Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ανταπάντηση στην απάντηση του ΥΠΔΒΜΘ για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Αθηνών από ΠΟΣΔΕΠ και ΟΣΕΠ/ΤΕΙ

Οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις των πανεπιστημιακών και καθηγητών των ΤΕΙ , η ΠΟΣΔΕΠ και η ΟΣΕΠ εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σχετικά με την «απάντηση στη μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΣΔΕΠ» από το Υπουργείο Παιδείας, συνοπτικά έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:


1) Η επιστολή του κ. Πανάρετου προς τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης ήταν εκτός από περιττή και πρωτοφανής. Σε κανένα άλλο τμήμα του δημόσιου τομέα δεν υπήρξε συσχέτιση του 1:5 με τις προαγωγές. Επίσης, είναι πλήρως ανακριβές ότι με την επιστολή του αυτή ο κ. Υφυπουργός πρότεινε τάχα «την εξαίρεση των προκηρύξεων αυτών από τον γενικό κανόνα» του 1:5. Αντίθετα, η επίμαχη επιστολή με τη φράση «να μας γνωρίσετε αν εξαιρούνται» θέτει εκ του μη όντος θέμα σύνδεσης των εξελίξεων με τον κανόνα του 1:5. Με τον τρόπο αυτό, στήθηκε ένας μηχανισμός κωλυσιεργίας των προκηρύξεων για άλλους 4 μήνες. Η απάντηση από τον κ. Ραγκούση εστάλη κατά σύμπτωση την ημέρα ακριβώς που η ΠΟΣΔΕΠ και η ΟΣΕΠ/ΤΕΙ αποφάσισαν ότι θα προχωρήσουν στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς!

2) Στη συνέχεια, και ενώ το Υπουργείο είχε υποσχεθεί ότι θα προχωρούσε τις προκηρύξεις, αφού κωλυσιέργησε επί έναν ακόμα μήνα, ανακάλυψε ξαφνικά την κοινή υπουργική απόφαση, την οποία επικαλείται παραβιάζοντάς την!

3) Ενημερώνουμε το υπουργείο ότι ορισμένα Πανεπιστήμια –για παράδειγμα το ΑΠΘ- έχουν ήδη προσαρμόσει τις διαδικασίες των προκηρύξεων σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση – όχι βέβαια με την ερμηνεία που αυθαίρετα της προσδίδει ο κ. Υφυπουργός. Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι οι συνεργάτες του κ. Υφυπουργού έχουν ήδη εντοπίσει αυτές τις περιπτώσεις και ετοιμάζονται να τις προωθήσουν για δημοσίευση στο ΦΕΚ!

4) Θα συνιστούσαμε στο Υπουργείο της Παιδείας άλλη φορά να είναι πιο προσεκτικό στην επιλογή των κειμενογράφων του. Δεν λέμε πουθενά στην συζητούμενη ανακοίνωση … προσθήκη «σημειώσεων με το χέρι» επί των προκηρύξεων ... Αντ’ αυτού, ρητά αναφέραμε: «Το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να προσθέσει το ίδιο στις προκηρύξεις, που έχει στα χέρια του πριν τις στείλει στο ΦΕΚ την εναλλακτική δυνατότητα υποβολής των έργων των υποψηφίων σε ηλεκτρονική μορφή». Είναι προφανής η πλήρης διαστρέβλωση των λεγομένων μας. Θα συνιστούσαμε στο Υπουργείο να ζητήσει τη συνδρομή λειτουργών του Συμβουλίου Επικρατείας στο έργο του.

Πάντως, προκαλεί σοκ σε κάθε ελεύθερο πολίτη η δήλωσή του κ. Υφυπουργού ότι το "νέο νομικό πλαίσιο" (ποιο;) όπως απαιτεί η "νομοθεσία" (ποια;) επιβάλλουν ώστε οι προκηρύξεις θέσεων των μελών ΔΕΠ και ΕΠ για εκλογή ή εξέλιξη, να προχωρούν με νέα σειρά προτεραιότητας, η οποία θα καθορίζεται από την ημερομηνία εισόδου στο Υπουργείο των (νέων) εγγράφων, τα οποία ο κ. Υφυπουργός ζήτησε από τα ΑΕΙ να του επανυποβάλουν. Αλλάζει, δηλαδή, τη σειρά προτεραιότητας δημοσίευσης των προκηρύξεων, οι οποίες κατατέθηκαν κανονικά στο Υπουργείο, αφού τηρήθηκαν στο μεταξύ ΟΛΕΣ οι νόμιμες προϋποθέσεις στα ΑΕΙ προέλευσής τους, όπως επέβαλλε το ισχύον δίκαιο.

Πίστεψε ότι μπορούσε να μεταβάλει ο ίδιος με απόφασή του αναδρομικά το δίκαιο αυτό, επηρεάζοντας και τις ήδη υποβληθείσες στο Υπουργείο προς δημοσίευση προκηρύξεις. Και καλά να συμμορφωθούν οι διοικήσεις των ΑΕΙ προς το νέο τρόπο προκήρυξης, που αναδρομικά τους επιβάλλει (κάτι με το οποίο διαφωνούμε κάθετα, αλλά ας το δεχτούμε χάριν της συζήτησης και μόνον). Γιατί πρέπει να αλλάξει και η κεκτημένη σειρά προτεραιότητας των προκηρύξεων, που έχουν στο μεταξύ νομίμως κατατεθεί στο Υπουργείο;

Εδώ πλέον αποκαλύπτεται ότι ο κ. Πανάρετος λειτουργεί με πνεύμα απόλυτης αυθαιρεσίας. Ωστόσο, όπως διδάσκονται και οι πρωτοετείς της Νομικής, η ελληνική έννομη τάξη είναι ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ. Δεν είναι κράτος ... ανθρώπων! Με άλλα λόγια, αυτοί που κυβερνούν, διοικούν ή αποφασίζουν για τις τύχες της χώρας μας, δεν κάνουν ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ό,τι οι ίδιοι πιστεύουν πως είναι σωστό (περίπτωση κατά την οποία θα μιλούσαμε για κράτος ... ανθρώπων), αλλά αυτό που επιτάσσει ο ΝΟΜΟΣ.

Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μετά από πολλούς αγώνες σε δίσεκτα χρόνια, είναι πλέον ένα κράτος Δικαίου και δεν είναι το κράτος κανενός Πανάρετου!

Τέλος, επαναλαμβάνουμε την εμμονή μας στην απόφαση για κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Αθηνών σχετικά με τις αιτήσεις εξέλιξης, που έχουν ήδη κατατεθεί και εξακολουθούμε να ζητάμε την απόσυρση της αναδρομικής ισχύος της απόφασης του Υπουργείου.



Ο Πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ                       Ο Πρόεδρος ΟΣΕΠ/ΤΕΙ



Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης                      Γιάννης Τσάκνης

    Καθηγητής Ε.Μ.Π.                             Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας


Πηγή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Στοιχεία για την κατανομή του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την απόφαση για την κατανομή του αριθμού των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστός ο αριθμός των εισακτέων από κάθε κατηγορία και τα ιδρύματα θα γνωρίζουν από τώρα τον μέγιστο αριθμό φοιτητών που θα υποδεχτούν τον Σεπτέμβριο.

Είναι επίσης, η πρώτη φορά που όλοι οι πρωτοετείς θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο ίδρυμα που θα φοιτήσουν από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους, χωρίς την διαδικασία των μετεγγραφών αφού από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 αυτές καταργούνται. Οι υποψήφιοι που είχαν δικαίωμα μετεγγραφής, θα διεκδικούν πλέον την εισαγωγή τους βάσει των μορίων τους και των προτιμήσεών τους στις επιπλέον θέσεις των ειδικών περιπτώσεων πολυτέκνων, τριτέκνων και κοινωνικών κριτηρίων.


Πιο αναλυτικά, η κατανομή περιλαμβάνει:

Α. Ορισμό και κατανομή των θέσεων ανά ίδρυμα και τμήμα για τις κύριες κατηγορίες και συγκεκριμένα
1) τον αριθμό θέσεων που δίνεται για τους υποψηφίους ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που διεκδικούν ποσοστό θέσεων εισακτέων 10%, χωρίς νέα εξέταση.
2) τον αριθμό θέσεων που δίνεται για τους υποψηφίους των ημερήσιων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄), που διεκδικούν ποσοστό θέσεων εισακτέων 20%.
3) τον αριθμό θέσεων που δίνεται για τους υποψηφίους των εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ A΄) που διεκδικούν ποσοστό θέσεων εισακτέων 1%.
4) τον αριθμό θέσεων που δίνεται για τους υποψηφίους των εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που διεκδικούν ποσοστό θέσεων εισακτέων 1% καθ’ υπέρβαση του συνολικού αριθμού εισακτέων.
5) τον αριθμό θέσεων που δίνεται για τους υποψηφίους των ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Β. Ορισμό και κατανομή των επιπλέον θέσεων των ειδικών περιπτώσεων (Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Κοινωνικά Κριτήρια), για κάθε ανωτέρω κατηγορία.

Γ. Ορισμό και κατανομή του αριθμού θέσεων επιπλέον του αριθμού εισακτέων ανά ίδρυμα και τμήμα για:
1) αθλητές με διακρίσεις (ανά κατηγορία)
2) τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού (ανά κατηγορία)
3) αλλοδαπούς – αλλογενείς (ανά κατηγορία)
4) Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης
5) πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις (ποσοστό 5%).

Δείτε τον αριθμό εισακτέων ανα σχολή

Εκπαίδευση μαθητών στην αντιμετώπιση σεισμών και άλλων φυσικών καταστροφών

Εκπαίδευση σε ζητήματα αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών θα παρέχει το Υπουργείο Παιδείας σε μαθητές όλων των ηλικιών (παιδιά και εφήβους) μέσω εργαλείων που θα παραχθούν από διεπιστημονική ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων.
Με συνδυασμό των γνώσεων από το χώρο των φυσικών επιστημών και της παιδαγωγικής αλλά και με την απαραίτητα συμβολή εξειδικευμένων πληροφορικών, θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικά εργαλεία εύχρηστα και ελκυστικά που θα καλύπτουν όλο το ηλικιακό φάσμα για παιδιά από 5 – 16 ετών.
Στόχος είναι να διδάσκονται στους μαθητές τα μέτρα προστασίας και οι κανόνες συμπεριφοράς για την πρακτική αντιμετώπιση φαινομένων φυσικών καταστροφών. Για την μέγιστη αποτελεσματικότητα των εργαλείων θα χρησιμοποιηθεί η σύγχρονη τεχνολογία (παραγωγή video ή κινουμένων σχεδίων –animation) έτσι ώστε να ελκύεται η προσοχή των μαθητών και να μεγιστοποιείται η δυνατότητα εκμάθησης.

Το υλικό μπορεί να σχεδιαστεί και σε έντυπα αλλά έμφαση θα δοθεί στην ψηφιακή του μορφή ώστε να είναι αξιοποιήσιμο και στη νέα μεγάλη Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα/Ψηφιακή Βάση Γνώσεων που αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται και υλοποιείται στο πλαίσιο του Ψηφιακού Σχολείου. Επιπλέον, σκόπιμο είναι να υπάρξει συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου για ανάπτυξη δράσεων αξιοποιώντας το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο σχεδιασμός και η παραγωγή του υλικού απαιτείται να ολοκληρωθεί εντός του 2012 με στόχο να μπορεί να αξιοποιηθεί κατά το σχολικό έτος 2012-2013.
Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.
Με βάση τα παραπάνω, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης δημοσίευσε Πρόσκληση με τίτλο: «Παραγωγή εκπαιδευτικών εργαλείων για την εκπαίδευση μαθητών στην αντιμετώπιση σεισμών και άλλων φυσικών καταστροφών», στην οποία καλούνται τα ΑΕΙ να συγκροτήσουν τις διεπιστημονικές ομάδες εργασίες που θα αναλάβουν το σχεδιασμό και την παραγωγή του σχετικού εκπαιδευτικού υλικού και των εκπαιδευτικών εργαλείων.


Πηγή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας-Κράτους

Η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας-Κράτους, που συγκροτήθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού για τη συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδας, θα γίνει αύριο 10/06/2011, στις 10:00, στο Υπουργείο Παιδείας. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Κύριο θέμα της πρώτης συνεδρίασης θα είναι τα διαδικαστικά ζητήματα, ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής και ο προγραμματισμός ενεργειών των συναρμόδιων Υπουργείων.

Η Επιτροπή με πνεύμα αλληλοκατανόησης, συνεργασίας, και κυρίως προς όφελος του τόπου, θα διερευνήσει τα θέματα που έθεσε υπόψη του Πρωθυπουργού με σχετικό υπόμνημα ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

Μέλη της Επιτροπής από τη μεριά της Πολιτείας, εκτός της Υπουργού Παιδείας, είναι ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Ντόλιος, ο Εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Βασίλειος Σουλιώτης και ο Γενικός Διευθυντής Θρησκευμάτων, Ευάγγελος Γιαλεσάκης, ως Γραμματέας της Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος ως εκπρόσωποι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, Ευσέβιος, Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσώνος, Βασίλειος, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, Μάρκος Βασιλάκης, Αρχιγραμματέας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου, Ειδικός Νομικός Σύμβουλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οδηγίες για τη διδασκαλία του εγχειριδίου "Γραμματική Ε' - Στ' Δημοτικού"

Για να δείτε τις οδηγίες για τη διδασκαλία του εγχειριδίου "Γραμματική Ε' - Στ' Δημοτικού" κάνετε κλικ ΕΔΩ.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα μέλη Δ.Σ του Ινστιτούτου «Διόφαντος»

Το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μέσω της ιστοσελίδας Ανοιχτής Διακυβέρνησης, (http://www.opengov.gr/home/?p=2811) για τη στελέχωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας, Υπολογιστών και Εκδόσεων "Διόφαντος".

Το υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας, Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος».

Απαιτούμενα προσόντα:

Ο/Η υποψήφιος/α πρέπει να είναι:

1) εν ενεργεία καθηγητής σε Πανεπιστήμιο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, κατά προτίμηση τμημάτων Πληροφορικής ή τομέων Πληροφορικής συναφών τμημάτων ή εκπαιδευτικός Πληροφορικής αυξημένων προσόντων ή

2) προϊστάμενος Υπηρεσιακής Μονάδας του Ι.Τ.Υ.Ε. με τα παραπάνω προσόντα ή

3) εν ενεργεία καθηγητής σε Πανεπιστήμιο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, κατά προτίμηση τμημάτων Επιστημών της Εκπαίδευσης (αγωγής) ή Εκπαιδευτικής Πολιτικής ή

4) επιστήμονας με επαγγελματική εμπειρία σε θέματα έκδοσης βιβλίων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Δευτέρα 20-06-11.


Ερώτηση στη Βουλή για την αναγνώριση του Ενδοσχολικού Απολυτηρίου Λυκείου από τα Πανεπιστήμια της Ε.Ε

Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή, κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Άννα Διαμαντοπούλου αναφορικά με την αναγνώριση του Ενδοσχολικού Απολυτηρίου Λυκείου από τα Πανεπιστήμια της Ε.Ε.

Η Βουλευτής ρώτησε την Υπουργό με ποιο τρόπο μπορεί το Υπουργείο να υπερασπιστεί την ισοτιμία των δύο απολυτηρίων Λυκείου ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος δημιουργίας απολυτηρίων δύο ταχυτήτων, αν υπάρχει ζήτημα αναγνώρισης της ισοτιμίας του απολυτηρίου Λυκείου που θα προκύπτει από ενδοσχολικές εξετάσεις από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα των υπολοίπων κρατών-μελών της ΕΕ και αν μπορεί μία πιθανή διάκριση των απολυτηρίων Λυκείου να δημιουργήσει πρόβλημα αναγνώρισης των εργασιακών δικαιωμάτων των κατόχων του στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Άννα Διαμαντοπούλου


ΘΕΜΑ: Αναγνώριση του Ενδοσχολικού Απολυτηρίου Λυκείου από τα Πανεπιστήμια της Ε.Ε.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου για την δημιουργία ενός νέου περισσότερο εποικοδομητικού και παραγωγικού σχολείου εντάσσονται και ρυθμίσεις αναφορικά με το απολυτήριο Λυκείου που δίνεται κατά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Προβλέπεται λοιπόν για τους μαθητές που δεν επιθυμούν να προχωρήσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να διεκδικήσουν είσοδο σε κάποιο ελληνικό ΑΕΙ-ΤΕΙ, η δυνατότητα να περάσουν σχετικές εξετάσεις ενδοσχολικά και να λάβουν απολυτήριο Λυκείου ισότιμο με αυτό των μαθητών που μετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η πρόταση αυτή δημιούργησε κάποια σχετική ανησυχία καθώς θεωρήθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να μετατραπούν τα απολυτήρια Λυκείου σε "απολυτήρια δύο ταχυτήτων", ενώ επίσης υπήρξαν και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ίδιο θέμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε σχετική επικοινωνία που υπήρξε με τα μορφωτικά τμήματα Πρεσβειών κρατών-μελών της ΕΕ (όπως π.χ. του Ηνωμένου βασιλείου, της Ιταλίας, της Γερμανίας κ.α.), γνωστοποιήθηκε ότι τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αυτών των χωρών δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν ως ισότιμα τα απολυτήρια Λυκείου που θα προέρχονται από ενδοσχολικές εξετάσεις.

Στη βάση των παραπάνω η Υπουργός ερωτάται:

1) Με ποιο τρόπο μπορεί το Υπουργείο να υπερασπιστεί την ισοτιμία των δύο απολυτηρίων Λυκείου ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος δημιουργίας απολυτηρίων δύο ταχυτήτων;

2) Υπάρχει ζήτημα αναγνώρισης της ισοτιμίας του απολυτηρίου Λυκείου που θα προκύπτει από ενδοσχολικές εξετάσεις από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα των υπολοίπων κρατών-μελών της ΕΕ;

3) Μπορεί μία πιθανή διάκριση των απολυτηρίων Λυκείου να δημιουργήσει πρόβλημα αναγνώρισης των εργασιακών δικαιωμάτων των κατόχων του στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ;

Πηγή

ΕΔΕ για καταγγελία ότι δασκάλα φίμωσε μαθητές

Υστερα από καταγγελίες γονέων στη Λάρισα ότι η δασκάλα του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά τους έκλεισε με ταινία τα στόματα δύο μαθητών της Β τάξης επειδή μιλούσαν παρά τις παρατηρήσεις που τους έκανε, διατάχθηκε ΕΔΕ για να διαπιστωθεί η αλήθεια.

Ο Διευθυντής του σχολείου που φέρεται ως ο αποδέκτης των καταγγελιών μετέφερε όσα του είπαν οι γονείς στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστο Λιάπη

Η συγκεκριμένη δασκάλα που αντικαθιστούσε συνάδελφό της απομακρύνθηκε από το σχολείο .

Από «κόσκινο» όλες οι εκπαιδευτικές άδειες της τελευταίας δεκαετίας

Από «κόσκινο» θα περάσουν όλες οι εκπαιδευτικές άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές που έχουν λάβει οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το 2000 έως και σήμερα.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κουμέντος με σχετικό έγγραφο ζήτησε από τις Διευθύνσεις, τα Γραφεία , τα σχολεία, τα ΚΕΔΔΥ, τα ΚΠΕ και τα ΠΕΚ:

α) Τα στοιχεία των εκπαιδευτικών που διέκοψαν την άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές (3 έτη για Μεταπτυχιακό και 4 έτη για Διδακτορικό) που έλαβαν από το 2000 έως και σήμερα, και

β) Το πόσοι εξ αυτών κατέθεσαν τίτλο σπουδών μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

ΚΟΛΛΕΓΙΑ: Εντός τριμήνου η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων -ΠΤΥΧΊΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αρμόδια αρχή για να δέχεται τις αιτήσεις των αποφοίτων των Κολλεγίων και να εκδίδει τις αποφάσεις αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων, είναι το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.).Η αναγνώριση του δικαιώματος ασκήσεως ορισμένου επαγγέλματος γίνεται με ειδικώς αιτιολογημένη απόφαση του Συμβουλίου Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων Η αίτηση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων υποβάλλεται στην Υπηρεσία Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων και καταχωρείται σε ειδικό βιβλίο.

Με την αίτηση υποβάλλονται και τα έγγραφα και πιστοποιητικά σε επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα και ορίζεται ο αντίκλητος του αιτούντος, ο οποίος πρέπει να είναι κάτοικος Αθηνών.

Η ίδια Υπηρεσία βεβαιώνει την παραλαβή του φακέλου εντός ενός μηνός από την παραλαβή και ενημερώνει τον αιτούντα για τυχόν ελλείποντα έγγραφα.

Η διαδικασία εξέτασης αίτησης αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων πρέπει να ολοκληρώνεται το συντομότερο δυνατόν και οπωσδήποτε εντός τριών μηνών από τη συμπλήρωση του φακέλου του αιτούντος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί κατά ένα μήνα.

Παράβολο ύψους 100 ευρώ για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Κολλεγίων

Η αίτηση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων συνοδεύεται από παράβολο υπέρ του Δημοσίου,ύψους εκατό ευρώ. Το ύψος του παραβόλου αυτού μπορεί να αναπροσαρμόζεται των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας

Πτυχία και όχι βεβαιώσεις θα χορηγούν τα "Κολλέγια

Οι εκδοθέντες από το ΚΕΜΕ (Κολλέγια) τίτλοι εκπαίδευσης να είναι οι ίδιοι με εκείνους που θα είχαν χορηγηθεί εάν η εκπαίδευση είχε πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο κράτος μέλος καταγωγής του τίτλου, ορίζει εγκύκλιος του υπ. Παιδείας,στηριζόμενο στο άρθ. 50§3 γ΄, του π.δ. 38/2010.Ειδικότερα η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας , έχει ως εξής:

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΜΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ

Οι απόφοιτοι Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕ), τα οποία εδρεύουν νόμιμα στην Ελλάδα και διαθέτουν έγκυρες συμβάσεις πιστοποίησης (validation) ή δικαιόχρησης (franchising) με Πανεπιστήμια άλλων κρατών-μελών της Ευρ. Ένωσης, δύνανται να ζητήσουν την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων που ενδεχομένως έχουν αποκτήσει στα εν λόγω κράτη-μέλη, κατόπιν των σπουδών που πραγματοποίησαν στα ως άνω ΚΕΜΕ.

Τα εν λόγω επαγγελματικά προσόντα αναγνωρίζονται υπό προϋποθέσεις, ορισμένες εκ των οποίων είναι οι κατωτέρω:

- Το αιτούμενο επάγγελμα να είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο στην Ελλάδα (άρθ. 2§1, π.δ. 38/2010 ΦΕΚ 78Α ).

- Ο αιτών να έχει κατοχυρώσει επαγγελματικά δικαιώματα για το αιτούμενο επάγγελμα στο κράτος-μέλος προέλευσης, είτε ως αυτοαπασχολούμενος, είτε ως μισθωτός (άρθ. 2§1, π.δ. 38/2010).

- Η εκπαίδευση στο ίδρυμα (ΚΕΜΕ) που παρέσχε την κατάρτιση να έχει πιστοποιηθεί επισήμως από το εκπαιδευτικό ίδρυμα που βρίσκεται στο κράτος-μέλος καταγωγής του τίτλου (άρθ. 50§3 α΄, π.δ. 38/2010).

- Οι εκδοθέντες από ΚΕΜΕ τίτλοι εκπαίδευσης να είναι οι ίδιοι με εκείνους που θα είχαν χορηγηθεί εάν η εκπαίδευση είχε πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο κράτος μέλος καταγωγής του τίτλου (άρθ. 50§3 β΄, π.δ. 38/2010).

- Οι εκδοθέντες από ΚΕΜΕ τίτλοι εκπαίδευσης να προσδίδουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα στην επικράτεια του κράτους-μέλους που χορήγησε τον τίτλο (άρθ. 50§3 γ΄, π.δ. 38/2010).

Εκτός των ανωτέρω προϋποθέσεων, οι αιτήσεις αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων εξετάζονται σε ατομικό επίπεδο από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), το οποίο αποφαίνεται επί τη βάσει των διατάξεων του π.δ. 38/2010 και του συνολικού φακέλου του αιτούντος.

Τα "Κολλέγια" δεν ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τα κέντρα μεταλυκιακής εκπαίδευσης δεν ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ούτε στο μέλλον προβλέπεται κάτι τέτοιο εάν δεν αλλάξει το Σύνταγμα. Δεν παρέχουν ακαδημαική αναγνώριση , αλλά δίνεται η δυνατότητα στους αποφοίτους να ασκήσουν τις ίδιες ακριβώς επαγγελματικές δραστηριότητες με έναν πτυχιουχο ΑΕΙ.

Τι πρέπει να προσέξουν οι απόφοιτοι Λυκείου πριν εγγραφούν στα "Κολλέγια"

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να φροντίζουν να εξακριβώνουν τα ακόλουθα πριν εγγραφούν σε κάποιο «Κολλέγιο»:

1. Εάν έχει Άδεια Λειτουργίας Κέντρου Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας.
2. Εάν τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει, έχουν πιστοποίηση από Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.
3. Εάν οι απόφοιτοι οδηγούνται στην απόκτηση Πανεπιστημιακού πτυχίου του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

Το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων των πτυχιούχων των Κολλεγίων-ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ

Συγκροτήθηκε με απόφαση της υπ. Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων των πτυχιούχων των Κολλεγίων το οποίο θα έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα της αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων για την άσκηση νομοθετικά ρυθμιζόμενου επαγγέλματος στην

Ελλάδα κατά τους όρους του Π.Δ. 38/2010 (ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ . Π.Δ. 38/2010)

1. Το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων λειτουργεί σε δύο Τμήματα και σε Ολομέλεια.

2. Η Ολομέλεια έχει τις εξής αρμοδιότητες:

α) μελετά θέματα γενικότερης σημασίας που παραπέμπονται από τα Τμήματα του Συμβουλίου ή είναι κοινού ενδιαφέροντος για αυτά, και β) εγκρίνει τον εσωτερικό κανονισμό του Συμβουλίου.

3. Το Τμήμα Α΄ αποφαίνεται επί αιτήσεων αναγνωρίσεως επαγγελματικών προσόντων επιπέδου αντιστοίχου προς :

δ)το δίπλωμα που βεβαιώνει επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης μεταδευτεροβάθμιου επιπέδου, διάρκειας τουλάχιστον τριών και όχι άνω των τεσσάρων ετών ή ισοδύναμης διάρκειας υπό καθεστώς μερικής παρακολούθησης, σε πανεπιστήμιο ή ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης ή άλλο ίδρυμα του αυτού εκπαιδευτικού επιπέδου, καθώς και την ενδεχομένως απαιτούμενη επιπλέον αυτού του κύκλου μεταδευτεροβάθμιων σπουδών επαγγελματική κατάρτιση·

ε) το δίπλωμα που πιστοποιεί ότι ο κάτοχος ολοκλήρωσε επιτυχώς κύκλο μεταδευτεροβάθμιων σπουδών ελάχιστης διάρκειας τεσσάρων ετών ή αντίστοιχης διάρκειας υπό καθεστώς μερικής παρακολούθησης, σε πανεπιστήμιο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα ή σε άλλο ίδρυμα ανάλογου επιπέδου, καθώς και, ενδεχομένως, την επαγγελματική κατάρτιση που μπορεί να απαιτείται συμπληρωματικά προς τον εν λόγω κύκλο μεταδευτεροβάθμιων σπουδών.


Το Τμήμα Β΄ αποφαίνεται επί των λοιπών αιτήσεων αναγνωρίσεως επαγγελματικών προσόντων, εφόσον συντρέχει αρμοδιότητα του Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 55 του διατάγματος

Το Συμβούλιο αποτελούν οι κάτωθι:

ΤΜΗΜΑ Α΄

1) Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης του Σωκράτη , Νομικός Σύμβουλος του Nομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ως Πρόεδρος με αναπληρωτή τον Παρασκευά Βαρελά του Κωνσταντίνου, Νομικό Σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

2) Στυλιανός Κατρανίδης του Δημητρίου , Α΄ Aντιπρόεδρος, εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), με αναπληρωτή τον Δημήτριο Τσελέ του Ιωάννη, ΒΆντιπρόεδρο, εκπρόσωπο του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).

3) Αθηνά Πλέσσα−Παπαδάκη, του Ανδρέα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ., με αναπληρώτρια την Ελένη Χηνοπούλου, του Ιωάννη.

4) Παύλος−Μιχαήλ Ευστρατίου, του Ευάγγελου, Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδικός επιστήμονας, με αναπληρώτρια την Σοφία Γκιόκα, του Σωτηρίου , Ειδική Συνεργάτης στο Γραφείο της Υπουργού Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

5) Ζήγρα Παρασκευή, του Ιωάννη Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων, με αναπληρωτή τον Νικόλαο Παπαθανασόπουλο, του Αθανασίου, υπάλληλο της Υπηρεσίας Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων.

6) Κωνσταντίνος Μουρτζανός, του Νικολάου, Διευθυντής της Διεύθυνσης Υποστήριξης Βιομηχανιών του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με αναπληρώτρια την Παρασκευή Λεοντή, του Θεοδώρου, υπάλληλος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

7) Αναστασία Αρβανίτη, του Κωνσταντίνου, κτηνίατρος, υπάλληλος του τμήματος Κτηνιατρικής Μέριμνας, Εφαρμογών και Προστασίας Ζώων, της Δ/νσης Κ.Α.Φ.Ε. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αναπληρώτρια την Χρυσούλα Παπαδημητρίου, του Γεωργίου, γεωπόνος, Προϊσταμένη του τμήματος Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης, της Διεύθυνσης Μεταποίησης Τυποποίησης και Ποιοτικού ελέγχου Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής.

8) Κρότση Αγγελική του Σπυρίδωνος, Προϊσταμένη του Τμήματος Νομοθετικού Συντονισμού της Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής καιΣυντονισμού της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού με αναπληρώτρια την Μιχαλοπούλου Αγγελική του Γαβριήλ, υπάλληλο του Τμήματος Νομοθετικού Συντονισμού της Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής και Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού.

9) Ευαγγελία Προσινικλή του Νικολάου, Προϊσταμένη της Δ/νσης Επαγγελμάτων Υγείας και ΠρόNοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, με αναπληρωτή τον Αναστάσιο Κοφινά, του Αλεξάνδρου,Προϊστάμενος του τμήματος Γ Λοιπών Επαγγελμάτων της Διεύθυνσης Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης.

10) Αντώνιος Κοτσώνης, του Ευγένιου, υπάλληλος με βαθμό Α΄, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δ6, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ως τακτικό μέλος, για τα επαγγέλματα αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Πατσιαβό, του Αντωνίου, Προϊστάμενο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων −Τομέα Μεταφορών, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

11) Γεώργιος Χαλκιάς, του Γρηγορίου, εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Βατόπουλο, του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

12) Χρήστος Σινάνης−Αγκαζίρ, του Ερβέ, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (TEE), με αναπληρώτρια την Κυράννη Ποντικάκου, του Σταύρου, τμηματάρχης του τμήματος επαγγελματικών θεμάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (TEE).

13) Δημήτριος Μπουράνης, του Λάμπρου, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπόνος, εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), με αναπληρωτή τον Γεώργιο Αρσένο, του Ιωάννη, Κτηνίατρος, Επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).

14) Δημήτριος Δημόπουλος, του Δήμου, εκπρόσωπος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ), με αναπληρωτή τον Άγγελο Μητσάρα, του Δημητρίου, εκπρόσωπος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ)

15) Αθανάσιος Παπαδόπουλος, του Νικολάου, εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, με αναπληρωτή τον Σπυρίδωνα Κοΐνη, του Παναγιώτη, εκπρόσωπο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

16) Ευτυχία Παπαδοπούλου, του Δημητρίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αναπληρώτρια την Ειρήνη Καρπάθιου, του Σακελλαρίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

17) Θαλής Παπαδάκης, του Νικολάου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), με αναπληρώτρια την Βασιλική Μπουκουβάλα, του Δημητρίου Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.)

18) Τριανταφυλλιά Αθανασίου, του ΑναστασίοY, Γενική Γραμματέα του Δοιηκητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, (ΣΚΛΕ),με αναπληρώτρια την Μαρία Ζήση, του Σπυρίδωνα, Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοιν. Λειτουργών Ελλάδας, (ΣΚΛΕ).

19) Μαρία Πασακιώτου−Μπιντούδη, του Αγγελή , εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), με αναπληρωτή τον Σταμάτιο Πίνη, του Ιωάννη, εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.).

20) Ιωάννης Λωρέντης, του Εμμανουήλ,Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών (Π.Ο.Ε.Ο.), με αναπληρωτή τον Αναστάσιο Κλωνή, του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών (Π.Ο.Ε.Ο.)

21) Παναγιώτης Μπουζικάκος, του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, με αναπληρωματικό μέλος τον Ευάγγελο Τριγώνη, του Ζαχαρία, εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

22) Κυριακή Κεραμιώτου του Μιχαήλ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών, με αναπληρώτρια την Μαρία Κουλουμπή, του Γεράσιμου,εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών.

23) Ευθαλία Μπουλταδάκη, του Ιωάννη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εποπτών Δημόσιας Υγείας, με αναπληρώτρια την Αγορή Σβόλη, του Βάϊου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εποπτών Δημόσιας Υγείας.

24) Ευανθία Σακελλάρη, του Νικολάου, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας, με αναπληρώτρια την Μαρία Ψυχογιού −Πέτερσον, του Στυλιανού, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας.

25) Έφη Γεννατά Μικελάτου, του Νικολάου, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδος (ΣΕΠΑΕ), με αναπληρωτή τον Λάμπρο Κολοκούρα, του Δημητρίου, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδος (ΣΕΠΑΕ).

26) Ελένη Τσαμπάση−Ζήκου, του Αναστασίου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ), με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Κατσαβό, του Αθανασίου, μέλος Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ).

27) Δημήτριος Βαγιωνάς, του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με αναπληρωτή τον Κυριάκο Θεοδοσιάδη, του Κωνσταντίνου, Α. Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

28) Φανή Πεχλιβάνη, του Μιχαήλ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών−Μαιευτών Αθήνας, με αναπληρώτρια την Περμανθία Πανανή, τουΕυσταθίου, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών−Μαιευτών Αθήνας.

29) Γεώργιος Δραχτίδης, του Θεόδωρου, εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσηλευτών−τριών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.), με αναπληρώτρια την Κωνσταντία Μπελαλή, του Βασιλείου, εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσηλευτών−τριών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.).

30) Κωνσταντίνος Ουλής, του Ιωάννη, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, εκπρόσωπος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Τσιόγκα, του Βασιλείου, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, εκπρόσωπος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

31) Γεώργιος Φούντος, του Πολύβιου, εκπρόσωπος της Ένωσης Φυσικών Ιατρικής Ελλάδας, με αναπληρώτρια την Κυριακή Θεοδώρου, του Ιωάννη,εκπρόσωπος της Ένωσης Φυσικών Ιατρικής BΕλλάδας.

32) Ελένη Δημητρακοπούλου, του Αρχιμήδη, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ), με αναπληρώτρια την Χρυσούλα Καραγεώργη, του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ).

ΤΜΗΜΑ Β΄

1) Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης του Σωκράτη Νομικός Σύμβουλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ως Πρόεδρος με αναπληρωτή τον Παρασκευά Βαρελά του Κωνσταντίνου,Νομικό Σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

2) Αθηνά Πλέσσα−Παπαδάκη, του Ανδρέα Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ., με αναπληρώτρια την Ελένη Χηνοπούλου, του Ιωάννη

3) Παύλος−Μιχαήλ Ευστρατίου, του Ευάγγελου, Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδικός επιστήμονας, με αναπληρώτρια την Σοφία Γκιόκα, του Σωτηρίου,, Ειδική Συνεργάτης στο Γραφείο της Υπουργού Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

4) Ζήγρα Παρασκευή, του Ιωάννη, Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων, με αναπληρωτή τον Νικόλαο Παπαθανασόπουλο, του Αθανασίου, υπάλληλο της Υπηρεσίας Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων.

5) Γεώργιος Μικρός, του Κωνσταντίνου, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικών Δικαιωμάτων και Ισοτιμιών του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ), με αναπληρώτρια την Πελαγία Λιούπη, του Γεωργίου, ως αναπληρωματικό μέλος.

6) Παρασκευή Λεοντή, του Θεοδώρου, υπάλληλος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Μουρτζανό, του Νικολάου, Διευθυντή της Διεύθυνσης Υποστήριξης Βιομηχανιών του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

7) Αναστασία Αρβανίτη, του Κωνσταντίνουκτηνίατρος, υπάλληλος του τμήματος Κτηνιατρικής Μέριμνας, Εφαρμογών και Προστασίας Ζώων, της Δ/νσης Κ.Α.Φ.Ε. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αναπληρώτρια την Χρυσούλα Παπαδημητρίου, του Γεωργίου, Προϊσταμένη του τμήματος Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης, της Διεύθυνσης Μεταποίησης Τυποποίησης και Ποιοτικού ελέγχου Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής.

8) Κρότση Αγγελική του Σπυρίδωνος, Προϊσταμένη του Τμήματος Νομοθετικού Συντονισμού της Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής και Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού με αναπληρώτρια την Μιχαλοπούλου Αγγελική του Γαβριήλ, υπάλληλο του Τμήματος Νομοθετικού Συντονισμού της Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής και Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού.

9) Ευαγγελία Προσινικλή του Νικολάου, Προϊσταμένη της Δ/νσης Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, με αναπληρωτή τον Αναστάσιο Κοφινά, του Αλεξάνδρου Προϊστάμενο του τμήματος Γ Λοιπών Επαγγελμάτων της Διεύθυνσης Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης.

10) Αντώνιος Κοτσώνης, του Ευγένιου, υπάλληλος με βαθμό Α΄, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δ6, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ως τακτικό μέλος, για τα επαγγέλματα αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Πατσιαβό, του Αντωνίου Προϊστάμενο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων −Τομέα Μεταφορών, του Υπουργείου Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων.

11) Γεώργιος Χαλκιάς, του Γρηγορίου, εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Βατόπουλο, του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

12) Δημήτριος Μπουράνης, του Λάμπρου, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπόνος, εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), με αναπληρωτή τον Γεώργιο Αρσένο, του Ιωάννη Κτηνίατρος, Επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).

13) Δημήτριος Δημόπουλος, του Δήμου, εκπρόσωπος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ), με αναπληρωτή τον Άγγελο Μητσάρα, του Δημητρίου, εκπρόσωπος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ).

14) Ευτυχία Παπαδοπούλου, του Δημητρίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,με αναπληρώτρια την Ειρήνη Καρπάθιου, του Σακελλαρίου εκπρόσωπος του Συλλόγου Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

15) Τριανταφυλλιά Αθανασίου, του Αναστασίου, Γενική Γραμματέα του Δοιηκητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοιν. Λειτουργών Ελλάδας, (ΣΚΛΕ), με αναπληρώτρια την Μαρία Ζήση, του Σπυρίδωνα, Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοιν. Λειτουργών Ελλάδας, (ΣΚΛΕ).

16) Ιωάννης Λωρέντης, του Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών (Π.Ο.Ε.Ο.), με αναπληρωτή τον Αναστάσιο Κλωνή, του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών (Π.Ο.Ε.Ο.).

17) Παναγιώτης Μπουζικάκος, του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, με αναπληρωματικό μέλος τον Ευάγγελο Τριγώνη, του Ζαχαρία, εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

18) Κυριακή Κεραμιώτου, του Μιχαήλ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών, με αναπληρώτρια την Μαρία Κουλουμπή, του Γεράσιμου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών.

19) Ευθαλία Μπουλταδάκη, του Ιωάννη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εποπτών Δημόσιας Υγείας, με αναπληρώτρια την Αγορή Σβόλη, του Βάϊου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εποπτών Δημόσιας Υγείας.

20) Ευανθία Σακελλάρη, του Νικολάου, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας, με αναπληρώτρια την Μαρία Ψυχογιού −Πέτερσον, του Στυλιανού, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας.

21) Έφη Γεννατά Μικελάτου, του Νικολάου, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδος (ΣΕΠΑΕ), με αναπληρωτή τον Λάμπρο Κολοκούρα, του Δημητρίου, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδος (ΣΕΠΑΕ).

22) Ελένη Τσαμπάση−Ζήκου, του Αναστασίου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ), με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Κατσαβό, του Αθανασίου, μέλος Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ).

23) Δημήτριος Βαγιωνάς, του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με αναπληρωτή τον Κυριάκο Θεοδοσιάδη, του Κωνσταντίνου, Α.Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμαδευτικού Συλλόγου.

24) Φανή Πεχλιβάνη, του Μιχαήλ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών−Μαιευτών Αθήνας, με αναπληρώτρια την Περμανθία Πανανή, του Ευσταθίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών−Μαιευτών Αθήνας.

25) Γεώργιος Δραχτίδης, του Θεόδωρου, εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσηλευτών−τριών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.), με αναπληρώτρια την Κωνστάντια Μπελαλή, του Βασιλείου, εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσηλευτών−τριών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.).

26) Κωνσταντίνος Ουλής, του Ιωάννη, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, εκπρόσωπος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Τσιόγκα, του Βασιλείου, μέλος του Δ.Σ. της ΕλληνικήςβΟδοντιατρικής Ομοσπονδίας, εκπρόσωπος της ΕλληνικήςβΟδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

27) Ελένη Δημητρακοπούλου, του Αρχιμήδη, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ), με αναπληρώτρια την Χρυσούλα Καραγεώργη, του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ).

Ως Γραμματέας του Συμβουλίου ορίστηκε η Μαρία Λώλη του Δημητρίου, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ05, με αναπληρώτρια την Ελένη Γιαννικοπούλου του Παναγιώτη, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ02, που υπηρετούν στο τμήμα Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης τουΥπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

Πηγή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων

Οδηγίες για την ηλεκτρονική συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου δίνει το υπ. Παιδείας , μέσω της ειδικής ιστοσελίδας που δημιούργησε.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ. (http://exams.minedu.gov.gr/Default.aspx)

Πριν το τέλος του μήνα οι βαθμολογίες

Νωρίτερα από πέρσι (είχαν ανακοινωθεί στις 7 Ιουλίου) , πριν το τέλους του μήνα θα αναρτηθούν στα Λύκεια οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ , που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Την επόμενη ημέρα , μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, αρχίζει και η συμπλήρωση κατάθεση των μηχανογραφικών από τους υποψηφίους σχετικά με τα τμήματα που επιθυμούν να εισαχθούν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Τα τελικά Αποτελέσματα Επιλογής Επιμορφωτών στο αντικείμενο: «Ερευνητικές Εργασίες (project)»

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τελικά αποτελέσματα επιλογής και κατανομής των επιμορφωτών στα ΠΕΚ στο πλαίσιο του προγράμματος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Γενικού Λυκείου, στο αντικείμενο: «Ερευνητικές Εργασίες (project)»


Στο συνημμένο αρχείο, το οποίο περιέχει τα αποτελέσματα, με γκρι φόντο παρουσιάζονται τα ονόματα των Επιμορφωτών που έχουν επιλεγεί και τα ΠΕΚ στα οποία αυτοί θα απασχοληθούν. Οι υποψήφιοι των οποίων το όνομα δεν είναι σε γκρι φόντο δεν έχουν επιλεγεί σε κανένα ΠΕK.

Πηγή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Νέες διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων

Κατόπιν πολλών ερωτημάτων, που τέθηκαν από εκπαιδευτικούς , σχετικά με την επιλογή των νέων διευθυντών σχολικών μονάδων,το υπ. Παιδείας εξέδωσε σήμερα νέα διευκρινιστική εγκύκλιο , η οποία ορίζει τα εξής:

1. Η παράγραφος Α και οι υποπαράγραφοί της (α, α1, α2, α3, β) αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Α. Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.3848/2010, σχετικά με την άσκηση διδακτικών καθηκόντων τριών ετών σε αντίστοιχους προς κάλυψη θέσεων τύπους σχολείων της οικείας βαθμίδας, σας γνωρίζουμε ότι οι τύποι σχολείων είναι οι ακόλουθοι δύο:

α1. Γενικής Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια κλπ.), με την προϋπόθεση να διδάσκεται έστω και ένα μάθημα της ειδικότητάς του σε πρώτη ή δεύτερη ανάθεση.

α2. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΣΕΚ κλπ.), με την προϋπόθεση να διδάσκεται έστω και ένα μάθημα της ειδικότητάς του σε πρώτη ή δεύτερη ανάθεση.»


2. Το με αρ. πρ. 27910/Δ2/8-3-2011 έγγραφο της υπηρεσίας μας με θέμα «Παρέχονται πληροφορίες» παύει να ισχύει και ισχύουν τα όσα αναφέρονται στη με αρ. πρ. Φ.361.23/03/54522/Δ1/25-5-2011 εγκύκλιο με θέμα «Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ. 2, εδάφια ζ και η, του Ν. 3848/2010 μοριοδοτείται μόνο ο επιμορφούμενος και όχι ο επιμορφωτής.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΤΕΙ: Ανοιχτή επιστολή

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας λαμβάνουν τους τελευταίους μήνες σειρά εγκυκλίων εκ μέρους του αρμόδιου Υφυπουργού με τις οποίες, στο όνομα της διαχείρισης επιμέρους προβλημάτων λειτουργίας, ασκείται μια συστηματική πολιτική ελέγχου των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης από το ΥΠΔΒΜΘ, με παρεμβάσεις που θίγουν το αυτοδιοίκητο, ενώ δεν έχουν καμία σχέση με τον εξορθολογισμό και τη λογοδοσία ή με μια συντονισμένη και ενιαία εκπαιδευτική πολιτική, συσσωρεύοντας ως εκ τούτου νέα προβλήματα.

Αποκορύφωμα των παραπάνω, είναι οι με το αρ. πρωτ. Φ.122.5/36/62591 και Φ.11/62555/Ε5 πρόσφατες εγκύκλιοι του υφυπουργού Γ. Πανάρετου, με τις οποίες τροποποιείται αιφνιδιαστικά και αυθαίρετα η διαδικασία έγκρισης πιστώσεων συμβασιούχων διδασκόντων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ: αντί οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων να αποστείλουν, όπως προβλέπεται από το νόμο, στο ΥΠΔΒΜΘ τις ανάγκες των Τμημάτων και των προγραμμάτων σπουδών τους σε διδακτικό προσωπικό, ο Υφυπουργός ζητά την υποβολή των αναγκών ανά Τμήμα και μάλιστα με ειδική αιτιολόγηση για κάθε μάθημα χωριστά.

Ζητώντας από τα Τμήματα στοιχεία, όπως ο παλαιός ή νέος χαρακτήρας των προς διδασκαλία μαθημάτων στο πρόγραμμα σπουδών, ο υποχρεωτικός ή κατ’ επιλογήν χαρακτήρας τους, ο αριθμός των φοιτητών, που προσήλθαν στις εξετάσεις μόνο στην α’ εξεταστική περίοδο (!), η συνάφεια των γνωστικών αντικειμένων των μαθημάτων, που θα ανατεθούν σε συμβασιούχους σε σχέση με τα γνωστικά αντικείμενα των υπηρετούντων μελών ΔΕΠ (χωρίς να υπολογίζεται η πλήρης ταύτιση γνωστικών αντικειμένων σε πολλά Τμήματα της χώρας, όπως λ.χ. συμβαίνει με γνωστικά αντικείμενα όπως «Πληροφορική», «Αρχαία Ελληνική Φιλολογία» κ.ά. ή ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας των υπηρετούντων μελών ΔΕΠ), η ηγεσία του Υπουργείου παρεμβαίνει ουσιωδώς στο ακαδημαϊκό έργο των Ιδρυμάτων, χρησιμοποιώντας αμφίβολης ποιότητας κριτήρια για έναν επιχειρούμενο εξορθολογισμό των πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες/ουσες,

Στις ίδιες εγκυκλίους ορίζεται κατά ενιαίο και αυθαίρετο κριτήριο να μην δοθούν θέσεις εκτάκτου και ωρομίσθιου προσωπικού σε Τμήματα, στα οποία υπηρετούν περισσότερα από είκοσι πέντε (25) μέλη ΔΕΠ στα πανεπιστήμια και δεκαπέντε (15) μέλη ΕΠ στα ΤΕΙ, αντίστοιχα, που οδηγεί στη δραστική περικοπή των θέσεων αυτών με ολέθριες συνέπειες για το εκπαιδευτικό έργο.


Όσο και αν οι ανάγκες των Τμημάτων με λιγότερα μέλη ΔΕΠ πρέπει να καλυφθούν κατά προτεραιότητα, ο κ. Υφυπουργός, δεν λαμβάνει υπόψη τη φύση των Τμημάτων (θεωρητική – εργαστηριακή διδασκαλία) και αυθαίρετα ζητά από όλα τα Τμήματα να μην προσλάβουν έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, εάν υπερβαίνουν τα όρια που ορίζουν οι εγκύκλιοι. Συνυπολογίζοντας το ουσιαστικό πάγωμα των νέων διορισμών, τις προκηρύξεις νέων θέσεων και τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις του διδακτικού προσωπικού, τα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε ένα πλήρες αδιέξοδο επιτέλεσης του ακαδημαϊκού τους ρόλου, τόσο για την αναβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου ακαδημαϊκού έργου εντός των τειχών, όσο και στη συμβολή τους για μια ταχεία, σύγχρονη και ορθολογική αναπτυξιακή πορεία της χώρας εκτός αυτών.

Οι δύο Ομοσπονδίες του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης ΠΟΣΔΕΠ και ΟΣΕΠ/ΤΕΙ θεωρούν απαράδεκτες και ανεφάρμοστες τις εγκυκλίους του υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με τις οποίες επιχειρείται η χειραγώγηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων καθώς και ο πλήρης εκφυλισμός των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση των λοιπών ακαδημαϊκών διαδικασιών, αφού δεν θα μπορούν καταρχάς να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στην εκπαίδευση των φοιτητών και φοιτητριών τους. Βασική θέση των Ομοσπονδιών είναι ότι ο αριθμός των συμβάσεων διδασκόντων με το ΠΔ 407 δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπολείπεται του αριθμού των συμβάσεων, που προβλέπουν οι 4ετείς προγραμματισμοί των Ιδρυμάτων, που έχουν συνυπογραφεί με το ΥΠΔΒΜΘ, ενώ πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, όπως έχουμε ζητήσει, οι διορισμοί μελών ΔΕΠ, η καθυστέρηση των οποίων γεννά σε παρά πολλές περιπτώσεις την ανάγκη για πρόσληψη συμβασιούχων διδασκόντων.

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Κατόπιν όλων των αναφερομένων ανωτέρω, ζητούμε την άμεση απόσυρση των παραπάνω εγκυκλίων. Να είστε σίγουρη πως έχουμε πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι η χώρα μας διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική, κοινωνική, και πολιτιστική κρίση της νεώτερης ιστορίας της και καθημερινά βιώνουμε τις τραγικές της συνέπειες. Σας διαβεβαιώνουμε όμως ότι τα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας και οι λειτουργοί τους, με ξεκάθαρο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην υπάρχουσα αλλά και την επερχόμενη κρίση εθνικών διαστάσεων, θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορεί να απειλείται σε τραγικό βαθμό η εύρυθμη εκπαιδευτική και λοιπή ακαδημαϊκή λειτουργία τους.



Με εκτίμηση,



Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης

Καθηγητής Ε.Μ.Π.



Η Γραμματέας

Ευγενία Μπουρνόβα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α.



Ο Πρόεδρος

Γιάννης Τσάκνης

Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας




Ο Γραμματέας

Κυριάκος Τσινίδης

Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Λάρισας


Κοινοποίηση:

-Καθηγητή Γιάννη Πανάρετο, Υφυπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι. deputy_minister_contact@ypepth.gr
-Καθηγητή Βασίλη Παπάζογλου, Ειδικό Γραμματέα ΑΕΙ, Ανδρέα Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι. v.papazoglou@ypepth.gr

Ερώτηση στη Βουλή για τους απλήρωτους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εκπαιδευτές των δημοσίων ΙΕΚ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρία χρόνια (6 εξάμηνα διδασκαλίας) για τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που παρείχαν στα δημόσια ΙΕΚ της χώρας. Ο αριθμός μάλιστα των εκπαιδευτών ανέρχεται σε 10.000 οι οποίοι εργάζονταν και εργάζονται στα 92 δημόσια ΙΕΚ.

Το πρόβλημα ξεκίνησε το έτος 2008, όπου δεν υπήρξε χρηματοδότηση του τότε ΟΕΕΚ από το Υπουργείο Παιδείας και διευρύνθηκε το 2009 και 2010. Η δε κατάργηση του ΟΕΕΚ από 1/1/2011, δημιούργησε τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα, αφού η πληρωμή των εκπαιδευτών πέρασε από τον ΟΕΕΚ στο Υπουργείο Παιδείας. Οι καθυστερήσεις και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, έχουν δημιουργήσει το τεράστιο αυτό πρόβλημα στις οφειλές προς τους εκπαιδευτές των ΙΕΚ, οι οποίοι δεδομένης της γενικότερης κρίσης, βιώνουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες.

Επειδή οι συγκεκριμένοι αυτοί άνθρωποι παρείχαν επάξια τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες τους στο Κράτος, αλλά δεν έχουν πληρωθεί ούτε για μια ώρα μαθήματος από το 2008 μέχρι το τέλος του 2010, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Ποιος είναι ο λόγος της πολυετούς καθυστέρησης στην πληρωμή των εν λόγω εκπαιδευτών;

2. Πότε θα δοθούν τα οφειλόμενα χρήματα στους εκπαιδευτές που έχουν εργαστεί στα δημόσια ΙΕΚ από το 2008 μέχρι το τέλος του 2010;

3. Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο για τις πληρωμές των εκπαιδευτών που εργάζονται στα Δημόσια ΙΕΚ από 1-1-2011 και εφεξής;



Ο Ερωτών Βουλευτής

Αστέριος Γ. Ροντούλης

Πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών και εργαστηριακών συνεργατών-ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Το ΤΕΙ Χαλκίδας με την 12/25-5-2011 απόφαση του Συμβουλίου του, προκηρύσσει θέσεις Επιστημονικών Συνεργατών, Εργαστηριακών συνεργατών και
Εκπαιδευτικών Ειδικών Μαθημάτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ή με σύμβαση ανάθεσης διδακτικού έργου με ωριαία αντιμισθία, για την κάλυψη των διδακτικών, ερευνητικών ή άλλων επιστημονικών αναγκών των τμημάτων, Αυτοματισμού, Γενικό Θετικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Παράρτημα Θήβας) του ΤΕΙ Χαλκίδας, για το διδακτικό έτος 2011-2012, που μπορεί να ανανεώνεται μέχρι δύο ακόμη έτη,
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν μέχρι την Δευτέρα 4-7-2011 αίτηση στις γραμματείες των τμημάτων του ΤΕΙ Χαλκίδας

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται έχουν ως εξής:
1. Αίτηση (προαιρετική η χρήση υποδείγματος εντύπου Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης του ΤΕΙ Χαλκίδας)
2. Αντίγραφα των πτυχίων και των τίτλων σπουδών του υποψηφίου.
3. Γενικά κάθε στοιχείο (βιβλία, δημοσιεύσεις, πιστοποιητικά προϋπηρεσίας, επαγγελματικής δραστηριότητας, πιστοποιητικό ξένης γλώσσας, κλπ) που να
αποδεικνύει τα προσόντα του υποψηφίου.
4. Βιογραφικό Σημείωμα
Όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι αριθμημένα και τοποθετημένα εντός φακέλου και να συνοδεύονται από πλήρες βιογραφικό σημείωμα, συνοπτική ανάλυση του επιστημονικού έργου του υποψηφίου καθώς και πίνακα των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών.

Εκτός των άλλων δικαιολογητικών απαιτείται:
Α) Πιστοποιητικό εγγραφής στα μητρώα του Δήμου ή της Κοινότητας, από το οποίο θα προκύπτει ο τρόπος και ο χρόνος κτήσης της Ελληνικής Ιθαγένειας.
Συμπλήρωση των δικαιολογητικών της προκήρυξης μετά την κατάθεση και πρωτοκόλληση των αιτήσεων υποψηφιότητας, επιτρέπεται μόνο αν πρόκειται για
διασαφηνίστηκα στοιχεία που ζητήθηκαν συμπληρωματικά από τα αρμόδια όργανα πρόσληψης και αφορούν σε δικαιολογητικά που κατατέθηκαν εμπρόθεσμα.
Επισημαίνεται ότι η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνεται με βάση το περιεχόμενο του φακέλου τους. Έγγραφα τα οποία έχουν υποβληθεί στο τμήμα με
αφορμή υποψηφιότητες κατά το παρελθόν δε θα λαμβάνονται υπ΄ όψιν.
Πληροφορίες και υπόδειγμα εντύπου αίτησης παρέχονται από τις γραμματείες των τμημάτων στα οποία κοινοποιείται η παρούσα, κατά τις ώρες 08:30 – 14:30, καθώς και στα τηλέφωνα:
1. Τμήμα Αυτοματισμού τηλ. 2228099674
2. Τμήμα Γενικό Θετικών Επιστημών τηλ. 2228099673
3. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων τηλ. 2228099514
4. Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού ( Παράρτημα - ΘΗΒΑ) τηλ. 2262022569
Η ταχυδρομική διεύθυνση για τις γραμματείες των τμημάτων, , Αυτοματισμού, ,
Γενικό τμήμα Θετικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι: ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ , Ψαχνά Ευβοίας 34 400.

Δείτε τις θέσεις


Επτά Ειδικοί Επιστήμονες-Ερευνητές σ' ερευνητικό έργο του Α.Π.Θ.

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση του έργου «Cross Border Implementation of Innovative Cost Cutting Technologies "Cross-Inno-Cut", προτίθεται να αναθέσει με σύμβαση έργου σε επτά (7) ειδικούς επιστήμονες - ερευνητές σε θέματα καινοτομιών μείωσης κόστους την υλοποίηση των παρακάτω υπηρεσιών:

Συνεισφορά στο πακέτο εργασίας (WP2) για τη σύσταση διασυνοριακής κοινότητα πρακτικής (community of practice) σε θέματα καινοτομίας μείωσης κόστους, και ειδικότερα για την ενημέρωση για τρέχουσες τεχνολογίες μείωσης κόστους, το σχεδιασμό και την υλοποίηση της ιστοσελίδας του έργου.
• Στο πακέτο εργασίας (WP3) ανάπτυξη μεθοδολογιών και εφαρμογών μείωσης κόστους, που περιλαμβάνει την υλοποίηση διαγνωστικών εργαλείων, τη δημιουργία εγχειριδίου για την περιγραφή των μεθόδων, καθώς και εκπαιδευτικού υλικού για την επίλυση προβλημάτων μείωσης κόστους. επίσης, συνεισφορά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της πλατφόρμας παρακολούθησης των εργαλείων καινοτομίας και σε ενημερωτικές και εκπαιδευτικές
δραστηριότητες του πακέτου εργασίας.
• Στο πακέτο εργασίας (WP4) συμμετοχή στην εκπόνηση της συνθετικής διασυνοριακής έκθεσης για την εφαρμογή των διαγνωστικών εργαλείων για εφαρμογές μείωσης κόστους στις δύο χώρες.
• Στο πακέτο εργασίας (WP5) συμμετοχή στην αξιολόγηση των διαγνωστικών εφαρμογών μείωσης κόστους, στην υλοποίηση των σχεδίων δράσης, στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων των σχεδίων δράσης, και στην εκπόνηση της συνθετικής έκθεσης απολογισμού.
• Στο πακέτο εργασίας (WP6) συμμετοχή στη συνθετική έκθεση - αξιολόγηση της εφαρμογής πιλοτικών σχεδίων μείωσης κόστους στις δύο χώρες.

Καταληκτική ημερομηνία: 17-06-2011

Πληροφορίες: τηλ. 2310 489304

Για την ανακοίνωση κάνετε κλίκ ΕΔΩ

Συνεργάτες στο Α.Π.Θ. στο πλαίσιο της της πράξης: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά Ρομά στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» (Άξονας 2: Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας)

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, φορέας υλοποίησης της πράξης: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» προτίθεται να απασχολήσει φυσικά πρόσωπα με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος (Άξονας 2 Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τα κάτωθι προσόντα - ιδιότητες για την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών:
• Έξι εκπαιδευτικοί Α΄ θμιας εκπαίδευσης για την ανάληψη παράλληλης στήριξης των παιδιών Ρομά.
• Έξι εκπαιδευτικοί Α’ θμιας εκπαίδευσης για την ανάληψη παράλληλης στήριξης των παιδιών Ρομά
• Έξι εκπαιδευτικοί προσχολικής αγωγής για την ανάληψη παράλληλης στήριξης των παιδιών Ρομά
• Εκπαιδευτικοί Α΄ θμιας εκπαίδευσης με ωριαία αντιμισθία για ενισχυτικά μαθήματα (*)
• Εκπαιδευτικοί Β’ θμιας εκπαίδευσης με ωριαία αντιμισθία για θερινά και φροντιστηριακά μαθήματα (Φιλόλογοι –κατηγορία ΠΕ 02 -, Μαθηματικοί -κατηγορία ΠΕ 03-) (*)
(*) Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα απασχοληθούν στις περιπτώσεις αυτές θα καθοριστεί από τις λειτουργικές ανάγκες του έργου και την προσέλευση των μαθητών
• Τρεις εκπαιδευτικοί Α΄θμιας ή Β’ θμιας εκπαίδευσης ειδικοί στην εκπαίδευση στην Κοινότητα και τα Κινητά Σχολεία.
• Έναν ειδικό συντονιστή με εμπειρία στην κοινωνική εργασία στο Δρόμο.
• Έναν ειδικό συνεργάτη με εμπειρία στις εκπαιδευτικές δράσεις σε ανοιχτούς χώρους.
• Πέντε συνεργάτες ειδικοί στη μουσική, στις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, στην κίνηση και το χορό, στο θέατρο, στο χώρο και την ερευνητική καταγραφή του.
• Δύο συνεργάτες ειδικοί στη διοργάνωση εκδηλώσεων και φεστιβάλ.

Καταληκτική ημερομηνία: 21-06-2011

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στο 2310-991244 (10:00-12:00) και 991239.

Για την ανακοίνωση κάνετε κλίκ ΕΔΩ

Συνεργάτες στο Α.Π.Θ. στο πλαίσιο της της πράξης: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά Ρομά στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» (Άξονας 1 Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, φορέας υλοποίησης της πράξης: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», προτίθεται να απασχολήσει φυσικά πρόσωπα με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος (Άξονας 1 Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τα κάτωθι προσόντα - ιδιότητες για την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών:
• Δύο άτομα για την παροχή υπηρεσιών καταχώρησης των απαιτούμενων εγγράφων και εγκυκλίων, συγκέντρωσης δελτίων παρουσιών των εργαζομένων και των συμμετεχόντων και διεκπεραίωσης της αλληλογραφίας. (από 10/6/2011 έως 31/5/2013)
• Έναν εμψυχωτή θεάτρου με εμπειρία στις δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους και την αξιοποίηση τους για τον γραμματισμό. (Από 1/9/2011 για 24 μήνες).
• Τέσσερις ειδικούς συνεργάτες στη μουσική, στο θέατρο, στο χορό και στο περιβάλλον με ωριαία αντιμισθία για τη διενέργεια διαθεματικών προσεγγίσεων στη μάθηση.
• Eκπαιδευτικούς Α΄βάθμιας εκπαίδευσης με ωριαία αντιμισθία για φροντιστηριακά μαθήματα. (*)
• Εκπαιδευτικούς Β’ θμιας εκπαίδευσης (Φιλόλογοι –κατηγορία ΠΕ 02, Μαθηματικοί -κατηγορία ΠΕ 03-) με ωριαία αντιμισθία για θερινά και φροντιστηριακά μαθήματα. (*)

(*) Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα απασχοληθούν στις περιπτώσεις αυτές θα καθοριστεί από τις λειτουργικές ανάγκες του έργου και την προσέλευση των μαθητών

Καταληκτική ημερομηνία: 21-06-2011

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στο 2310-991244 (10:00-12:00) και 991239.

Για την ανακοίνωση κάνετε κλίκ ΕΔΩ

6 θέσεις σ' ερευνητικό έργο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Η Επιτροπή Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του έργου με τίτλο:
«Τ he Adriatic olive-grove: Risk prevention, sustainability, learning»

ενδιαφέρεται για την ανάθεση έργου σε έξι αναδόχους (φυσικά πρόσωπα).

Καταληκτική ημερομηνία: 15-06-2011

Πληροφορίες: τηλ. 26610 87415

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση.

3 θέσεις εξωτερικών συνεργατών στο ΤΕΙ Λαμίας στο πλαίσιο της Πράξης «Γραφείο Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι. Λαμίας»

Ο Ειδικός Λογαριασμός του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, που εδρεύει στο Τ.Ε.Ι. Λαμίας ανακοινώνει ότι θα προσλάβει τρία άτομα με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο της Πράξης «Γραφείο Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι. Λαμίας» ως ακολούθως:

Μία (1) θέση Εξωτερικού Συνεργάτη με πτυχίο Π.Ε. Πληροφορικής

Μία (1) θέση Εξωτερικού Συνεργάτη με πτυχίο Π.Ε. Ψυχολόγου

Μία (1) θέση Εξωτερικού Συνεργάτη με πτυχίο Τ.Ε. Πληροφορικής (προτεραιότητα θα δοθεί σε ΑμεΑ)

Καταληκτική ημερομηνία: 17-06-2011

Πληροφορίες: τηλ. 22310-30512

Για την ανακοίνωση κάνετε κλίκ ΕΔΏ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Επιτροπή Αξιολόγησης των αιτήσεων για ένταξη στο μητρώο επιμορφωτών

Επιτροπή Αξιολόγησης των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για ένταξη στο μητρώο επιμορφωτών στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» στους Άξονες Προτεραιότητας (ΑΠ) 1, 2, 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», συγκροτήθηκε με απόφαση του υπ. Παιδείας.2. Η Επιτροπή αποτελείται από τα εξής πρόσωπα:

Πρόεδρος: Αριστείδης Χαρούπιας του Παναγιώτη, ε.τ. σχολικός σύμβουλος Ε.Α.Ε.

Τακτικά μέλη:

α) Θεοδώρα Αστέρη του Κωνσταντίνου, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ΄ ΚΕΔΔΥ Αθήνας

β) Στεφανία Φούσκα του Γεωργίου, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Πειραιά

γ) Παναγιώτης Χαλάτσης του Δημητρίου, , σχολικός σύμβουλος δημοτικής εκπαίδευσης

δ) Ουρανία Χιουρέα του Δημητρίου, σχολική σύμβουλος δημοτικής εκπαίδευσης.

Καθήκοντα Γραμματέως θα ασκήσει η Αφεντία Ιωσηφίδου του Παύλου, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70.50, αποσπασμένη στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ.

Η Επιτροπή θα είναι αμοιβόμενη. Η αμοιβή των μελών της Επιτροπής θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και του ΥΠΔΒΜΘ.

Έργο της Επιτροπής είναι η αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων για ένταξη στο Μητρώο επιμορφωτών, η σύνταξη τελικού πίνακα για κατάταξη αυτών και η υποβολή του στην Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ., σύμφωνα με όσα ορίζονται στην υπ’ αρ. 23890/Γ6/28−2−2011 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η Επιτροπή επιλαμβάνεται επίσης όλων των ενστάσεων των ενδιαφερομένων. Επίσης, έργο της Επιτροπής είναι η κατάταξη των ενταγμένων στο Μητρώο επιμορφωτών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για κενές θέσεις θεματικών ενοτήτων οι οποίες θα προκύψουν μετά την οριστικοποίηση του Μητρώου.

Η Επιτροπή θα απασχοληθεί για πέντε (5) μήνες από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης ορισμού της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2011−2012 (ήτοι 30/6/2012).

. Η Επιτροπή θα επιληφθεί και τυχόν ενστάσεις και προσφυγές που θα υποβληθούν.

Οι 58 παθήσεις που οδηγούν τους υποψηφίους χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Τα όργανα ,οι τρόποι και οι διαδικασίες διαπίστωσης σοβαρών παθήσεων των υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ,καθώς και οι 58 παθήσεις που οδηγούν τους υποψηφίους χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ , προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας .

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή

«Βολές» Α. Σπηλιωτόπουλου κατά του «δίδυμου» Διαμαντοπούλου- Πανάρετου

«Σφοδρή» επίθεση κατά του «δίδυμου» Διαμαντοπούλου- Πανάρετου εξαπέλυσε ο τομεάρχης παιδείας της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος, για το θέμα των εξελίξεων των μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ.

«Από τον περασμένο Οκτώβριο, ο υφυπουργός Παιδείας αρνείται πεισματικά και αναιτιολόγητα να προχωρήσει για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τις προκηρύξεις για εξέλιξη των μελών ΔΕΠ, εφευρίσκοντας κάθε φορά δικαιολογίες, όπως ερωτήσεις στους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας είτε ψήφιση νέου νόμου πλαίσιου για τα ΑΕΙ, είτε –τελευταία- με τη δήθεν αλλαγή του εντύπου που πρέπει να συμπληρώνουν τα Ιδρύματα για τις προκηρύξεις» δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόιπουλος, σημειώνοντας: «Μπορεί, εν τέλει, ο υφυπουργός Παιδείας να έχει κάποιο… προσωπικό πρόβλημα με τους συναδέλφους του στα ΑΕΙ, γιατί κάποιος άλλος εμφανής λόγος δεν φαίνεται. Καλείται, όμως, η κα υπουργός Παιδείας, η οποία κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ότι οι εξελίξεις προχωρούν κανονικά και άλλες τόσες φορές έχει αυτοδιαψευσθεί, να απαντήσει πειστικά πως αντιμετωπίζει το όλο θέμα; Εκτός και αν στη γενική κατάρρευση της Κυβέρνησης πρωτεύοντα ρόλο έχει η απαξίωση και κατάρρευση των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ».

Πηγή