Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Νέα εγκύκλιος για την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων


Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο που εξέδωσε σεήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπ.  Παιδείας Β. Κουλαιδής:

1. Οι υποψήφιοι για θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων που δεν θα κάνουν δήλωση προτίμησης, προκειμένου να λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής σχολικών συμβούλων, παραμένουν στους πίνακες διευθυντών σχολικών μονάδων.

10 άτομα με σύμβαση έργου στο ΤΕΙ Πειραιά

104 Υποτροφίες Εξωτερικού (22/07/2011)

Η πρώτη αντίδραση των πανεπιστημιακών και καθηγητών των ΤΕΙ στο τελικό Σχέδιο Νόμου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ


ΘΕΜΑ: Πρώτη αντίδραση των 2 Ομοσπονδιών ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ και της ΕΕΕ για το σχέδιο νόμου του ΥΠΔΒΜΘ «Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων», που κατατέθηκε στη Βουλή στις 21  Ιουλίου 2011.

Μετά από τη συνήθη πλέον μακρά αναμονή, ενημερωθήκαμε χθες βράδυ για το τελικό κείμενο του Σχεδίου Νόμου για την Ανωτάτη Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».

«Βολές» Α. Σπηλιωτόπουλου κατά της υπ. Παιδείας για τια αλλαγές στα ΑΕΙ

Διατάξεις δύσκολα υλοποιήσιμες ή ακόμη και ανεφάρμοστες, οι οποίες προκαλούν δυσλειτουργίες και αναστάτωση στα Α.Ε.Ι. της χώρας και θα οδηγήσουν ταχύτατα στη διάλυσή τους περιέχει το Προσχέδιο Νόμου που κατατέθηκε , προς ψήφιση , στη Βουλή από την υπ. Παιδείας τονίζει με δήλωσή του ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρη Σπηλιωτόπουλου και σημειώνει τα εξής:

Τα Ελεύθερα Βοηθήματα Ξένων Γλωσσών Γυμνασίου και Λυκείου


Για να δείτε τα Ελεύθερα Βοηθήματα Ξένων Γλωσσών Γυμνασίου 2011-2012 κάνετε κλικ εδώ
Για να δείτε τα Ελεύθερα Βοηθήματα Ξένων Γλωσσών Λυκείου 2011-2012 κάνετε κλικ εδώ

Υπουργείο Παιδείας: Οδηγίες για τη διδασκαλία της Αγγλικής και της Γαλλικής Γλώσσας Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2011-2012


Μετά από σχετική εισήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Πράξεις 2/2011 και 4/2011), το Υπουργείο Παιδείας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες σχετικά με τη διδασκαλία της Αγγλικής και της Γαλλικής Γλώσσας στα  Γυμνάσια. 
Συγκεκριμένα: 

Υποτροφίες του Ιδρύματος Fulbright για το έτος 2012 – 2013


Το Ίδρυμα Fulbright (Fulbright Foundation), Βασιλίσσης Σοφίας 6, 106 74 Αθήνα, 1ος όροφος, http://www.fulbright.gr , προσφέρει ένα νέο κύκλο υποτροφιών για Έλληνες πολίτες (ακαδημαϊκούς/ερευνητές, καλλιτέχνες, φοιτητές και καθηγητές στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση) που ενδιαφέρονται για σπουδές στις ΗΠΑ, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Διεθνής διάκριση για το Μετσόβιο-17ο στην Ευρώπη

Απο τα Νεα

Αναδείχτηκε ανάμεσα στα καλύτερα ερευνητικά πανεπιστήμια κάνοντας μάλιστα άλμα 30 θέσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά!


Ρεπορτάζ: Νίκος Μάστορας

Πανεπιστήμια: Ή Συμβούλιο μέχρι 15 Ιανουαρίου ή χρηματοδότηση τέλος

Από τα Νεα

Η Διαμαντοπούλου κατέθεσε στην αρμοδια Επιτροπή της Βουλής τον νόμο - πλαίσιο

Με αλλαγές που ικανοποιούν τις περισσότερες από τις επισημάνσεις της βάσης των πανεπιστημιακών και χρονοδιάγραμμα για πλήρη εφαρμογή του μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012, η Αννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τον νέο νόμο - πλαίσιο για τη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Υποβολή αιτήσεων εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης Β Επιπέδου


Από την Πέμπτη 21/07/2011, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται για τα επιμορφωτικά προγράμματα της ειδικότητάς τους που θα υλοποιηθούν στην περιοχή τους κατά την 3η επιμορφωτική περίοδο (Σεπτέμβριος 2011 – Μάρτιος 2012) και να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://b-epipedo2.cti.gr/misμε χρήση των κωδικών που τους είχαν αποδοθεί κατά την πιστοποίησή τους στο Α’ Επίπεδο.

Το τελικό Σχέδιο Νόμου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ (διαγραφές φοιτητών, άμεση αντικατάσταση διοικήσεων, εκπαιδευτικό προσωπικό, συγγράμματα κλπ)