Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Το ωράριο (και όχι μόνο) των εκπαιδευτικών στο στόχαστρο του Υπουργείου Παιδείας

Του Χρήστου Κάτσικα


ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ


Οι "συμβουλές" του ΟΟΣΑ, η Υπουργός Παιδείας και το ωράριο των εκπαιδευτικών


Στις 2 Αυγούστου στην Αθήνα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Angel Gurría («Σύμβουλος της κυβέρνησης μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ» σύμφωνα με προσφώνηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλου) σε κοινή συνέντευξη Τύπου με υπουργούς της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε την «Έκθεση» του Οργανισμού για την «ελληνική οικονομία». Ακόμη στα χέρια της υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου κατατέθηκε προς «αξιοποίηση» επιμέρους Έκθεση του ΟΟΣΑ που αφορά στην Ελληνική Εκπαίδευση.

Προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Δελτίο Τύπου

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) του Υπουργείου Παιδείας: http://e-aitisi.sch.gr οι προσωρινοί Πίνακες Αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2011-2012, των κλάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ60-Νηπιαγωγών και ΠΕ70-Δασκάλων.

Προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων μελών ΔΕΠ Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών

Π.Α.Σ.Κ. Δ.Ε.: απαιτεί την άμεση ανάκληση της ερμηνευτικής εγκυκλίου για την επιλογή των διευθυντών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φτάνει πια! Πάρτε την εγκύκλιο πίσω τώρα!

Η Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε. απαιτεί την άμεση ανάκληση της χθεσινής ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την επιλογή των διευθυντών των σχολείων, η οποία προκαλεί τη δικαιολογημένη οργή των συναδέλφων αλλά και κάθε νοήμονα δημοκρατικού πολίτη.

Οι νέοι Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων σε 34 περιοχές της Αν. Αττικής


Οριστικοποιήθηκε και δημοσιοποιήθηκε  η πρόταση της Διεύθυνση Δ.Ε Αν. Αττικής με τους εκπαιδευτικούς που θα τοποθετηθούν ως νέοι Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων (σ.σ.ενδεχομένως να υπάρξει κάποια τροποποίηση ύστερα από τη νέα εγκύκλιο του υπ. Παιδείας)  στην Παλλήνη, Γέρακα, Ανθούσα,Πικέρμι, Ραφήνα, Σπάτα, Αρτέμιδα, Παιανία,Γλυκά Νερά, Κορωπί, Μαραθώνα, Ν. Μάκρη,

Οι λιγότεροι διορισμοί εκπαιδευτικών μετά το 1950

Του Αιρετού (ΚΥΣΠΕ) Β. Παληγιάννη

Σοκ προκάλεσε στην εκπαιδευτική κοινότητα η εξαγγελία της Υπουργού Παιδείας για 600 μόνιμους διορισμούς στη Δημόσια Εκπαίδευση και για μισές προσλήψεις αναπληρωτών σε σχέση με πέρυσι, όταν η ίδια εκτίμησε πως θα συνταξιοδοτηθούν φέτος γύρω στις 10.000 εκπαιδευτικοί.

Προκαλεί δε έντονο προβληματισμό η εκτίμηση των υπηρεσιών του Υπουργείου ότι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα διοριστούν 200 περίπου εκπαιδευτικοί. Σημειώνω πως οι διορισμοί της τελευταίας δεκαετίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είχαν ως εξής: