Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΠANEΠIΣTHMIO AΘHNΩN 1 θέση Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Τοξικολογία»

Η Γ.Σ.Ε.Σ. της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών προκηρύσσει θέση ως εξής:

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΤΟΜΕΑΣ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ
-Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Τοξικολογία»

ΠANEΠIΣTHMIO AΘHNΩN 1 θέση Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Περιγραφική Ανατομική»

Η Γ.Σ.Ε.Σ. της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών προκηρύσσει θέση ως εξής:

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΤΟΜΕΑΣ ΜΟΡΦΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ
-Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Περιγραφική Ανατομική»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 1 θέση Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Παιδιατρική-Λοιμωξιολογία»

Η Γ.Σ.Ε.Σ. της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών προκηρύσσει θέση ως εξής:

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ-ΠΑΙΔΙΟΥ

-Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Παιδιατρική-Λοιμωξιολογία»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 6 θέσεις Νηπιαγωγών και 6 θέσεις Βρεφονηπιοκόμων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παιδικού Κέντρου Α.Π.Θ προκηρύσσει για το σχολικό έτος 2011-2012, τις εξής θέσεις με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας 10 μηνών (από 1η Σεπτεμβρίου 2011 έως 30 Ιουνίου 2012):

• 6 θέσεις Νηπιαγωγών, για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των 6 τμημάτων του παιδικού σταθμού Παιδικού Κέντρου, 2 θέσεις Νηπιαγωγών για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του ολοήμερου Νηπιαγωγείου και του Απογευματινού Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης το οποίο λειτουργεί 4μμ μέχρι 7μμ. και 2 θέσεις Νηπιαγωγών με εξειδικευμένες γνώσεις στην ειδική αγωγή για την υποστηρικτική διδασκαλία μαθητών σε επικινδυνότητα, την παράλληλη στήριξη μαθητών με αναπηρία και την αξιολόγηση σχολικής επάρκειας των νηπίων.

Υπουργείο Παιδείας: Διαδικτυακός διάλογος μεταξύ υπ. Παιδείας και πολιτών για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Δελτίο Τύπου

Άμεσες απαντήσεις σε «ζωντανό» χρόνο για τις αλλαγές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, έδωσαν σήμερα 25/07/2011, εμπειρογνώμονες της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, που επεξεργάζεται το σχέδιο Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Οι ερωτήσεις κατατέθηκαν  στο επίσημο ιστολόγιο του Υπουργείου http://www.minedu.gov.gr/blog/ καθώς και στο λογαριασμό του στο Twitter  @MineduBlog .

Ανανεώθηκαν αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του εξωτερικού

Στην ανανέωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών που έληγε η τριετία τους, με εξαίρεση  των εκπαιδευτικών  Π.Ε και  Γερμανικής  Φιλολογίας από τα Συντονιστικά Γραφεία (Σ.Γ.) Λονδίνου, Βρυξελλών, Ντίσελντορφ και Στουτγάρδης, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Παιδείας η απόφαση αυτή υπαγορεύθηκε από τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τη χώρα και τον περιορισμό των προσλήψεων γενικότερα. Στόχος του Υπουργείου είναι να αντιμετωπίσει τις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων του εξωτερικού, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα και στα σχολεία της ημεδαπής.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ Θέσεις του Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής

Το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Πανεπιστημίου Θράκης αποφάσισε να προβεί στην πρόσληψη ειδικών επιστημόνων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ. 407/80, για τις εκπαιδευτικές και διδακτικές του ανάγκες για τη διδασκαλία των παρακάτω μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012:

ΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Επαναπροκήρυξη - συμπληρωματική προκήρυξη Επιστημονικών και Εργαστηριακών Συνεργατών

Το Τ.Ε.Ι. Πατρών, στα πλαίσια της κάλυψης των διδακτικών αναγκών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012 και για να προσελκύσει Επιστήμονες με τα πλήρη
προσόντα του νόμου, αποφάσισε στην με αριθμ 38/21-7-2011 συνεδρίασή του, την επαναπροκήρυξη - συμπληρωματική προκήρυξη Επιστημονικών-Εργαστηριακών Συνεργατών, όπως παρακάτω:

8 άτομα με σύμβαση έργου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Ανάπτυξη Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Βιβλιοθήκης»


Η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Ανάπτυξη Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ανάπτυξη Ιδρυματικού Αποθετηρίου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων “Ολυμπιάς”» ενδιαφέρεται για την ανάθεση έργου σε πέντε (8) φυσικά πρόσωπα - ελεύθερους επαγγελματίες, ως εξής:

2 Σύμβουλοι Επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο πλαίσιο του Έργου με τίτλο: «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων»


Η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο του Έργου με τίτλο: «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», ενδιαφέρεται για την ανάθεση έργου σε δύο (2) φυσικά πρόσωπα, ως εξής:

Θέση 1: Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας στα Ιωάννινα
Θέση 2: Σύμβουλος (Αντέννα) Επιχειρηματικότητας στο Αγρίνιο

Περίοδος Υποβολής: από 25/7/2011 έως και 29/7/2011 και από 22/8/2011 έως και 2/9/2011

2 άτομα με σύμβαση έργου στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα πλαίσια της πράξης «Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Πολυτεχνείου Κρήτης»


Η Επιτροπή Ερευνών του Πολυτεχνείου Κρήτης, στα πλαίσια της πράξης «Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Πολυτεχνείου Κρήτης» προκηρύσσει 2 θέσεις απασχόλησης προσωπικού με σύμβαση έργου.

Καταληκτική ημερομηνία: 04-08-2011

Πληροφορίες:
τηλ. 28210 37041 (κα Χριστιάνα Δασκαλάκη)
28210 37057 (κος Θέμος Ψαρράς)
28210 37040 (κα Ντίνα Φραγκεδάκη)

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση.

Attachment
Size
254 KB

112 Υποτροφίες Εξωτερικού (25/07/2011)

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας και Α/θμιας εκπαίδευσης για την κάλυψη θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας


Για να δείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας και Α/θμιας εκπαίδευσης για την κάλυψη θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας κάνετε κλικ εδώ

Διαδικασίες Στελέχωσης και καθήκοντα των Εκπαιδευτικών στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)


Για να δείτε τις Διαδικασίες Στελέχωσης και καθήκοντα των Εκπαιδευτικών στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) κάνετε κλικ εδώ

ΔΗΛΩΣΗ του Κώστα Μανιάτη, Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών: Σχετικά με τα δημοσιεύμετα για χρήση πλαστών τίτλων σπουδών από εκπαιδευτικούς

ΔΗΛΩΣΗ
Κώστα Μανιάτη
Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών
Πρώην Πρόεδρου ΟΛΜΕ

Αθήνα 22 Ιουλίου 2011

Τις τελευταίες ημέρες ,είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα για σωρεία καταγγελιών, για χρήση πλαστών τίτλων σπουδών από εκπαιδευτικούς, που είναι υποψήφιοι για Διευθυντές Σχολείων.

Ο τελικός αξιολογικός πίνακας μοριοδότησης υποψηφίων Συντονιστών Εκπαίδευσης εξωτερικού

Ο τελικός αξιολογικός πίνακας μοριοδότησης υποψηφίων Συντονιστών Εκπαίδευσης εξωτερικού όπως αυτός στάλθηκε, από το αρμόδιο Ειδικό Συμβούλιο , στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για υπογραφή.

ΠΑΣΚ ΠΕ: Είμαστε έτοιμοι για μεγάλες κινητοποιήσεις

Ανοιχτή Επιστολή

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμόδιων Υπουργών η κυβέρνηση, στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή το Νέο Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο κλάδος των 80.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι, βιώνει τα τελευταία χρόνια τις ανάλγητες πολιτικές της σκληρής λιτότητας και των άδικων περικοπών που τον έχουν κατατάξει στις τελευταίες θέσεις μισθολογικά, από όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Τα στοιχεία που έχει δώσει το Υπουργείο Οικονομικών στη δημοσιότητα, από τον περασμένο Σεπτέμβρη, το αποδεικνύουν.

Σωματείο 24μηνου: Κατάφορες αδικίες στις προσλήψεις των μόνιμων διορισμών αλλά και των αναπληρωτών

Κατάφορες αδικίες στις προσλήψεις των μόνιμων διορισμών αλλά και των αναπληρωτών

Συμφώνα με τον νόμο 3687/08 αλλά και το 3848/10 όσοι έχουν συμπληρώσει 24 μήνες και έχουν επιτυχία στον Ασεπ διορίζονται σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες .
Εδώ το ερώτημα που προκύπτει είναι το έξης :

Μαζικά αναμένεται να επιστρέψουν από τα ιδιωτικά στα δημόσια σχολεία οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη

Από την εφημερίδα Μακεδονία 


Μαζικά αναμένεται να επιστρέψουν από τα ιδιωτικά στα δημόσια σχολεία οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη.


Το ενδεχόμενο αυτό αγχώνει τις δημοτικές αρχές, οι οποίες βλέπουν να ανατρέπονται οι όποιοι προγραμματισμοί τους για τη σχολική στέγη. Την ίδια ώρα 19 αποπερατωμένα έργα και 27 προς ολοκλήρωση εκπέμπουν SOS.


ΤΗΣ ΦΙΛΟΜΗΛΑΣ ΔΗΜΟΛΑΪΔΟΥ

Το μεγάλο κύμα επιστροφής των μαθητών στα δημόσια από τα ιδιωτικά σχολεία ελέω κρίσης είναι ο μεγάλος φόβος των δημάρχων της Θεσσαλονίκης, με τον οποίο θα έρθουν αντιμέτωποι το Σεπτέμβριο.

Ομόφωνη απόφαση από την έκτακτη συνεδρίαση των πρυτανικών αρχών των ελληνικών πανεπιστημίων

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Έκτακτη Συνεδρίαση Πρυτανικών Αρχών των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Οι Πρυτανικές Αρχές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, εκπροσωπώντας τις Συγκλήτους των Ιδρυμάτων τους στην έκτακτη συνεδρίασή τους που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΠΑ στις 24-7-2011 θεωρούν θεσμικό καθήκον τους να ενημερώσουν την ελληνική κοινωνία ότι το κατατεθέν στη Βουλή σ/ν για την ανώτατη εκπαίδευση αποδομεί τον Δημόσιο και Ακαδημαϊκό χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Το σ/ν δεν ενσωμάτωσε τις προτάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας και αγνόησε τις πραγματικές ανάγκες των Ιδρυμάτων (προτάσεις επισυνάπτονται).

Μετά το δεκαπενταύγουστο οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Μετά το δεκαπεντάυγουστο και πριν τις 25 Αυγούστου θα δημοσιοποιηθούν απ το υπ. Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων για τα ΑΕΙ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι βάσεις θα σημειώσουν μικρές αυξομειώσεις σε σχέση με πέρσι δεδομένου ότι:

-Η σημαντική μείωση του αριθμού των εισακτέων δεν θα επιτρέψει την μεγάλη πτώση των βάσεων που θα σημειώνονταν εξαιτίας του γεγονότος ότι φέτος οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων είναι χειρότερες από πέρσι.

Ενστάσεις από τους πρυτάνεις για το σχέδιο νόμου

Σειρά αντιρρήσεων προβάλλεται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τις αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου. Εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας υποστηρίζουν ότι με την προωθούμενη ψήφισή του θα καταστεί δυσχερής η ομαλή λειτουργία των ΑΕΙ από τον Σεπτέμβριο. Για το θέμα συνεδρίασαν εκτάκτως χθες το απόγευμα οι πρυτάνεις, που θα δημοσιοποιήσουν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τις ενστάσεις τους.

Σύλλογος Δ/Ν Εσσης "Δελμούζος": Ανοιχτή επιστολή - Γιατί μας προσβάλλετε κ. Γεννηματά;


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Γιατί μας προσβάλλετε κ. Γεννηματά;

Κυρία Υπουργέ

Υπηρετούμε επί τρία χρόνια την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο κρατίδιο της Έσσης με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Έχοντας δεδομένο την περσινή βίαιη ανάκληση των συναδέλφων δασκάλων που συμπλήρωσαν 3/ετία, λίγες μέρες πριν τη λήξη του σχολικού έτους, θελήσαμε, σε συνεργασία μαζί σας, να διασφαλίσουμε την μη επανάληψη παρόμοιου περιστατικού.

Ποινή παύσης ενός έτους σε καθηγητή Πανεπιστημίου για συστηματική και επανειλημμένη λογοκλοπή επιστημονικών εργασιών!!!

Την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσεως, διαρκείας ενός έτους πανεπιστημιακού αποφάσισε η πλειοψηφία του Πειθαρχικού Συμβουλίου μελών ΔΕΠ, σε αντίθεση με τη μειοψηφία που ζήτησε την ποινή της οριστικής απολύσεως για τις εξής δύο πολύ σοβαρές κατηγορίες: