Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Η διαδικασία και ποιοι θα κοστολογήσουν τα πανεπιστημιακά συγγράμματα

Επιτροπή Κοστολόγησης Διδακτικών Βιβλίων που διανέμονται στους φοιτητές−σπουδαστές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, συγκρότησε η υπουργός Α. Διαμαντοπούλου η οποία αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:

Μεταρρύθμιση ή απορρύθμιση


Από την εφημερίδα Τα Νέα 

Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Κορυφαία στιγμή, η δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη ότι ο ΛΑΟΣ θα το υπερψηφίσει γιατί είναι σαφώς δεξιότερο από τον Νόμο Γιαννάκου. Επί της ουσίας, πάντως, η υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί ως προς τις πολυάριθμες εναλλακτικές προτάσεις που διατυπώθηκαν. Απλώς δεσμεύτηκε να παρουσιάσει στις 18 Αυγούστου το τελικό κείμενο με τις ενδεχόμενες επιμέρους αλλαγές, ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια στις 22 Αυγούστου. Ενα αυγουστιάτικο Σαββατοκύριακο θεωρείται προφανώς επαρκής χρόνος διαλόγου.

ΣτΕ: «Φρένο» στην αναγνώριση πτυχίου από γαλλικό πανεπιστήμιο


Από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία

Αρνητική γνωμοδότηση των Συμβούλων Επικρατείας για απόφοιτη που είχε παρακολουθήσει 3 από τα 5 χρόνια σε ελληνικό παράρτημα

Την αίτηση απόφοιτης γαλλικού πανεπιστημίου, που ζητούσε να της αναγνωρισθεί ο τίτλος σπουδών, ως ισότιμος με αυτούς, που χορηγούν τα ελληνικά πανεπιστήμια, απέρριψε το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πλήθος αιτήσεων σε βρετανικά ΑΕΙ


Από την Καθημερινή

Χωρίς να έχουν επηρεαστεί από τα επεισόδια στο Λονδίνο, αρκετοί Ελληνες ταξιδεύουν αυτές τις ημέρες στη βρετανική πρωτεύουσα. Μόνο που δεν πρόκειται για τουρίστες, αλλά για νέους ανθρώπους ή τους γονείς τους, που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο για να δουν από κοντά τα πανεπιστήμια στα οποία σκοπεύουν να φοιτήσουν.

Τα βιβλία που θα διδαχθούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης το νέο σχολικό έτος - Ολες οι αλλαγές


Δείτε τα βιβλία που θα διδαχθούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης το νέο σχολικό έτος κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους.