Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΠΑΣΚ ΠΕ: Είμαστε έτοιμοι για μεγάλες κινητοποιήσεις

Ανοιχτή Επιστολή

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμόδιων Υπουργών η κυβέρνηση, στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή το Νέο Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο κλάδος των 80.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι, βιώνει τα τελευταία χρόνια τις ανάλγητες πολιτικές της σκληρής λιτότητας και των άδικων περικοπών που τον έχουν κατατάξει στις τελευταίες θέσεις μισθολογικά, από όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Τα στοιχεία που έχει δώσει το Υπουργείο Οικονομικών στη δημοσιότητα, από τον περασμένο Σεπτέμβρη, το αποδεικνύουν.


Επιπλέον, οι νέες περικοπές που έχουν συντελεστεί, λόγω του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, έχουν φέρει τους μισθούς μας κάτω από το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Μέσα από την ψήφιση του νέου μισθολογίου απαιτούμε το αυτονόητο: Δικαιοσύνη και αμοιβή ανάλογη με τα προσόντα μας. Δεν επιζητούμε ούτε διατήρηση προνομίων (δεν έχουμε άλλωστε) ούτε διαφορετική μεταχείριση από τους άλλους κλάδους. Ζητούμε μισθούς αξιοπρέπειας. Αυτό, εξάλλου, ήταν και το αίτημα του κλάδου μας, στην απεργία των 42 ημερών του 2006.

Σας κάνουμε, ταυτόχρονα, γνωστό πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε καν σκέψη νέων περικοπών, γιατί απλά δεν αντέχουμε άλλο. Ο σημερινός μας μισθός ( 1.000 € ο πρωτοδιόριστος και 1.450 € μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας) απέχει πολύ από το να μας κατατάσσει στους προνομιούχος και τα ρετιρέ.

Απαιτούμε από εσάς, τους εκπροσώπους του κόμματος που, διαχρονικά, στηρίχθηκε από την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να συμμεριστείτε τη φωνή της απόγνωσής μας.

Είναι ανεπίτρεπτο, κατά τη γνώμη μας, στη σημερινή εποχή, στενές συντεχνιακές λογικές περασμένων δεκαετιών, να βρίσκουν «ευήκοα ώτα » και «ανησυχούντες» βουλευτές, μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι οποίοι μάλιστα ενυπόγραφα να παρέχουν στήριξη και να ζητούν την ανάληψη πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο των πελατειακών λογικών του παρελθόντος, ενώ για το θέμα των εκπαιδευτικών να μην υπάρχει ούτε μια απλή δήλωση στήριξης των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως δεν υπήρξε και στο μεγάλο απεργιακό αγώνα του 2006!!!

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Οι επιλογές και η στάση σας στο θέμα του νέου μισθολογίου θα δείξουν εάν εξακολουθείτε να πιστεύετε στις αρχές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για Παιδεία πρώτη εθνική προτεραιότητα, για κοινωνία αρχών και αξιών.

Εμείς σας δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για το δρόμο των μεγάλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπως και το 2006, και θα βρεθούμε οριστικά «απέναντί σας» εάν στηρίξετε νέες περικοπές και δε συμβάλλετε με τη στάση σας στην ψήφιση ενός δίκαιου ενιαίου μισθολογίου, που θα εγγυάται μισθούς αξιοπρέπειας στους εκπαιδευτικούς.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚ Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου