Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τις αποσπάσεις, Συνεδρίαση για τη Β΄ Φάση, του αιρετού Δ. Μπράτη


Με αφορμή ερωτήματά σας σχετικά με τη Β’ φάση των αποσπάσεων σας ενημερώνω για τα εξής:

Σήμερα απεστάλη εγκύκλιος από το Υπ. Παιδείας στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης, προκειμένου να καταχωρηθούν στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, από 15-9-2011 έως 16/9/2011, όλες οι σχετικές με τις αποσπάσεις αιτήσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ που αφορούν:

Φοιτητές άνω των 29 δεν δικαιούνται πάσο

Από την εφημερίδα Μακεδονία

Ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση του πάσο θα υποβάλουν από φέτος οι φοιτητές, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι πάνω από 29 ετών.

Η αίτηση θα υποβάλλεται στον δικτυακό τόπο http://paso.minedu.gov.gr. Αφού εγκριθεί από την οικεία γραμματεία, θα μπορεί ο φοιτητής να παραλαμβάνει το δελτίο του από συγκεκριμένο σημείο παράδοσης, το οποίο θα έχει επιλέξει κατά την υποβολή της αίτησής του. Σημεία παράδοσης είναι τα προκαθορισμένα εμπορικά καταστήματα που έχουν προσδιοριστεί από τον ανάδοχο του έργου. Το τελικό κόστος για την παραλαβή του δελτίου μετά τη διενέργεια του αντίστοιχου διαγωνισμού ανέρχεται σε 2,46 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ) και θα επιβαρύνει τον φοιτητή, ο οποίος όμως δεν θα χρεώνεται για την έκδοση φωτογραφιών και την αγορά της παλιάς κάρτας, όπως ίσχυε παλαιότερα σε πολλές περιπτώσεις. Το νέο δελτίο ειδικού εισιτηρίου (τύπου πιστωτικής κάρτας) θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές με ενσωματωμένη τη φωτογραφία του δικαιούχου, ειδικό ολόγραμμα ασφαλείας και τα στοιχεία του με λατινικούς χαρακτήρες για χρήση του και στο εξωτερικό.

Στα ΑΕΙ η διαχείριση των εστιών

Από την Καθημερινή

Στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ περνά η διαχείριση των φοιτητικών εστιών, αρμοδιότητα που ανήκει σήμερα στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας. Με έγγραφο, που εστάλη ηλεκτρονικά χθες από τη διοίκηση του ΕΙΝ, ενημερώνονται οι διοικήσεις των ΑΕΙ ότι, κατ’ εφαρμογή του νέου νόμου 4009, τα ίδια θα αναλάβουν πλέον την αρμοδιότητα της φοιτητικής μέριμνας. Δηλαδή, θα έχουν συνολικά 14.000 θέσεις σε φοιτητικές εστίες για τις ανάγκες των δικαιούχων φοιτητών. Για τη ρύθμιση του θέματος θα υπάρξει κοινή υπουργική απόφαση.

Υπουργείο Παιδείας: Ωρολόγια Προγράμματα Ολοήμερων Δημοτικών και Γυμνασίων για την πιλοτική εφαρμογή του Νέου Προγράμματος Σπουδών


Δελτίο Τύπου

Ωρολόγια Προγράμματα Ολοήμερων Δημοτικών και Γυμνασίων για την πιλοτική εφαρμογή του Νέου Προγράμματος Σπουδών

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθορίζονται τα ωρολόγια Προγράμματα των μαθημάτων των Δημοτικών και των Γυμνασίων για την πιλοτική εφαρμογή του Νέου Προγράμματος Σπουδών.

Προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων ( ΠΕ 08 , ΠΕ 16 , ΠΕ 32 ) , μέσω ΕΣΠΑ, για τα σχολεία Ε.Α.Ε.Π.


Προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων ( ΠΕ 08 , ΠΕ 16 , ΠΕ 32 ) , μέσω ΕΣΠΑ, για τα σχολεία Ε.Α.Ε.Π.

Με αφορμή ερωτήματά σας, σας ενημερώνω ότι αύριο θα ανακοινωθούν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, μέσω ΕΣΠΑ , για τα σχολεία που  θα λειτουργήσουν με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ)