Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Πολύ πίσω η ελληνική εκπαίδευση σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ

Από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Αρκετά αρνητικά ρεκόρ και δυσλειτουργίες ανάμεσα στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, παρουσιάζει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, όπως διαπιστώνεται σε έκθεση του ΟΟΣΑ που παρέδωσε την Τρίτη στην υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία.

Α. Σπηλιωτόπουλος: Θα έχουν τον Σεπτέμβριο βιβλία οι μαθητές;

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από τον περασμένο Απρίλιο είχαμε επισημάνει διάφορα γεγονότα που συνηγορούσαν στην τελική καθυστέρηση της διαδικασίας εκτύπωσης των βιβλίων, ενώ επανειλημμένως επιστήσαμε την προσοχή στο Υπουργείο Παιδείας ότι η κατάργηση του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), στην οποία προχώρησε μονομερώς η κυβέρνηση, θα σήμαινε την μη έκδοση των βιβλίων για τους μαθητές.

Η εξεταστέα − διδακτέα ύλη των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων για το σχολικό έτος 2011−2012


Υπογράφηκαν από την υπουργό Α. Διαμαντοπούλου  οι αποφάσεις που καθορίζουν  την  εξεταστέα − διδακτέα ύλη των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου και της Δ΄ τάξης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2011−2012.

Τα εγκεκριμένα ελεύθερα βοηθήματα Γλωσσών Ιταλικής, Ισπανικής, Γαλλικής, Γερμανικής και Αγγλικής για Γενικό Λύκειο σχολικού έτους 2011-2012


Για να δείτε τα εγκεκριμένα ελεύθερα βοηθήματα  Γλωσσών Ιταλικής, Ισπανικής, Γαλλικής, Γερμανικής και Αγγλικής για Γενικό Λύκειο σχολικού έτους 2011-2012 κάνετε κλικ αντίστοιχα παρακάτω:

Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΔΕ σε Ιερές Μητροπόλεις, Ιερές Αρχιεπισκοπές, στην Ιερά Σύνοδο, στην Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου, στην Αποστολική Διακονία και στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Για να δείτε τα ονόματα κάνετε κλικ εδώ 

Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κεντρική Υπηρεσία για το σχολικό έτος 2011/12 - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ


Για να δείτε τις αποσπάσεις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κεντρική Υπηρεσία για το σχολικό έτος 2011-2012 κάνετε κλικ εδώ

Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. για το σχολικό έτος 2011-2012 σε Ιερές Μητροπόλεις - Ολα τα ονόματα

ΘΕΜΑ: «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. για το σχολικό έτος 2011-2012 σε Ιερές Μητροπόλεις»

ΑΠΟΦΑΣΗ
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:

Στον «αέρα» η νέα σχολική χρονιά φέτος

Από την εφημερίδα Καθημερινή

Ιφιγενεια Διαμαντη

Κλειστά, όπως φαίνεται, θα παραμείνουν τα σχολεία αντί να ανοίξουν στις 12 Σεπτεμβρίου, αφού τόσο η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) όσο και η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.

Κείμενο στήριξης του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ

Από την εφημερίδα Καθημερινή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Πενήντα προσωπικότητες της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουτάρη συνυπογράφουν κείμενο με το οποίο δηλώνουν ότι υποστηρίζουν τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης για τη μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ.

Υπουργείο Παιδείας: Λειτουργία τμημάτων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, σε χώρους της μονάδας απεξάρτησης «18 ΑΝΩ»


Την οργάνωση και λειτουργία τμημάτων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, σε χώρους της μονάδας απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» στα Εξάρχεια, προβλέπει απόφαση που υπέγραψε η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά.

Σε αυτά τα τμήματα θα εντάσσονται πολίτες που είτε έχουν απεξαρτηθεί, είτε βρίσκονται στο τελικό στάδιο απεξάρτησης και εφόσον έχουν περάσει τρία χρόνια από την τελευταία εγγραφή τους στην αντίστοιχη σχολική μονάδα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράταση των συμβάσεων για τη μεταφορά μαθητών

Από την εφημερίδα Έθνος 

Τη δυνατότητα παράτασης των υφιστάμενων συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών μέχρι και τα τέλη του 2011 θα παράσχει το υπουργείο Εσωτερικών προς τους δήμους, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις αρχές του σχολικού έτους, όπως αναφέρει εγκύκλιος που υπογράφει ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Π. Κουκουλόπουλος.

Οι πίνακες με τα μόρια των υποψηφίων Σχολικών Συμβούλων στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ


ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ



ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Οι θέσεις ανά περιφέρεια των σχολικών συμβούλων Π.Ε., του αιρετού Δημήτρη Μπράτη

Οι θέσεις , ανά περιφέρεια, των σχολικών συμβούλων Π.Ε.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Σας κοινοποιώ τις θέσεις των σχολικών συμβούλων ανά περιφέρεια , όπως αυτές υπήρχαν στην επιλογή που έγινε το 2007.

Επισημαίνω ότι ο συνολικός αριθμός των θέσεων και κατά τη φετινή επιλογή παραμένει ο ίδιος, δεν έχει όμως ορισθεί ο ακριβής αριθμός των θέσεων ανά περιφέρεια.

Οι θέσεις σχολικών συμβούλων Π.Ε. κατανέμονται ως εξής:

· Τριακόσιες (300) θέσεις σχολικών συμβούλων Δημοτικής Εκπαίδευσης,

· εβδομήντα (70) θέσεις σχολικών συμβούλων προσχολικής αγωγής και

· δέκα οκτώ (18) θέσεις σχολικών συμβούλων ειδικής αγωγής

Αναλυτικά :

ΡΙΦΙΦΙ στις ζωές των αδιόριστων εκπαιδευτικών, του Χρήστου Κάτσικα



Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που έχουν οργώσει σαν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι όλη την Ελλάδα χρόνια και χρόνια, με μισθούς που χρειάζονταν να συμπληρωθούν από την οικογένεια για να μπορούν να επιβιώσουν στοιχειωδώς, βλέπουν τα όνειρά τους για μόνιμο διορισμό να γίνονται καύσιμη ύλη των περικοπών και του μνημονίου.
          Εκπαιδευτικοί που είχαν τη χαρά να διαβάσουν το όνομά τους στους καταλόγους των επιτυχόντων και διοριστέων του τελευταίου ΑΣΕΠ και σύμφωνα με τη νομοθεσία έπρεπε να είναι διορισμένοι από το 2010 βλέπουν και φέτος τα σχέδιά τους να συντρίβονται από ένα Υπουργείο που δεν τηρεί ούτε τους νόμους που το ίδιο υπογράφει.