Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Στον αέρα τα δωρεάν συγγράμματα

Από την Ελευθεροτυπία

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές αφήνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση.
Ενδεχομένως οι οικογένειες των φοιτητών να επωμιστούν το σχετικό κόστος του χρόνου ή και από φέτος. 

Αμερικανικές σπουδές για καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το ίδρυμα Fulbright


To Ίδρυμα Fulbright ανακοίνωσε υποτροφίες που αφορούν καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν αγγλικά, καθώς και επαγγελματίες που ασχολούνται µε την εκπόνηση προγραμμάτων σπουδών, την εκπαίδευση διδασκόντων και τη συγγραφή σχολικών βιβλίων και εγχειριδίων.

Συγχαρητήρια επιστολή της Άννας Διαμαντοπούλου στο ΕΜΠ


Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) για τη διάκριση να συμπεριληφθεί ανάμεσα στα κορυφαία Ερευνητικά Ιδρύματα της Ευρώπης.

Διαδικασίες Στελέχωσης και Καθήκοντα των Εκπαιδευτικών στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης


Για να δείτε την Προκήρυξη για την πλήρωση κενών θέσεων Υπευθύνων και Μελών των Παιδαγωγικών Ομάδων (Π.Ο.) των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κ.Π.Ε. κάνετε κλικ εδώ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων


Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  με τίτλο «Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών, Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για ‘Έρευνα , Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις»  κατατέθηκε σήμερα από την υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου η τροπολογία που έχει ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων και αφορά στην επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων και στην προφορική εξέταση στην ξένη γλώσσα . Το νομοσχέδιο μαζί με την τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί την άλλη εβδομάδα.