Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι αναρτώνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) του Υπουργείου Παιδείας: http://e-aitisi.sch.gr οι προσωρινοί Πίνακες Αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2011-2012, των κλάδων και ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 - ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων και Γεωλόγων -, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΤΕ01, ΤΕ16 και ΔΕ01).

Ερχεται «Καλλικράτης-2» στην εκπαίδευση τη νέα χρονιά

Από την εφημερίδα Τα Νεα

Αγώνας δρόμου από το υπουργείο Παιδείας για την έγκαιρη διανομή των σχολικών βιβλίων

Της Χαράς Καλημέρη
Δεύτερο «κύμα» συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων έρχεται από τη νέα σχολική χρονιά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η ανάγκη για εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού, λόγω και της δραστικής μείωσης των διορισμών μόνιμων δασκάλων και καθηγητών φέτος, οδηγεί το υπουργείο Παιδείας στην εφαρμογή και νέου σχεδίου εκπαιδευτικού «Καλλικράτη», συνεχίζοντας τις συνενώσεις - καταργήσεις ολιγοθέσεων δημοτικών σχολείων στην περιφέρεια.

Οικονομική ενίσχυση για το εργαστήριο του ΑΠΘ

Από την εφημερίδα Μακεδονία 

Μια σημαντική κεφαλαιακή «ένεση», που προσεγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, θα έχει στη διάθεσή του το Εργαστήριο Λεπτών Υμενίων-Νανοσυστημάτων και Νανομετρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά τη χρηματοδότηση που εξασφάλισε από σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, για δράσεις στον τομέα της ανάπτυξης τεχνολογίας.

Τώρα παραγγέλνουν χαρτί για τα σχολικά βιβλία!

Από την εφημερίδα Μακεδονία 

Κανονικά, αυτό το διάστημα θα έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία για τη διανομή των βιβλίων στα σχολεία όλης της χώρας, επισημαίνουν στη “Μ” τόσο οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και οι αρμόδιοι των διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Παρ’ όλα αυτά, ειδικά φέτος η διαδικασία αυτή φαίνεται ότι θα είναι ιδιαίτερα αργή και... επίπονη.

Της Στελίνας Μαργαροτίδου

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι οι μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων θα αναγκάζονται μέχρι και τον Οκτώβριο να κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες, μέχρι να τυπωθούν και να μοιραστούν στα σχολεία τα νέα βιβλία!

Ανασυγκροτήθηκε το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ)


Ανασυγκροτήθηκε το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με απόφαση της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΣΠΕ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ :Σύγχυση και ασάφειες ως προς το επαγγελματικό μέλλον των φοιτητών


Ασαφείς στόχοι των  προγραμμάτων σπουδών διαπιστώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Ποιότητας των ΑΕΙ (οργανισμός του υπ. Παιδείας), γεγονός που δημιουργεί σύγχυση και ασάφειες ως προς το πλαίσιο προσόντων και τα επαγγελματικά δικαιώματα

Έκθεση «καταπέλτης» για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ-Να απομακρυνθούν τα κόμματα από τα ΑΕΙ ζητά η ΑΔΙΠ-Παραάγουμε πολλούς γιατρούς και λίγους νοσηλευτές



Η έντονη  παρέμβαση των πολιτικών κομμάτων, μέσω των νεολαιών τους στην καθημερινή λειτουργία των Α.Ε.Ι. έχει οδηγήσει συχνά σε φαινόμενα διαλυτικά της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας όπως καταλήψεις, συρρίκνωση του χρόνου εκπαίδευσης λόγω των καταλήψεων και γενικά σε χαλαρούς τρόπους λειτουργίας της εκπαίδευσης, αφού η φοίτηση δεν είναι υποχρεωτική, αναφέρει στην έκθεσή της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Ο αριθμός εισακτέων στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011 – 2012.

Με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη καθορίστηκε ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων σε χίλιους τριακόσιους (1.300), από τους οποίους ποσοστό 3% (39 θέσεις) προέρχονται από υποψηφίους κατόχους απολυτηρίου Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου της περίπτωσης β΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3748/2009 (Α΄− 29) και από κατόχους Β΄ κύκλου Ημερήσιων Τ.Ε.Ε., πτυχίου ειδικότητας πρώην Ημερησίων Τ.Ε.Λ. και Ημερησίων Ναυτικών Λυκείων της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του ν.3748/2009 (Α΄− 29). Οι υπόλοιπες χίλιες διακόσιες εξήντα μία (1.261) θέσεις θα καλυφθούν: