Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Θέσεις ΔΕΠ στα τμήματα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών , Μηχανολόγων και Ιατρικής


Το Πανεπιστήμιο Πατρών προκηρύσσει την  πλήρωση  θέσεων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Τμημάτων:
α) Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, β) Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών και γ) Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Τομέας Λογικού των Υπολογιστών
- Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Συστήματα Λογισμικού».
 ΦΕΚ Δημοσίευσης: 567/16-8-2011  τ.Γ.’

42 Υποτροφίες Εξωτερικού

Aποψη: Νέα εποχή για τα ελληνικά ΑΕΙ-Του Ι. Γρυσπολακη πρώην πρύτανη Πολυτεχνείου Κρήτης


Του Ιωακειμ Γρυσπολακη*

Με την, από καιρό επιδιωκόμενη, συναίνεση της μεγάλης πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου ψηφίζεται επιτέλους η ριζοσπαστικότερη αλλαγή στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη για το τελικό αποτέλεσμα, που υλοποιεί επιτέλους τη συνταγματική ρήση για το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ με τη μεταφορά πληθώρας αρμοδιοτήτων των υπουργείων στο Συμβούλιο Ιδρύματος, καθορίζει τους διακριτούς ρόλους διδασκόντων και διδασκομένων, επαναφέρει τους πανεπιστημιακούς χώρους στην κυριαρχία της ελληνικής πολιτείας, καθιερώνει τη σύνδεση του πανεπιστημίου με την κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις και καθιερώνει τις σχολές σε ολοκληρωμένες ακαδημαϊκές και διοικητικές μονάδες.

Οι 15 βασικές αλλαγές που φέρνει στα ΑΕΙ ο νόμος-πλαίσιο, τέλος για άσυλο και «αιώνιους» φοιτητές

Από τα Νέα


Οι τομές στα πανεπιστήμια

Δεκαπέντε βασικές αλλαγές φέρνει στα ΑΕΙ ο νέος νόμος-πλαίσιο που υπερψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή από ευρύτατη πλειοψηφία βουλευτών. Η συναίνεση επιτεύχθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και την αποδοχή από μέρους της κυβέρνησης δύο εκ των τριών προϋποθέσεων που έθετε η ΝΔ. Τέλος στο πανεπιστημιακό άσυλο, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

«Μαχαίρι» στις προσλήψεις συμβασιούχων στα ΑΕΙ - ΤΕΙ

Από τον Αγγελιοφόρο 


Σε συρρίκνωση του προγράμματος σπουδών οδηγούν οι περικοπές στις πιστώσεις για προσλήψεις συμβασιούχων διδασκόντων στα πανεπιστήμια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ
Τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να καλύψουν το σύνολο του προγράμματος σπουδών αναμένεται να αντιμετωπίσουν από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, λόγω των τεράστιων περικοπών στις πιστώσεις για τους συμβασιούχους διδάσκοντες του ΠΔ 407/80 στα πανεπιστήμια αλλά και τους ωρομίσθιους στα ΤΕΙ.