Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

40 Υποτροφίες Εξωτερικού (28/06/2011)


40.Postdoctoral Researcher II - Bioinformatics



Γραφείο Διασύνδεσης του Δ.Π.Θ

Υπουργείο Παιδείας: Εντυπο αξιολόγησης υποψηφίου Διευθυντή

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ                                                                     
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ   


Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη δήλωση του υπεύθυνου τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Άρη Σπηλιωτόπουλου, για το μηχανογραφικό και την Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ)

Δελτίο τύπου σχετικά με την σχετικά με τη δήλωση του υπεύθυνου τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Άρη Σπηλιωτόπουλου, για το μηχανογραφικό και την Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ) εξέδωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Δελτίο Τύπου


Σε όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων ο υπεύθυνος Παιδείας της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, προσπάθησε να αντικαταστήσει την παντελή έλλειψη πολιτικής, τόσο κατά τη θητεία του, ως Υπουργού, όσο και τώρα, με συνεχείς ανακοινώσεις που έχουν στόχο να προκαλέσουν ανησυχίες στους υποψήφιους.



Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απέφυγε μέχρι σήμερα να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές γιατί πιστεύει ότι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις δεν πρέπει να είναι πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων. 

Άλλωστε στις ανακοινώσεις αυτές δεν έδωσε κανείς σημασία, ούτε καν τα Μέσα Ενημέρωσης

Όμως, αυτή τη φορά, κατάφερε και ο ίδιος να ξεπεράσει τον εαυτό του σε προχειρότητα, ισχυριζόμενος ότι στο μηχανογραφικό δελτίο υπάρχει σχολή που έχει καταργηθεί.

Για την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ΕΠΑΘ στο μηχανογραφικό δελτίο για το 2011.

Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε ποτέ αναφορά στην ΕΠΑΘ -ούτε την εποχή που ο κύριος Σπηλιωτόπουλος ήταν Υπουργός Παιδείας- στα μηχανογραφικά των Πανελλήνιων Εξετάσεων, δεδομένου ότι η εισαγωγή των ενδιαφερομένων υποψηφίων σε αυτή δεν απαιτούσε συμμετοχή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Η ΕΠΑΘ με πρόσφατο νόμο καταργείται την 31/08/2013 (για να ολοκληρώσουν την φοίτησή τους οι εν ενεργεία φοιτητές). Παράλληλα, δεν εισάγονται από φέτος νέοι φοιτητές, ενώ έχουν ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε από εδώ και πέρα να προσφέρονται σπουδές ανώτατου επιπέδου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Λόγω της κατάργησης της ανωτέρω σχολής, ήδη με την από 08/06/11 απόφαση περί «Καθορισμού αριθμού εισακτέων σπουδαστών στα Τμήματα και τις Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012» του Υφυπουργού, Ιωάννη Πανάρετου, προβλέπεται αυξημένος αριθμός (κατά 20θέσεις) για τους υποψηφίους που προέρχονται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το Γραφείο Τύπου

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Κατηγορούμενη η Ελλάδα από την Κομισιόν για την "έξωση" των ΑΜΕΑ από τις Πανελλήνιες

Μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μπορεί να οδηγηθεί η Ελλάδα μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τα εξεταστικά κέντρα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011, με έρευνα που ξεκινά η Κομισιόν.
Τη μείωση των εξεταστικών κέντρων για άτομα με ειδικές ανάγκες κατήγγειλε ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο οποίος έθεσε σχετικά με το θέμα ερωτήματα στην αρμόδια Επίτροπο κα Ρέντινγκ.
"Είναι σαφές ότι μια τέτοια κατάσταση "αποθαρρύνει" τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τους γονείς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση και ως εκ τούτου του λόγου δημιουργείται δυσμενή μεταχείριση εις βάρος τους", ανέφερε ο κος Χουντής.

Απο πλευράς της, η αρμόδια Επίτροπος κα Ρέντινγκ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ν. Χουντή τονίζει μεταξύ άλλων ότι  "Η οδηγία 2000/78/ΕΚ για την "ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία" απαγορεύει την άμεση ή έμμεση επιβολή διακρίσεων, ιδίως με βάση την αναπηρία, όσον αφορά την πρόσβαση στην απασχόληση και εργασία, καθώς και όσον αφορά την πρόσβαση σε όλα τα είδη και επίπεδα επαγγελματικής εκπαίδευσης".
Όπως τονίζει η κα Ρέντινγκ, η Επιτροπή θα επικοινωνήσει με τις εθνικές αρμόδιες αρχές για να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόφαση του κράτους μέλους και τις συνεπειές της.
"Σε περίπτωση που η Επιτροπή θεωρήσει ότι το κράτος μέλος έχει παραβεί την οδηγία, μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαικό Δικαστήριο", συνεχίζει.

cosmo.gr

Υπουργείο Παιδείας: Στατιστικά Βαθμολογίας ΕΠΑ.Λ. 2011


Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ - Προσλήψεις αναπληρωτών, ωρομισθίων και μόνιμων εκπαιδευτικών ΠΕ, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη



Μπράτης Δημήτρης                                         Αθήνα 27/6/2011
Αιρετός του ΚΥΣΠΕ        
d.mpratis@gmail.com                             
http://www.mpratis.gr                             
τηλ. 6974750402 – 2103312790
2103442884                
fax: 2103246893               

Αποσπάσεις – προσλήψεις εκπαιδευτικών Π.Ε.
για το σχ. έτος 2011-2012

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

          Με αφορμή ερωτήματα, σχετικά με τις αποσπάσεις και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών Π.Ε., σας ενημερώνω για τα εξής:

1. Αποσπάσεις:
·                     Οι αποσπάσεις εκπ/κών Π.Ε. σε Δ/νσεις, Γραφεία Π.Ε., φορείς κλπ. είναι για υπογραφή στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ.
·                     Για τις αποσπάσεις στην Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας συνεδριάζει την Πέμπτη 30/6/2011 το ΚΥΣΔΙΠ, προκειμένου να κάνει τη σχετική εισήγηση.
·                     Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ  θα γίνουν με μοριοδότηση το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, όπως έχει ανακοινώσει το Υπ. Παιδείας.


2. Προσλήψεις αναπληρωτών, ωρομίσθιων – μόνιμων εκπαιδευτικών Π.Ε.

          Σύμφωνα με ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, εντός της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης, αναμένεται να αποσταλεί στις Δ/νσεις Π.Ε. όλης της χώρας η εγκύκλιος για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Π.Ε. Στη συνέχεια μετά τη σύνταξη των πινάκων θα ακολουθήσει η εγκύκλιος για το διορισμό των μόνιμων εκπαιδευτικών Π.Ε.

          Σχετικά με τον αριθμό των προσλήψεων (μόνιμων, αναπληρωτών και ωρομίσθιων) δεν υπάρχει ακόμη τίποτε συγκεκριμένο.
 Δημήτρης Μπράτης

ΚΟΛΛΕΓΙΑ: Αναβολή από το στρατό δίνουν στους σπουδαστές ακριβώς με του ίδιους όρους που παίρνουν και οι φοιτητές των Πανεπιστημίων

Με νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή αναβάλλεται η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις των στρατευσίμων, οι οποίοι κατά την ημερομηνία που υποχρεούνται για κατάταξη είναι σπουδαστές «Κολλεγίων» ( Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης) που εδρεύουν στην Ελλάδα και συμπράττουν με αναγνωρισμένα ανώτερα ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματαάλλων κρατών−μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αναβολή κατάταξης των στρατευσίμων των σπουδαστών των «Κολλεγίων» ισχύει ότι και για τους φοιτητές των Πανεπιστημίων , δηλαδή διαρκεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους που συμπληρώνουν το εικοστό όγδοο έτος.

Τα όρια ηλικίας αυξάνονται κατά δύο έτη για όσους έχουν δυσλεξία.

Για τη χορήγηση της αναβολής κατάταξης λόγω σπουδών, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο αίτηση και πιστοποιήσεις ή βεβαιώσεις της οικείας σχολής, από τις οποίες προκύπτουν η εκπαιδευτική βαθμίδα, το τμήμα και ο κλάδος σπουδών, η ημερομηνία αρχικής εγγραφής ή μετεγγραφής κατά περίπτωση, το διανυόμενο έτος ή εξάμηνο σπουδών, καθώς και η ελάχιστηδιάρκεια της εναπομένουσας φοίτησης και της τυχόν υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης ή εκπαίδευσης που απαιτείται για την ολοκλήρωση των σπουδών. Αν πρόκειται για σχολή του εξωτερικού απαιτείται να προκύπτουν επιπλέον ο τόπος της έδρας και της λειτουργίας της, ότι αυτή είναι κρατική ή αναγνωρισμένη από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ότι έχει ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα του οικείου κράτους, καθώς και ότι χρησιμοποιεί κατά τη διδασκαλία διεθνώς γνωστή γλώσσα.

Ειδικότερα οι σπουδαστές των Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, εκτός των παραπάνω πιστοποιήσεων ή βεβαιώσεων του συνεργαζομένου εκπαιδευτικού ιδρύματος του εξωτερικού, υποβάλλουν επιπλέον βεβαίωση εγγραφής από το οικείο Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, θεωρημένη από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.