Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ψηφίζεται την Τετάρτη το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια

Από το Έθνος


Τις αλλαγές που θα συμπεριληφθούν στο τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, αναμένουν οι πανεπιστημιακοί, ενώ οι πρυτάνεις συγκαλούν έκτακτη Σύνοδο.

Τις αλλαγές που θα συμπεριληφθούν στο τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, αναμένουν οι πανεπιστημιακοί, ενώ οι πρυτάνεις συγκαλούν έκτακτη Σύνοδο.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες σε 70 σχολεία


Από την Ελευθεροτυπία

Εργασίες συντήρησης, επισκευών, αλλά και οικοδομικές, σε 70 σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ, το οποία καλύπτονται από ίδια κεφάλαια του δήμου, ενώ κατασκευάζονται και νέες μονάδες, προϋπολογισμού 47 εκατ. ευρώ.

Αλλαγές στα ΑΕΙ-Ποιες μεταρρυθμίσεις θα διευκολύνουν πρακτικά τους φοιτητές

Από την εφημερίδα Τα Νέα


Erasmus στην Ελλάδα: Για πρώτη φορά οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν από το τμήμα στο οποίο σπουδάζουν και να παρακολουθήσουν σπουδές για ένα μικρό διάστημα (3-12 μήνες) σε άλλο πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Πρόκειται δηλαδή για ένα πρόγραμμα αντίστοιχο του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας Erasmus. Μάλιστα, ο χρόνος φοίτησης σε άλλο τμήμα θα αναγνωρίζεται για την απόκτηση πτυχίου. Οπως τονίζεται από το υπουργείο, χάρη στην αλλαγή θα δοθεί η δυνατότητα σε αρκετούς φοιτητές να παρακολουθήσουν μαθήματα για λίγο καιρό σε ένα άλλο τμήμα που ενδεχομένως θεωρούν καλύτερο.

e-αμφιθέατρο για 100.000 φοιτητές

Από την εφημερίδα Τα Νέα

Μερικές φορές το μέγεθος μετράει. Αλλες, πάλι, είναι παντελώς αδιάφορο. Στον χώρο της εκπαίδευσης έχει επικρατήσει η άποψη ότι όσο πιο ολιγομελής είναι μια τάξη τόσο πιο αποδοτικά γίνεται το μάθημα. Στο Στάνφορντ, όμως, έχουν άλλη γνώμη. Δύο καθηγητές του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου ετοιμάζονται να διδάξουν σε μια τάξη που θα αποτελείται από περίπου… 100.000 φοιτητές, στο πιο φιλόδοξο ίσως εκπαιδευτικό πείραμα που έγινε ποτέ.

Διήμερο κινητοποιήσεων από την πανεπιστημιακή κοινότητα

Από την εφημερίδα Η Αυγή


Διήμερο κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα στην πλατεία Συντάγματος η πανεπιστημιακή κοινότητα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση μέσα στον Αύγουστο, με το οποίο κατεδαφίζει την ανώτατη εκπαίδευση. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να λάβουν μορφή χιονοστιβάδας μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ οι πανεπιστημιακοί ζητάνε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

3.049 κενά σε 27 περιοχές στην Α/βάθμια εκπαίδευση - Δείτε ποιες ειδικότητες λείπουν ανά περιοχή, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,

Σας κοινοποιώ τα κενά της Π.Ε.,  27 περιοχών της χώρας , όπως αυτά τα έστειλαν οι Διευθύνσεις Π.Ε. στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μετά και τις παρατήσεις των  εκπαιδευτικών.

Chomsky και Zizek λένε «όχι» στη μεταρρύθμιση Διαμαντοπούλου


Πάνω από 900 πανεπιστημιακοί απ’ όλο τον κόσμο, όπως ο Noam Chomsky, o Slavoj Zizek, o Jacques Ranciere, ο Michael Löwy καθώς και οι πρόεδροι ομοσπονδιών μελών ΔΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας T. Hoad και της Γαλλίας P. Enclos, συντάσσονται με τους Έλληνες συναδέλφους τους εναντίον της προτεινόμενης από την κυβέρνηση μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπουργείο Παιδείας: Σημεία από τη συνέντευξη της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, στο ραδιόφωνο του Flash και το δημοσιογράφο Γιάννη Στρατάκη


Δελτίο Τύπου 

Για τους εκπαιδευτικούς:
Παρά τη στενότητα των πόρων και παρά το γεγονός ότι έχουμε μόνο 600 διορισμούς, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε κάνει έναν πολύ σωστό προγραμματισμό. Ευελπιστώ ότι θα ανοίξουν τα σχολεία, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Θα έχουμε καθηγητές και δασκάλους, παρά «το σφίξιμο στα λουριά».