Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Λυκείων στο αντικείμενο: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΈΣ ΕΡΓΑΣΊΕΣ (PROJECTS) Σεπτέμβριος 2011


Η επιμορφωτική διαδικασία του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στα 16 Π.Ε.Κ. της χώρας και στα εξακτινωμένα αυτών, την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, από τις 9.00 έως τις 18.00.
Στόχος του προγράμματος σε πρώτη φάση είναι να λειτουργήσουν οι επιμορφούμενοι  πολλαπλασιαστικά, στο πλαίσιο της σχολικής τους μονάδας.

Πονοκέφαλος τα 20.000 κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία

Από την εφημερίδα Τα Νέα

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 

Ρεπορτάζ: Μάνος Χαραλαμπάκης 

Τα κενά εκπαιδευτικών - που εκτιμώνται σε 20.000 - κυρίως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος του υπουργείου Παιδείας λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Το υπουργείο που ήδη έχει τονίσει ότι η φετινή αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη χρονιά στην Εκπαίδευση, πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τα επίσημα στοιχεία για προσλήψεις και συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών.

Τρεις λόγοι για το «όχι» στο σχέδιο νόμου- Του καθηγητή Θ. Μαλουτά

Από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία

Του ΘΩΜΑ ΜΑΛΟΥΤΑ*

Συνήθως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Ωστόσο, στο σ/ν για την ανώτατη εκπαίδευση οι λεπτομέρειες δεν αποτελούν το βασικό πρόβλημα. Μερικές μάλιστα είναι και θετικές.
Το πρόβλημα βρίσκεται στις βασικές γραμμές του, στο ιδεολογικό του υπόστρωμα και στα σοβαρά ζητήματα που παραβλέπει.

Οι τρεις λόγοι για τους οποίους είμαι αντίθετος στις βασικές διατάξεις και, κυρίως, στο πνεύμα του σ/ν είναι επιγραμματικά οι εξής:

Στις 29 Αυγούστου οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, όπως ανακοίνωσε στην συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. 

Τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν θα ανακοινωθούν έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδα

Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας στα Πειραματικά Σχολεία 2011-2012

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο κάνετε κλικ εδώ (αρχείο zip)

Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. : Λουκέτο στην δημόσια εκπαίδευση;

Αθήνα, 18/8/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ;

Τα πρώτα στοιχεία για τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στην Α/μια και Β/μια εκπαίδευση δείχνουν πως για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση ενδέχεται να προκύψει γιγαντιαίο πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων. Την ώρα που το σχολικό έτος 2011/12 προβλέπεται να συνταξιοδοτηθούν περισσότεροι από 10.000 εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, οι μόνιμοι διορισμοί που θα ανακοινωθούν μόλις και μετά βίας φτάνουν τους 607.

Ά. Διαμαντοπούλου: Περιμένουμε 6.000 συνταξιοδοτήσεις και θα κάνουμε 600 διορισμούς - Μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου θα πάρουμε αναπληρωτές

Στη σημερινή της συνέντευξη η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας περιμένει ότι φέτος φεύγουν με συνταξη 6.000 περίπου εκπαιδευτικοί συνολικά και γι αυτό θα διοριστούν 600 εκπαιδευτικοί καθώς ισχύει και για την εκπαίδευση το μέτρο 1/10. Ανακοίνωσε επίσης ότι μόνο τα βασικά βιβλία θα βρίσκονται στα σχολεία με την έναρξη του σχολικού έτους ενώ τα υπόλοιπα θα φτάσουν στα σχολεία αργότερα. Παράλληλα δήλωσε ότι η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα γίνει μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.

Α. Διαμαντοπούλου: Οι επτά καινοτομίες του υπ. Παιδείας κατά τη νέα σχολική χρονιά

Τις επτά καινοτομίες που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Νέου Σχολείου, παρουσίασε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου η υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, οι οποίες έχουν ως εξής :

1.Σε 180 σχολεία (21 νηπιαγωγεία, 96 δημοτικά και 63 Γυμνάσια) θα γίνει πιλοτική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών, τα οποία είναι έτοιμα και θα αναρτηθούν άμεσα στο διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα αξιολογηθούν, προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις όπου κρίνεται σκόπιμο.

Εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους Προέδρους των ΤΕΙ

Την αρμοδιότητα να εκδίδουν αποφάσεις έγκρισης μετακίνησης και εντολών μετακίνησης, οποιουδήποτε λειτουργού ή υπαλλήλου που υπάγεται στην αρμοδιότητα τους, για εκπροσώπηση σε διεθνείς οργανισμούς, διεξαγωγή διαπραγματεύσεων, συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια, εκπαίδευση, έρευνα καθώς και για την εκτέλεση οποιασδήποτε υπηρεσίας,

Δηλώσεις της Αννας Διαμαντοπούλου για τον αριθμό των διορισμών, τα κενά στα σχολεία, τα βιβλία - Δείτε το βίντεο

Δημήτρης Μπράτης: 42 Δάσκαλοι, 55 Νηπιαγωγοί και 22 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα διοριστούν φέτος μόνιμα στην Α/βάθμια εκπαίδευση. Σύνολο μόλις 119!


Σχετικά με τον αριθμό των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών
στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,
Σύμφωνα με ενημέρωση, από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας , για το σχολικό έτος 2011-2012, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα διοριστούν  119 μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Υπ. Παιδείας: Υποψήφιοι που κρίθηκαν κατάλληλοι-ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Σχολών, των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας


Δελτίο Τύπου

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, από σήμερα 17/08/2011, θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: