Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Υπουργείο Παιδείας: Προσφορά δωρεάν εισιτηρίων για τις Τελετές Έναρξης και Λήξης των SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011 σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και το προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας


Ανακοίνωση Τύπου

Η εκτελεστική επιτροπή ΑΘΗΝΑ 2011, αναγνωρίζοντας την συνεισφορά του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στη διοργάνωση των Αγώνων Special Olympics 2011, αποφάσισε την παροχή ενός  δωρεάν εισιτηρίου για τις τελετές Έναρξης  (Σάββατο 25 Ιουνίου) και Λήξης (Δευτέρα 4 Ιουλίου) των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics AΘΗΝΑ 2011 με κάθε αγορά ενός  εισιτηρίου σε κάποια από τις ζώνες C1, C2,  και D2 .

Πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες και τα εισιτήρια στην ιστοσελίδα των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011:  http://www.athens2011.org/ceremonies.asp
Για την Ανακοίνωση πατήστε εδώ.

Υπουργείο Παιδείας: Συνάντηση της Υπουργού με το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος


Δελτίο Τύπου

Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, με το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Άννα Διαμαντοπούλου: Υπάρχει ένα όραμα για την Εθνική Βιβλιοθήκη, να έρθει σε επαφή με τους νέους και μέσα στη νέα εποχή του «ψηφιακού σύμπαντος» να μπορεί κάθε μαθητής και κάθε νέος να έχει την Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα «φλασάκι».

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, είχε σήμερα 21/06/2011, την πρώτη επίσημη συνάντηση με τα μέλη του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης (ΕΒΕ) της Ελλάδος. Συνεχάρη το νέο πρόεδρο του Συμβουλίου, Χαράλαμπο Μουτσόπουλο, Καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του.

Η Υπουργός, στην παρέμβασή της, ανέφερε τα κύρια σημεία της πολιτικής  για τη διαμόρφωση του  νέου ρόλου που καλείται να διαδραματίσει η Εθνική Βιβλιοθήκη: τη μετατροπή της σε “Εργαλείο Γνώσης και Πληροφορίας” για τις ανάγκες της Εκπαίδευσης και του Νέου Σχολείου, των ακαδημαϊκών και ανεξάρτητων ερευνητών, του συνόλου των πολιτών και ιδιαιτέρως της νέας γενιάς, μέσα από το διαδίκτυο και την ανοιχτή πρόσβαση.

Για την υλοποίηση αυτού του στόχου η Υπουργός έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση τον άμεσο σχεδιασμό και υλοποίηση ενός Προγράμματος Συγκρότησης της Ψηφιακής Υπόστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης που θα αφορά:
  • -στην ψηφιοποίηση όλου του υλικού της ΕΒΕ
  • -στη δημιουργία κατάλληλης ψηφιακής υποδομής για τη συλλογή και διατήρηση του ψηφιακού περιεχομένου που παράγεται στη χώρα μας,
  • -στη δημιουργία Ενιαίου Εθνικού Καταλόγου και «έξυπνης» μηχανής αναζήτησης του υλικού και
  • -στην κατασκευή Ηλεκτρονικής Μονάδας Διασύνδεσης όλων των Βιβλιοθηκών της χώρας προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του Ενιαίου Εθνικού Συστήματος Βιβλιοθηκών.
Μετά τη συνάντηση με τα μέλη του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης η Υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε:

Η Εθνική Βιβλιοθήκη είναι ο εθνικός θησαυροφύλακας του μοναδικού πνευματικού πλούτου της χώρας μας.

Σήμερα ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια για την αναδημιουργία της, με επικεφαλής σημαντικούς πνευματικούς ανθρώπους. Ο πρόεδρος κύριος  Μουτσόπουλος και τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου αναλαμβάνουν με αίσθηση ευθύνης την ψηφιοποίηση του εθνικού μας πλούτου - ώστε να συνδεθεί με την εκπαίδευση και την έρευνα - και τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος για τη λειτουργία όλων των βιβλιοθηκών με «καρδιά» την Εθνική Βιβλιοθήκη. Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη η κτηριακή ανασυγκρότηση από το Ίδρυμα Νιάρχου.

Υπάρχει ένα όραμα για την Εθνική Βιβλιοθήκη: να έρθει σε επαφή με τους νέους και μέσα στη νέα εποχή του «ψηφιακού σύμπαντος» να μπορεί κάθε μαθητής και κάθε νέος να έχει την Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα «φλασάκι».

Ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΕΒΕ, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, δήλωσε:

Δεχτήκαμε την πρόκληση να αναλάβουμε τη Διοίκηση της Εθνικής Βιβλιοθήκης - της καρδιάς του παρελθόντος και του μέλλοντος του πνεύματος - με μεγάλο ενθουσιασμό και δύναμη για να προχωρήσουμε στην εποχή της ψηφιοποίησης και της συνένωσης των βιβλιοθηκών. Όπως είπε η Υπουργός, στόχος είναι κάθε πολίτης να μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλο τον πνευματικό μας πλούτο.
Θεωρώ ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι κρίσιμα, καθώς θα δημιουργηθεί η νέα Βιβλιοθήκη στο Φάληρο και θα αναδομηθεί η παλιά Βιβλιοθήκη, που είναι το κόσμημα των Αθηνών.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Σωματείο εκπαιδευτικών καταγγέλλει ότι πτυχιούχοι καταθέτουν πλαστά δικαιολογητικά για να διοριστούν στα σχολεία

Kαταγγελία, ότι έχει στηθεί πογκρόμ χορήγησης πλαστών δικαιολογητικών για χρόνιες παθήσεις και βεβαιώσεις αναπηρίας 68% από Υγειονομικές αρχές, προκειμένου αρκετοί αδιόριστοι εκπαιδευτικοί να ενταχθούν σε ειδικές κατηγορίες διεκδικώντας μια θέση στο Δημόσιο σχολείο, έκανε με γραπτή ανακοίνωση σήμερα το Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών (ΣΕΑΕ), για την οποία χρειάζεται εισαγγελική έρευνα,

Το πρόβλημα , σύμφωνα με την ανακοίνωση, εντοπίζεται κυρίως στις Περιφέρεια Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση:

«Πλαστά δικαιολογητικά εκπαιδευτικών προκειμένου να διοριστούν»


"Με βάση τις καταγγελίες που έχουν  γίνει  στο Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών (ΣΕΑΕ) έχει στηθεί πογκρόμ χορήγησης πλαστών δικαιολογητικών για χρόνιες παθήσεις και βεβαιώσεις αναπηρίας 68% από Υγειονομικές αρχές, προκειμένου αρκετοί αδιόριστοι εκπαιδευτικοί να ενταχθούν σε ειδικές κατηγορίες διεκδικώντας μια θέση στο Δημόσιο σχολείο. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις Περιφέρεια Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 


Ηθικός αυτουργός αυτής της τραγικής κατάστασης είναι αποκλειστικά και μόνο το Υπ. Παιδείας και η πολιτική που ακολουθεί. Η δραματική μείωση των διορισμών παρά τις αυξημένες ανάγκες και η απαξίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας με βάση την οποία γινόταν τόσα χρόνια οι διορισμοί, οδηγεί πολλούς αδιόριστους στην απόγνωση. Αυτό σε καμία περίπτωση βέβαια δεν σημαίνει ότι θα ανεχτούμε ή θα επιτρέψουμε την παραβίαση των πινάκων διορισμού. Ποτέ δεν αποδεχτήκαμε το νόμο της Διαμαντοπούλου και δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την ανατροπή του.

Το ΣΕΑΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να γραφτούν στο Σωματείο και να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε ατομική προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της αδιοριστίας. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να σταματήσει τη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης και να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους προκειμένου να  αποφευχθεί η επικύρωση των πλαστών δικαιολογητικών."

4 Εξωτερικοί Συνεργάτες στο Δ.Π.Θ. στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος


Η Επιτροπή Ερευνών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για την εκτέλεση της πράξης «Greek- Bulgarian network for education and training in entrepreneurship: Models, programmes and virtual enterprise infrastructures», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007- 2013», προτίθεται να απασχολήσει με σύμβαση ανάθεσης έργου (ορισμένης χρονικής διάρκειας) 4 εξωτερικούς συνεργάτες.

Καταληκτική ημερομηνία: 06-07-2011

Πληροφορίες: τηλ. 25310 39984

Αναλυτικότερα:
http://www.rescom.duth.gr

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΑ : Ένα στα πέντε παιδιά έχει ζητήσει να αλλάξει σχολείο κυρίως για διαμάχες με συμμαθητές και εκπαιδευτικούς


Σταθερά επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, αύξηση των κρουσμάτων βίας κυρίως στο σχολείο, αύξηση του άγχους των νέων και κοινωνικοποίηση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και internet, είναι κάποια από τα βασικά ευρήματα της έρευνας για την «Παιδική και Νεανική Βία μέσα από τα Μάτια των Γονέων ΙΙ» , που παρουσιάστηκε σε σημερινη εκδήλωση , που διοργάνωσε η Φεβρωνία Πατριανάκου πρώην βουλευτής Επικρατείας,Συγκεκριμένα:
  • Δραματική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης. Καταγράφεται αύξηση κατά 80% (από 20%-36%) σε όσους δηλώνουν την οικονομική τους κατάσταση δύσκολη και πολύ δύσκολη, ενώ έχουμε υποδιπλασιασμό (29 %σε 14%) σε όσους δηλώνουν την οικονομική τους κατάσταση άνετη και  πολύ άνετη.
  • Η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων του δείγματος (4 στους 5) εξακολουθούν να επιλέγουν το δημόσιο σχολείο. Παρ’ όλα αυτά και στην δύσκολη έως πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση καταγράφεται ποσοστό 6% που πάει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην άνετη οικονομική κατάσταση είναι 32% δηλαδή πενταπλάσιο.
  • Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις παροχές προς το παιδί. Όλα τα οικονομικά στρώματα παραδέχονται περικοπές που τριπλασιάζονται σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας. Το 43% των γονέων δηλώνουν ότι έκαναν περικοπές παροχών στο παιδί τους ενώ το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 67% στην οικονομικά δύσκολη κατάσταση. Επτά στους δέκα γονείς στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα περιέκοψαν παροχές προς το παιδί τους.
  • Ο υπολογιστής και το Internet έχουν εισέλθει οριστικά και με εξαιρετικά αυξημένα ποσοστά χρόνου ενασχόλησης στη ζωή των παιδιών όλων των ηλικιών. Η κοινωνικοποίηση μέσα από το διαδίκτυο έχει επίσης αυξηθεί αντιστοίχως. Υπερδιπλάσια ενασχόληση των παιδιών σε σχέση με το 2008. Υπερδιπλάσιοι φίλοι μέσω Internet σε σχέση με όσα οι γονείς δήλωναν το 2008. Επτά στα δέκα παιδιά έχουν ηλεκτρονικές φιλίες.
  • Παγιοποίηση και ελαφρά επιδείνωση των κρουσμάτων βίας. Η δυναμική της βίας εμφανίζεται με την ίδια μορφή και σε αντίστοιχα ποσοστά με αυτά του 2008. Η έκθεση στο διαδίκτυο κάνει τα παιδιά ευάλωτα σε απειλές και χρήση βίας μέσω υπολογιστή ή κινητού. Η λοιπή κοινωνικοποίηση των παιδιών εντός και εκτός σχολείου κάνει ευάλωτα τα παιδιά και σε λοιπές μορφές εκδήλωσης βίας. Οι γονείς εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται τις περισσότερο ορατές από αυτές (π.χ. κλοπές, φθορές πραγμάτων και αντικειμένων) ενώ δεν γνωρίζουν τις λανθάνουσες ή περισσότερο προσωπικές μορφές βίας (μέσω διαδικτύου, τα σεξουαλικά υπονοούμενα κλπ.).
  • Το σχολείο είναι ο κύριος τόπος εμπειριών βίας αυξητικά, με ποσοστό 58% αλλά το υψηλό ποσοστό ΔΞ/ΔΑ υποκρύπτει άγνοια φόβο ή και άλλους λόγους. Το ΔΞ/ΔΑ εκτοξεύεται από το 12% το 2008 στο 19% το 2011.
  • Ένα στα πέντε παιδιά έχει ζητήσει να αλλάξει σχολείο κυρίως για διαμάχες με συμμαθητές και εκπαιδευτικούς (55%). Οι λόγοι, που επικεντρώνονται κυρίως σε σχολικά ζητήματα, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά τη ρωγμή εμπιστοσύνης στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και στην ομαλή σχολική ζωή.
  • Το άγχος των παιδιών κυμαίνεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Τα τέσσερα στα πέντε παιδιά βιώνουν καταστάσεις άγχους. Άγχος για τα μαθήματα, τις επιδόσεις τους, το σχολείο, τις εξετάσεις, το διάβασμα, το φόρτο εργασίας.

Με βάση τα παραπάνω ευρήματα, η κα Τσίγκανου, διευθύντρια ερευνών του ΕΚΚΕ, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σε γενικές γραμμές η έρευνα κατέδειξε, φτωχοποίηση των νοικοκυριών, αυξημένη ερημοποίηση γονεϊκών σχέσεων, έκθεση των παιδιών σε αθέατες όψεις βίας, εμμονή των γονέων με τον προσοντισμό και την εκπαίδευση των παιδιών, έξαρση του σχολικού ανταγωνισμού με σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχολογική υγεία των παιδιών, έξαρση των διακρίσεων. Παρ’ όλα αυτά, οι Έλληνες γονείς, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν, στην συντριπτική τους πλειοψηφία εξακολουθούν να δηλώνουν ότι έχουν πολύ ικανοποιητικές σχέσεις με το παιδί τους και εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις του παιδιού καθώς κατά τα 2/3 τις χαρακτηρίζουν άριστες και πολύ καλές».
Παράλληλα, η κα Πατριανάκου επισημαίνοντας ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να μετράμε χαμένες γενιές επισημαίνει: «Η επικεντρωμένη στους δημοσιονομικούς στόχους μίζερη και αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου δεν μπορεί να εμπνεύσει ελπίδα και όραμα, δεν μπορεί να γεννήσει το καινούργιο, δεν μπορεί να αφουγκραστεί την κοινωνία, δεν μπορεί να συγκρατήσει τη μετανάστευση της νέας γενιάς, δεν μπορεί να εντρυφήσει στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα δημιουργεί στα νέα παιδιά. Η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος άσκησης αποτελεσματικών πολιτικών για τις νεότερες γενιές είναι αναγκαία πράξη ευθύνης της Πολιτείας. Πολιτικές πρόληψης και όχι καταστολής, πολιτικές πολύπλευρης γνώσης και ανάπτυξης του συνόλου των δυνατοτήτων των, πολιτικές που θα ανοίγουν δρόμους και θα γεννούν ελπίδα. Είναι ευθύνη όλων μας να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα των περιστάσεων και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός άλλου περιβάλλοντος για τις νεότερες γενιές. Η προβολή του έθνους στο μέλλον είναι αυτές οι γενιές και όχι οι διαχειριστές και υπεύθυνοι της σημερινής κρίσης.»
Τα ερωτήματα τα οποία θα απαντηθούν κατά την παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων είναι πολλά και εξαιρετικά επίκαιρα:
Ø  Πόσο η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τη ζωή της οικογένειας;
Ø  Πόσο έχουν αυξηθεί τα νοικοκυριά που τα φέρνουν δύσκολα και πολύ δύσκολα;
Ø  Τι επίδραση έχει η οικονομική κρίση στην εκπαίδευση των παιδιών;
Ø  Από ποια έξοδα των παιδιών τους οι γονείς κάνουν δραστικές περικοπές;
Ø  Μέσα σε τρία χρόνια έχουμε επιδείνωση των φαινομένων βίας;
Ø  Σε ποιες περιοχές του Λεκανοπεδίου έχουμε μεγαλύτερη επιβάρυνση και ομαδοποίηση της βίας;
Ø  Τα μικρότερα ή τα μεγαλύτερα παιδιά είναι θύματα ομαδικής βίας ανηλίκων;
Ø  Τι σχέση έχουν οι χαμηλοί βαθμοί με τα περιστατικά βίας και τη θυματοποίηση του παιδιού;
Ø  Πόσα παιδιά έχουν φίλους μέσω Internet και τι γνωρίζουν οι γονείς γι ’αυτές τις σχέσεις;
Ø  Ποιοι λόγοι οδηγούν το παιδί ώστε να ζητά αλλαγή σχολείου;
Ø  Ποιους θεσμούς εμπιστευόμαστε για την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας;
Ø  Το άγχος έχει ηλικία; Έχει φύλλο; Έχει κοινωνική τάξη;
Ø  Η έρευνα διενεργήθηκε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων κατά το χρονικό διάστημα 18/5 έως 6/6/2011,στην Αττική με αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.006 γονέων με παιδιά ηλικίας 10-17 ετών, μέσα από 12.319 επικοινωνίες τυχαίας δειγματοληψίας και στην Περιφέρεια με δείγμα 400 ατόμων.
Ø  Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Pulse RC, με την επιστημονική συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.),

Υπουργείο Παιδείας: Εγκύκλιος αποσπάσεων εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης σε μειονοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2011-2012


Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση, μέσω των Διευθύνσεων ή των Γραφείων όπου ανήκουν οργανικά, μέχρι την Παρασκευή 1 Ιουλίου

Πηγή

Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ για διορισμούς, «Καλλικράτη» και αλλαγές στα ΑΕΙ, ωράριο και συγχωνεύσεως σχολείων


Ανακοινώσεις για τους διορισμούς δασκάλων , καθηγητών και πανεπιστημιακών , τις επικείμενες αλλαγές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ  , τον  «Καλλικράτη» στα ΑΕΙ ,το ωράριο των πανεπιστημιακών  κα τις συγχωνεύσεις σχολείων  , έκανε η υπ. Παιδείας  μιλώντας στη Βουλή.


Για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ η υπ. Παιδείας είπε πως  θα φέρει προς ψήφιση, στη Βουλή  « μετά από εννέα μήνες διαβούλευσης, ένα πραγματικά ριζοσπαστικό νομοσχέδιο, που αφορά και το μοντέλο διοίκησης των πανεπιστημίων και την οργάνωση των σπουδών και τη νέα λειτουργία όσον αφορά την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και το σεβασμό της δημόσιας περιουσίας, τη μεγάλη ανάγκη του να αλλάξει η λογική στα πανεπιστήμια και η σχέση τους με την αγορά εργασίας και την επιστήμη».

Για τον «Καλλικράτη» στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ η υπ. Παιδείας ανακοίνωσε: «προχωρούμε στην επόμενη περίοδο, σε μεγάλο σχέδιο για το νέο χάρτη και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για την έρευνα η υπ. Παιδείας είπε : « έχουμε ήδη σε εξέλιξη 500 εκατομμύρια ευρώ για προγράμματα που αφορούν τη σύνδεση της έρευνας των πανεπιστημίων και της παραγωγής».

Για τους διορισμούς η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσς: « Στα δύο χρόνια 2010-2011 έχουμε είκοσι τρεις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις. Οι προσλήψεις δεν θα είναι παραπάνω από τρεισήμισι χιλιάδες. Θα μειωθεί κατά ένα πολύ μεγάλο αριθμό, περισσότερο από το 50%, ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Στα πανεπιστήμια και στα Τ.Ε.Ι. έχουμε μείωση των προϋπολογισμών που φθάνει μέχρι και το 50%. Αυτή είναι η πραγματικότητα και τη ζουν όλοι».

Για το ωράριο των Πανεπιστημιακών η υπ. Παιδείας ανέφερε: «Ήταν συγκινητική η συζήτησή μου με το συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών, όπου αυτόματα απεδέχθησαν ότι από τις έξι ώρες εβδομαδιαίως, χωρίς αλλαγή της μισθοδοσίας τους, το κάνουν ήδη και θα προσφέρουν εννέα ώρες την εβδομάδα».

Για τις συγχωνεύσεις σχολείων η υπ. Παιδείας τόνισε « θα ζητήσουμε από τον κάθε δήμαρχο, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς φορείς, να παρουσιάσουν στο επόμενο οκτάμηνο, τον κάθε σχολικό χάρτη σε κάθε περιοχή».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΊΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ:Προχωρήσαμε σε συγχωνεύσεις, με νομοθετική παρέμβαση, επτά οργανισμών του Υπουργείου Παιδείας και ολοκληρώνουμε το σύνολο του προγραμματισμού, όπως έχει ανακοινωθεί το Δεκέμβριο του 2011. Κάναμε τις πρώτες παρεμβάσεις στα τεχνολογικά ιδρύματα, όπου υπήρχαν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας και προχωρούμε στην επόμενη περίοδο, σε μεγάλο σχέδιο για τις συνενώσεις, τις συγχωνεύσεις, αλλά και το νέο χάρτη και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Όσον αφορά τις πολιτικές, τα προγράμματα σπουδών, η αξιολόγηση, η καινοτομία στην εκπαίδευση, η επιμόρφωση, το ψηφιακό σχολείο, το νέο γενικό λύκειο, το νέο τεχνολογικό λύκειο, η περιφερειακή αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, το ανοιχτό σχολείο και το νέο μοντέλο είναι πράγματα που έχουν μπει ήδη όλα σε διαδικασία και νομοθετική, αλλά και πιλοτικής λειτουργίας.
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ: Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέρνουμε, μετά από εννέα μήνες διαβούλευσης, ένα πραγματικά ριζοσπαστικό νομοσχέδιο, που αφορά και το μοντέλο διοίκησης των πανεπιστημίων και την οργάνωση των σπουδών και τη νέα λειτουργία όσον αφορά την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και το σεβασμό της δημόσιας περιουσίας, τη μεγάλη ανάγκη του να αλλάξει η λογική στα πανεπιστήμια και η σχέση τους με την αγορά εργασίας και την επιστήμη.
Στην έρευνα έχουμε ήδη σε εξέλιξη 500 εκατομμύρια ευρώ για προγράμματα που αφορούν τη σύνδεση της έρευνας των πανεπιστημίων και της παραγωγής.
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ:Στο χώρο της παιδείας τα προβλήματα, όπως και σε όλους τους χώρους είναι τεράστια. Θα σας πω ελάχιστα νούμερα για να κατανοήσουμε το βάθος των προβλημάτων. Στα δύο χρόνια 2010-2011 έχουμε είκοσι τρεις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις. Οι προσλήψεις δεν θα είναι παραπάνω από τρεισήμισι χιλιάδες. Θα μειωθεί κατά ένα πολύ μεγάλο αριθμό, περισσότερο από το 50%, ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Στα πανεπιστήμια και στα Τ.Ε.Ι. έχουμε μείωση των προϋπολογισμών που φθάνει μέχρι και το 50%. Αυτή είναι η πραγματικότητα και τη ζουν όλοι.



Κατάλογος επικοινωνίας Πανεπιστημίων και Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών


Δείτε τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των τμημάτων της χώρας


Για τον κατάλογο επικοινωνίας των Πανεπιστημίων πατήστε εδώ.


Για τον κατάλογο επικοινωνίας των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών πατήστε εδώ.

76 Υποτροφίες Εξωτερικού (21/06/2011)


76.SBI Postdoc Level 2 High Dimensional Networks



Γραφείο Διασύνδεσης του Δ.Π.Θ

Επιστημονικοί Συνεργάτες, Εργαστηριακοί Συνεργάτες & Εκπαιδευτικοί Ειδικών Μαθημάτων στο ΤΕΙ Καβάλας για το Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012


Το ΤΕΙ Καβάλας προκηρύσσει την πρόσληψη Επιστημονικών Συνεργατών, Ερευνητικών Συνεργατών & εκπαιδευτικών Ειδικών Μαθημάτων για την κάλυψη διδακτικών αναγκών του για το Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012.
Καταληκτική ημερομηνία: 05-07-2011

Αναλυτικότερα: http://www.teikav.edu.gr

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θέσεις επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών στο τμήμα Αυτοματισμού

Το Συμβούλιο του A.T.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στην με αριθμ. 11/27-5-2011συνεδρίασή του μετά από τη σχετική απόφαση του συμβουλίου του Τμήματος Αυτοματισμού, της Σ.Τ.ΕΦ./Α.Τ.Ε.Ι.-Θ., προκειμένου να προβεί στην κάλυψη περιστασιακών αναγκών, προκηρύσσει τις παρακάτω θέσεις Επιστημονικών -Εργαστηριακών Συνεργατών, με ωριαία αντιμισθία για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ Α.Τ.Ε.Ι.Θ.
Α. ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

Επιστημονικοί Συνεργάτες ΑΤΕΙ-Θ
1. 1 θέση για τη διδασκαλία των μαθημάτων Αναλογικά Ηλεκτρονικά I & II (Θεωρία) 4 ώρες/εβδ. Μπορούν να υποβάλουν αίτηση άτομα ειδικότητας Μηχανικού Αυτοματισμού ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ή Ηλεκτρονικού Μηχανικού ή Φυσικού Επιστημονικοί-Εργαστηριακοί Συνεργάτες ΑΤΕΙ-Θ
1. 1 θέση για τη διδασκαλία του μαθήματος Εργαλειομηχανές CNC (Θεωρία και Εργαστήριο) μέχρι 10 ώρες/εβδ. Μπορούν να υποβάλουν αίτηση άτομα ειδικότητας Μηχανικού Αυτοματισμού ή Μηχανολόγου Μηχανικού.

Β. ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

Εργαστηριακοί Συνεργάτες ΑΤΕΙ-Θ
1) 1 θέση για τη διδασκαλία των μαθημάτων Τεχνική Σχεδίαση I και Τεχνική Σχεδίαση II μέχρι 10 ώρες/εβδ εργαστήριο. Μπορούν να υποβάλουν αίτηση άτομα ειδικότητας Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ή Μηχανολόγου Μηχανικού ή Μηχανικού Αυτόματου Ελέγχου με την ανάλογη ειδίκευση στο διδακτικό αντικείμενο.
2) 1 θέση για τη διδασκαλία του μαθήματος Ηλεκτρικές Μηχανές μέχρι 10 ώρες/εβδ. εργαστήριο. Μπορούν να υποβάλουν αίτηση άτομα ειδικότητας Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ή Μηχανικού Αυτόματου Ελέγχου με την ανάλογη ειδίκευση στο διδακτικό αντικείμενο.

Τα δικαιολογητικά τοποθετημένα σε ειδικό πλαστικό φάκελο με έλασμα, πρέπει να είναι αριθμημένα και να υποβληθούν μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών από την επόμενη της ημερομηνίας της τελευταίας δημοσίευσης. στη Γραμματεία του Τμήματος ή με συστημένη ταχυδρομική επιστολή στη διεύθυνση:Α.Τ.Ε.Ι. Θεσ/νίκης. ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ. Τ.Κ. 541 01Θεσ/νίκη, FAX: 2310 791-256.

Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης θα βρίσκεται αναρτημένο στον πίνακα ανακοινώσεων του Τμήματος και στην ιστοσελίδα του τμήματος http://www.autom.teithe.gr/gr/

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται από τη Γραμματεία του Τμήματος Αυτοματισμού στο τηλέφωνο: 2310791 - 256.

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θέσεις επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών στο τμήμα Φυσικοθεραπείας

Το Συμβούλιο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στην υπ' αρ. 11/27-5-2011συνεδρίασή του και μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, της ΣΕΥΠ/ΑΤΕΙΘ προκειμένου να προβεί στην κάλυψη διδακτικών αναγκών του Τμήματος

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
Τις παρακάτω θέσεις Επιστημονικών-Εργαστηριακών Συνεργατών για πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή ανάθεση διδακτικού έργου με ωριαία αντιμισθία για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 ως εξής:

ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΒΑΣΙΚΩΝ & ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ με γνωστικό αντικείμενο
1.Ψυχολογία (για τη διδασκαλία του μαθήματος Ψυχολογία Θεωρία μέχρι 4ωρ/εβδ.)
2.Κλινική Φυσιολογία του ανθρώπου (για τη διδασκαλία του μαθήματος Φυσιολογία Θεωρία μέχρι 14ωρ/εβ βδ.)
3.Ορθοπεδικοί (για τη διδασκαλία του μαθήματος Ορθοπεδικοί θεωρία 2ωρ/εβδ. του παλιού προγράμματος σπουδών)
4. Οργάνωση και Λειτουργία Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας (για τη διδασκαλία του μαθήματος Οργάνωση και Λειτουργία Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας θεωρία 2ωρ/εβδ)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Με ειδικότητα

1.Κλινική Φυσιολογία τον ανθρώπου (για τη διδασκαλία του μαθήματος Φυσιολογία εργαστήριο μέχρι 20ωρ/εβδ.)
2.Εργαστηριακός Συνεργάτης με εξειδίκευση στην Υγιεινή Επιδημιολογία για το μάθημα στην Υγιεινή Επιδημιολογία Θεωρία 2ωρ/εβδ.
3.Οργάνωση και Λειτουργία Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας (για τη διδασκαλία του μαθήματος Οργάνωση και Λειτουργία Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας θεωρία 2ωρ/ε3δ)

ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Με ειδικότητα Φυσιοθεραπευτή

1.Με εξειδίκευση στη Φυσιοθεραπευτική πρόληψη και αποκατάσταση δυσλειτουργιών και παθήσεων του Αναπνευστικού Συστήματος για το μάθημα Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία εργαστήριο μέχρι 10ωρ/εβδ.
2 Με εξειδίκευση στην Κλινική Φυσικοθεραπεία του Αναπνευστικού Συστήματος για το μάθημα Κλινική Άσκηση I εργαστήριο μέχρι 32 ωρ/εβδ.
3.Με εξειδίκευση στη Φυσιοθεραπευτική πρόληψη και αποκατάσταση των δυσλειτουργιών, κακώσεων και παθήσεων του Κυκλοφορικού Συστήματος για το μάθημα Φυσικοθεραπεία σε Παθήσεις Κακώσεις Κυκλοφορικού Συστήματος εργαστήριο μέχρι 10ωρ/εβδ.
4.Με εξειδίκευση στην Κλινική Φυσικοθεραπεία του Κυκλοφορικού Συστήματος για το μάθημα Κλινική Άσκηση II εργαστήριο μέχρι 32ωρ/εβδ.
5.Με εξειδίκευση στη Φυσιοθεραπευτική πρόληψη και αποκατάσταση των δυσλειτουργιών, κακώσεων και παθήσεων του Μυοσκελετικού Συστήματος για το μάθημα Φυσικοθεραπεία σε Παθήσεις Κακώσεις του Μυοσκελετικού Συστήματος εργαστήριο μέχρι 10ωρ/εβδ.
6.Με εξειδίκευση στη μελέτη και εφαρμογή Προσθετικών – Ορθοτικών βοηθημάτων στη Φυσικοθεραπεία για το μάθημα Προσθετική-Ορθοτική εργαστήριο μέχρι 4ωρ/εβδ.
7.Με εξειδίκευση στη Φυσικοθεραπεία στη Χειρουργική, στη Μαιευτική, στη Γυναικολογία και στην Ουρολογία για το μάθημα Φυσικοθεραπεία στη Χειρουργική-Μαιευτική-Γυναικολογία-Ουρολογία Εργαστήριο μέχρι 4ωρ/εβδ.
8.Με εξειδίκευση στη Φυσιοθεραπευτική πρόληψη και αποκατάσταση σε άτομα της τρίτης και τέταρτης ηλικίας για το μάθημα Φυσικοθεραπεία στη Γηριατρική Εργαστήριο μέχρι 6ωρ/εβδ.
9.Με εξειδίκευση στην Κλινική φυσικοθεραπεία του Μυοσκελετικού συστήματος για το μάθημα Κλινική Άσκηση III εργαστήριο μέχρι 42 ωρ/εβδ.
10 Με εξειδίκευση στη Νευρολογική φυσικοθεραπεία για το μάθημα Φυσικοθεραπεία σε Παθήσεις Κακώσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος εργαστήριο μέχρι 12ωρ/εβδ.
11.Με εξειδίκευση στις παθήσεις, κακώσεις δυσλειτουργίες του Περιφερικού Νευρικού Συστήματος για το μάθημα Φυσικοθεραπεία σε Παθήσεις Κακώσεις του Περιφερικού Νευρικού Συστήματος εργαστήριο μέχρι 12ωρ/εβδ.
12.Με εξειδίκευση στη Μεθοδολογία της Έρευνας στη Φυσικοθεραπεία για το μάθημα Μεθοδολογία Ερευνάς εργαστήριο μέχρι 8ωρ/εβδ.
13.Με εξειδίκευση στη Φυσικοθεραπεία του Νευρικού Συστήματος για το μάθημα Κλινική Άσκηση IV εργαστήριο μέχρι 72 ωρ/εβδ
14.Με εξειδίκευση στην Εργονομία για το μάθημα Προληπτική Φυσικοθεραπεία - Εργονομία εργαστήριο μέχρι 6ωρ/εβδ.
15.Με εξειδίκευση στη Φυσικοθεραπεία στον Αθλητισμό και στα Σπορ για το μάθημα Φυσικοθεραπεία στην Αθλητιατρική εργαστήριο μέχρι 12ωρ/εβδ.
16.Με εξειδίκευση στη Φυσιοθεραπευτική προσέγγιση σε άτομα με αναπηρίες για το μάθημα Ειδική Φυσική Αγωγή εργαστήριο μέχρι 8ωρ/εβδ.
17.Με εξειδίκευση στη Φυσικοθεραπεία σε νεογνά, βρέφη, νήπια για το μάθημα Φυσικοθεραπεία στην Παιδιατρική εργαστήριο μέχρι 4ωρ/εβδ.

ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Εργαστηριακοί Συνεργάτες με ειδικότητα Φυσιοθεραπευτή

1.Με εξειδίκευση στην Ανάλυση της Ανθρώπινης Στάσης και Κίνησης για το μάθημα Ανθρώπινη Στάση Κίνηση εργαστήριο, μέχρι 12 ωρ/εβδ.
2.Με εξειδίκευση στην Κλινική Εμβιομηχανική Ανάλυση της Ανθρώπινης Κίνησης και στην κινησιολογική ανάλυση παθολογικών και τραυματικών καταστάσεων για το μάθημα Κινησιολογία εργαστήριο, μέχρι 10ωρ/εβδ.
3.Με εξειδίκευση στην Εφαρμογή Θεραπευτικών Τεχνικών Κινητοποίησης σε τραυματικές και παθολογικές καταστάσεις για το μάθημα Κινησιοθεραπεία εργαστήριο, μέχρι 18ωρ/εβδ και για το μάθημα Κινησιοθεραπεία θεωρία, μέχρι 4ωρ/εβδ.
4.Με εξειδίκευση στη γνώση, χρήση και εφαρμογή μέσων και συσκευών ηλεκτροθεραπείας σε τραυματικές και παθολογικές καταστάσεις με σκοπό την πρόληψη και τη θεραπευτική αποκατάσταση για το μάθημα Ηλεκτροθεραπεία εργαστήριο, μέχρι 12 ωρ/εβδ.
5.Με εξειδίκευση στην Εμβιομηχανική για το μάθημα Βιολογική Μηχανική εργαστήριο μέχρι 6ωρ/εβδ.
6.Με εξειδίκευση στις Τεχνικές της Θεραπευτικής Μάλαξης για το μάθημα Τεχνικές Θεραπευτικής Μάλαξης εργαστήριο, μέχρι 10ωρ/εβδ.
7.Με εξειδίκευση στις Φυσιοθεραπευτικές Τεχνικές Κινητοποίησης Αρθρώσεων και Μαλακών Μορίων (χειροθεραπεία) για το μάθημα Τεχνικές Κινητοποίησης Μαλακών Μορίων εργαστήριο μέχρι 8ωρ/εβδ.
8.Με εξειδίκευση στις Τεχνικές Νευρομυϊκής Επανεκπαίδευσης για το μάθημα Τεχνικές Νευρομυϊκής Επανεκπαίδευσης εργαστήριο μέχρι 10ωρ/εβδ.
9.Με εξειδίκευση στις Εφαρμογές φυσικών μέσων και συσκευών Υδροθεραπείας σε τραυματικές και παθολογικές καταστάσεις με σκοπό τη θεραπευτική αποκατάσταση για το μάθημα Υδροθεραπεία εργαστήριο μέχρι 12ωρ/εβδ.
10.Με εξειδίκευση στις Α' Βοήθειες για το μάθημα Α' Βοήθειες εργαστήριο μέχρι 4ωρ/εβδ.
11.Με εξειδίκευση στην εργομετρία- εργοφυσιολογία για το μάθημα Εργομετρία στη Φυσικοθεραπεία Θεωρία 2 ωρ/εβδ.

Τα ελάχιστα προσόντα των επιστημονικών συνεργατών, εργαστηριακών συνεργατών και εκπαιδευτικών ειδικών μαθημάτων αναφέρονται στο άρθρο 57 Ν. 2431/96 (ΦΕΚ124/17-6-1996 τ.Α') σε αντικατάσταση του άρθρου 19 του Ν. 1404/83 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 16του Ν. 2454/97 (ΦΕΚ 7/30-1-1997τεύχος Α') το άρθρο 1 του Ν.2621/98 και το άρθρο 4 του Ν.2916/2001.Οι συμβάσεις των επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών καθώς και των εκπαιδευτικών ειδικών μαθημάτων, βάσει των διατάξεων του Ν.2916/2001 μπορούν να διαρκούν μέχρι ένα ακαδημαϊκό έτος και μπορούν να ανανεώνονται μέχρι δύο ακόμη ακαδημαϊκά έτη. Το εκπαιδευτικό αυτό προσωπικό θα προσληφθεί σε θέσεις Εργαστηριακού Συνεργάτη για τις οποίες ως ελάχιστα προσόντα ορίζονται αντίστοιχα τα ίδια με αυτά της βαθμίδας του Καθηγητή Εφαρμογών. Στο εκπαιδευτικό αυτό προσωπικό θα ανατεθεί η εκτέλεση όμοιου διδακτικού, ερευνητικού ή άλλου επιστημονικού και οργανωτικού έργου που έχει προβλεφθεί για το μόνιμο Ε.Π. της αντίστοιχης βαθμίδας. Η απασχόληση του εκπαιδευτικού αυτού προσωπικού μπορεί να είναι πλήρης ή μερική. Η μηνιαία αποζημίωσή του θα είναι ίση με τις κάθε είδους αποδοχές του μόνιμου προσωπικού της αντίστοιχης βαθμίδας Ε.Π. ή των μελών Ε.ΔΙ.Π, κατά περίπτωση, εφόσον η απασχόληση είναι πλήρης ή το ανάλογο ποσοστό των αποδοχών αυτών, εφόσον η απασχόληση είναι μερική. Τα δικαιολογητικά τοποθετημένα σε ειδικό πλαστικό φάκελο με έλασμα, πρέπει να είναι αριθμημένα και να υποβληθούν μαζί με τα βιογραφικά σημειώματα σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών από την επόμενη της ημερομηνίας της τελευταίας δημοσίευσης στη γραμματεία του Τμήματος. 

Περισσότερες πληροφορίες θα δίδονται από τη γραμματεία του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο τηλέφωνο: 2310 791-165.

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θέσεις επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών στο τμήμα Ηλεκτρονικής

Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει τις παρακάτω θέσεις Επιστημονικών & Εργαστηριακών συνεργατών Τ.Ε.Ι. με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή ανάθεση διδακτικού έργου με ωριαία αντιμισθία για το Ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 ως εξής:

Α; ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

1) ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
1.Για τη διδασκαλία του μαθήματος "Τεχνικές Μελέτες και Νομοθεσία" Θ μέχρι 2 ώρες/ εβδομάδα
2.Για τη διδασκαλία του μαθήματος "Τεχνολογία Μαζικών Μέσων Επικοινωνίας" θ μέχρι 2 ώρες/ εβδομάδα
3.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Δεοντολογία επαγγέλματος» θ μέχρι 2ώρες/εβδομάδα
4.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου I» θ μέχρι 4ώρες/εβδομάδα
5.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Τεχνολογία Μαζικών Μέσων Επικοινωνίας» θ μέχρι 2 ώρες/εβδομάδα
6.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Επιχειρηματικότητα I» θ μέχρι 2ώρες/εβδομάδα
7.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Συστήματα ήχου» θ μέχρι 2ώρες/εβδομάδα
8.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Τηλεπικοινωνίες III- θ μέχρι 2ώρες/εβδομάδα
9.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί» θ μέχρι 2ώρες/εβδομάδα
10.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου II» θ μέχρι 2ώρες/εβδομάδα
11.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Τεχνολογία Ιατρικών Οργάνων» θ μέχρι 2 ώρες/εβδομάδα
12.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Ψηφιακά Συστήματα Ελέγχου» θ μέχρι 2 ώρες/εβόομάδα

2) ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
1.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Προγραμματισμός I» Ε μέχρι 28 ώρες/εβδομάδα
2.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Προγραμματισμός II» Ε μέχρι 28 ώρες/εβδομάδα
3.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Τηλεπικοινωνίες I» Ε μέχρι 20 ώρες/εβδομάδα
4.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Μικροϋπολογιστές I» Ε μέχρι 20 ώρες/ εβδομάδα
5.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «CAD και Ηλεκτρονική Κατασκευή» Ε μέχρι 30ώρες/εβδομάδα
6.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Κεραίες και Γραμμές Μεταφοράς» Ε μέχρι 8 ώρες/εβδομάδα
7.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Τηλεπικοινωνίες II» Ε μέχρι 8 ώρες/εβδομάδα
8.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Μικροϋπολογιστές II» Ε μέχρι 8 ώρες/ εβδομάδα
9.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Τεχνολογία Μαζικών Μέσων Επικοινωνίας I» Ε μέχρι 8 ώρες/εβδομάδα
10.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου I» Ε μέχρι 8ώρες/ εβδομάδα
11.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Τεχνολογία Μαζικών Μέσων Επικοινωνίας II» Ε μέχρι 8 ώρες/εβδομάδα
12.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Μικροκύματα» Ε μέχρι 2 ώρες/ εβδομάδα
13.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Εφαρμογές Μικροϋπολογιστών» Ε μέχρι 2ώρες/εβδομάδα
14.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Τηλεπικοινωνίες III» Ε μέχρι 2 ώρες/εβδομάδα
15.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Αρχιτεκτονική Η/Υ» Ε μέχρι 2 ώρες/ εβδομάδα
16.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί» Ε μέχρι 2 ώρες/εβδομάδα
17.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος» Ε μέχρι 8 ώρες/ εβδομάδα
18.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Κινητές Δορυφορικές Επικοινωνίες» Ε μέχρι 2 ώρες/εβδομάδα
19.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Δίκτυα και Δικτυακά Πολυμέσα» Ε μέχρι2 ώρες/εβδομάδα.
20.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Ραδιοτηλεοπτική Παραγωγή» Ε μέχρι 2 ώρες/εβδομάδα
21.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Ραντάρ και Δορυφορικά Συστήματα» Ε μέχρι 2ώρες/εβδομάδα
22.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Ψηφιακά Συστήματα Ελέγχου» Ε μέχρι 2 ώρες/εβδομάδα
23.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Οπτικές Επικοινωνίες» Ε μέχρι 2 ώρες/εβδομάδα

Β: ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

1) ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
1.Για τη διδασκαλία του μαθήματος "Ηλεκτρονική Φυσική" θ μέχρι 6 ώρες/εβδομάδα
2.Για τη διδασκαλία του μαθήματος "Ηλεκτροτεχνία Ι" θ μέχρι 4 ώρες/εβδομάδα
3.Για τη διδασκαλία ίου μαθήματος «Ηλεκτροτεχνία II» θ μέχρι 4 ώρες/εβδομάδα
4.Για τη διδασκαλία του μαθήματος "Ηλεκτρικές Μετρήσεις" θ μέχρι 2 ώρες/εβδομάδα
5.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Οπτοηλεκτρονική» θ 2 ώρες/εβδομάδα
6.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «θεωρία Κυκλωμάτων- θ μέχρι 4 ώρες/εβδομάδα
7.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Ηλεκτρονικά III» θ μέχρι 4 ώρες/εβδομάδα
8.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Αισθητήρια» θ μέχρι 2 ώρες/εβδομάδα
9. Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Μικροηλεκτρονική VLSI»- θ μέχρι 2 ώρες/εβδομάδα

2) ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
1.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Ηλεκτρονική Φυσική» Ε μέχρι 20 ώρες/εβδομάδα
2.Για τη διδασκαλία του μαθήματος "Ηλεκτροτεχνία Ι" Ε μέχρι 20 ώρες/εβδομάδα
3.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Ηλεκτρονικά I» Ε μέχρι 20 ώρες/εβδομάδα
4.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Ψηφιακά Κυκλώματα I» Ε μέχρι 20 ώρες/εβδομάδα
5.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Ηλεκτρικές Μετρήσεις» Ε μέχρι 20 ώρες/εβδομάδα
6.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Ηλεκτρονικά II» Ε μέχρι 20 ώρες/εβδομάδα
7.Για τη διδασκαλία του μαθήματος "Ψηφιακά Κυκλώματα II" Ε μέχρι 20ώ-ρες/εβδομάδα
8.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Οπτοηλεκτρονική» Ε 20 ώρες/εβδομάδα
9.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «θεωρία Κυκλωμάτων» Ε μέχρι 20ώρες/εβδομάδα
10.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Ηλεκτρονικά III» Ε μέχρι 20 ώρες/εβδομάδα
11.Για τη διδασκαλία του μαθήματος "Ηλεκτρονικές Μετρήσεις" μέχρι 20ώρες/εβδομάδα
12.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Αισθητήρια» Ε μέχρι 2ώρες/εβδομάδα
13.Για τη διδασκαλία του μαθήματος «Ηλεκτρονικά Ισχύος»- Ε μέχρι 12ώρες/εβδομάδα


Τα δικαιολογητικά τοποθετημένα σε ειδικό πλαστικό φάκελο με έλασμα, πρέπει να είναι αριθμημένα και να συνοδεύονται από πίνακα των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών και να υποβληθούν μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών από την επομένη της ημερομηνίας της τελευταίας δημοσίευσης, στη Γραμματεία του Τμήματος Ηλεκτρονικής ή με συστημένη ταχυδρομική επιστολή στη διεύθυνση ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ηλεκτρονικής Τ.θ. 141. ΤΚ57400 Σίνδος.

Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι θεωρημένα επίσημα από τις κατά νόμο αρμόδιες αρχές. Το αυτό ισχύει και για τα ξενόγλωσσα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να συνοδεύονται από νόμιμες μεταφράσεις. Οι τίτλοι σπουδών του εξωτερικού πρέπει να συνοδεύονται από πράξη ή βεβαίωση του οικείου οργάνου με την οποία αναγνωρίζονται ως ισότιμοι προς τους τίτλους που απονέμονται από τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της ημεδαπής.

Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης βρίσκεται αναρτημένο στον πίνακα ανακοινώσεων του τμήματος Ηλεκτρονικής, στην ιστοσελίδα του τμήματος http://www.el.teithe.gr/
Περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του τμήματος Ηλεκτρονικής, κα Ελένη Σέχα και στο τηλέφωνο 2310791621

Ρεκόρ αποτυχίας, προς καθολική πτώση οι βάσεις


Από την Ελευθεροτυπία

Αν θεωρήσουμε ότι οι βαθμοί των υποψηφίων από τις εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι ένα βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση του επιπέδου των μαθητών αλλά και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τότε η εικόνα από τα φετινά αποτελέσματα είναι, σαφώς, αποκαρδιωτική.

Ποικιλία συναισθημάτων, χθες, μπροστά στους πίνακες των σχολείων Χαμηλά. Πολύ χαμηλά κατέβηκε φέτος ο πήχυς των επιδόσεων των υποψηφίων που διεκδικούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ανώτατη εκπαίδευση. Σε μαθήματα αιχμής, όπως τα Μαθηματικά και η Φυσική, οι βαθμολογίες κάτω από τη βάση ξεπέρασαν το ποσοστό ρεκόρ του 70%.

Από τα στατιστικά βαθμολογικά στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, προκύπτει ότι οι βάσεις στη συντριπτική πλειονότητα των σχολών θα κατρακυλήσουν μέχρι πολύ χαμηλά. Η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να σημειωθεί στις φυσικομαθηματικές σχολές του δεύτερου πεδίου και στις πολυτεχνικές σχολές του τέταρτου.

Από την πτώση δεν θα εξαιρεθούν ούτε οι περιζήτητες σχολές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου αλλά ούτε και οι υψηλόβαθμες Ιατρικές.

Η εισαγωγή τόσο σε ΑΕΙ όσο και σε ΤΕΙ, με βαθμολογίες κάτω από τη βάση, φαινόμενο που θα εμφανιστεί με βεβαιότητα και φέτος, δεν προκαλεί καμία έκπληξη αφού από πέρσι καταργήθηκε η βαθμολογική βάση του 10 που είχε καθιερώσει, ως πλαφόν εισαγωγής, για τέσσερα χρόνια η Μαριέττα Γιαννάκου.

Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που θα σπρώξουν προς τα κάτω την πορεία των βάσεων φέτος:
1. Η μείωση του αριθμού των εισακτέων κατά 10.250 θέσεις.
2. Οι χαμηλές βαθμολογίες στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, κάτι που αναμενόταν από τον αυξημένο βαθμό δυσκολίας των θεμάτων.

Η τελική όμως διαμόρφωση των βάσεων θα κριθεί από τις βαθμολογίες πρόσβασης (θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες) αλλά και τις δηλώσεις προτίμησης των υποψηφίων, που φέτος μπορεί να κάνουν την έκπληξη εξαιτίας του παράγοντα που ακούει στο όνομα «οικονομική κρίση». Εκτιμάται δηλαδή ότι θα υπάρξουν σίγουρα υποψήφιοι που θα επιλέξουν τη σειρά προτίμησης στο μηχανογραφικό τους, με κριτήριο όχι τη σχολή όπου επιθυμούν να εισαχθούν, αλλά τη σχολή που βρίσκεται κοντά στον τόπο της κατοικίας τους, για οικονομικούς και μόνο λόγους.

Από την επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων με τις βαθμολογίες των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, που έδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί η εξής εικόνα:
* Στο 1ο επιστημονικό πεδίο: Οι χαμηλότερες κατά 50% από πέρσι βαθμολογίες των αριστούχων στα Αρχαία Ελληνικά θα οδηγήσουν σε πτώση των βάσεων (τη μικρότερη από τα άλλα πεδία) σε όλες τις σχολές. Ακόμη και τα υψηλόβαθμα νομικά και παιδαγωγικά τμήματα στα κεντρικά Ιδρύματα θα έχουν πτώση της τάξης των 200 μορίων. Η μεγάλη πτώση των βάσεων θα συγκρατηθεί στις σχολές του πεδίου αυτού από τις επιδόσεις των αριστούχων στο μάθημα της Ιστορίας, που δεν είχαν μεγάλες διαφορές από πέρσι.
* Στο 2ο επιστημονικό πεδίο: Εδώ η εικόνα θα κινηθεί προς δύο κατευθύνσεις. Πτώση μεγάλη των βάσεων στις περιζήτητες σχολές του κέντρου και μικρότερη πτώση έως και μικρή άνοδο στις μεσαίες και χαμηλής ζήτησης περιφερειακές σχολές.
Στις φυσικομαθηματικές σχολές θα έχουμε τη μεγαλύτερη πτώση των βάσεων, που αναμένεται να εκτιναχτεί και μέχρι τα 800 μόρια. Οι κακές επιδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά και στη Φυσική και τα χαμηλότερα ποσοστά των αριστούχων στα ίδια μαθήματα αυξημένης βαρύτητας θα ρίξουν τις βάσεις στις περιζήτητες σχολές των κεντρικών Ιδρυμάτων έως 500 μόρια και στις αντίστοιχες σχολές των περιφερειακών ιδρυμάτων μέχρι 800 μόρια.
Στα Μαθηματικά θετικής κατεύθυνσης οι αριστούχοι από 24% που ήταν πέρσι μειώθηκαν στο 11% και στη Φυσική από 23% πέρσι μειώθηκαν στο 14%. Μειωμένα όμως είναι και τα ποσοστά των υποψηφίων που κινήθηκαν στις μεσαίες βαθμολογικές κλίμακες, από 15-18. Από 27% πέρσι μειώθηκαν σε 17% φέτος, ενώ λίγο υψηλότερα ποσοστά από πέρσι έχουμε στις κλίμακες 12- 15. Η διακύμανση αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μικρότερη πτώση (κι ενδεχόμενα να παρατηρηθεί μικρή αύξηση) στις μεσαίες και χαμηλόβαθμες σχολές της περιφέρειας.
* Στο 3ο επιστημονικό πεδίο: Την έκπληξη αναμένεται να κάνουν φέτος οι ιατρικές σχολές. Σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες χρονιές, που είτε παρέμεναν σταθερές είτε ανέβαιναν, φέτος, οι ιατρικές θα ακολουθήσουν τη γενική πτωτική τάση. Ακόμη και η Ιατρική Αθήνας και Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι θα έχουν οριακή πτώση από 50 μέχρι 200 μόρια, αφού τα ποσοστά των αριστούχων στο μάθημα της Βιολογίας και της Χημείας είναι σαφώς μειώμενα από πέρσι. Στη Βιολογία, οι αριστούχοι φέτος είναι σχεδόν 20%, από 43% πέρσι, και στη Χημεία οι αριστούχοι είναι 36%, από 43% πέρσι. Οι υπόλοιπες σχολές του πεδίου, δηλαδή οδοντιατρικές, φαρμακευτικές και νοσηλευτικές αναμένεται ότι θα έχουν μεγαλύτερη πτώση, έως και 500 μόρια.
* Στο 4ο επιστημονικό πεδίο: Τα Μαθηματικά κατεύθυνσης «έκαψαν» τους υποψηφίους των πολυτεχνικών τμήματων που βρίσκονται στην κορυφή της ζήτησης των σχολών στο τέταρτο πεδίο. Οι αριστούχοι στα Μαθηματικά κατεύθυνσης ήταν φέτος οι μισοί από πέρσι. Το 3% έγραψε φέτος άριστα σε αντίθεση με πέρσι που το ποσοστό αυτό ήταν 6,6%, δηλαδή σχεδόν διπλάσιο. Αντίστοιχη εικόνα έχουμε και στη Φυσική κατεύθυνσης. Αριστα έγραψε το 3,3% φέτος, ενώ πέρσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 6,6%, δηλαδή ακριβώς διπλάσιο. Στα μαθήματα αυτά καταγράφηκαν επίσης φέτος τα υψηλότερα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση.
Στις περιζήτητες πολυτεχνικές σχολές κεντρικών Ιδρυμάτων αναμένεται να έχουμε καθολική πτώση των βάσεων ακόμη και μέχρι 500 μόρια. Στις αντίστοιχες σχολές περιφερειακών πολυτεχνείων, η πτώση εκτιμάται ότι θα αγγίξει και τα 800 μόρια, ενώ μικρότερες απώλειες κι ενδεχομένως κάποιες μικρές αυξήσεις θα έχουμε στις μεσαίας βαθμολογικής κλίμακας σχολές.
* Στο 5ο επιστημονικό πεδίο: Καθαρά και σε υψηλά επίπεδα διαφαίνεται και στο πεδίο αυτό η πτώση των βάσεων. Οι κακές επιδόσεις στο μάθημα της Οικονομίας αλλά και στα Μαθηματικά γενικής παιδείας, που καθορίζουν την εικόνα των οικονομικών σχολών, θα ρίξουν τις υψηλόβαθμες σχολές του πέμπτου πεδίου μέχρι και 500 μόρια. Τα άριστα γραπτά στο μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» φέτος ήταν 23%, ενώ πέρσι ήταν 31%. Οι αριστούχοι στα Μαθηματικά γενικής παιδείας φέτος ήταν 21%, ενώ πέρσι ήταν 27%. Τα στοιχεία αυτά θα πιέσουν προς τα κάτω τις βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, ενώ μικρότερη πτώση θα καταγραφεί στα περιφερειακά τμήματα των σχολών του πέμπτου πεδίου.

