Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ελληνες μαθητές στην Ολυμπιάδα Αστροφυσικής

Από το Έθνος


Δύο Δραμινοί, ένας Αθηναίος, ένας Καλαματιανός και ένας Τρικαλινός, όλοι μαθητές λυκείου, αναχωρούν αύριο για την Κρακοβία της Πολωνίας, προκειμένου να πάρουν μέρος στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής

Δύο Δραμινοί, ένας Αθηναίος, ένας Καλαματιανός και ένας Τρικαλινός, όλοι μαθητές λυκείου, αναχωρούν αύριο για την Κρακοβία της Πολωνίας, προκειμένου να πάρουν μέρος στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής.

Διχάζει τη ΝΔ το νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου


Από το Βήμα

Διχάζει τη ΝΔ το νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου

Ο κ. Α. Σπηλιωτόπουλος επιδιώκει τη συναίνεση, αλλά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και οι «σκληροί» διαφωνούν


Αντιδρά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις προσπάθειες του κ. Α. Σπηλιωτόπουλο για συναίνεση στο νομοσχέδιο της κυρίας Α. Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ

Σημεία ομιλίας της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Ο νόμος που συζητούμε είναι 140 σελίδες μόνο! Οι καταργούμενες διατάξεις είναι 970 σελίδες!

Με βαθύ σεβασμό και κατανόηση στο έργο σημαντικών πολιτικών που πέρασαν από τη θέση του Υπουργού Παιδείας, που είναι εξαιρετικά σημαντική αλλά ταυτόχρονα και δύσκολη και με βαθύ σεβασμό στο έργο άφησε ο καθένας από αυτούς, γιατί καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει χωρίς να προετοιμαστεί σε βάθος χρόνου η κοινωνία, με αίσθημα αυτοκριτικής για τα πολύ μεγάλα λάθη του πολιτικού συστήματος αλλά και της γενιάς μας λάθη που ξεκίνησαν με τις καλύτερες των προθέσεων αλλά που σε πολλές περιπτώσεις κατέληξαν σε αποτελέσματα που δεν μας τιμούν. 

Υπουργείο Παιδείας: Εγκύκλιος Αποσπάσεων Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. 2011-2012

Για να δείτε την εγκύκλιο κάνετε κλικ εδώ

20.720 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι θα προσληφθούν τη νέα σχολική χρονιά


Το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος,  οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

16.220 για αναπληρωτές και ωρομισθίους στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στις ΣΜΕΑ & ΚΔΑΥ και στα Μειονοτικά Σχολεία (129.754 ανθρωπομήνες) και 4.500 για την πρόσληψη ισάριθμων αναπληρωτών και ωρομισθίων από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ .

Διορισμοί 546 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Δελτίο Τύπου 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2011-12 διορίζονται 546 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠE08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12.01, ΠΕ12.04, ΠΕ12.05, ΠΕ12.06, ΠΕ12.08, ΠΕ13, ΠΕ17.02 και ΠΕ17.03.

Πραγματοποίηση Προγραμματισμού Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2011-12


Την Α' Φάση του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης παρακολουθούν υποχρεωτικά:

α) Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό που διορίζονται σε τακτικές θέσεις κατά τους διορισμούς του σχολικού έτους 2011-2012, καθώς και οι νεοδιόριστοι Ιδιωτικού &ικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.&.Α.Χ.). Επίσης, την παρακολουθούν οι διορισθέντες σε τακτικές θέσεις κατά τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη (2009-2010, 2010-2011), οι οποίοι δεν έχουν
παρακολουθήσει την Α' Φάση του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης.

Ξεκίνησε η συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για τα ΑΕΙ

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου -με εισήγησή της – «άνοιξε» λίγο μετά τις 10 τη συζήτηση στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ, το οποίο έχει προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων.

45 Υποτροφίες Εξωτερικού

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ θα στοιχίσει στο δημόσιο η ρύθμιση για τα πανεπιστημιακά τμήματα πενταετούς φοίτησης


«Υπ ατμόν» είναι στο υπουργείο Οικονομίας εξαιτίας της «χαριστικής» διάταξης που συμπεριλήφθη στο σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ για τις πανεπιστημιακές σχολές πενταετούς φοίτησης με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα να απονέμουν απευθείας Μεταπτυχιακούς τίτλους.
Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν αποκτήσει πτυχία πενταετούς φοίτησης θα ζητήσουν την μετατροπή τους σε Μεταπτυχιακούς τίτλους και αυτομάτως θα πρέπει να τους δοθεί επίδομα Μεπτυχιακού ύψους 10%.

Έκκληση Πρυτάνεων, προς τους βουλευτές


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Ομόφωνη Απόφαση
Το σχέδιο νόμου που εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή δεν μπορεί στην παρούσα μορφή του να σηματοδοτήσει την ουσιαστική και λειτουργική μεταρρύθμιση που έχουν ανάγκη τα πανεπιστήμια και χρειάζεται η κοινωνία.

Υπουργείο Παιδείας: Δήλωση της Υπουργού σχετικά με τη συναίνεση για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση


Δελτίο Τύπου                                             23/08/2011

Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη συναίνεση για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου, την Τετάρτη 24 Αυγούστου, στις 12.00 στα Προπύλαια


Ο ένας μετά τον άλλο οι εκπαιδευτικοί φορείς (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ – ΕΛΜΕ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΕΠ - Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. ΑΕΙ) δηλώνουν συμμετοχή για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί αύριο 24 Αυγούστου, 12.00 στα Προπύλαια.