Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Διευκρινίσεις για τη διανομή συγγραμμάτων

«Το υπουργείο Παιδείας ουδέποτε προχώρησε ή θα προχωρήσει σε μη σύννομες λύσεις για ζητήματα που τίθενται σε σχέση με τη διανομή συγγραμμάτων και τα πνευματικά δικαιώματα των συγγραφέων και των εκδοτών» διαβεβώνει το υπουργείο με ανακοίνωσή του, με αφορμή το άρθρο «Οι ευθύνες για τα ΑΕΙ» του καθηγητή Νομικής του ΑΠΘ, Κώστα Χρυσόγονου, στην εφημερίδα « Έθνος» , ενώ υπογραμμίζει τα εκόλουθα:

Τέλος εποχής για τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρελθόν είναι εδώ και λίγες ημέρες τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ), τα οποία αποτελούσαν μια καινοτομία στο πεδίο της διά βίου μάθησης, υλοποιώντας επιδοτούμενα προγράμματα από την ΕΕ με μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό.

Διορισμοί διευθυντών με πλαστά πτυχία σε σχολεία

Μάρνυ Παπαματθαίου

Λαγό έβγαλαν οι κρίσεις διευθυντών ανακαλύπτοντας διορισμούς με προσόντα-μαϊμού και υπηρεσία σε ανύπαρκτα σχολεία «Σημεία και τέρατα» ανακάλυψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας κατά την διαδικασία κρίσης των υποψήφιων για τις θέσεις διευθυντών και σχολικών συμβούλων των σχολείων της χώρας. Πλαστά πτυχία, πλαστά πιστοποιητικά γνώσης νέων τεχνολογιών, διευθυντές σε σχολεία που

ΠΕΑΕ και Συντονιστικό ωρομισθίων - Αναπληρωτών: Τα τραγελαφικά των αιτήσεων



Αιτήσεων συνέχεια….

Ουρές ατελείωτες, βασανιστική παραμονή σε διαδρόμους γραφείων και διευθύνσεων με το θερμόμετρο στους 38ο είναι αυτά που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς που κλήθηκαν να υποβάλουν τις αιτήσεις αναπληρωτών-ωρομισθίων. Πολλοί για να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο χαρτάκι που θα τους επιτρέψει να καταθέσουν την αίτησή τους ξημερώνονται έξω από τις Δ/νσεις και δεν είναι λίγοι που φτάνοντας στις 8

Καταγγελία: Απλήρωτοι αναπληρωτές. Θα επέμβετε κυρία Διαμαντοπούλου; του Χρήστου Κυργιάκη


Καταγγελία
Απλήρωτοι αναπληρωτές. Θα επέμβετε κυρία Διαμαντοπούλου;

του Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη


Οι αναπληρωτές που υπάγονται στο 1ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της  Β΄Αθήνας, ενώ θα έπρεπε να πληρωθούν για τον μήνα Ιούνιο μέχρι στις 10 Ιουλίου, πληροφορήθηκαν σήμερα ότι τα χρήματά τους θα πιστωθούν στο λογαριασμό τους στις 27 Ιουλίου.

«Μαύρο» Σεπτέμβρη βλέπει στα σχολεία ο Α. Σπηλιωτόπουλος

Ενώ το καλοκαίρι είναι πάντοτε για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο χρόνος προετοιμασίας, ώστε το Σεπτέμβριο να ανοίξουν τα σχολεία με τα λιγότερα δυνατόν προβλήματα, έως σήμερα πολλά δεν έχουν γίνει, ενώ άλλα έγιναν σε λάθος κατεύθυνση εκτιμά με σημερινή δήλωση ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άρης Σπηλιωτόπουλος

Συγκεκριμένα ο κ.Σπηλιωτόπουλος επισημαίνει τα εξής:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Διευκρινίσεις για τις εξελίξεις υπηρετούντων και υπό διορισμό Λεκτόρων, Καθηγητών Εφαρμογών και Επίκουρων Καθηγητών


Σχετικά με τις εξελίξεις υπηρετούντων και υπό διορισμό  Λεκτόρων, Καθηγητών Εφαρμογών και Επίκουρων Καθηγητών, σύμφωνα με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, διευκρινίζουμε ότι:
Για τη διαδικασία εξέλιξης απαιτείται αίτησή τους, η οποία υποχρεώνει τον Κοσμήτορα να προκηρύξει άμεσα θέση για την επόμενη βαθμίδα, με ανοιχτή διαδικασία, όπως ισχύει και σήμερα.

Για το έγγραφο πατήστε εδώ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων


Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής και καταχώρησης αιτήσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων μέχρι και τις 22/07/2011, ύστερα από σχετικά αιτήματα  και προκειμένου να ολοκληρωθούν ομαλά οι διαδικασίες.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Παρέμβαση Μ. Κοντογιάννη για τους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων

Σας παρουσιάζουμε την Επιστολή-παρέμβαση του Ειδικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας Μ. Κοντογιάννη στον ΟΕΠΕΚ με την οποία ζήτησε να συμπεριληφθούν οι εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων που υπηρετούν σε Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) στο πρόγραμμα Επιμορφωτών και Επιμορφούμενων στο πλαίσιο της Επιμόρφωσης στο αντικείμενο "Ερευνητικές Εργασίες (Project)"

Ι. Μυλόπουλος: Ο νόμος δεν είναι εφαρμόσιμος

Συνέντευξη του πρύτανη του ΑΠΘ στον ΒΗΜΑFM

«Αυτό που εμείς, από την πλευρά των πανεπιστημίων, κάναμε ήταν ένας εξαντλητικός διάλογος μέσα στα πανεπιστήμια όλο το χειμώνα. Εγινε μια από κάτω προς τα πάνω μεγάλη συζήτηση στο ΑΠΘ που κατέληξε σε μια σειρά από προτάσεις. Οι προτάσεις αυτές έχουν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, διότι δεν μπορεί να είναι ατάκτως ερριμμένες προτάσεις τεχνοκρατικές, της ρύθμισης ενός πανεπιστημίου. Η φιλοσοφία, λοιπόν, είναι ότι δεν είναι προτάσεις του πρύτανη ή της πρυτανείας, αλλά όλου του πανεπιστημίου και κατατέθηκαν παντού. Και στο υπουργείο».

133 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ: «Γιατί υποστηρίζουμε τη μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση»

«Αν και αυτή η απόπειρα αποτύχει, το ελληνικό πανεπιστήμιο θα μείνει στάσιμο για πολλά χρόνια ακόμη» σημειώνουν 133 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι με κοινό κείμενο σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στα ΑΕΙ για τις οποίες σχολιάζουν: « Όσες επιφυλάξεις κι αν έχουμε για επί μέρους προβλέψεις της μεταρρύθμισης που έχει εξαγγελθεί δεν μπορούμε παρά να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια». Ειδικότερα το κείμενο (με τους καθηγητές που το υπογράφουν) , έχει ως εξής:

ΣΧΟΛΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ 1 θέση προς κάλυψη του μαθήματος των Αγγλικών


Η Σχολή Αεροπορίας Στρατού, με έδρα το Στεφανοβίκειο Ν. Μαγνησίας, για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της, για το ακαδημαϊκό έτος 2011 –
2012, προκηρύσσει την πρόσληψη, με επιλογή, διδακτικού προσωπικού με ωριαία αποζημίωση.

γ. Η ΣΑΣ προκηρύσσει:

Πάτρα: Έρευνα για πλαστά μεταπτυχιακά στα πιστοποιητικά εκπαιδευτικών

Δυτ. Ελλάδα: Υποψήφιοι διευθυντές σχολείων με «μαϊμού» πτυχία!

Πλαστογράφησαν τους τίτλους σπουδών για να πάρουν περισσότερα μόρια

Με πλαστά μεταπτυχιακά και διδακτορικά επιχείρησαν εκπαιδευτικοί της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να κερδίσουν μόρια και να καταλάβουν θέση διευθυντού σε σχολικές μονάδες. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από τον έλεγχο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Πληροφορίες που επικαλείται σήμερα η εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» αναφέρουν