Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Οι συνδικαλιστές της ΟΙΕΛΕ δεν αναγνωρίζουν ως συνομιλητή την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου


 Η επιστολή της ΟΙΕΛΕ, έχει ως εξής :

Κυρία Υφυπουργέ

Το τελευταίο διάστημα έχουμε εντατικά επιδιώξει να συναντηθούμε μαζί σας για να συζητήσουμε τα τεράστια προβλήματα που καθημερινά ανακύπτουν στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Με επιστολές μας (Α.Π. 21463/3-6-2011, Α.Π. 21501/10-6-2011) αναφέρουμε τους

Σε κρίση το δίκτυο των εδρών και τμημάτων νεοελληνικών σπουδών στο εξωτερικό

Σοβαρή ύφεση διαπιστώνεται στην πολιτική για τη στήριξη των εδρών και τμημάτων νεοελληνικών σπουδών Πανεπιστημίων του εξωτερικού, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην προσφερόμενη χρηματοδότηση. Αυτό προκύπτει από τη συζήτηση στη Βουλή της Ερώτησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κώστα Καρτάλη.

64 Υποτροφίες Εξωτερικού (13/07/2011)


Συμμετοχή των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στην Επιμόρφωση στις Ερευνητικές Εργασίες (Project)

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης μας, που αφορά στην επανάληψη του επιμορφωτικού προγράμματος «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών της Α΄ τάξης των Γενικών Λυκείων στο αντικείμενο Ερευνητικές Εργασίες (Project)», και βάσει του υπ. αρ. 430/4-7-2011 σχετικού εγγράφου του Ειδικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΔΒΜΘ, ενημερώνουμε ότι έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ).

Ως εκ τούτου, οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν τις αντίστοιχες φόρμες ηλεκτρονικής αίτησης επιμορφωτών και επιμορφούμενων που θα βρίσκονται αναρτημένες στον κόμβο μας από την Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 έως και το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011.

Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ16.01 ΠΕ16.02, ΠΕ17.13 ΠΕ17.14 ΤΕ16



Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ017.13, ΠΕ17.14 και TΕ16, να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2011-2012 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,

47 Υποτροφίες Εξωτερικού


ΠANEΠIΣTHMIO ΘEΣΣAΛIAΣ 1 θέση ΔΕΠ με γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμοσμένη Οικονομική».

H Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην αριθμ. 1/22-09-2010 συνεδρίασή της, αποφάσισε την προκήρυξη για την πλήρωση μιας (1) θέσης Δ.Ε.Π. ως εξής:

Μια (1) θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμοσμένη Οικονομική».

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τμήματος την

ΔΑΚΕ υπαλλήλων του υπ. Παιδείας: Aλόγιστη χρήση χημικών για 50 φοιτητές στο υπ. Παιδείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στις 11/7/2011 οι δυνάμεις των ΜΑΤ σε διαδήλωση πενήντα φοιτητών που έγινε στο προαύλιο χώρο του Υπουργείου Παιδείας απάντησαν με αλόγιστη και ασύμμετρη χρήση χημικών μέσα στον εργασιακό χώρο των υπαλλήλων του Υπουργείου.

Όλοι γνωρίζουμε τις ανακοινώσεις της Ιατρικής Εταιρείας για τη χρήση χημικών σύμφωνα με

Πανεπιστημιακοί ΝΔ: Το Νομοσχέδιο που παρουσίασε η κα Α. Διαμαντοπούλου οδηγεί στην εξαφάνιση του δημόσιου Πανεπιστημίου

Ε.Κ.Ο. Α.Ε.Ι.
Αθήνα, 13/7/2011

Το Δ.Σ. της Ε.Κ.Ο.-Α.Ε.Ι. συζήτησε τις σοβαρότατες τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας, ιδιαίτερα μάλιστα τη σχεδιαζόμενη από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας κατάθεση στη Βουλή του νέου νόμου-πλαισίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα, θεωρεί ότι:

Πτυχία – «μαϊμού» με 15.000 ευρώ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε χτες η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) για την υπόθεση – σκάνδαλο των παράνομων τίτλων σπουδών που εξέδιδαν έναντι αδράς αμοιβής τα ιδιωτικά ΤΕΕ της Αρτας «Τομή» και «Σχολές Ευρώπη».

Ηδη, πάντως, εκατοντάδες μαθητές που απέκτησαν πτυχία με αδιαφανείς τρόπους, πληρώνοντας από 6.000 – 15.000 ευρώ, έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, υπεξαιρώντας ουσιαστικά θέσεις εργασίας από τους νόμιμους κατόχους τους.

Καταρρέουν οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές-Πτώση σε πολυτεχνικά, ιατρικά, νομικά και παιδαγωγικά τμήματα στα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια

ΕΡΕΥΝΑ του Χρήστου Κάτσικα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η χθεσινή ανακοίνωση της κλιμάκωσης των βαθμών πρόσβασης των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις δείχνει τη συντριπτική μείωση του αριθμού των αριστούχων (18-20) που ανοίγει τον δρόμο για σοβαρή πτώση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές. Στα υψηλόβαθμα ιατρικά, οδοντιατρικά, φαρμακευτικά, πολυτεχνικά (μηχανικών Η/Υ, πολιτικών μηχανικών, μηχανολόγων μηχανικών κ.λπ.), νομικά, παιδαγωγικά και οικονομικά τμήματα, τόσο των δύο μεγάλων αστικών κέντρων όσο και της περιφέρειας, θα πέσουν σημαντικά οι βάσεις εισαγωγής. Αντίθετα, με διαφορετικές ταχύτητες θα κινηθούν οι βάσεις στα τμήματα με ειδικά μαθήματα, καθώς για παράδειγμα αναμένεται πτώση στα τμήματα Αγγλικής Φιλολογίας και ΜΜΕ όχι όμως και στα τμήματα Μουσικών Σπουδών.