Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Σχολικά Κυλικεία: Επιφυλάξεις για τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος


Σύμφωνα με την επιστημονική άποψη του μελών του Ι.Δ.Μ.Ε., στο νέο προσχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρατηρείται μία σειρά διαφοροποιήσεων σε σχέση με το τελευταίο σχετικό νόμο του 2006 οι οποίες πιθανόν να οδηγούν και στη μην αναμενόμενη κατεύθυνση

Τις έντονες επιφυλάξεις αλλά και την ανησυχία του εκφράζει το Ι.Δ.Μ.Ε. (Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών) σχετικά με το νέο προσχέδιο νόμου που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς διαβούλευση και αφορά τα σχολικά κυλικεία.

Το Εθνικό Τυπογραφείο στη μάχη των σχολικών βιβλίων

Από την Καθημερινή

Της Τανιας Γεωργιοπουλου

«Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι όταν υπάρχει δουλειά. Γιατί η δουλειά είναι δύναμη για τους εργαζομένους. Με αυτά τα λόγια ο κ. Ευάγγελος Βουτσινάκης, διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού, εξηγεί την απόφαση των εργαζομένων στο Εθνικό Τυπογραφείο να δουλέψουν εθελοντικά και εντατικά προκειμένου να φτάσουν στα σχολεία «τεύχη» με τα πρώτα κεφάλαια των βιβλίων και να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Ο ήχος της φωνής του φτάνει με μεγάλη δυσκολία στα αυτιά μου. Βρισκόμαστε στην κεντρική αίθουσα παραγωγής του Εθνικού Τυπογραφείου και ο θόρυβος από τις εκτυπωτικές μηχανές που δουλεύουν πυρετωδώς αναγκάζει τους εργαζομένους να φωνάζουν ή να κάνουν νοήματα για να συνεννοηθούν μεταξύ τους.