHΑRA

ΑΕΝ/ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ή 5/10 -3/10 που δείχνονται

επιτρέπονται (3) σφάλματα.

(2) Υποψήφιοι 2/10 - 2/10 6/10 - 6/10 Αναγνώριση

ΑΕΝ/ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ τρίχρωμου φανού.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

1. Όσοι από τους υποψήφιους/ες χρησιμοποιούν γυαλιά οράσεως, πρέπει να τα φέρουν μαζί τους κατά την εξέτασή τους για την οπτική οξύτητα.

2. Η παραπάνω ΥΕΑΝΕΘ Αθηνών-Πειραιώς συνεδριάζει μόνο κάθε ΤΡΙΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στον ΠΕΙΡΑΙΑ και επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 150 (τηλ 210-4191113, 4191555).

3. Επίσης οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι Πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης τύπου Α΄, βεβαίωσης αναβολής στράτευσης ή Απολυτηρίου στρατού, πρέπει κατά την υγειονομική τους εξέταση να τα φέρουν μαζί τους.

4. Η γνωμοδότηση της Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ. πρέπει να έχει ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη της ημερομηνίας έκδοσης της παρούσας προκήρυξης.


Η. ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ/ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΩΝ

Α) ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η επιλογή και ο καθορισμός σειράς προτεραιότητας κατά ειδικότητα θα γίνει από το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το οποίο μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων θα διαβιβάσει τους σχετικούς πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων στο Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ./Δ.ΕΚ.Ν. (κατά σειρά επιτυχίας και κατά ειδικότητα).

Ο τελικός βαθμός κατάταξης είναι ο συνολικός αριθμός μορίων επιλογής (όπως αυτά υπολογίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων) διαιρούμενος με το 1000.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής είναι ο/η υποψήφιος/α:

α) Να κατέχει βεβαίωση της παραγράφου 13 του άρθρου 1 του Ν.2525/1997 (ΦΕΚ 188Α΄) όπως συμπληρώθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 του Ν.2909/2001 (ΦΕΚ 90 Α΄).

β) Να τηρεί τις σχετικές προϋποθέσεις των διατάξεων:

i). του άρθρου 2Α του Ν.2525/1997 (ΦΕΚ 188Α΄) όπως ισχύει,

ii). του άρθρου 7 του Ν.3748/2009 (ΦΕΚ 29Α΄) όπως ισχύει και

iii). της Υ.Α. αριθμ. Φ253/28934/Β6/21-03-2006 (ΦΕΚ 391Β΄/30-03-2006) όπως θα ισχύει για την έκδοση των αποτελεσμάτων επιλογής από το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

γ) Να έχει κριθεί υγειονομικά κατάλληλος/η στις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργούνται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τις Σχολές των Α.Ε.Ν. και καθορίζονται στην παρούσα προκήρυξη εισαγωγής.


Β) ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η επιλογή και ο καθορισμός σειράς προτεραιότητας κατά ειδικότητα θα γίνει από το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το οποίο μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων θα διαβιβάσει τους σχετικούς πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων στο Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ./Δ.ΕΚ.Ν. (κατά σειρά επιτυχίας και κατά ειδικότητα).

Ο τελικός βαθμός κατάταξης είναι ο συνολικός αριθμός μορίων επιλογής (όπως αυτά υπολογίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων) διαιρούμενος με το 100.


Προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής είναι ο/η υποψήφιος/α:

α) Να τηρεί τις σχετικές προϋποθέσεις των διατάξεων:

i) των άρθρων 1 εως και 7 του Ν.3748/2009 (ΦΕΚ 29Α΄) όπως ισχύουν για τις πανελλήνιες εξετάσεις ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Α.

ii) της υπ’αριθμ.Φ.151/22071/Β6/26-2-2009 Υπουργικής Απόφασης «Πρόσβαση κατόχων απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) στα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα (ΑΤΕΙ)…………… και Σχολές Αστυφυλάκων (ΦΕΚ 373Β΄/3-3-2009) όπως τροποποιήθηκε με την Υπουργική Απόφαση αριθμ. Φ151/2996/Β6/13.1.2010 (ΦΕΚ 55Β΄/25-1-2010) και όπως θα ισχύει για την έκδοση των αποτελεσμάτων.

iii) Να έχει κριθεί υγειονομικά κατάλληλος/η στις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργούνται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τις Σχολές των Α.Ε.Ν. και καθορίζονται στην παρούσα προκήρυξη εισαγωγής.


Θ. ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ -

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1.α. Σε κάθε Γενική Κατηγορία και σε ποσοστό 10% πέραν του αριθμού των εισακτέων σ΄ αυτή, εισάγονται ως Ειδική Κατηγορία οι υπαγόμενοι στις διατάξεις του Ν.380/76 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3454/2006 και το Ν.3667/2008, ήτοι :

i). Τέκνα ή αδέλφια αναπήρων και θυμάτων πολέμου και Εθνικής Αντίστασης.

ii). Τέκνα ή αδέλφια αναπήρων και θυμάτων Ειρηνικής Περιόδου (σε στρατιωτική υπηρεσία).

iii). Τέκνα Πολυτέκνων.

β. Σε ποσοστό 3% πέραν του αριθμού των εισακτέων κάθε Γενικής Κατηγορίας εισάγονται υποψήφιοι/ες οι οποίοι/ες εκτός από τα προσόντα του κεφαλαίου «Δ» της παρούσης προκήρυξης υπάγονται στις διατάξεις της περίπτωσης (β) του άρθρου 1 του Ν.380/1976 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3454/2006 και το Ν.3667/2008, ήτοι τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά.

2. Οι υποψήφιοι/ες των ανωτέρω Ειδικών Κατηγοριών εκτός από τα δικαιολογητικά του Κεφαλαίου «ΣΤ» πρέπει να καταθέσουν επιπλέον και κατά περίπτωση τα εξής δικαιολογητικά:

• Βεβαίωση «Δ.Ε.Π.Α.Θ.Α.» ή

• Βεβαίωση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ή

• Βεβαίωση Γενικής Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (με τη σφραγίδα «Τυγχάνει Έγκυρο») ή

• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου ή της Κοινότητας που περιέχει όλα τα γεγονότα των οποίων η συνδρομή αποτελεί προϋπόθεση για την κατά τον νόμο κτήση της ιδιότητας του τέκνου οικογένειας με τρία παιδιά (περίπτωση (β) του άρθρου 1 του Ν.380/1976 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3454/2006 και το Ν.3667/2008), αντιστοίχως.

Ι. ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ - ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΕΝ

1. Η έκδοση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η δε κατανομή των επιτυχόντων στις ΑΕΝ θα γίνει συνολικά από το Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ./Δ.ΕΚ.Ν. μετά και την έκδοση των αποτελεσμάτων των υποψηφίων αποφοίτων Λυκείων και ΤΕΕ για την εισαγωγή των οποίων θα ακολουθήσει σχετική προκήρυξη. Η ανωτέρω κατανομή ανακοινώνεται με τοιχοκόλλησή της στο Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ./Διεύθυνση Οργάνωσης /Τμήμα Σχέσεων Διοίκησης πολιτών (Γρ.Λαμπράκη 150-Πειραιάς), στο ΥΘΥΝΑΛ - ΥΠτΠ/ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΣ – ΕΛ.ΑΚ. (Ακτή Βασιλειάδη Πειραιάς) και στο διαδίκτυο (ΙΝΤΕΡΝΕΤ) στην ιστοσελίδα www.yen.gr με μέριμνα του Υ.Π.τΠ./ΔΠΝΤ, όπως επίσης σχετική δημοσίευση περί έκδοσης τους καταχωρείται σε δύο (02) τουλάχιστον ημερήσιες εφημερίδες του Αθηναϊκού Τύπου με μέριμνα του Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ./ΓΕ&ΜΜΕ.

2. Σε κάθε Α.Ε.Ν. διαβιβάζονται πίνακες εισαγομένων σ'αυτή σπουδαστών. Οι σπουδαστές που έχουν επιλεγεί υποχρεούνται να παρουσιαστούν για φοίτηση στις Σχολές τους, μέχρι την ημερομηνία που θα ανακοινωθεί με την έκδοση των συνολικών αποτελεσμάτων. Μη παρουσιασθέντες για εγγραφή αποκλείονται της φοίτησης και οι θέσεις τους καταλαμβάνονται με σειρά προτεραιότητας από υποψήφιους επιλαχόντες της ίδιας κατηγορίας (Γενικής και Ειδικών). Σε περίπτωση που οι αντίστοιχες θέσεις των κενών δεν υπάρχουν στους πίνακες των επιλαχόντων, αυτές συμπληρώνονται με υποψήφιους επιλαχόντες της αμέσως επόμενης, κάθε φορά, κατηγορίας (Γενικής και Ειδικών) και με προτεραιότητα εκ των άνω προς τα κάτω. Οι πίνακες των επιλαχόντων ανακοινώνονται από το Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. κατά τον ίδιο τρόπο της παραγρ.1 του παρόντος Κεφαλαίου.

3. Η τελική κατάταξη σπουδαστών σε κάθε Σχολή θα γίνει με Απόφαση του Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. το οποίο διατηρεί το δικαίωμα να μετακινεί σπουδαστές από μία Σχολή στην άλλη της ίδιας ειδικότητας.

Βήμα: "Αλαλούμ" με τα μηχανογραφικά

Από το Βήμα

«Αλαλούμ» επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας με τις διαδικασίες κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι η συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων ξεκινάει την Παρασκευή 17 του μήνα. Κανένας όμως δεν θα μπορέσει να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του την πρώτη ημέρα της προθεσμίας που έδωσε το υπουργείο Παιδείας. Κι αυτό γιατί, τελικά, παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν, το υπουργείο Παιδείας δεν θα δώσει αύριο, Πέμπτη (16/6), τα βαθμολογικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πρόκειται για πρωτοφανή ανατροπή των εξεταστικών δεδομένων, καθώς κάθε χρόνο τα μηχανογραφικά δελτία συμπληρώνονται αφού ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων. Και αυτό γιατί οι υποψήφιοι διάλεγαν την σχολή τους αφού, πρώτα, μάθαιναν τις βαθμολογίες τους. Όλοι στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας αλλά και οι οικογένειες των υποψηφίων ανέμεναν ότι εφόσον δόθηκε η ημερομηνία της 17ης Ιουνίου ως ημέρα έναρξης της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων, τότε η τελευταία ημέρα για την ανακοίνωση των βαθμολογιών, θα ήταν η αυριανή.

Από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας _και πολιτικά υπεύθυνου για την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων_ κ. Γ. Πανάρετου δεν δίνεται τις τελευταίες ημέρες καμία απάντηση σχετικά με το θέμα παρά τα διαρκή ερωτήματα δημοσιογράφων και πολιτών.

Όλα αυτά ενώ είχε καθυστερήσει αδικαιολόγητα, επί μήνες, η ανακοίνωση της ημερομηνίας κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων. Και τώρα που ανακοινώθηκε θα πρέπει, όπως λένε εκπαιδευτικοί, να ανατραπεί...

Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο οι υποψήφιοι είχαν στην διάθεση τους τουλάχιστον 15 ημέρες για να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, καθώς πρόκειται για διαδικασία που απαιτεί χρόνο και συγκέντρωση. Εάν λοιπόν οι βαθμολογίες δοθούν τελικά στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ήδη οι υποψήφιοι έχουν χάσει δυο ή τρεις ημέρες.

Κατά τα άλλα, το υπουργείο Παιδείας αναλώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο «στήσιμο» του νέου «ηλεκτρονικού» συστήματος συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου που τέθηκε από χθες σε δοκιμαστική εφαρμογή. Μάλιστα, από εφέτος η υποβολή των μηχανογραφικών των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, θα γίνεται αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου.

Οι ειδικές κατηγορίες
Την ίδια στιγμή όμως, πρόβλημα υπάρχει και με τις ειδικές κατηγορίες εξεταζομένων. Όπως είναι γνωστό, όλες οι κατηγορίες που δικαιούνται μετεγγραφής (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άτομα με σοβαρές ασθένειες κλπ.) θα έχουν από την αρχή προκαθορισμένο αριθμό θέσεων στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας. Ωστόσο, η νέα διάταξη του υπουργείου Παιδείας ορίζει ότι κάθε υποψήφιος που ανήκει σε ειδική κατηγορία δεν μπορεί να εισαχθεί σε σχολή εκτός της διοικητικής του περιφέρειας, παρά μόνο εάν κριθεί με την γενική κατηγορία όλων των εξεταζομένων. Οι εκπρόσωποι των φορέων των πολυτέκνων και ειδικών κατηγοριών, θέτουν όμως το ερώτημα «τι γίνεται εάν η διοικητική τους περιφέρεια δεν έχει τη σχολή που επιθυμούν;» και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Πανάρετος: Παρασκευή ή Δευτέρα οι βαθμολογίες

Σύμφωνα με δήλωση του Υφυπουργού κ. Πανάρετου στο προσωπικό του blog:

"Οι υπηρεσίες του υπουργείου και όσοι εμπλέκονται στις διαδικασίες κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν. (Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών στα βαθμολογικά κέντρα).

Καταλαβαίνω την αγωνία σας αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Προσπαθούμε για την Παρασκευή αλλά ισως χρειαστεί να πάμε Δευτέρα."

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Σχετικά με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων Πανελληνίων εξετάσεων και με την υποβολή Μηχανογραφικών

Το δελτίο τύπου του υπουργείου παιδείας σχετικά με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων Πανελληνίων εξετάσεων και με την υποβολή Μηχανογραφικών έχει ως εξής:

"Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μπορεί να γίνει από 17-6-2011 ως και 28-6-2011, αφού οι υποψήφιοι προμηθευτούν από τα Λύκεια τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Αναφορικά με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για όσους συμμετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις την Παρασκευή 17-6-2011. Επειδή όμως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών, σε ό,τι αφορά τα Γενικά Λύκεια, εάν οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 17-6-2011, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα 20-6-2011. Για τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α), λόγω του ότι οι εξετάσεις αυτών πραγματοποιήθηκαν μεταγενέστερα των Γενικών Λυκείων, η ολοκλήρωση της βαθμολογίας αυτών αναμένεται λίγες μέρες αργότερα και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, υποψήφιοι με το 10% ή όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να οριστικοποιήσουν την υποβολή των μηχανογραφικών τους ανεξαρτήτως βαθμολογιών, έχουν την δυνατότητα αυτή.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ."

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ: Απαλλάχθηκε καθηγητής από τις κατηγορίες φοιτητών περί απειλών

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ απάλλαξε καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από τις κατηγορίες φοιτητών τον οποίον έφεραν να προβαίνει σε συζητήσεις, και απειλές μεταξύ των εξεταζομένων φοιτητών για τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογία.Ειδικότερα η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, έχει ως εξής:

Το πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο εγκαλείται ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και συνίσταται σε διαγωγή απάδουσα στην αξιοπρέπεια του Πανεπιστημιακού λειτουργού κατά την εκτέλεση των ακαδημαϊκών καθηκόντων.

Από όλα τα στοιχεία του φακέλου, και από τη διενεργηθείσα ένορκη διοικητική εξέταση (μάρτυρες,έγγραφα) του Καθηγητή του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης …. προέκυψαν τα εξής:

Ο εγκαλούμενος καθηγητής, φέρεται, κατά τη διάρκεια της προφορικής εξέτασης του μαθήματος της «….», στις …, να προβαίνει σε συζητήσεις, και απειλές μεταξύ των εξεταζομένων φοιτητών για τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το γεγονός αυτό αναφέρεται στις με ημερομηνία 3.4.2009 ένορκες καταθέσεις προς τον διενεργήσαντα την ΕΔΕ και τις συνημμένες σ’ αυτές υπεύθυνες δηλωσεις προς τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης των φοιτητών ..στις οποίες ο πρώτος και ο δεύτερος αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «μετά το πέρας της εξέτασης, ο ΚΑΘΗΓΗΤΉς…μου είπε ότι ο βαθμός στου στο μάθημα θα εξαρτηθεί από την ψήφο σου στις προεδρικές εκλογές, προτρέποντας με έτσι να ψηφίσω λευκό».

Ο δε τρίτος να δηλώνει ότι «επί μισή ώρα περίπου μας μιλούσε σχετικά με τι θα ψηφίσουμε κατά τις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματός μας. Μας προέτρεψε έντονα για να προσέλθουμε και να ρίξουμε λευκό για να μην εκλεγεί ο … και να τελειώσει έτσι η Δικτατορία του. Μας είπε επίσης ότι να μην σας απασχολεί ο βαθμός θα εξαρτηθεί από τι θα ψηφίσετε».

Είναι ενδεικτικό, μάλιστα το κατατιθέμενο από τον φοιτητή… ως απάντηση στο ερώτημα του διενεργήσαντος την ένορκη διοικητική εξέταση αν επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης του, ότι «θα μπορούσαν να το επιβεβαιώσουν σχεδόν όλοι όσοι εξετάσθηκαν εκείνη την ημέρα στα μαθήματά του» και ότι «προσωπικά ξέρω πολλά άτομα στους οποίους είπε ακριβώς τα ίδια πράγματα αλλά, μάλλον δεν θέλουν να εμπλακούν στην υπόθεση».

Εξάλλου και από την κατατεθείσα δήλωση του φοιτητή … (απευθυνόμενη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ροδόπης) και της … (απευθυνόμενη προς κάθε ενδιαφερόμενο) αποδεικνύεται η διεξαγωγή συζήτησης για τις προεδρικές εκλογές μετά του Επίκουρου Καθηγητή … και των φοιτητών στο πλαίσιο της προφορικής εξέτασης.

Συγκεκριμένα κατά τη διατύπωση της δήλωσης του πρώτου των παραπάνω αναφέρεται ότι: «μετά το τέλος της εξέτασης έγινε συζήτηση για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές του Τμήματος με τους φοιτητές να εκφράζουν τη γνώμη τους και οι περισσότεροι να συμφωνούν με τη γνώμη του καθηγητή ότι η απερχόμενη διοίκηση ήταν αποτυχημένη και ότι η ακαδημαϊκή και φοιτητική κοινότητα οφείλει να μην την υπερψηφίσει».

Ομοίως κατά τη διατύπωση της δήλωσης της δεύτερης αναφέρεται ότι: «μετά τη διεξαγωγή των εξετάσεων συχνά γινόταν συζήτηση για τις προεδρικές εκλογές στο Τμήμα που πλησιάζανε. Η θέση του ΚΑΘΗΓΗΤΉ… ήταν αρνητική προς την τότε και σημερινή διοίκησης».

Επειδή, από την προφορική απολογία του εγκαλούμενου καθηγητή … και την ένορκη κατάθεση του εξετασθέντος μάρτυρα … στο ακροατήριο καθώς και από το απολογητικό υπόμνημα του εγκαλούμενου καθηγητή αποδεικνύεται ότι:

1. Διεξήχθησαν διάφορες συζητήσεις για τις επικείμενες κατά την … προεδρικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης μετά το πέρας της εξετάσεως, του μαθήματος της «Προϊστορικής Αρχαιολογίας τουΑιγαίου−Η εποχή του Λίθου», στις ….. και 2) Δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί των τριών ανωτέρω φοιτητών, περί συσχέτισης της αξιολόγησής τους με τη ψήφο τους στις επικείμενες αρχαιρεσίες στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τούτο διότι από τις προαναφερόμενες καταθέσεις (εγκαλούμενου και μάρτυρα) σε συνδυασμό με τα στοιχεία του φακέλου αποδεικνύεται ότι ο εγκαλούμενος καθηγητής ….προχώρησε στη παράδοση της βαθμολογίας για τις προφορικές εξετάσεις της … στο μάθημα, «…» στις .. δηλαδή πριν από την κατά την,,,, ημεροχρονολογία διεξαγωγής των επικείμενων εκλογών και μάλιστα αξιολόγησε τους παραπάνω τρεις φοιτητές με επιτυχή βαθμολογία.

Ενισχυτικό της παραπάνω κρίσης αποτελεί όμως και το γεγονός ότι η επικείμενη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας θα ήταν μυστική με συνέπεια ο εγκαλούμενος να μην είναι σε θέση, εκ των πραγμάτων, να λάβει γνώση του περιεχομένου της ψήφου του κάθε φοιτητή. Βέβαια προκύπτει η διεξαγωγή των συζητήσεων με θέμα τις επικείμενες αρχαιρεσίες στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας ανάμεσα στους φοιτητές και στον εγκαλούμενο καθηγητή. Πλην όμως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο εγκαλούμενος καθηγητής συνδύασε την αξιολόγηση των φοιτητών με την εκλογική τους προτίμηση στις επικείμενες αρχαιρεσίες. Συνεπώς το γεγονός της διεξαγωγής των επίμαχων συζητήσεων, οι οποίες όπως αποδείχθηκε έλαβαν χώρα μετά το πέρας της προφορικής εξέτασης στο μάθημα «…», δεν άσκησε καμία επιρροή στην βαθμολογική αξιολόγηση των παραπάνω τριών φοιτητών και δεν συνιστά κατά την κρίση του Συμβουλίου για τον εγκαλούμενο καθηγητή διαγωγή απάδουσα προς την αξιοπρέπεια του Πανεπιστημιακού Λειτουργού, δοθέντος ότι οι συζητήσεις αυτές ανάμεσα σ’ αυτόν και στους φοιτητές δεν αποδείχθηκε ότι διατάραξαν τη δημοκρατική λειτουργία ούτε έθιξαν το κύρος του Πανεπιστημίου.

Συνεπώς σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν ο εγκαλούμενος καθηγητής πρέπει να απαλλαγεί από την κατηγορία που αναφέρεται στο …παραπεμπτήριο έγγραφο του Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και αφορά το πειθαρχικό παράπτωμα της διαγωγής της απάδουσας στην αξιοπρέπεια του Πανεπιστημιακού Λειτουργού.

Για τους λόγους αυτούς:

Απαλλάσσει τον εγκαλούμενο … Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από την αναφερόμενη στο σκεπτικό κατηγορία.

         Ο Πρόεδρος                                                   Η Γραμματέας

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΟΥΔΗΣ           ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΗ



H ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποτελούνταν από τους Εμμανουήλ Καλούδη, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, ως Πρόεδρο (ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και οι αρχαιότεροι Αντιπρόεδροι είχαν κώλυμα), Αγγελική Θεοφιλοπούλου, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, (ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι αρχαιότεροι Αντιπρόεδροι είχαν κώλυμα), Θεοχάρη Δημακόπουλο, Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οι αρχαιότεροι Αντιπρόεδροι είχαν κώλυμα), Παναγιώτη Τσίρη, Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου και Βασίλειο Τουρασή, Αντιπρύτανη του Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ως μέλη.

Πηγή