Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

79 Υποτροφίες Εξωτερικού


ΑΕΙ: 6 σημεία αντισυνταγματικά- Πόρισμα τεσσάρων νομικών για το νέο νομοσχέδιο του υπ. παιδείας

Της ΑΝΝΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ

Την παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που αφορά την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας, και την προσβολή πολλών άλλων συνταγματικών διατάξεων περί την αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ, αλλά και την υποχρέωση του κράτους έναντι αυτών, καταγγέλλουν οι πρυτάνεις μέσα από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων-νομικών, στους οποίους ανέθεσαν να εντοπίσουν τα προβλήματα συνταγματικότητας του υπό ψήφιση νόμου για τα ΑΕΙ. Με το ίδιο πόρισμα, όπως έχουν προαναγγείλει, θα προσφύγουν στα συνταγματικά δικαστήρια, αν αυτός ο νόμος ψηφιστεί ως έχει.

Απόφαση της Ά. Διαμαντοπούλου να στέλνονται στον εισαγγελέα οι «πλαστογράφοι» εκπαιδευτικοί


Δελτίο Τύπου

Απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, για τον έλεγχο των δικαιολογητικών των υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Στον Εισαγγελέα θα αποστέλλονται οι φάκελοι των υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, που διαπιστώνεται ότι χρησιμοποιούν πλαστογραφημένα ή αλλοιωμένα πιστοποιητικά για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς τους, σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου.

Όπως προβλέπει απόφαση, πέραν της άμεσης κίνησης της πειθαρχικής διαδικασίας με το ερώτημα της οριστικής παύσης, ο φάκελος της υπόθεσης θα αποστέλλεται, βάσει της πρόβλεψης του άρθρου 37 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, και στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
Για την απόφαση της Υπουργού Παιδείας πατήστε εδώ.

O Διευθυντής του Γραφείου του Θ. Πάγκαλου διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων μέσω δημόσιου διαγωνισμού (opengov)

Οριστικά ο Διευθυντής του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησηςς Θ. Πάγκαλου, ο Γεώργιος Καλαντζής του Ξενοφώντα , Διδάκτωρ Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, διορίζεται με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και της υπουργούΠαιδείας, στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με βαθμό 1ο της κατηγορίας ειδικών θέσεων.

Υπουργείο Παιδείας: Τελικοί Αξιολογικοί Πίνακες υποψηφίων εκπαιδευτικών προς απόσπαση στο εξωτερικό για το 2011-2012


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 1 θέση Ερευνητικού Συνεργάτη στο γνωστικό αντικείμενο «Δίκτυα Πολυμεσικών Επικοινωνιών»

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μίας (1) θέσης Ερευνητικού Συνεργάτη στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου για πλήρη απασχόληση σε ερευνητικό πρόγραμμα στο γνωστικό αντικείμενο «Δίκτυα Πολυμεσικών Επικοινωνιών»

Οι υποψήφιοι για αυτή την θέση θα πρέπει να κατέχουν:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Μία [1] θέση ΔΕΠ με γνωστικό αντικείμενο «Ψυχιατρική»

Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προκηρύσσει θέση ως εξής:

ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ
-Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ψυχιατρική»

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στη Γραμματεία της Σχολής την υποψηφιότητά τους μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την ημερομηνία του εγγράφου της ανακοίνωσης της δημοσίευσης της Προκήρυξης μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά.

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 1 θέση ΔΕΠ στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας- Διατροφής

Το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας- Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου προκηρύσσει θέση ως εξής:

Μια (1) θέση Δ.Ε.Π., στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Φυσιολογία του Ανθρώπου».

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τμήματος την υποψηφιότητά τους μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την ημερομηνία του εγγράφου της ανακοίνωσης της δημοσίευσης της Προκήρυξης αυτής μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ Θέσεις του Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων

Το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Θράκης αποφάσισε να προβεί στην πρόσληψη ειδικών επιστημόνων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ. 407/80, για τις εκπαιδευτικές και διδακτικές του ανάγκες για τη διδασκαλία των παρακάτω μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 1 θέση Δ.Ε.Π. τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού

Το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκηρύσσει θέση ως εξής:

Μια (1) θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Κλασικός Αθλητισμός».

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τμήματος την υποψηφιότητά τους μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την ημερομηνία του εγγράφου της ανακοίνωσης της δημοσίευσης της προκήρυξης μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά.

Γνωμοδοτήσεις καθηγητών: «Ο νέος νόμος - πλαίσιο είναι αντισυνταγματικός»

Στην αντεπίθεση πέρασαν χθες οι πρυτάνεις - μετά την ανοιχτή επιστολή 136 πανεπιστημιακών που στηρίζουν την επικείμενη μεταρρύθμιση - και δημοσιοποίησαν γνωμοδοτήσεις τεσσάρων καθηγητών, σύμφωνα με τις οποίες ο νέος νόμος - πλαίσιο είναι αντισυνταγματικός. Η Σύνοδος των Πρυτάνεων σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις γνωμοδοτήσεις του συνταγματολόγου Κ. Χρυσόγονου, των καθηγητών Νομικής Γ. Γεραπετρίτη και Σπ. Βλαχόπουλου και του καθηγητή Δημοσίου Δικαίου Χ. Ανθόπουλου στην προσφυγή που σχεδιάζει να καταθέσει στα ανώτατα δικαστήρια σε περίπτωση κατά την οποία ψηφιστεί ο νόμος.

Επαγγελματική κατοχύρωση για τους αποφοίτους ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ

Το πράσινο φως για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων πτυχίων ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ, ΤΕΕ Α' και Β' κύκλου σπουδών και πτυχιούχων ΤΕΛ και ΤΕΣ άναψε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με απόφαση που διαβιβάστηκε προς όλα τα αρμόδια υπουργεία και φορείς. Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση από το Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος παρενέβη έπειτα από μεγάλο αριθμό καταγγελιών αποφοίτων Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν τους χορηγούσαν άδειες άσκησης επαγγέλματος της ειδικότητάς τους.

Το θρίλερ των βάσεων-Του Χρήστου Κάτσικα

Θα πέσουν ή θα ανέβουν οι βάσεις; Σε αυτό το ερώτημα επικεντρώνονται εκπαιδευτικοί φορείς και πρόσωπα, στον άξονα αυτού του ερωτήματος περιστρέφονται κάθε τέτοια εποχή όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές συζητήσεις για το σχολείο. Η κίνηση των βάσεων περιβάλλεται με μια θαυματουργική δύναμη, άλλοτε θεία και άλλοτε διαβολική, και αναδεικνύεται φορέας είτε σωτηρίας είτε ολοκληρωτικής καταστροφής.

Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με το άρθρο «Οι ευθύνες για τα ΑΕΙ» του καθηγητή Κώστα Χρυσόγονου στην εφημερίδα «Έθνος»

Δελτίο Τύπου 14/7/2011

Με αφορμή το άρθρο «Οι ευθύνες για τα ΑΕΙ» του καθηγητή Νομικής του ΑΠΘ, Κώστα Χρυσόγονου, στην εφημερίδα « Έθνος» (11/07/2011) διευκρινίζουμε ως προς τη διανομή συγγραμμάτων:

Το Υπουργείο Παιδείας ουδέποτε προχώρησε ή θα προχωρήσει σε μη σύννομες λύσεις για ζητήματα που τίθενται σε σχέση με τη διανομή συγγραμμάτων και τα πνευματικά δικαιώματα των συγγραφέων και των εκδοτών.

Υπουργείο Παιδείας: Επισημάνσεις στην εγκύκλιο "Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ 16.01, ΠΕ 16,02, ΠΕ 17.13, ΠΕ 17.14 και ΤΕ 16..."


Επισημάνσεις στην αριθμ. 78910/Δ2/13-07-2011 (ΑΔΑ: 4ΑΣΡ9-74Τ) εγκύκλιο 
Σχετικά με την αριθμ. 78910/Δ2/13-07-2011 (ΑΔΑ: 4ΑΣΡ9-74Τ) εγκύκλιο με θέμα «Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κλάδων ΠΕ 16.01, ΠΕ 16,02, ΠΕ 17.13, ΠΕ 17.14 και ΤΕ 16 για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικώνσύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ. Α΄) » σας επισημαίνουμε τα εξής:

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ

Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών

Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας

Με την με αριθμ. πρωτ. 71103/Γ2/24-06-2011 απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «ρυθμίστηκε» σε νέα βάση το σύστημα διδασκαλίας της β΄ ξένης γλώσσας στα Γυμνάσια όλης της χώρας. Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μαθήματος Ιταλικής σε μαθητές Γυμνασίου αποτελεί πλέον η ύπαρξη οργανικής θέσης καθηγητή στο οικείο σχολείο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Στον εισαγγελέα η πρώτη υπόθεση πλαστού πτυχίου εκπαιδευτικού

Για πρώτη φορά και ύστερα από την ξεκάθαρη θέση της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου ότι «δεν θα χαριστώ ούτε στον ίδιο μου τον αδερφό για υποθέσεις που εξαπατούν και κοροϊδεύουν την κοινωνία», όλες οι υποθέσεις πλαστών τίτλων σπουδών και πιστοποιητικών εκπαιδευτικών που κατατέθηκαν για να «κατακτήσουν» τον τίτλο του Διευθυντή Σχολείου ή Σχολικού Συμβούλου, οδηγούνται με «εξπρές» διαδικασίες στη δικαιοσύνη.