Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Προκηρύξεις θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού σε ΤΕΙ


Υπογράφηκαν απ΄την υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου οι προκηρύξεις θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΤΕΙ.Για να δείτε τις προκηρύξεις κάνετε κλικ παρακάτω στο αντίστοιχο ΤΕΙ:

20 θέσεις πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό (25/7/2011)

Απόφαση του τμήματος φιλολογίας του ΕΚΠΑ για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΒΜΘ

Το Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη 12η Γενική Συνέλευσή του (8 Ιουλίου 2011), μετά από συζήτηση επί του Προσχεδίου Νόμου «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» (στο εξής: νέος νόμος) του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κατέληξε ομόφωνα στα ακόλουθα:

Λουκέτο» σε 799 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας του εξωτερικού

Από το Βήμα 

Λουκέτο θα μπει σταδιακά στα 799 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας που λειτουργούν στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, όπως ανακοίνωσε η η υφυπουργός Παιδείας Φ.Γεννηματά.

Αναλυτικότερα, η κ. Γεννηματά παρουσίασε την Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο νομοσχέδιο που στοχεύσει στο να σταματήσει, όπως ανέφερε, η σπατάληση πόρων στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Μεγάλες ανατροπές στις περιζήτητες σχολές

Από το Έθνος

Εκπλήξεις, ανατροπές και παράλογα θα έχουν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Είναι μια χρονιά δύσκολη και η οικονομική κρίση θα επηρεάσει πολύ τις επιλογές των υποψηφίων, ως εκ τούτου και την πορεία των μορίων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Τα ελεύθερα βοηθήματα Ισπανικής και Ιταλικής Γυμνασίου και οι τιμές τους


Την έγκριση των ελευθέρων βοηθημάτων του μαθήματος της Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας  Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2011-2012 αποφάσισε το υπ. Παιδείας.

Για να δείτε τα βοηθήματα της Ισπανικής με τις αντίστοιχες τιμές κάνετε κλικ εδώ
Για να δείτε τα βοηθήματα της Ιταλικής με τις αντίστοιχες τιμές κάνετε κλικ εδώ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΕΙ: Απερρίφθη η πρόταση να κληθούν εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων στη Βουλή

Τη συνολική αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μ εξαίρεση το ΛΑΟΣ (Μέω τους Α.Γεωργιάδη εκφράσθηκε η επιθυμία να ψηφίσει το νομοσχέδιο) συνάντησε το Σχέδιο Νόμου του υπ. Παιδείας για τις αλλαγές στα ΑΕΙ, στη συζήτηση στην στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε πρόταση από Τάσο Κουράκη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Ζ΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής να κληθούν οι εκπρόσωποι όλων των φοιτητικών παρατάξεων .

Κάτω από 1000 οι μόνιμοι διορισμού δασκάλων-νηπιαγωγών και καθηγητών

Ο αριθμός των μόνιμων διορισμών δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Αιρετού Δημήτρη Μπράτη, συνολικά για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα είναι κάτω από 1000. Ειδικότερα ο κ. Μπράτης μας ενημερώενει τα εξής:

Αναμένεται αυτές τις μέρες η έκδοση της εγκυκλίου για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. του σχολ. Έτους 2011-12. Πρώτα θα εκδοθεί, ίσως και σήμερα, η εγκύκλιος για τις ειδικές κατηγορίες (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 10 του ν. 3848 /2010 ΦΕΚ 71 Α΄) και θα ακολουθήσει η εγκύκλιος διορισμών Π.Ε. και Δ.Ε. 2011-2012. Ο αριθμός των μόνιμων διορισμών δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, σύμφωνα όμως με πληροφορίες, συνολικά για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα είναι κάτω από 1000.