Φέτος, στις εξετάσεις προσήλθε το 98,37% του συνόλου των υποψηφίων, δηλαδή 85.478 από 86.924 υποψηφίους. Το 2010 είχε προσέλθει το 98,4% του συνόλου των υποψηφίων, δηλαδή 90.593 από 92.081 υποψηφίους.

Μειωμένα ήταν φέτος τα γραπτά που αναβαθμολογήθηκαν λόγω διαφοράς πρώτου και δεύτερου βαθμολογητή. Ετσι, φέτος αναβαθμολογήθηκαν 36.538 γραπτά, ενώ το 2010 είχαν αναβαθμολογηθεί 40.089 γραπτά. Μείωση εμφανίζεται φέτος στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν από 18-20 καθώς και στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν από 15-18. Η κατανομή της βαθμολογίας βελτιώθηκε σε όλα τα μαθήματα εκτός της Φυσικής γενικής παιδείας, όπου το ποσοστό των αριστούχων αυξήθηκε σε σχέση με πέρσι και έφτασε στο 47,27%.

Οι υποψήφιοι καλούνται τώρα να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία ηλεκτρονικά για πρώτη φορά φέτος, η προθεσμία τρέχει ήδη από την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώνεται στις 28 του μήνα. Τις αμέσως επόμενες μέρες το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τους βαθμούς πρόσβασης των αποφοίτων του λυκείου και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση της βαθμολογίας των ειδικών μαθημάτων που προσμετρώνται για τα ξενόγλωσσα τμήματα, τα αρχιτεκτονικά τμήματα και τα ΤΕΦΑΑ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Καταγραφή κενών σχολικών μονάδων μέσω survey

Το υπ. Παιδείας με εγκύκλιό του καλεί τις σχολικές μονάδες να φροντίσουν να εισάγουν όλα τα στοιχεία στο σύστημα survey, ενημερώνοντας το με τις αλλαγές που προκύπτουν μετά τις ιδρύσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις, τη ρύθμιση των υπεραριθμιών καθώς και τις τοποθετήσεις των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών για την επόμενη σχολική χρονιά, χωρίς να παραλείψουν να μεριμνήσουν για την ορθότητα του τύπου της μονάδας τους και του δήμου, σύμφωνα με τον Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄/7-6-2010) περί Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης -Πρόγραμμα Καλλικράτη, στον οποίο ανήκει.

Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν στον υπολογισμό λειτουργικών κενών για τις αποσπάσεις και στον προγραμματισμό των διορισμών για την ομαλή έναρξη του επόμενου σχολικού έτους 2011-2012.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων είναι υπεύθυνοι για την έγκαιρη και ακριβή καταχώριση των σχετικών με τη μονάδα τους στοιχείων (άρθρο 7, παρ.2 του ν. 3848/2010).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ρύθμιση κοστολόγησης πανεπιστημιακών συγγραμμάτων

1. Για τα πανεπιστημιακά συγγράμματα του ελευθέρου εμπορίου, τα οποία έχουν διανεμηθεί στους φοιτητές κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2004−2005, 2005−2006, 2006−2007 και 2007−2008 και τα οποία δεν έχουν κοστολογηθεί από την Επιτροπή Κοστολόγησης Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων ή δεν έχει χορηγηθεί σε αυτά ποσοστό προσαύξησης, διατηρείται η τιμή της τελευταίας δημοσίευσής τους σε ΦΕΚ, πριν από το ακαδημαϊκό έτος διανομής για το οποίο εκκρεμεί ηκοστολόγησή τους.

2. Για τα πανεπιστημιακά συγγράμματα του ελευθέρου εμπορίου, τα οποία έχουν διανεμηθεί στους φοιτητές κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2004−2005, 2005−2006, 2006− 2007 και 2007−2008 και τα οποία έχουν λάβει τιμή κοστολόγησης, αλλά στη σχετική υπουργική απόφαση δεν αναφέρονται όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα διανομής, η απόφαση αυτή θα καλύπτει το σύνολο των τμημάτων διανομής για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος, χωρίς να απαιτείται έκδοση συμπληρωματικής απόφασης κοστολόγησης και δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ::Άδεια στο Αττικό Κολλέγιο

Με απόφαση που υπέγραψε η υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου χορηγείται άδεια λειτουργίας Κέντρου Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (Κολλέγιο) τριετούς διαρκείας με έναρξη ισχύος την 1η Σεπτεμβρίου 2011 στην Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το διακριτικό τίτλο «ΑΤΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» με έδρα την Αθήνα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 592/8 γνώμη του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ).

Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθμ. 592/8 γνώμη του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ ανακαλείται η άδεια λειτουργίας, όπως ορίζεται στις παρ. 1 και 3 του άρθρου 7 του Ν. 3696/2008.

Πηγή

Επιλογές διευθυντών σχολικών μονάδων: Τα αντικειμενικά μόρια, η συνέντευξη, τα πρακτικά, η μοριοδότηση, οι ενστάσεις, του Χρήστου Κάτσικα


Του Χρήστου Κάτσικα xkatsikas@xkatsikas.gr


Μέσα στονΙούνιο θα ανακοινωθούν τα αντικειµενικά µόρια των πάνω από 30.000 εκπαιδευτικών που έχουν καταθέσει αίτηση για τη διεκδίκηση θέσης διευθυντού σχολικής µονάδας στα περίπου 15.000 σχολεία Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας. Αυτή την περίοδο τα επταµελή Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συµβούλια (ΠΥΣΠΕ - ΠΥΣ∆Ε) εξετάζουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων και τις επόµενες µέρες θα ανακοινώσουν τους αξιολογικούς πίνακες µε βάση τα µετρήσιµα µόρια (Επιστηµονική και Παιδαγωγική Συγκρότηση έως 24 µονάδες, Υπηρεσιακή κατάσταση - ∆ιοικητικήκαι Καθοδηγητική Εµπειρία έως 14 µονάδες). 

Μετά την ανακοίνωση των αξιολογικών πινάκων θα δοθεί ένα µικρό χρονικό διάστηµα για τυχόν ενστάσεις και µετά τον έλεγχοτων ενστάσεων και τους νέους αξιολογικούς πίνακες θα ακολουθήσει η συνέντευξη των υποψηφίων ενώπιον του επταµελούς Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συµβουλίου Επιλογής. 

Μοριοδότηση

η ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ κάθε µέλους του Συµβουλίου αποτυπώνεται σε ξεχωριστό έντυπο αξιολόγησης για κάθε υποψήφιο, στο οποίο καταγράφονται οι µονάδες βαθµολόγησής του µε τη σχετική αιτιολόγηση. Τελικές αξιολογικές µονάδες κάθε υποψηφίου για την κατηγορία «Προσωπικότητα – γενική συγκρότηση» είναι ο µέσος όρος των µονάδων της βαθµολογίας των παρόντων µελών του Συµβουλίου. Ο µέσος όρος στρογγυλοποιείται στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο. Τα έντυπα αξιολόγησης συγκεντρώνονται από τον πρόεδρο του Συµβουλίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και φυλάσσονται σε φάκελο, ο οποίος µονογράφεται από τον πρόεδρο και τα µέλη του Συµβουλίου. 

Τήρηση πρακτικών

ΚΑΤΑ Τη δίαρκεία της συνέντευξης, ο γραµµατέας του Συµβουλίου έχει την ευθύνη τήρησης πρακτικών της διαδικασίας, τα οποία περιλαµβάνουν την προσέλευση των υποψηφίων µε τη σειρά και την ώρα που έχουν κληθεί, τα έντυπα µε την αιτιολογηµένη βαθµολογία των µελών και, τέλος, τη λήξη των εργασιών.

Τι αλλάζει

Οι ΦΕΤΊΝΕΣ κρίσεις - επιλογές των διευθυντών σχολικών µονάδων σε σχέση µε τις προηγούµενες (2006) διαφέρουν στα παρακάτω: 

(1) Στις φετινές κρίσεις οι µονάδες για την Επιστηµονική Παιδαγωγική Συγκρότηση φτάνουν µέχρι τις 24 ενώ το 2006 έφταναν έως 14. 
(2) Αντίθετα, φέτος µειώνονται τα µόρια για την Υπηρεσιακή Κατάσταση - ∆ιδακτική και ∆ιοικητική Εµπειρία σε 14 από 24 που ήταν το 2006. 

(3) Μειώνεται επίσης η βαρύτητα της συνέντευξης (από 20 µονάδες το 2006 σε 15 µονάδες σήµερα). Ωστόσο στην πραγµατικότητα έχουµε αύξηση στη βαρύτητα της συνέντευξης καθώς φέτος τα µέλη των Υπηρεσιακών Συµβουλίων είναι 7, εκ των οποίων οι 5 είναι διορισµένοι και οι 2 αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, ενώ το 2006 οι διορισµένοι ήταν 3 και 2 οι αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών. 

(4) Αυτό που αλλάζει είναι οι αρµοδιότητες του διευθυντή σχολικής µονάδας. Στο πλαίσιο της νέας δοµής, ο ρόλος του διευθυντή αναβαθµίζεται σε ένα είδοςmanager ενώ, αντίθετα, ο σύλλογοςδιδασκόντων υποβαθµίζεται.


Καθορισµός τρόπου τήρησης πρακτικών συνεντεύξεων

Ο τρόπος τήρησης των πρακτικών και η διαδικασία της συνέντευξης των υποψήφιων στελεχών εκπαίδευσης θα έχει ως εξής: 

Οι υποψήφιοι καλούνται σε συνέντευξη ενώπιον του Συµβουλίου Επιλογής. 

Οι ηµεροµηνίες προσέλευσης των υποψηφίων ορίζονται από το οικείο Συµβούλιο Επιλογής. 

Υποψήφιοι, οιοποίοι δηλώνουν κώλυµα προσέλευσης κατά την καθορισµένη γι’ αυτούς ηµεροµηνία, υποβάλλουν µέσω τηλεοµοιοτυπίας (fax) ήηλεκτρονικού ταχυδροµείου (e-mail), αίτηµα αλλαγής ηµεροµηνίας προςτο οικείο Συµβούλιο Επιλογής. 

Το Συµβούλιο εξετάζει την αναγκαιότητα βάσει τηςτεκµηρίωσης του αιτήµατος του υποψηφίουκαι σε εξαιρετική περίπτωση δύναται να ορίζει νέα ηµεροµηνία προσέλευσης, αµέσωςµετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συνεντεύξεων. Υποψήφιοι, οι οποίοιδεν προσέρχονται στη συνέντευξη, αποκλείονται από την επιλογή. 

η δίαδίκασία της συνέντευξης περιλαµβάνει τρεις (3) φάσεις: 

(α) Προετοιµασία του υποψηφίου πάνω σε ένα θέµα –µελέτη περίπτωσης. 

(β) Εισήγηση µέλουςτου Συµβουλίου Επιλογής. 

(γ) Παρουσίαση του θέµατος από τον υποψήφιο –ερωτήσειςΣυµβουλίου. 

Για τη διεξαγωγή της συνέντευξης καταρτίζεται τράπεζα θεµάτων – µελετών περίπτωσης στα οποία προετοιµάζονται οι υποψήφιοι πριν από τη διεξαγωγή της συνέντευξης. Για τον σκοπό αυτό συγκροτείται οµάδα εργασίας, έργο της οποίας είναι η επιλογή θεµάτων για την κατάρτιση πίνακα θεµάτων και η σφράγιση κάθε θέµατος σε ξεχωριστό φάκελο. Ο φάκελοςκάθε θέµατος - µελέτης περίπτωσης περιέχει δύο υποφακέλους πουπροορίζονται ένας για τον υποψήφιο και έναςγια το Συµβούλιο. 

Οι φάκελοι φυλάσσονται σε ειδικό χώρο, απ’ όπου κάθε ηµέρα συνέντευξης παραλαµβάνονται, κατά τυχαίο τρόπο, από τον πρόεδρο του οικείου Συµβουλίου Επιλογής προ της εισόδου στην αίθουσα συνεδριάσεων, ισάριθµοι των υποψηφίων φάκελοι. 

Ο υποψήφιος προσέρχεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του οικείου Συµβουλίου Επιλογής και επιλέγει έναν από τους σφραγισµένους φακέλους. 

Ο γραµµατέας ανοίγει τον φάκελο ενώπιον τουΣυµβουλίου και του υποψηφίου και παραδίδει έναν υποφάκελο στον υποψήφιοκαι έναν στον πρόεδρο του Συµβουλίου. 

Ο υποψήφιος αποχωρεί σεειδικό χώρο προκειµένου να προετοιµαστεί επί του θέµατος - µελέτης περίπτωσης που επέλεξε. 

Στην αίθουσασυνεδριάσεωντου Συµβουλίου ανοίγεται ο υποφάκελος και κάθεµέλος παραλαµβάνει αντίγραφο τουθέµατος. Το µέλος του Συµβουλίου που είχε αναλάβει τη µελέτη του φακέλου του υποψηφίου παρουσιάζει την εισήγησή του για τον υποψήφιο. 

ΜΕΤΑ Το πέρας του χρόνου που το Συµβούλιο Επιλογής ορίζειγια την προετοιµασία του υποψηφίου, ο υποψήφιος προσέρχεται στην αίθουσα καιπαρουσιάζει την περίπτωση πουµελέτησε εντός του χρόνου πουορίζει τοΣυµβούλιο Επιλογής. 

Στη συνέχεια, µέλη του Συµβουλίου υποβάλλουν ερωτήσεις, µε σκοπό να µορφώσουν γνώµη για την προσωπικότητα, την ικανότητα και την καταλληλότητα του υποψηφίου για την άσκηση των καθηκόντων της θέσης για την οποία κρίνεται. 

Τέλος, ο πρόεδρος ανακοινώνει την κρίση του Συµβουλίου επί των γραπτών αντιρρήσεων που τυχόν είχε υποβάλει ο υποψήφιος µετά την κοινοποίηση σε αυτόν των αξιολογικών µονάδων, τις οποίες είχε συγκεντρώσει κατάµοριοδοτούµενο κριτήριο και συνολικά. 


Μαγνητοφώνηση


ΣΤΗΝ αίθουσα συνεδριάσεων του Συµβουλίου εγκαθίσταται ψηφιακός εξοπλισµός µαγνητοφώνησης (µικρόφωνα - καταγραφικά) από την εταιρεία που έχει αναλάβει τη µαγνητοφώνησητης διαδικασίας της συνέντευξης. 

Με την προσέλευσητου υποψηφίου στην αίθουσασυνεδριάσεων του οικείου Συµβουλίου Επιλογής για την παρουσίαση της περίπτωσης που µελέτησε και την προσφώνηση του ονόµατός του, τίθεται σε λειτουργία το σύστηµα µαγνητοφώνησης. 

Η λειτουργίατου συστήµατος διαρκεί µόνογια όσο ουποψήφιος βρίσκεται στην αίθουσα και διακόπτεται µε τοπέρας της συνέντευξης και πριν από τηναποχώρηση του υποψηφίου. 

Το προϊόνµαγνητοφώνησης παραδίδεται ωςηχητικό αρχείοαπό την προαναφερόµενη εταιρεία στον πρόεδρο τουοικείου Συµβουλίου Επιλογής.

http://www.tanea.gr/