Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

72 Υποτροφίες Εξωτερικού

22 άτομα με σύμβαση μίσθωσης έργου στο Α.Π.Θ. για την υλοποίηση του έργου «Μοντέλο Κυκλοφοριακής Κίνησης Αστικού Πολεοδομικού Συγκροτήματος - SPEED-O»


Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση του έργου «Μοντέλο Κυκλοφοριακής Κίνησης Αστικού Πολεοδομικού Συγκροτήματος - SPEED-O», προτίθεται να αναθέσει για συγκεκριμένα διαστήματα δηλαδή από 3/10/11 έως 3/12/12 με σύμβαση έργου τα εξής:

Κατάρτιση 7.500 ανέργων σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) με υποχρεωτική απασχόληση σε πράσινα επαγγέλματα


Η κατάρτιση στα πράσινα επαγγέλματα περιλαμβάνει 293 προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, που θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης σε όλη την Ελλάδα και αναμένεται να επωφεληθούν από αυτά 7500 άνεργοι . Πρόκειται για προγράμματα κατάρτισης σε επαγγέλματα της "πράσινης οικονομίας" που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή προϊόντων ή στην παροχή υπηρεσιών φιλικών προς το περιβάλλον.

Κατάρτιση 3.600 ανέργων σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) με υποχρεωτική απασχόληση σε θέσεις συναφείς με θέματα τουρισμού

Η κατάρτιση στον τουρισμό περιλαμβάνει 158 προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, που θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης σε όλη την Ελλάδα και αναμένεται να επωφεληθούν από αυτά 3.600 άνεργοι. Πρόκειται για προγράμματα κατάρτισης σε τουριστικά επαγγέλματα.

Υπουργείο Παιδείας: «Δώστε τα παλιά βιβλία στους μικρότερους»

Από το Έθνος

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Δώστε τα παλιά βιβλία στους μικρότερους»

Σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν στα σχολεία από τη Δευτέρα, εξαιτίας της έλλειψης σχολικών βιβλίων παρουσίασε χτες το υπουργείο Παιδείας. Το υπουργείο, εκτός από τα μέτρα που λαμβάνει, ζητά και από μαθητές να "βοηθηθούν" δίνοντας τα περσινά τους βιβλία στους μικρότερους συμμαθητές τους.

Σκέφτονται Πειθαρχικό για τα βιβλία


Από τα Νέα 

Ερευνα εις βάρος των υπευθύνων για την καθυστέρηση από τον Μ. Παπαϊωάννου
Σκέφτονται Πειθαρχικό για τα βιβλία

Τον δρόμο της πειθαρχικής έρευνας εις βάρος των υπευθύνων που ασχολήθηκαν με τη σύμβαση για τα σχολικά βιβλία στο Ελεγκτικό Συνέδριο παίρνει η καθυστέρηση που είχε ως συνέπεια η σχολική χρονιά να αρχίσει μεθαύριο χωρίς βιβλία. Ενδεικτικό των προθέσεων του υπουργού είναι το γεγονός ότι χθες έστειλε - σύμφωνα με πληροφορίες - επιστολή με αποδέκτη τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιάννη Καραβοκύρη, με τον οποίο μία ημέρα πριν είχε και προσωπική συνάντηση.

Τα νέα ωρολόγια προγράμματα σπουδών όλων των τύπων Λυκείου που θα ισχύσουν τη νέα σχολική χρονιά 2011/12, του Χρήστου Κάτσικα


του Χρήστου Κάτσικα

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011/12

 Τη νέα σχολική χρονιά 2011/12 οι πάνω από 100.000 μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη του Λυκείου (Γενικό Λύκειο, Επαγγελματικό Λύκειο και Εσπερινό Λύκειο) θα έχουν νέα  Ωρολόγια Προγράμματα μαθημάτων.