Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση


Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση (Education at a Glance 2011). Ο Οργανισμός ετοίμασε μία σύντομη περίληψη των ελληνικών αποτελεσμάτων, και την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ

Νέες αλλαγές στις Πανελλαδικές του 2012- Του Χρήστου Κάτσικα

Απο Τα Νέα

«Κλειδί» είναι οι επιλογές των μαθημάτων για τους 75.000 φετινούς υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι ξεκινούν επισήμως την προετοιμασία τους για τις εισαγωγικές εξετάσεις του ερχόμενου καλοκαιριού

Τα πρώτα τους βήματα κάνουν ήδη, στην πορεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012, οι 75.000 φετινοί υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ της χώρας. Ηδη γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Παιδείας η εξεταστέα ύλη και όλα προχωρούν για τις προτελευταίες Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς από τη σχολική χρονιά 2013-14 οι μαθητές θα δοκιμάσουν την είσοδό τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ μέσα από ένα νέο σύστημα πρόσβασης.

Ανανεώθηκαν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μηδενικής προϋπηρεσίας


Ενημερώσεις: 
15-09-2011
07-09-2011
01-09-2011
16-08-2011
05-08-2011: Πρώτη ανάρτηση.

Υπουργείο Παιδείας: Υποτροφίες του Ιδρύματος Fulbright σε Επιστήμονες για το έτος 2012 – 2013

«Συμμαχία» στις σχολές κατά των καταλήψεων

Από την Ημερησία

Της Χαράς Καλημέρη


«Ανοικτά πανεπιστήμια» ζητούν ο ένας μετά τον άλλον οι σύλλογοι διδασκόντων στα πανεπιστήμια -χθες στη λίστα προστέθηκαν καθηγητές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Γεωπονικό Αθήνας- την ίδια ώρα που πληθαίνουν οι φοιτητές, οι οποίοι ζητούν να σταματήσουν οι καταλήψεις.

Δίωξη για τα σχολικά βιβλία

Από το Έθνος

Στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης τον φάκελο Αγγελάρα, θεωρώντας ότι ο αντιπρόεδρος του Ε.Σ. υπέπεσε σε μεγάλες καθυστερήσεις στην άσκηση των καθηκόντων του. Στο υπουργείο Παιδείας επιρρίπτει ο ίδιος τις ευθύνες.

Πειθαρχική δίωξη κατά του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικολάου Αγγελάρα άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου για τέσσερις πράξεις που αφορούν σε καθυστερήσεις κατά την άσκηση των δικαστικών του καθηκόντων (με βασική την υπόθεση για τα σχολικά βιβλία). Επίσης, ο ίδιος διώκεται πειθαρχικά για "απρεπή συμπεριφορά" προς τους υπουργούς Παιδείας και Αμυνας (Αννα Διαμαντοπούλου και Πάνο Μπεγλίτη αντίστοιχα), καθώς σε σχετικές επιστολές τούς "εμφανίζει ότι δεν υπηρετούν τη νομιμότητα".

Εκτός ΑΕΙ - ΤΕΙ όσοι φοιτητές δεν εγγραφούν σε 2 εξάμηνα

Από το Έθνος 

Εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ απειλούνται να μείνουν όσοι φοιτητές δεν εγγραφούν σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα λόγω των καταλήψεων. "Οταν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, υπάρχουν επιπτώσεις", τονίζει η υπουργός Παιδείας

Τον κώδωνα του κινδύνου για διαγραφή φοιτητών από τα πανεπιστήμια αν δεν εγγραφούν, λόγω των καταλήψεων, για δύο συνεχόμενα εξάμηνα -αφού με βάση τον νέο νόμο υποχρεούνται σε εγγραφή όλοι οι φοιτητές και όχι μόνο οι πρωτοετείς-, έκρουσε χθες στη Βουλή η υπουργός Παιδείας.

Υποβολή ενστάσεων από εκπαιδευτικούς


Από τον Αγγελιοφόρο 

Έως τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν ένσταση κατά των προσωρινών πινάκων μόνιμων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 για τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίων και τα ειδικά Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Λυκείων.