Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Boυτιά βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές

Απο την εφημερίδα Έθνος

ΕΩΣ 700 ΜΟΡΙΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ 40 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ
Γενικευμένη θα είναι φέτος η πτώση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η πτώση υπολογίζεται μέχρι και 700 μόρια ακόμα και σε σχολές που αποτελούν πόλο έλξης για τους υποψηφίους

Πάνω από 220 θέσεις σε έξι μεταπτυχιακά προγράμματα

Από την εφημερίδα Αγγελιοφόρος


Η εξειδίκευση μπαίνει σε πρώτο πλάνο για πολλούς νέους που αποβλέπουν σε ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον επενδύοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ
Ευκαιρίες να αποκτήσουν ένα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) σε σύγχρονους τομείς αποκτώντας ένα επιπλέον εφόδιο στην αγορά εργασίας προσφέρουν την τρέχουσα περίοδο τρία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας μέσα από εν εξελίξει προγράμματα.

Στροφή στα δημόσια σχολεία

Απο την εφημερίδα Αγγελιοφόρος

Κατά το 2010 -2011 ο μαθητικός πληθυσμός στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση αυξήθηκε κατά 1,4%, σε σχέση με το 2009 – 2010, ενώ στην ιδιωτική εκπαίδευση μειώθηκε κατά 1,3%

Στροφή στη δημόσια εκπαίδευση κάνουν οι μαθητές λόγω οικονομικής κρίσης. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) επιβεβαιώνοντας την αδυναμία πολλών οικογενειών να σηκώσουν το βαρύ φορτίο των διδάκτρων, με αποτέλεσμα να καταγράφεται κύμα φυγής προς τα δημόσια σχολεία.

Ξέμειναν και από χαρτί! - Θα πάρουν βιβλία τον Σεπτέμβρη οι μαθητές;

Από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα 


Πέτρος Κατσάκος
Τα ταμεία είναι μείον και δεν υπάρχει ούτε ευρώ διαθέσιμο για την αγορά χαρτιού σε δύο τουλάχιστον υπουργεία. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων δεν έχει παραγγείλει ακόμα το απαιτούμενο χαρτί για να τυπωθούν τα βιβλία. Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών δεν έχουν το απαραίτητο ειδικό χαρτί για να τυπώσουν άδειες και διπλώματα οδήγησης.

Β.ΚΟΥΛΑΙΔΗΣ: «Θα είναι η πιο δύσκολη σχολική χρονιά μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο»


«Θα είναι η πιο δύσκολη σχολική χρονιά -η φετινή –λόγω της οικονομικής κρίσης, μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας Βασίλης Κουλαιδής, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, ενώ διαβεβαίωσε ότι:

Ειδικοί φρουροί αντί δασκάλων

Απο την εφημερίδα Αυγή

Τη μεγαλύτερη προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε ολόκληρον τον δημόσιο τομέα από την αρχή του Μνημονίου εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το "δημοσίας τάξεως" ζητάει άμεσα την πρόσληψη 1.200 ακόμα ειδικών φρουρών που θα έρθουν να προστεθούν στους ήδη περισσότερους από 50.000 αστυνομικούς που ήδη υπηρετούν, αριθμός που αντιστοιχεί σε μία από τις μεγαλύτερες αναλογίες αστυνομικών ανά κάτοικο στην Ευρώπη.

ΙΚΥ: 360 υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές



ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ
                                 (Ι.Κ.Υ.)
                         ------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 'Η ΤΕΙ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΙΚΥ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΠΡΑΞΗ
ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012

Παραιτήσεις ζητά η ΠΑΣΚ Π.Ε για τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Σχολείων


Αθήνα 10  Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με την επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

            Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες, με την τοποθέτηση των συναδέλφων σε σχολεία, η διαδικασία επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες εκπαιδευτικοί  Π.Ε. σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά με την ουσία και τη διαδικασία της  επιλογής επισημαίνουμε τα εξής: