Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Απουσίες στους μαθητές που δεν θα προσκομίσουν το Δελτίο Υγείας-Η ΔΗΛΩΣΗ της 2Ης ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 2Ης ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Οι σημερινοί μαθητές της ΣΤ Δημοτικού που θα εγγραφούν στην Α Γυμνασίου εάν δεν προσκομίσουν το Δελτίο Υγείας δεν μπορούν να συμμετέχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής (Γυμναστική) και θα επιβαρύνονται με απουσίες.

Τα Δημοτικά Σχολεία μαζί με το απολυτήριο και τη δήλωση για την ξένη γλώσσα, να δώσουν στους κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ΄ το υπόδειγμα του Ατομικού Δελτίου Υγείας. Τα Ατομικά Δελτία Υγείας θα πρέπει να συμπληρωθούν από τον οικογενειακό τους γιατρό ή από γιατρό του ΙΚΑ ή από γιατρό νοσοκομείου και θα προσκομισθούν τον Σεπτέμβριο στο Γυμνάσιο που θα φοιτήσουν οι μαθητές.

Ξένη Γλώσσα

Με βάσει την Υ.Α. 105954/Γ2/3-9-2009/Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και την εγκύκλιο Γ2/39762/12-4-2010/ Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. , προβλέπεται η διδασκαλία 2ης ξένης γλώσσας στην Α΄ Γυμνασίου. Επομένως οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού θα πρέπει να επιλέξουν μία γλώσσα να διδαχθούν μεταξύ των: Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών, Ισπανικών. Η επιλογή θα γίνει με ενυπόγραφες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών , σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα.

ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Οι εκπαιδευτικοί είναι «ριγμένοι» μισθολογικά-Πάμε σε νέες συγχωνεύσεις σχολείων-ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

«Οι εκπαιδευτικοί είναι η περιουσία της εκπαίδευσης, το κεφάλαιο της εκπαίδευσης και θα πρέπει, ως χώρα, να δούμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας τη δίκαιη αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών, ενόψει του ενιαίου μισθολογίου, γιατί είναι «ριγμένοι», είπε η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου απαντώντας σε επικαιρη ερώτηση Βουλευτών της Ν.Δ. και σημείωσε:

«Είναι ριγμένοι διαχρονικά -το ξέρουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι- έναντι προνομιούχων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων. Αυτή τη στιγμή δεν μιλώ μόνο με την ιδιότητα της Υφυπουργού Παιδείας, αλλά εκφράζω και προσωπική άποψη, ως πολιτικός και ως Βουλευτής. Άρα, να μην κλαίμε για χαμένες οργανικές θέσεις, αλλά να κλαίμε, γιατί δεν αξιοποιούμε σωστά το εκπαιδευτικό μας δυναμικό».


Για τις συγχωνεύσεις: «Ο στόχος είναι και την επόμενη χρονιά, αν είναι δυνατόν, να πάμε σε νέο κύκλο συνενώσεων και να έχουμε εξαθέσια δημοτικά σχολεία, δημοτικά σχολεία όπου κάθε τάξη θα έχει το δάσκαλό της και όχι ένας δάσκαλος να διδάσκει τρεις και τέσσερις τάξεις ταυτόχρονα» ανακοίνωσε στη Βουλή η κ. Χριστοφιλοπούλου .


Αναφερόμενη στις επικείμενες τροποποιήσεις που θα γίνουν στις ήδη συγχωνεύσεις σχολείων που προβλέπει η υπογραφείσα απόφαση ο υφ. Παιδείας είπε: «Οι διορθώσεις είναι θέμα ημερών να καταλήξουμε. Θα βγουν πολύ σύντομα. Δεν θα είναι πολλές, αλλά θα είναι στοχευμένες. Θα είναι σε περιπτώσεις, όπως το θέμα των υποδομών που ήταν μείζον. Για το θέμα –το είπατε και το λάβαμε αρχικά υπ’ όψιν- της επικινδυνότητας των δρόμων και των κλιματικών συνθηκών υπήρχαν και υπάρχουν συζητήσεις για βελτιώσεις και για αλλαγές, τις οποίες θα δείτε τις επόμενες μέρες και κάποιες από τις οποίες μπορώ να πω».

Η υφ. Παιδείας άφησε «αιχμές» κατά Διευθυντών Εκπαίδευσης λέγοντας: «Και εγώ δεν θα πω ότι παντού όλα έγιναν καλά από τους διευθυντές εκπαίδευσης, αλλά –ξέρετε- αξιολογούνται. Σε ορισμένους νομούς οι διευθυντές εκπαίδευσης έκαναν πολύ σκληρή δουλειά, σε άλλους δεν ασχολήθηκαν ή σε άλλους ασχολήθηκαν με τον λάθος τρόπο. Όλοι αξιολογούνται. Πρέπει, όμως, να σας καταθέσω -πήρα μία από τις 13 περιφέρειες- και την έκθεση της περιφερειακής διευθύντριας Ηπείρου για τις διαδικασίες διαλόγου συνενώσεων μέχρι την πρώτη φάση, που ήταν ο Μάρτιος. Εκεί να δείτε πόσα γράφει η κυρία Νόκα, περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Ηπείρου, για όσα έζησε και όσα έπραξε στο διάλογο».

Σύλλογος καθηγητών της Γερμανικής Γλώσσας στην Ελλάδα: Δελτίο τύπου

Αθήνα, 3/6/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

· Λίγο καιρό κράτησαν τελικά οι πανηγυρικές εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για πιστοποίηση της ξένης γλώσσας πριν από το Λύκειο. Ο μαθητής του δημόσιου σχολείου καλείται σε λίγο χρόνο, με λίγες ώρες ,σε ανομοιογενή τμήματα των 30 μαθητών να ανταποκριθεί σ΄ αυτή χωρίς ουσιαστικά να έχει καμιά ελπίδα.

· Όσο για την επιλογή της β’ ξένης γλώσσας; κανένα πρόβλημα (!) καθώς η απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναγκάζει τα παιδιά είτε να αλλάξουν μάθημα είτε να αλλάξουν σχολείο!

· Η μοναδική μέριμνα που λαμβάνει το υπουργείο Παιδείας είναι για τη βαθμολόγηση των άτυχων μαθητών που θα βρεθούν στα στενά των δύο γλωσσών. Όπως αναφέρει η Υπουργική Απόφαση, η αξιολόγηση των μαθητών που διδάχθηκαν φέτος δεύτερη ξένη γλώσσα διαφορετική από αυτήν που θα επιλεγεί, μπορούν, εφόσον το δηλώσουν οι γονείς τους, να μην αξιολογηθούν, αλλά υποχρεωτικά θα παρακολουθούν τη διδασκαλία του μαθήματος. Δηλ. ένα δημόσιο σχολείο «αγγαρεία»!!!


· Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥ.ΚΑ.Γ.Ε. – DLV καταθέτει ως άμεση απάντηση στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας τις παρακάτω προτάσεις:

· Άμεση ανάκληση των δυο υπουργικών αποφάσεων και παράλληλα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς

· Διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος με την επιλογή της β’ ξένης γλώσσας σε παράλληλα τμήματα διδασκαλίας

· Σύνδεση των ξένων γλωσσών με το Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΥ.ΚΑ.Γ.Ε. – DLV ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1988
Σπάρτης 4 & Πατησίων 11252 Αθήνα
www.dlv.gr E-mail: info@dlv.gr
Πληροφορίες: 6973229595, 6975853174

ΟΛΜΕ: Να ανακληθεί η απόφαση για την κατάργηση επιλογής της Β΄ Ξένης Γλώσσας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει την επιλογή της Β΄ Ξένης Γλώσσας στα Γυμνάσια όλης της χώρας.

Η αντιπαιδαγωγική αυτή απόφαση σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες για το «Νέο Λύκειο», θα οδηγήσει σε σοβαρή υποβάθμιση την διδασκαλία των ξένων γλωσσών και σε εργασιακή ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης 62780/Γ2/2-6-11.

Γ.ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ: Εγκύκλιο μετά από καταγγελίες για διπλοθεσίτες Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις

Τόσο από το γράμμα των σχετικών διατάξεων , όσο και από το πνεύμα τους, δεν προκύπτει αμφιβολία περί ασυμβίβαστου της κατοχής θέσης Πρυτάνεως και Αντιπρυτάνεων με οποιαδήποτε εξωπανεπιστημιακή απασχόληση.

Αυτό ξεκαθαρίζει εγκύκλιος του υπ. Παιδείας την οποία εξέδωσε ο υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος, συνοδευόμενη από 4 επιπλέον έγγραφα, ύστερα από καταγγελίες, όπως ο ίδιος υποστηρίζει στην εγκύκλιο σχετικά με ζητήματα εξωπανεπιστημιακής απασχόλησης Πρυτανικών Αρχών

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΌΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΣΚ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή

ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ: Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις μετά τη συνάντηση με τη υπ. παιδείας

Ενημέρωση από τον Καθ. Ι. Χουλιάρα

Προϊστάμενο τμ. Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος

Την Πέμπτη 02/06/2011 έγινε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου με εκπροσώπους του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Λάρισας (με έδρα την Καρδίτσα) σχετικά με την απόφαση αποκλεισμού του Τμήματος

από τη λίστα Τμημάτων ΑΕΙ που θα δεχτούν εισακτέους κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012. Το ΥΠΔΒΜΘ αναγνώρισε το ποιοτικό ερευνητικό και διδακτικό έργο που αναπτύσσεται στο Τμήμα, και παρόλο που δεν έγινε αποδεκτό το κύριο αίτημα του Τμήματος περί άρσης της απόφασης, η συνάντηση κρίνεται γόνιμη και ιδιαίτερα χρήσιμη. Με τον ειλικρινή διάλογο που αναπτύχθηκε, χαράχθηκαν από τη μεριά του ΥΠΔΒΜΘ οι κατευθυντήριες γραμμές που δύνανται να οδηγήσουν το Τμήμα σε μία αναβαθμισμένη εκπαιδευτική δομή στο μελλοντικό τοπίο της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας μας.
Κατόπιν τούτων τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις εναντίον της απόφασης του ΥΠΔΒΜΘ και να ενσκήψουν στην παραγωγή προτάσεων για τη μετεξέλιξη και αναβάθμιση του Τμήματος.

Τα μέλη του Τμήματος αισθάνονται τη βαθύτατη και ειλικρινή ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους τους κατοίκους της Καρδίτσας, αλλά και τους ετεροδημότες των Αθηνών, που με τις υπογραφές και με την παρουσία τους συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αγώνα για την απόσυρση της απόφασης του ΥΠΔΒΜΘ.

Για τον ίδιο λόγο θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον πρώην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και νυν Βουλευτή της ΝΔ κ. Σ. Ταλιαδούρο, τους βουλευτές κ.κ. Ν. Σαλαγιάννη (ΠΑΣΟΚ), Μ. Θεοχάρη (ΠΑΣΟΚ), και Κ. Τσιάρα (ΝΔ), το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Ρόβλια (μέσω του Διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου), και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό για τη συμπαράσταση κατά τις ακροάσεις μελών του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος στο ΥΠΔΒΜΘ από τον Υφυπουργό κ. Ι. Πανάρετο (17/05/2011) και την Υπουργό κ. Ά. Διαμαντοπούλου (03/06/2011).

Ευχαριστίες εκφράζονται στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο, και ιδιαίτερα στο Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλό για την ψυχική και έμπρακτη συμπαράσταση και το συντονισμό της Επιτροπής Αγώνα που συστάθηκε με στόχο την απόσυρση της άδικης απόφασης. Αναμφίβολα, ευχαριστίες εκφράζονται σε όλα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, εκπροσώπους των Φορέων του Ν. Καρδίτσας, οι οποίοι με τη στάση τους μας εμψύχωναν στις διεκδικήσεις μας.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους κατέθεσαν με ειλικρίνεια τις απόψεις τους τόσο για την απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ όσο και για τη μελλοντική πορεία του Τμήματος. Απόψεις που είτε το Τμήμα τις έκρινε θετικές είτε αρνητικές, βοήθησαν με τον προβληματισμό και τα επιχειρήματά τους στην προβολή του αιτήματος του Τμήματος. Ευελπιστούμε ότι στη μελλοντική προσπάθεια του Τμήματος για τη μετεξέλιξή του θα σταθούν όλοι δίπλα μας.

Πηγή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τοποθετήσεις Προϊσταμένων στις Γενικές Διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας

Με απόφαση που υπέγραψε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου ορίζονται προιστ΄μενοι των Γενικών Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου οι ακολουθοι υπάλληλοι:

1. Αντιγόνη Φαραγκουλιτάκη στη Γενική Διεύθυνση Θρησκευμάτων

2. Απόστολος Πασχαλίδης στη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

3. Βασίλειο Βασιλόπουλο στη Γενική Διεύθυνση Προγραμματισμού

4. Νικόλαο Σερδάρη στη Γενική Διεύθυνση Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης

Tι ισχύει για την αναγκαστική άρση υπεραριθμίας- Του Κ. Κοντσιώτη


Του Κ. Κοντσιώτη

Αιρετός του ΠΥΣΔΕ Ν. Λάρισας

Σχετικά με τις υπεραριθμίες σας ενημερώνω τα εξής:

Η διαδικασία ρύθμισης των υπεραριθμιών καθορίζεται από τα Π.Δ. 50/96 και 100/97.

A. Ποιος κρίνεται υπεράριθμος (άρθρο 14 Π.Δ. 50/960)


i.) Από όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι αυτοί που συγκεντρώνουν μεγαλύτερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Π.Δ. 50

ii.) Από όσους εκπαιδευτικούς δεν επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι εκείνοι που τοποθετήθηκαν οργανικά τελευταίοι στη σχολική μονάδα.

iii.) Από τις διατάξεις των άρθρων αυτών εξαιρούνται όσοι τοποθετήθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. α και γ του Π.Δ. 50. Οι πολύτεκνοι έχασαν αυτό το προνόμιο, σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ.4 του ν.3848/2010.

Β. Πού γίνεται η άρση υπεραριθμίας (αρ.12 Π.Δ. 100/97)

Μόνο σε κενή θέση της ίδιας ομάδας σχολείων κατά προτεραιότητα ή σε κενή θέση όμορης ομάδας σχολείων.

Αν δεν υπάρχουν κενές θέσεις σε σχολεία της ίδιας ή όμορης ομάδας, ο υπεράριθμος δε μετακινείται οργανικά.

Πουθενά δεν προβλέπεται αναγκαστική άρση υπεραριθμίας. Συνεπώς ο χαρακτηρισμός ενός εκπαιδευτικού ως υπεράριθμου σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι χάνεται η οργανική του θέση. Αν το επιθυμεί μετά από αίτησή του τοποθετείται κατά προτεραιότητα σε κενά που υπάρχουν στην ίδια ομάδα ή σε όμορη ομάδα σχολείων και μόνο. Αλλιώς μπορεί να διεκδικήσει κάποια κενή θέση, με βάση τα μόρια μετάθεσης, συγκρινόμενος με όλους τους άλλους που ζητούν βελτίωση θέσης , βρίσκονται στη διάθεση ή ήρθαν με μετάθεση στην περιοχή που ανήκει το σχολείο.

Αν δεν επιθυμεί ή δεν μπορέσει να πάρει νέα θέση τότε παραμένει υπεράριθμος στο σχολείο του.

Γ. Άρση λειτουργικής υπεραριθμίας

Αν τη νέα σχολική χρονιά και πάλι υπάρχει υπεραριθμία (λειτουργική), τότε μετακινείται κατά προτεραιότητα σε λειτουργικό κενό που υπάρχει σε όμορα σχολεία ή σε σχολεία της ίδιας περιοχής μετάθεσης ή σε άλλη περιοχή σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.31 του ν.3848/2010

Θερινά Μαθήματα στο CERN - Mία περιήγηση στο αύριο των Φυσικών Επιστημών, Ενωση Ελλήνων Φυσικών

ΘΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ CERN

ΜΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

7 ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ CERN.

ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ CERN.

ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
21 – 28 Αυγούστου 2011

Το σεμινάριο είναι μέρος του προγράμματος NTP (National Teacher’s Programme) του CERN, που έχει φέρει εκατοντάδες καθηγητές φυσικής μέσης εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη στο εργαστήριο του οργανισμού στη Γενεύη, για να τους μεταδώσει τα τελευταία νέα στην επιστήμη των υψηλών ενεργειών. Οι διαλέξεις γίνονται κάθε φορά στη γλώσσα των εκπαιδευόμενων οι οποίοι για μια εβδομάδα μένουν, παρακολουθούν διαλέξεις και επισκέπτονται εγκαταστάσεις μέσα στο εργαστήριο. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που το πρόγραμμα οργανώνεται αποκλειστικά για Έλληνες καθηγητές.

Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση, συμπεριλαμβάνοντας ένα σύντομο σημείωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με δυο τρόπους. Ο πρώτος είναι μέσω της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που συνδιοργανώνει το σεμινάριο. Ο δεύτερος είναι απ’ ευθείας στο CERN στην διεύθυνση NTP programmes, CERN, CH1211 Geneva 23, Switzerland. Το CERN δεν καλύπτει έξοδα διαβίωσης και μεταφοράς. Η επιλογή θα γίνει με βάση το σημείωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και είναι ευθύνη του CERN. Η λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων είναι η 13 Ιουνίου 2011.(Τελευταία προθεσμία για το οικονομικό πακέτο που έχει συμφωνηθεί για τον τρόπο μετακίνησής σας)

Τιμή κατά άτομο: 420 € (μέλη) και 500 € (για τα μη μέλη της Ε.Ε.Φ. που έχουν ανανεώσει την ετήσια συνδρομή τους για το έτος 2010-2011).Ολόκληρο το ποσό πρέπει να κατατεθεί στην Τράπεζα EUROBANK (Αρ. Λογαριασμο:0026-0327-49-01000-3883700) έως 10 Ιουνίου 2011.

ΟΝΟΜΑ :
ΕΠΩΝΥΜΟ:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
EMAIL :

Πληροφορίες – Eγγραφές: 210-3635701
Πρωινές ώρες: Μπαλάσκα Βασιλική (10.00 - 14.00)
Απογευματινές ώρες: Γεώργα Αναστασία(15.00 - 19.00)


Γριβαίων 6, ΤΚ 106 80, Αθήνα - Τηλ.: 210/3635701 - fax : 210/3610690
e-mail: eef@otenet.gr – site www.eef.gr

Ποιες αλλαγές φέρνει ο Σεπτέμβριος στα σχολεία

Της Φιλομήλας Δημολαΐδου

Νέα διαθεματικά προγράμματα σπουδών, φραγμοί στη δεύτερη ξένη γλώσσα, πιλοτικά πειραματικά σχολεία, 161 νέα ολοήμερα δημοτικά με αναμορφωμένο πρόγραμμα, τα οποία θα προστεθούν στα 800 ήδη υπάρχοντα, και κλείσιμο όσων ολοήμερων έχουν κάτω από 60 μαθητές είναι ορισμένα από τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο οποίος προμηνύεται ο δυσκολότερος των τελευταίων χρόνων.

Εδώ και καιρό ομάδες του υπουργείου Παιδείας έχουν επεξεργαστεί τα νέα προγράμματα σπουδών που θα διέπουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ήδη η φιλοσοφία τους εγκρίθηκε σε γενικές γραμμές από το συμβούλιο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στάλθηκε με τις παρατηρήσεις των μελών του στο υπουργείο. Μέχρι την αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η πλειονότητα των διδακτικών αντικειμένων, τα οποία όμως δεν θα εφαρμοστούν στο σύνολο των σχολείων. Σύμφωνα με πληροφορίες η εφαρμογή τους θα αρχίσει πιλοτικά σε περισσότερα από 100 γυμνάσια και δημοτικά σε όλη τη χώρα αλλά και στην α’ τάξη του νέου -πλέον- λυκείου. Τα βιβλία ωστόσο δεν θα αλλάξουν, αφού αντικαταστάθηκαν πολύ πρόσφατα με χρήματα της Ε.Ε.

«Η λογική των νέων προγραμμάτων σπουδών δεν αφορά μόνον τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης αλλά και την καινοτομία. Μαθαίνει στο μαθητή την τέχνη του συνδυασμού. Ο μαθητής γίνεται κριτικός συνθέτης», τόνισε στη «Θ» ο πρόεδρος του συμβουλίου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωάννης Καζάζης.

Κεντρικό βάρος στα νέα προγράμματα δίνεται στη διαθεματικότητα, ενώ η καινοτομία συνίσταται στο δέσιμο των μαθημάτων: Τα Αρχαία και τα Νέα Ελληνικά θα διδάσκονται μαζί με τη Νεοελληνική Λογοτεχνία και η Φυσική και η Χημεία με τα Μαθηματικά. «Μέχρι τώρα τα μαθήματα ήταν αποκομμένα το ένα από το άλλο. Το ζήτημα όμως είναι τι θέλουμε να ξέρει ο μαθητής στο τέλος κάθε τάξης, ποιες δεξιότητες και ποιες ικανότητες επιθυμούμε να αποκτήσει. Εάν δηλαδή πρέπει να ξέρει παπαγαλία τέσσερις εξισώσεις ή πώς να τις χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του», υποστήριξε ο κ. Καζάζης.

Επιπλέον το συμβούλιο έχει απασχολήσει η συγχώνευση των οργανισμών του υπουργείου Παιδείας, όπως του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας, του ΙΠΟΔΕ και του ΟΕΔΒ, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση το θέμα του Τεχνολογικού λυκείου.

Ολοήμερα και ξένες γλώσσες
Αντιδράσεις προκαλεί ο περιορισμός από το υπουργείο Παιδείας της διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας σε δημοτικά και γυμνάσια. Με σχετική εγκύκλιο παύει να υπάρχει το δικαίωμα επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας (γερμανικά ή γαλλικά) στο δημοτικό, καθώς θα διδάσκεται μόνον μία από αυτές με κριτήριο, όπως αναφέρεται, την πλειονότητα όσων τη δήλωσαν. Παράλληλα το υπουργείο βάζει φραγμούς και στη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στο γυμνάσιο, καθώς εφεξής η επιλογή μεταξύ γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής και ισπανικής θα γίνεται βάσει της οργανικής θέσης εκπαιδευτικού που θα υπάρχει στο σχολείο.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει οργανική θέση ή την έχουν δύο ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί διαφορετικών ειδικοτήτων (ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ34, ΠΕ40) θα επιλεγεί η ξένη γλώσσα που επιθυμεί να διδαχθεί η πλειονότητα των μαθητών του γυμνασίου. Για τους μαθητές της β’ και της γ’ τάξης του γυμνασίου οι οποίοι στα προηγούμενα χρόνια διδάχτηκαν διαφορετική γλώσσα από τη γλώσσα επιλογής του σχολείου υπάρχουν οι εξής δυνατότητες: Ή να ισχύσει το Π.Δ. 188/1982 (απαλλαγή μαθητών από την ξένη γλώσσα) ή μετεγγραφή του μαθητή σε… όμορο γυμνάσιο στο οποίο θα διδάσκεται η ίδια γλώσσα που διδασκόταν ο μαθητής.
Την ίδια ώρα λιγότερα προβλέπεται ότι θα είναι τα ολοήμερα σχολεία που θα λειτουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά, αφήνοντας αρκετούς εργαζόμενους χωρίς επιλογή.
Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας από Σεπτέμβριο τίθενται αυστηρές προϋποθέσεις, οι οποίες θα θέσουν σε τερματισμό το ολοήμερο πρόγραμμα πολλών σχολείων, κυρίως μικρών επαρχιακών πόλεων και νησιών.

Σύμφωνα με αυτές, για να λειτουργήσει ολοήμερο σχολείο, πρέπει:
α) Να είναι εγγεγραμμένοι και να φοιτούν ανελλιπώς τουλάχιστον 60 μαθητές στο σχολείο.
β) Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του ολοήμερου να είναι 15 μαθητές.
γ) Στα δημοτικά σχολεία με ολοήμερο πρόγραμμα να εγγράφονται οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή σχετική δήλωση ανεργίας.
δ) Η αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος κάθε διδακτικής ώρας του ολοήμερου, με την προϋπόθεση ότι στην αρχή του σχολικού έτους θα έχει κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους.
Εξάλλου από τη νέα χρόνια θα προστεθούν άλλα 161 ολοήμερα δημοτικά σχολεία στα 800 που λειτούργησαν πέρυσι με αναμορφωμένο πρόγραμμα. Στα επιπλέον σχολεία συμπεριλαμβάνονται και όσα νέα 12θέσια δημοτικά προέκυψαν από τις συνενώσεις και πληρούσαν τις προϋποθέσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με νέα μοντέλα διοίκησης και διδασκαλίας θα λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο και 30 πιλοτικά πειραματικά σχολεία.

Μην καίτε τα βιβλία
Οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων καλούνται σήμερα να επιστρέψουν τα βιβλία τους σε ειδικές εκδηλώσεις που θα γίνουν σε όλα τα σχολεία της χώρας. Η δράση αποτελεί πανελλήνια προσπάθεια με στόχο την καλλιέργεια του σεβασμού για το δημόσιο αγαθό αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου. Όσα έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση θα μοιραστούν στους νέους μαθητές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση.
Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου τα σχολεία με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων θα βραβευτούν από το υπουργείο Παιδείας με παροχή εκπαιδευτικού υλικού από τον ΟΕΔΒ. Θα βραβευτεί επίσης το σχολείο που θα δημιουργήσει την καλύτερη αφίσα προώθησης του προγράμματος, η οποία θα ανατυπωθεί και θα σταλεί σε όλα τα σχολεία.

Γνωμοδότηση για την καθ υπέρβαση εγγραφή παιδιών εκπαιδευτικών και αδελφών στα Πειραματικά σχολεία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: esos.gr

Κατά της καθ υπέρβασης εγγραφής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των πρότυπων - και ήδη πειραματικών- Σχολείων) παιδιών αποσπασμένων, αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών οι οποίοι υπηρετούν στην σχολική μονάδα και μαθητών οι οποίοι έχουν αδέλφια στην Γ΄τάξη Λυκείου τάχθηκε με γνωμοδότηση που εξέδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους , ύστερα από τα ακόλουθα δύο ερωτήματα που έθεσε η Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπ. Παιδείας:

Αν υπάγονται στις ρυθμίσεις της παραγράφου 11 του άρθρου 1 του Π.Δ. 338/1982 (καθ΄ υπέρβαση εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των πρότυπων - και ήδη πειραματικών- Σχολείων):

α) τα παιδιά των αποσπασμένων, των αναπληρωτών και των ωρομισθίων εκπαιδευτικών οι οποίοι υπηρετούν στην σχολική μονάδα και

β) οι μαθητές οι οποίοι έχουν αδέλφια στην Γ΄τάξη Λυκείου και οι οποίοι κατά το σχολικό έτος φοίτησης του αδελφού στην Α΄τάξη του Γυμνασίου θα έχουν πιθανότατα.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στο σκεπτικό της Γνωμοδότησης υποστηρίζει πως ¨όπως προκύπτει από το πλέγμα των διατάξεων οι οποίες αναφέρονται στους ωρομισθίους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς , αυτοί καλύπτουν κενά τα οποία προκύπτουν λόγω υπέρτερων και μη προβλέψιμων αναγκών και κατά κανόνα δεν θα υπηρετούν και την επόμενη χρονιά στο ίδιο σχολείο.

Οσον αφορά του αποσπασμένους εκπαιδευτικούς αυτοί αποσπώνται για λόγους σοβαρούς και απρόβλεπτους (είτε υπηρεσιακούς είτε προσωπικούς) και για ορισμένο χρονικό διάστημα. Στα Πειραματικά σχολεία δε, μπορούν να γίνουν αποσπάσεις εκπαιδευτικών μόνο για ένα διδακτικλο έτος σύμφωνα με τη ρητή διάταξη της παρ. 7 του άρθρου 31 του ν. 1566/85”.

Ως δικαιολογητικό λόγο θέσπισης της διάταξης της παρ. 11 του άρθρου 1 του ΠΔ 338/82 το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε ότι είναι η προστασία της οικογένειας, ήτοι τα τέκνα των εκπαιδευτικών να φοιτούν στο ίδιο σχολείο που υπηρετεί ο γονέας του , όπως επίσης και τα αδέλφια να φοιτούν στο ίδιο σχολείο, ώστε να διευκολύνεται η οικογένεια και η καθημερινότητας τους.

Κατά συνέπεια το Νομικό συμβούλιο του Κράτους έκρινε ότι στην ως άνω διαδικασία πρέπει να συμμετέχουν μόνο τα τέκνα των εκπαιδευτικών που υπηρετούν με οργανική θέση στα παραπάνω σχολεία, αφού οι άλλες κατηγορίες εκπαιδευτικών (αποσπαμένοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι) δεν αθα υπηρετούν κατά κανόνα την επόμενη σχολική χρονιά, για την οποία γίνεται η κλήρωση, στο ίδιο σχολείο, ώστε να συντρέχει έτσι ο δικαιολογητικός λόγος θέσπισης της ανωτέρω διάταξης.

Το ίδιο ισχύει , σύμφωνα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, και για τα αδέλφια των μαθητών που φοιτούν στη Γ Λυκείου, αφού οι τελευταίοι την επόμενη σχολική χρονιά θα έχουν κατά κανόνα αποφοιτήσει.

Η Γνωμοδότηση αναμένεται να γίνει δεκτή από την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ προς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Επανεξετάστε την απόφαση για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών

Η Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε. με ανακοίνωσή της, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να επανεξετάσει το θέμα της διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο, λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η πρόσφατη απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου, τονίζει η ΠΑΣΚ, είναι δυσεφάρμοστη και προκαλεί ποικίλα προβλήματα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, σε περίοδο μάλιστα έντονης οικονομικής πίεσης και ανασφάλειας.

Και το σημαντικότερο, υπογραμμίζει η παράταξη του ΠΑΣΟΚ των καθηγητών, καταργείται στην ουσία το δικαίωμα της επιλογής, αφού τα κριτήρια που θεσπίζονται δε σχετίζονται με τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών ούτε με τον προγραμματισμό των γονιών τους.

Πέρα από αυτά, η συγκεκριμένη απόφαση καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΣΚ, δε συνάδει με τη διακηρυγμένη θέση «Πρώτα ο Μαθητής» ούτε βεβαίως προωθεί την εξαγγελία για σύνδεση της σχολικής διδασκαλίας με την πιστοποίηση της ξένης γλώσσα.

Από τους ιδιώτες στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών

Ξεκίνησε να υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς η μετάβαση της μισθοδοσίας εκπαιδευτικών από τις ιδιωτικές εταιρείες στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.Ηδη αποκεντρωμένες Διευθύνσεις με μικρό αριθμό εκπαιδευτικών έχουν εισαχθεί στο σύστημα μισθοδοσίας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και του ΔΙΑΣP .

Ετσι το μήνα που «τρέχει» οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β Αθήνας και Αν. Αττικής εντάχθηκαν στο σύστημα που σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής η έκδοση της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών δεν θα κοστίζει τίποτα σε κανέναν εκπαιδευτικό/
Σημειώνεται ότι ο κάθε εκπαιδευτικός για την έκδοση της μισθοδοσίας τους πληρώνει κάθε μήνα από 1,5 έως 2 ευρώ.

Πηγή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Οι μαθητές επιστρέφουν τα σχολικά βιβλία




Σήμερα παραδίδουν οι μαθητές τα σχολικά βιβλία-εφόσον το επιθυμούν-ενώ την περασμένη Παρασκευή στην πρωινή προσευχή οι Διευθυντές διάβασαν και σχετική επιστολή της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπ. Παιδείας, τα βιβλία αυτά θα φυλαχτούν σε κάθε σχολείο και θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011, εφόσον είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν,ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση. Η περίσσεια των βιβλίων που θα δημιουργηθεί, τονίζει στην εγκύκλιο το υπ. Παιδείας, θα ληφθεί υπόψη για τη μείωση των παραγγελιών της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου θα γίνει η βράβευση των σχολείων με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων.

Ούτε ένα ευρώ δεν στοιχίζουν τα σχολικά βιβλία

Λιγότερο από ένα ευρώ στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο , κατά μέσο όρο , η εκτύπωση του κάθε σχολικού βιβλίου, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων.

Ο Οργανισμός παράγει ετησίως περίπου 1.200 τίτλους βιβλίων για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε 45.000.000 αντίτυπα, για τα οποία απαιτούνται 16.000 τόνοι χαρτί και χαρτόνι. Τα βιβλία αυτά ο ΟΕΔΒ τα διανέμει σε 1.600 προορισμούς στην Ελλάδα και 600 προορισμούς στο εξωτερικό.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΊΑΣ: Καταγραφή των Έργων Τέχνης

Την καταγραφή, αξιολόγηση, ασφαλή φύλαξη, συντήρηση κα αξιοποίηση των Έργων Τέχνης που ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αποφάσισε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.ΒΗδη συγκρότησε άμισθη Ομάδα Εργασίας αποτελούμενη από τους:

1. Φουντά Νικ. του Αντωνίου, Επίτ. Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής & Οικονομικής Υποστήριξης της Κ.Υ. του ΥΠΔΒΜΘ, Συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας

2. Φούντα Τζέλλα του Γεωργίου, Συνεργάτη της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

3. Αθηναίο Ευάγγελο του Ιωάννη, Εκπ/κό κλάδου ΠΕ08 Καλλιτεχνικών, αποσπασμένο στην Κ.Υ. του ΥΠΔΒΜΘ

4. Αντωναρόπουλο Περικλή του Νικολάου, Εκπ/κό κλάδου ΠΕ08 Καλλιτεχνικών,

αποσπασμένο στην Κ.Υ. του ΥΠΔΒΜΘ

5. Σαρακατσιάνου Βασιλική του Ματθαίου, Εκπ/κό κλάδου ΠΕ02 Φιλολόγων,

αποσπασμένη στην Κ.Υ. του ΥΠΔΒΜΘ, κάτοχο διδακτορικού διπλώματος του Παν/μίου

6. Σκουλά Ανδρονίκη του Χαράλαμπου, Εκπ/κό κλάδου ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας,

αποσπασμένη στην Κ.Υ. του ΥΠΔΒΜΘ

Β. Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι:

α) η ολοκλήρωση της καταγραφής και της φωτογράφησης των έργων τέχνης του ΥΠΔΒΜΘ,

β) η αξιολόγηση και ο διαχωρισμός αυτών, σύμφωνα με την

κατάσταση στην οποία βρίσκονται,

γ) η διαμόρφωση κατάλληλο χώρου για τη ασφαλή φύλαξη και αποθήκευσή τους στο κτίριο της Κ.Υ. του ΥΠΔΒΜΘ,

δ) η διερεύνηση της δυνατότητας συντήρησης των ανωτέρω έργων τέχνης από τη Δ/νση Καλλιτεχνικής Συντήρησης & Αποκατάστασης Έργων Τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και άλλους Φορείς, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος,

ε) η κατάθεση προτάσεων για την καλύτερη αξιοποίηση και προβολή τους και στ) η σύνταξη έκθεσης με τις παρατηρήσεις και τις διαπιστώσεις της Ομάδας Εργασίας.

Πηγή

Κονδύλι 122.000 ευρώ για την αγορά ακουστικών βαρηκοΐας σε μαθητές-ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Απόφαση με την οποία μεταβιβάζονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ) κονδύλια ύψους 122.000 ευρώ για την αγορά ακουστικών βαρηκοΐας σε μαθητές ιδιωτικών και δημοσίων σχολείων, υπέγραψε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Το ανώτατο ποσό που παρέχει το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για κάθε ακουστικό βαρηκοΐας

δε δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 1.500,00 Ευρώ.
Την εν λόγω παροχή δικαιούνται μέχρι την ηλικία των 20 ετών όσοι φοιτούν στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας.

Το ποσό αυτό θα παρέχεται ανά τέσσερα (4) έτη.

Η αλλαγή ακουστικού γίνεται εφόσον το αρμόδιο ΚΕΔΔΥ με παιδαγωγική του έκθεση κρίνει την παιδαγωγική αποτελεσματικότητα των ακουστικών βαρηκοίας στο παιδί.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την καταβολή δαπάνης προμήθειας ακουστικών βαρηκοίας σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως προς το μέρος του ποσού που δεν καλύπτει ο ασφαλιστικός τους φορέας, (άρθρο 33, παρ. 4, Ν. 1566/55, Ν. 2817/2000 και Γνωμοδότηση ολομέλειας του Νομ. Συμβουλίου του Κράτους αριθμ. 275/2004), πρέπει να είναι τα εξής:

1. Κατάσταση πληρωμής εις διπλούν, όπου να αναφέρονται τα στοιχεία του δικαιούχου (όνομα, δ/νση, Τ.Κ.,Α.Φ.Μ.), υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον προϊστάμενο της Δ/νσης, όπου θα βεβαιώνεται ότι δεν έχουν υποβληθεί άλλα δικαιολογητικά για τον ίδιο λόγο.

2. Αίτηση του γονέα.

3. Απόφαση έγκρισης δαπάνης από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

4. Βεβαίωση του Δ/ντή του Σχολείου ότι το παιδί είναι μαθητής.

5. Γνωμάτευση και ακουομετρικό διάγραμμα ειδικευμένου γιατρού Κρατικού ή Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (με σφραγίδα του νοσοκομείου), όπου θα αναφέρεται το ποσοστό κώφωσης καθώς και ότι συνιστάται η χρήση ακουστικών βαρηκοΐας.

6. Τιμολόγιο στο όνομα του γονέα, όπου θα αναφέρεται ότι η προμήθεια των ακουστικών βαρηκοΐας γίνεται για το παιδί του (όνομα παιδιού), το οποίο μπορεί να είναι και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο, στην περίπτωση που μεσολαβεί ασφαλιστικός φορέας.

7. Τρεις οικονομικές προσφορές, για να χορηγηθεί βάσει της χαμηλότερης τιμής, (όχι απαραίτητες).

8. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ότι έχει καταβάλει ο ίδιος το ποσό και ότι δεν έχει πάρει ακουστικά βαρηκοΐας για το παιδί του (όνομα) από κανένα φορέα του δημοσίου τα τελευταία (04) τέσσερα χρόνια.

9. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα όπου θα αναφέρει ότι έχει κατατεθεί σε αυτόν το πρωτότυπο τιμολόγιο, (αριθμός τιμολογίου, ποσό) καθώς και το ποσό που του χορήγησε για την προμήθεια αυτή.

10. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα, με την διαφορά του ποσού, που χορηγήθηκε για φορολογική χρήση.

Πηγή

8 Εξωτερικοί Συνεργάτες στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

Στο πλαίσιο της Πράξης «Διαμόρφωση Μεθοδολογίας Ψηφιακής Διαμόρφωσης των σχολικών βιβλίων και έντυπου εκπαιδευτικού υλικού για τα Γλωσσικά μαθήματα, Ψηφιακή Διαμόρφωση των σχολικών βιβλίων για τα Γλωσσικά μαθήματα, Αναζήτηση και Προσαρμογή πρόσθετου Εκπαιδευτικού υλικού για τα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας», το ΚΕΓ προτίθεται να απασχολήσει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με συμβάσεις ανάθεσης έργου, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Aπό 30 Μαΐου 2011 μέχρι και 14 Ιουνίου 2011.

Αναλυτικότερα:
http://www.greeklanguage.gr

Θέσεις επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών στη σχολή διοίκησης και οικονομίας-ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας προκηρύσσει θέσεις Επιστημονικών και Εργαστηριακών Συνεργατών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή ανάθεση διδακτικού έργου με ωριαία αντιμισθία για το ακαδ. έτος 2011-2012 ως εξής:

Τομέας Πληροφορικής και Τεκμηρίωσης
Επιστημονικοί Συνεργάτες
-Μαθηματικά
-Στατιστική
-Τεχνική Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Προϊόντων
-Εντυπα και Ηλεκτρονική Διαφήμιση
-Εισαγωγή στο Η/Υ

Εργαστηριακοί Συνεργάτες
-Ανάλυση Δεδομένων
- Ηλεκτρονική Διαχείριση Δεδομένων
-Έντυπη και Ηλεκτρονική Διαφήμιση
-Ανάπτυξη πολυμεσικών Εφαρμογών
-Εισαγωγή στους Η/Υ
-Εφαρμογές Μαρκετινγκ με Η/Υ

Πληροφορίες στο τηλ. 2310-791563

Θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών - ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, βάσει της με αριθ. 17/05-05-2011 απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής, προκηρύσσει την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για κάλυψη διδακτικών, ερευνητικών ή άλλων επιστημονικών αναγκών των Τμημάτων του για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Η σύμβαση μπορεί να διαρκεί μέχρι ένα ακαδημαϊκό έτος και μπορεί να ανανεώνεται μέχρι δύο ακόμη ακαδημαϊκά έτη

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Φιλοσόφων και Τζεβελέκη, 31100, Λευκάδα
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Τηλ. 2645026160

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (και εν ελλείψει Εργαστηριακοί Συνεργάτες)

ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (Θεωρία)
Μαθηματική Ανάλυση
Φυσική Τηλεπικοινωνιών
Εισαγωγή στους Αλγόριθμους και το Προγραμματισμό
Ψηφιακή Λογική Σχεδίαση
Ηλεκτρονική Ι
Γραμμική Άλγεβρα
Αρχιτεκτονική Υπολογιστών
Θεωρία Πιθανοτήτων και Στατιστικής
Ηλεκτρονική ΙΙ
Προγραμματισμός Η/Υ Ι
Διακριτά Μαθηματικά
Δίκτυα Η/Υ Ι
Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος
Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα
Προγραμματισμός Η/Υ ΙΙ
Εισαγωγή στις Τηλεπικοινωνίες
Βάσεις Δεδομένων
Δίκτυα ΙΙ
Τεχνολογίες Επικοινωνίες Πολυμέσων
Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες
Λειτουργικά Συστήματα
Ασφάλεια Υπολογιστικών Συστημάτων
Ασύρματες Τηλεπικοινωνίες
Μικροεπεξεργαστές Μικροϋπολογιστές
Τεχνολογίες Διαδικτύου
Διδακτική Νέων Τεχνολογιών
Διοίκηση Έργων Πληροφορικής - Τηλεπικοινωνιών
Κινητές και Δορυφορικές Επικοινωνίες
Ενσωματωμένα Συστήματα
Εξόρυξη Πληροφορίας
Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία
Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία
Επαγγελματική Ταυτότητα και Οικονομικό Περιβάλλον
Μάρκετινγκ Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών
Στρατηγικό Μάνατζμεντ Τηλεπικοινωνιών
Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών
Ιατρική Πληροφορική
Πληροφορική Περιβάλλοντος
Κατανεμημένα Συστήματα
Βιομηχανική Σχεδίαση Παραγωγής & Διοίκηση Παραγωγής
Βιοπληροφορική

Εργαστηριακοί Συνεργάτες
ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Φυσική Τηλεπικοινωνιών
Εισαγωγή στους Αλγόριθμους και το Προγραμματισμό
Ψηφιακή Λογική Σχεδίαση
Ηλεκτρονική Ι
Αρχιτεκτονική Υπολογιστών
Θεωρία Πιθανοτήτων και Στατιστικής
Ηλεκτρονική ΙΙ
Προγραμματισμός Η/Υ Ι
Δίκτυα Η/Υ Ι
Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος
Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα
Προγραμματισμός Η/Υ ΙΙ
Εισαγωγή στις Τηλεπικοινωνίες
Βάσεις Δεδομένων
Δίκτυα ΙΙ
Τεχνολογίες Επικοινωνίες Πολυμέσων
Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες
Λειτουργικά Συστήματα
Ασφάλεια Υπολογιστικών Συστημάτων
Ασύρματες Τηλεπικοινωνίες
Μικροεπεξεργαστές Μικροϋπολογιστές
Τεχνολογίες Διαδικτύου
Διδακτική Νέων Τεχνολογιών
Κινητές και Δορυφορικές Επικοινωνίες
Ενσωματωμένα Συστήματα
Εξόρυξη Πληροφορίας
Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών
Ιατρική Πληροφορική
Πληροφορική Περιβάλλοντος
Κατανεμημένα Συστήματα
Βιομηχανική Σχεδίαση Παραγωγής & Διοίκηση Παραγωγής
Βιοπληροφορική

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (Ε.Ε.Μ.)
Ορολογία- Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά)
Αγγλικά

Οι αιτήσεις μαζί με όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά κατατίθενται στη Γραμματεία του Τμήματος μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών, αρχόμενη από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης, δηλαδή, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 11-06-2011 μέχρι και 30-06-2011.

Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να δηλώσουν περισσότερα από έξι (6) μαθήματα ανά τμήμα (ανεξαρτήτως αν πρόκειται για θεωρητικά ή εργαστηριακά μαθήματα) και στις
αιτήσεις τους πρέπει να αναφέρονται κατά σειρά προτεραιότητας τα Μαθήματα (Θεωρία, Εργαστήρια). Τα μαθήματα τα οποία περιλαμβάνουν θεωρία και εργαστήριο θεωρούνται ως ένα ενιαίο μάθημα και όχι δύο χωριστά μαθήματα.
Τα δικαιολογητικά πρέπει να φέρουν αρίθμηση, να είναι τοποθετημένα σε ειδικό φάκελο και να συνοδεύονται από συνοπτική ανάλυση του επιστημονικού έργου του υποψηφίου και πίνακα των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών.
Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι θεωρημένα επίσημα από τις κατά το νόμο αρμόδιες αρχές. Το αυτό ισχύει και για τα ξενόγλωσσα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να συνοδεύονται από νόμιμες μεταφράσεις. Επιπλέον, οι τίτλοι σπουδών του εξωτερικού πρέπει να συνοδεύονται από πράξη ή βεβαίωση του οικείου οργάνου, με την οποία αναγνωρίζονται ως ισότιμοι προς τους απονεμόμενους τίτλους από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής

Θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία - ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, βάσει της με αριθ. 17/05-05-2011 απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής, προκηρύσσει την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για κάλυψη διδακτικών, ερευνητικών ή άλλων επιστημονικών αναγκών των Τμημάτων του για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Η σύμβαση μπορεί να διαρκεί μέχρι ένα ακαδημαϊκό έτος και μπορεί να ανανεώνεται μέχρι δύο ακόμη ακαδημαϊκά έτη

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φιλοσόφων και Τζεβελέκη, 31100, Λευκάδα
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Τηλ. 2645026160

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (και εν ελλείψει Εργαστηριακοί Συνεργάτες)
ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (Θεωρία)
Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων
Εισαγωγή στη Πληροφορική
Δομημένος Προγραμματισμός
Μικροοικονομική
Μαθηματικά Ι
Δίκαιο Επιχειρήσεων
Πληροφορική και Κοινωνία
Οικονομική Ιστορία της Ευρώπης
Μαθηματικά ΙΙ
Εισαγωγή στη Στατιστική
Μακροοικονομική
Εισαγωγή στους Αλγόριθμους
Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός
Δομές Δεδομένων
Οικονομία και Περιβάλλον
Αλληλεπίδραση Ανθρώπου Υπολογιστή
Λειτουργικά Συστήματα Ι
Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων
Χρηματοοικονομική
Αρχές Γενικής Λογιστικής
Δίκτυα Η/Υ Ι
Οπτικός Προγραμματισμός
Πολιτική Οικονομία
Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά Μοντέλα
Επιχειρησιακή Οικονομική Ανάλυση
Τεχνολογίες Διαδικτύου
Βάσεις Δεδομένων Ι
Τεχνολογίες Πολυμέσων
Επιχειρηματικότητα – Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Αρχές Μάρκετινγκ
Γραφικά Υπολογιστών
Επιχειρησιακή Έρευνα
Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Παραγωγής
Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων
Βάσεις Δεδομένων ΙΙ
Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα
Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης
Τεχνικές Σχεδίασης και Ανάλυσης Αλγορίθμων
Τεχνολογία Λογισμικού
Κατανεμημένα Συστήματα
Τεχνητή Νοημοσύνη
Ανάλυση και Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων
Οικονομετρία
Δίκτυα Η/Υ ΙΙ
Λειτουργικά Συστήματα ΙΙ
Εκπαιδευτικό Λογισμικό
Σύγχρονα Θέματα Βάσεων Δεδομένων
Ηλεκτρονικό Εμπόριο
Διδακτική Πληροφορικής
Ειδικά Θέματα Διοίκησης
Εξόρυξη Δεδομένων
Σεμινάριο Τελειοφοίτων
Εφαρμογές Τηλεματικής στη Διοίκηση
Πολυμεσικές Εφαρμογές
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής


Εργαστηριακοί Συνεργάτες
ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Εισαγωγή στη Πληροφορική
Δομημένος Προγραμματισμός
Εισαγωγή στους Αλγόριθμους
Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός
Δομές Δεδομένων
Λειτουργικά Συστήματα Ι
Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων
Αρχές Γενικής Λογιστικής
Δίκτυα Η/Υ Ι
Οπτικός Προγραμματισμός
Τεχνολογίες Διαδικτύου
Βάσεις Δεδομένων Ι
Τεχνολογίες Πολυμέσων
Βάσεις Δεδομένων ΙΙ
Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα
Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης
Τεχνικές Σχεδίασης και Ανάλυσης Αλγορίθμων
Τεχνητή Νοημοσύνη
Ανάλυση και Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων
Οικονομετρία
Δίκτυα Η/Υ ΙΙ
Λειτουργικά Συστήματα ΙΙ
Ηλεκτρονικό Εμπόριο
Εξόρυξη Δεδομένων
Εφαρμογές Τηλεματικής στη Διοίκηση


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (Ε.Ε.Μ.)
Ξένη Γλώσσα- Ορολογία (Αγγλικά)
Προπαιδευτικό Φροντιστήριο Ορολογίας Αγγλικών

Οι αιτήσεις μαζί με όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά κατατίθενται στη Γραμματεία του Τμήματος μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών, αρχόμενη από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης, δηλαδή, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 11-06-2011 μέχρι και 30-06-2011.

Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να δηλώσουν περισσότερα από έξι (6) μαθήματα ανά τμήμα (ανεξαρτήτως αν πρόκειται για θεωρητικά ή εργαστηριακά μαθήματα) και στις
αιτήσεις τους πρέπει να αναφέρονται κατά σειρά προτεραιότητας τα Μαθήματα (Θεωρία, Εργαστήρια). Τα μαθήματα τα οποία περιλαμβάνουν θεωρία και εργαστήριο θεωρούνται ως ένα ενιαίο μάθημα και όχι δύο χωριστά μαθήματα.
Τα δικαιολογητικά πρέπει να φέρουν αρίθμηση, να είναι τοποθετημένα σε ειδικό φάκελο και να συνοδεύονται από συνοπτική ανάλυση του επιστημονικού έργου του υποψηφίου και πίνακα των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών.
Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι θεωρημένα επίσημα από τις κατά το νόμο αρμόδιες αρχές. Το αυτό ισχύει και για τα ξενόγλωσσα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να συνοδεύονται από νόμιμες μεταφράσεις. Επιπλέον, οι τίτλοι σπουδών του εξωτερικού πρέπει να συνοδεύονται από πράξη ή βεβαίωση του οικείου οργάνου, με την οποία αναγνωρίζονται ως ισότιμοι προς τους απονεμόμενους τίτλους από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής

Θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας - ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, βάσει της με αριθ. 17/05-05-2011 απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής, προκηρύσσει την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για κάλυψη διδακτικών, ερευνητικών ή άλλων επιστημονικών αναγκών των Τμημάτων του για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Η σύμβαση μπορεί να διαρκεί μέχρι ένα ακαδημαϊκό έτος και μπορεί να ανανεώνεται μέχρι δύο ακόμη ακαδημαϊκά έτη

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
Πλατεία Κάλβου 2, 29100, Ζάκυνθος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Τηλ. 2695024941-4

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (και εν ελλείψει Εργαστηριακοί Συνεργάτες)

ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (Θεωρία)
1. Αρχές Επιστήμης Περιβάλλοντος
2. Αρχές Οικολογίας
3. Αρχές Οικονομικής
4. Μαθηματικά Ι
5. Περιβαλλοντικό Λογισμικό
6. Φυσική Ι
7. Χημεία Περιβάλλοντος
8. Προγραμματισμός Η/Υ
9. Οικονομική Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων
10. Φυσική ΙΙ
11. Περιβαλλοντική Γεωλογία
12. Βάσεις Περιβαλλοντικών δεδομένων
13. Υδρολογία – Διαχείριση Υδατικών Πόρων
14. Υδάτινα Οικοσυστήματα
15. Ηλεκτρική Ισχύς-Παραγωγή, Μεταφορά, Διανομή
16. Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών & Τηλεπισκόπηση
17. Περιβαλλοντική Βιολογία/Μικροβιολογία
18. Αέρια Ρύπανση-Τεχνολογία Επεξεργασίας Αέριων Ρύπων
19. Οικολογία Πληθυσμών – Βιοποικιλότητα
20. Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
21. Πρότυπα Ποιότητας, Αξιολόγησης & Περιβαλλοντικής Διαχείρισης
22. Τεχνολογία Επεξεργασίας Βιομηχανικών & Επικίνδυνων Αποβλήτων
23. Τεχνολογία Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων
24. Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
25. Περιβαλλοντική Εκπαίδευση & Διδακτική
26. Τεχνολογίες Επεξεργασίας Πόσιμου Νερού
27. Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
1. Γενική Χημεία
2. Αρχές Οικολογίας
3. Περιβαλλοντικό Λογισμικό
4. Χημεία Περιβάλλοντος
5. Τεχνικό Σχέδιο – CAD
6. Προγραμματισμός Η/Υ
7. Μεσογειακά Οικοσυστήματα
8. Φυσική ΙΙ
9. Μηχανική Περιβάλλοντος
10. Διαχείριση Άγριας Πανίδας
11. Βάσεις Περιβαλλοντικών δεδομένων
12. Υδρολογία – Διαχείριση Υδατικών Πόρων
13. Υδάτινα Οικοσυστήματα
14. Ηλεκτρική Ισχύς- Παραγωγή, Μεταφορά, Διανομή
15. Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών & Τηλεπισκόπηση
16. Ρευστομηχανική Περιβάλλοντος
17. Περιβαλλοντική Βιολογία/Μικροβιολογία
18. Αέρια Ρύπανση-Τεχνολογία Επεξεργασίας Αέριων Ρύπων
19. Οικολογία Πληθυσμών – Βιοποικιλότητα
20. Τεχνολογία Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων
21. Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
22. Μετεωρολογία-Κλιματολογία
23. Τεχνολογία Επεξεργασίας Βιομηχανικών & Επικίνδυνων Αποβλήτων
24. Τεχνολογία Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων
25. Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
26. Μέθοδοι Παρακολούθησης Ποιότητας Περιβάλλοντος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (Ε.Ε.Μ.)
Αγγλικά - Ορολογία
Προπαιδευτικό Φροντιστήριο Ορολογίας Αγγλικών

Οι αιτήσεις μαζί με όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά κατατίθενται στη Γραμματεία του Τμήματος μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών, αρχόμενη από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης, δηλαδή, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 11-06-2011 μέχρι και 30-06-2011.

Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να δηλώσουν περισσότερα από έξι (6) μαθήματα ανά τμήμα (ανεξαρτήτως αν πρόκειται για θεωρητικά ή εργαστηριακά μαθήματα) και στις
αιτήσεις τους πρέπει να αναφέρονται κατά σειρά προτεραιότητας τα Μαθήματα (Θεωρία, Εργαστήρια). Τα μαθήματα τα οποία περιλαμβάνουν θεωρία και εργαστήριο θεωρούνται ως ένα ενιαίο μάθημα και όχι δύο χωριστά μαθήματα.
Τα δικαιολογητικά πρέπει να φέρουν αρίθμηση, να είναι τοποθετημένα σε ειδικό φάκελο και να συνοδεύονται από συνοπτική ανάλυση του επιστημονικού έργου του υποψηφίου και πίνακα των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών.
Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι θεωρημένα επίσημα από τις κατά το νόμο αρμόδιες αρχές. Το αυτό ισχύει και για τα ξενόγλωσσα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να συνοδεύονται από νόμιμες μεταφράσεις. Επιπλέον, οι τίτλοι σπουδών του εξωτερικού πρέπει να συνοδεύονται από πράξη ή βεβαίωση του οικείου οργάνου, με την οποία αναγνωρίζονται ως ισότιμοι προς τους απονεμόμενους τίτλους από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής

Θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο τμήμα Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς - ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, βάσει της με αριθ. 17/05-05-2011 απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής, προκηρύσσει την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για κάλυψη διδακτικών, ερευνητικών ή άλλων επιστημονικών αναγκών των Τμημάτων του για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Η σύμβαση μπορεί να διαρκεί μέχρι ένα ακαδημαϊκό έτος και μπορεί να ανανεώνεται μέχρι δύο ακόμη ακαδημαϊκά έτη

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Πλατεία Κάλβου 2, 29100, Ζάκυνθος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Τηλ. 2695024941-4

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (και ελλείψει Εργαστηριακοί Συνεργάτες)
ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (Θεωρία)
1.Αρχαιολογία και Τέχνες Ι
2.Γενικές Αρχές Χημείας & Φυσικής
3.Ελεύθερο Σχέδιο & Χρώμα I
4.Γενικές Αρχές & Μεθοδολογία Συντήρησης
5.Αποτυπώσεις & Τεκμηρίωση Αντικειμένων
6.Εισαγωγή στην Πληροφορική
7.Αρχαιολογία και Τέχνες ΙΙ
8.Φυσικοχημεία-Ειδικά Θέματα Συντήρησης Ι
9.Ελεύθερο Σχέδιο & Χρώμα IΙ
10.Προληπτική Συντήρηση
11.Φωτογραφία
12.Εισαγωγή στα πολυμέσα
14.Ιστορία της Τέχνης Ι
15.Φυσικοχημεία-Ειδικά Θέματα Συντήρησης ΙΙ
16.Μουσειολογία & Πολιτισμική Διαχείριση (Μνημεία και Μουσειακές Συλλογές)
17.Τεχνικές & Υλικά Ζωγραφικής & Χαρακτικής
18.Συντήρηση Χαρτιού & Βιβλίων Ι
19.Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού
20.Μεθοδολογία Φυσικοχημικών Αναλύσεων
21.Ιστορία Υφάσματος
22.Τεχνολογία & Επιστήμη των Υλικών
23.Συντήρηση Ζωγραφικών Έργων Ι
24.Βιβλιοδεσία & Αρχαιολογία του Βιβλίου
25.Συντήρηση Τοιχογραφίας Ι
26.Συντήρηση Φορητής Εικόνας Ι
27.Συντήρηση Ζωγραφικών Έργων ΙΙ
28.Συντήρηση Χαρτιού & Βιβλίων ΙΙ
29.Συντήρηση Κεραμικών / Γυαλιού
30.Συντήρηση Μεταλλικών Αντικειμένων
31.Συντήρηση Υφάσματος Ι
32.Συντήρηση Τοιχογραφίας ΙΙ
33.Συντήρηση Φορητής Εικόνας ΙΙ
34.Συντήρηση Ξύλου Ι
35.Συντήρηση Εθνογραφικών-Λαογραφικών Συλλογών
36.Συντήρηση Σύγχρονων Υλικών

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
1.Ελεύθερο Σχέδιο & Χρώμα I
2.Αποτυπώσεις & Τεκμηρίωση Αντικειμένων
3.Εισαγωγή στην Πληροφορική
4.Ελεύθερο Σχέδιο & Χρώμα IΙ
5.Προληπτική Συντήρηση
6.Φωτογραφία
7.Εισαγωγή στα πολυμέσα
8.Τεχνικές & Υλικά Ζωγραφικής & Χαρακτικής
9.Συντήρηση Χαρτιού & Βιβλίων Ι
10.Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού
11.Μεθοδολογία Φυσικοχημικών Αναλύσεων
12.Τεχνολογία & Επιστήμη των Υλικών
13.Συντήρηση Ζωγραφικών Έργων Ι
14.Βιβλιοδεσία & Αρχαιολογία του Βιβλίου
15.Συντήρηση Τοιχογραφίας Ι
16.Συντήρηση Φορητής Εικόνας Ι
17.Συντήρηση Ζωγραφικών Έργων ΙΙ
18.Συντήρηση Χαρτιού & Βιβλίων ΙΙ
19.Συντήρηση Κεραμικών / Γυαλιού
20.Συντήρηση Μεταλλικών Αντικειμένων
21.Συντήρηση Υφάσματος Ι
22.Συντήρηση Τοιχογραφίας ΙΙ
23.Συντήρηση Φορητής Εικόνας ΙΙ
24.Συντήρηση Ξύλου Ι
25.Συντήρηση Εθνογραφικών-Λαογραφικών Συλλογών
26.Συντήρηση Σύγχρονων Υλικών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (Ε.Ε.Μ.)
Αγγλικά- Ορολογία

Οι αιτήσεις μαζί με όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά κατατίθενται στη Γραμματεία του Τμήματος μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών, αρχόμενη από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης, δηλαδή, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 11-06-2011 μέχρι και 30-06-2011.

Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να δηλώσουν περισσότερα από έξι (6) μαθήματα ανά τμήμα (ανεξαρτήτως αν πρόκειται για θεωρητικά ή εργαστηριακά μαθήματα) και στις
αιτήσεις τους πρέπει να αναφέρονται κατά σειρά προτεραιότητας τα Μαθήματα (Θεωρία, Εργαστήρια). Τα μαθήματα τα οποία περιλαμβάνουν θεωρία και εργαστήριο θεωρούνται ως ένα ενιαίο μάθημα και όχι δύο χωριστά μαθήματα.
Τα δικαιολογητικά πρέπει να φέρουν αρίθμηση, να είναι τοποθετημένα σε ειδικό φάκελο και να συνοδεύονται από συνοπτική ανάλυση του επιστημονικού έργου του υποψηφίου και πίνακα των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών.
Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι θεωρημένα επίσημα από τις κατά το νόμο αρμόδιες αρχές. Το αυτό ισχύει και για τα ξενόγλωσσα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να συνοδεύονται από νόμιμες μεταφράσεις. Επιπλέον, οι τίτλοι σπουδών του εξωτερικού πρέπει να συνοδεύονται από πράξη ή βεβαίωση του οικείου οργάνου, με την οποία αναγνωρίζονται ως ισότιμοι προς τους απονεμόμενους τίτλους από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής

Θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο τμήμα τεχνολογίας βιολογικής γεωργίας και τροφίμων

Το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, βάσει της με αριθ. 17/05-05-2011 απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής, προκηρύσσει την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για κάλυψη διδακτικών, ερευνητικών ή άλλων επιστημονικών αναγκών των Τμημάτων του για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Η σύμβαση μπορεί να διαρκεί μέχρι ένα ακαδημαϊκό έτος και μπορεί να ανανεώνεται μέχρι δύο ακόμη ακαδημαϊκά έτη

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Τέρμα Λεωφ. Αντ. Τρίτση, 28100, Αργοστόλι Κεφαλονιάς
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Τηλ. 2671027101- 103

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (και εν ελλείψει Εργαστηριακοί Συνεργάτες)

ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (Θεωρία)
Ανόργανη και Ποσοτική Χημεία
Μαθηματικά
Γενική Μικροβιολογία
Πληροφορική
Εισαγωγή στην Επιστήμη Τροφίμων
Μορφολογία Φυτών
Οργανική Χημεία
Στοιχεία Φυσικής & Αγρομετεωρολογίας
Οικολογία
Βιολογικές καλλιέργειες
Συστηματική Βοτανική
Γενική Φυτοπαθολογία
Βιολογία
Φυσιολογία Φυτών
Γενική Ζωολογία & Εντομολογία
Ανατομία & Φυσιολογία Αγροτικών Ζώων
Εδαφολογία
Μηχανική Τροφίμων
Γονιμότητα Εδαφών-Θρέψη Φυτών
Χημεία Τροφίμων
Μικροβιολογία Τροφίμων
Μέθοδοι Ανάλυσης Τροφίμων
Βιολογική Λαχανοκομία
Βιομετρία (Επιστημονική Μεθοδολογία & Πειραματισμός)
Νομοθεσία, Διασφάλισης Ποιότητας & Πιστοποίηση Βιολογικών Προϊόντων & Τροφίμων
Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων
Επεξεργασία Τροφίμων
Βιολογική Διαχείριση Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας
Βιολογική Κτηνοτροφία
Μετασυλλεκτική Φυσιολογία & Τεχνολογία Βιολογικών Προϊόντων & Τροφίμων
Marketing Βιολογικών Προϊόντων & Τροφίμων
Βιολογική Δενδροκομία και Αμπελουργία
Βιολογική Φυτοπροστασία
Επεξεργασία & Ανακύκλωση Παραπροϊόντων & Αποβλήτων Βιολογικών Γεωργικών & Βιομηχανικών Τροφίμων
Βιολογική Διατροφή Αγροτικών Ζώων
Χερσαία Οικοσυστήματα
Υδάτινα Οικοσυστήματα & Βιολογική Ιχθυοκομία
Αρδεύσεις-Στραγγίσεις
Διαχείριση και Βελτίωση Εδαφών
Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης
Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Προϊόντων Ζωικής Προέλευσης
Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Λιπών, Ελαίων & Οίνου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Ανόργανη και Ποσοτική Χημεία
Μαθηματικά
Γενική Μικροβιολογία
Πληροφορική
Μορφολογία Φυτών
Οργανική Χημεία
Στοιχεία Φυσικής & Αγρομετεωρολογίας
Βιολογικές καλλιέργειες
Συστηματική Βοτανική
Γενική Φυτοπαθολογία
Βιολογία
Φυσιολογία Φυτών
Γενική Ζωολογία & Εντομολογία
Ανατομία & Φυσιολογία Αγροτικών Ζώων
Εδαφολογία
Μηχανική Τροφίμων
Γονιμότητα Εδαφών-Θρέψη Φυτών
Χημεία Τροφίμων
Μικροβιολογία Τροφίμων
Μέθοδοι Ανάλυσης Τροφίμων
Βιολογική Λαχανοκομία
Βιομετρία (Επιστημονική Μεθοδολογία & Πειραματισμός)
Νομοθεσία, Διασφάλισης Ποιότητας & Πιστοποίηση Βιολογικών Προϊόντων & Τροφίμων
Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων
Επεξεργασία Τροφίμων
Βιολογική Διαχείριση Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας
Βιολογική Κτηνοτροφία
Μετασυλλεκτική Φυσιολογία & Τεχνολογία Βιολογικών Προϊόντων & Τροφίμων
Marketing Βιολογικών Προϊόντων & Τροφίμων
Βιολογική Δενδροκομία και Αμπελουργία
Σεμινάριο Τελειοφοίτων
Βιολογική Φυτοπροστασία
Επεξεργασία & Ανακύκλωση Παραπροϊόντων & Αποβλήτων Βιολογικών Γεωργικών & Βιομηχανικών Τροφίμων
Βιολογική Διατροφή Αγροτικών Ζώων
Χερσαία Οικοσυστήματα
Υδάτινα Οικοσυστήματα & Βιολογική Ιχθυοκομία
Αρδεύσεις-Στραγγίσεις
Διαχείριση και Βελτίωση Εδαφών
Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης
Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Προϊόντων Ζωικής Προέλευσης
Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Λιπών, Ελαίων & Οίνου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ(Ε.Ε.Μ.)
Αγγλικά- Ορολογία

Οι αιτήσεις μαζί με όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά κατατίθενται στη Γραμματεία του Τμήματος μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών, αρχόμενη από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης, δηλαδή, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 11-06-2011 μέχρι και 30-06-2011.

Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να δηλώσουν περισσότερα από έξι (6) μαθήματα ανά τμήμα (ανεξαρτήτως αν πρόκειται για θεωρητικά ή εργαστηριακά μαθήματα) και στις
αιτήσεις τους πρέπει να αναφέρονται κατά σειρά προτεραιότητας τα Μαθήματα (Θεωρία, Εργαστήρια). Τα μαθήματα τα οποία περιλαμβάνουν θεωρία και εργαστήριο θεωρούνται ως ένα ενιαίο μάθημα και όχι δύο χωριστά μαθήματα.
Τα δικαιολογητικά πρέπει να φέρουν αρίθμηση, να είναι τοποθετημένα σε ειδικό φάκελο και να συνοδεύονται από συνοπτική ανάλυση του επιστημονικού έργου του υποψηφίου και πίνακα των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών.
Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι θεωρημένα επίσημα από τις κατά το νόμο αρμόδιες αρχές. Το αυτό ισχύει και για τα ξενόγλωσσα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να συνοδεύονται από νόμιμες μεταφράσεις. Επιπλέον, οι τίτλοι σπουδών του εξωτερικού πρέπει να συνοδεύονται από πράξη ή βεβαίωση του οικείου οργάνου, με την οποία αναγνωρίζονται ως ισότιμοι προς τους απονεμόμενους τίτλους από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής

Θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας - ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, βάσει της με αριθ. 17/05-05-2011 απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής, προκηρύσσει την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για κάλυψη διδακτικών, ερευνητικών ή άλλων επιστημονικών αναγκών των Τμημάτων του για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Η σύμβαση μπορεί να διαρκεί μέχρι ένα ακαδημαϊκό έτος και μπορεί να ανανεώνεται μέχρι δύο ακόμη ακαδημαϊκά έτη


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Τέρμα Λεωφ. Αντ. Τρίτση, 28100, Αργοστόλι Κεφαλονιάς
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Τηλ. 2671027311
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (και εν ελλείψει Εργαστηριακοί Συνεργάτες)
Αρχές Οικονομικής (Θ)
Ποσοτικές Μέθοδοι (Θ)
Εισαγωγή στους Η/Υ (Θ+Ε)
Αρχές Επικοινωνίας (Θ)
Αρχές Δικαίου (Θ)
Αρχές Μάνατζμεντ (Θ)
Ολοκληρωμένη Δημιουργία Πολυμέσων Ι (Θ+Ε)
Πολιτική Επικοινωνία (Θ)
Ιστορία Πολιτισμού Ι (Θ)
Οικονομική της Επικοινωνίας (Θ)
Διεθνείς Σχέσεις & Επικοινωνίες (Θ)
Δημοσιότητα και Μ.Μ.Ε. (Θ)
Νομοθεσία-Νομολογία Μ.Μ.Ε. (Θ)
Διαχείριση Επικοινωνιακών Κρίσεων (Θ)
Επικοινωνιακή Πολιτική ΙΙ (Θ)
Επικοινωνιακός Προγραμματισμός ΙΙ (Θ)
Ολοκληρωμένη Δημιουργία Πολυμέσων ΙΙ (Θ+Ε)
Σεμινάριο Τελειοφοίτων (Ε)
Μ.Μ.Ε. και Ελληνική Κοινωνία (Θ)
Δημόσιες Σχέσεις στον Τουρισμό (Θ)
Ολοκληρωμένη Επικοινωνία Δημ. Σχέσεων ΙΙ (Θ)
Χρηματοοικονομικές Δημόσιες Σχέσεις (Θ)
Χρήση Εξειδικευμένου Λογισμικού Η/Υ (Θ+Ε)
Δημοσκοπήσεις (Θ)
Κοινωνική Ψυχολογία (Θ)
Εσωτερικές Επικοινωνίες (Θ)
Πολιτισμός και ένδυμα (Θ)
Πολιτισμική Διαχείριση Ι (Θ)
Ιστορία Πολιτισμού ΙΙ (Θ)
Θεσμοί & Δράσεις της Ε.Ε. (Θ)
Πολιτισμική Διαχείριση ΙΙ (Θ)
Διεθνείς Οργανισμοί (Θ)
Επικοινωνιακή Πολιτική Ι (Θ)
Επικοινωνιακός Προγραμματισμός Ι (Θ)
Δημόσιες Σχέσεις (Θ)
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Θ)
Ολοκληρωμένη Επικοινωνία Δημ. Σχέσεων Ι (Θ)
Τεχνικές Ερωτηματολογίου & Συνέντευξης (Θ)
Αρχές Μάρκετινγκ (Θ)
Διαφήμιση (Θ)
Μάρκετινγκ Μ.Μ.Ε. (Θ)
Πολιτική Κοινωνιολογία (Θ)

Εκπαιδευτικοί Ειδικών Μαθημάτων (Ε.Ε.Μ.)
1.Αγγλικά Ορολογία (Θ)
2.Γαλλικά Ορολογία (Θ)

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (και εν ελλείψει Εργαστηριακοί Συνεργάτες)
Αρχές περιβαλλοντικών Επιστημών και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (Θ)
Διαφήμιση & κινούμενο σχέδιο (Θ)
Προβολή Εταιρικής Εικόνας (Θ)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ(Ε.Ε.Μ.)
Αγγλικά Ι (Θ)
Αγγλικά ΙΙ (Θ)
Γαλλικά Ι (Θ)
Γαλλικά ΙΙ (Θ)

Οι αιτήσεις μαζί με όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά κατατίθενται στη Γραμματεία του Τμήματος μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών, αρχόμενη από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης, δηλαδή, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 11-06-2011 μέχρι και 30-06-2011.

Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να δηλώσουν περισσότερα από έξι (6) μαθήματα ανά τμήμα (ανεξαρτήτως αν πρόκειται για θεωρητικά ή εργαστηριακά μαθήματα) και στις
αιτήσεις τους πρέπει να αναφέρονται κατά σειρά προτεραιότητας τα Μαθήματα (Θεωρία, Εργαστήρια). Τα μαθήματα τα οποία περιλαμβάνουν θεωρία και εργαστήριο θεωρούνται ως ένα ενιαίο μάθημα και όχι δύο χωριστά μαθήματα.
Τα δικαιολογητικά πρέπει να φέρουν αρίθμηση, να είναι τοποθετημένα σε ειδικό φάκελο και να συνοδεύονται από συνοπτική ανάλυση του επιστημονικού έργου του υποψηφίου και πίνακα των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών.
Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι θεωρημένα επίσημα από τις κατά το νόμο αρμόδιες αρχές. Το αυτό ισχύει και για τα ξενόγλωσσα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να συνοδεύονται από νόμιμες μεταφράσεις. Επιπλέον, οι τίτλοι σπουδών του εξωτερικού πρέπει να συνοδεύονται από πράξη ή βεβαίωση του οικείου οργάνου, με την οποία αναγνωρίζονται ως ισότιμοι προς τους απονεμόμενους τίτλους από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής

Θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο τμήμα μαθηματικών- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενδέχεται να διαθέσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 ένα περιορισμένο αριθμό θέσεων διδασκόντων βάσει του Π.Δ. 407/80.

Στις θέσεις αυτές είναι κατ' αρχήν, επιλέξιμοι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος από όλες τις περιοχές των Μαθηματικών συμπεριλαμβανομένης και της διδακτικής. (Για τους τίτλους σπουδών από το εσωτερικό απαιτείται αναγνώριση από το ΔΙ.Κ.ΑΤΣΑ / Δ.Ο.Α.ΤΑΠ.) Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν αίτηση (προς τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Μαθηματικών) η οποία θα συμπεριλαμβάνει: βιογραφικό σημείωμα τίτλους σπουδών αντίγραφα των ερευνητικών εργασιών.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα πρέπει να γίνονται κατά προτίμηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.math.uoc.gr/vis Περισσότερες λεπτομέρειες βρίσκονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Αν υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες στην ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης ή κάποιων δικαιολογητικών, αυτά θα πρέπει να αποστέλλονται στη διεύθυνση: Τμήμα Μαθηματικών Σχολή θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Κρήτης Λ. Κνωσού 71409 Ηράκλειο Κρήτης (Υπ' όψιν κ. Κατερίνας Παπαδουλάκη).

Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 20-6-2011. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα (2810) 393 800 και 393 801 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kapostoI@math.uoc.gr

Θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, βάσει της με αριθ. 17/05-05-2011 απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής, προκηρύσσει την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για κάλυψη διδακτικών, ερευνητικών ή άλλων επιστημονικών αναγκών των Τμημάτων του για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Η σύμβαση μπορεί να διαρκεί μέχρι ένα ακαδημαϊκό έτος και μπορεί να ανανεώνεται μέχρι δύο ακόμη ακαδημαϊκά έτη


ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Στυλιανού Τυπάλδου , 28200, Ληξούρι Κεφαλονιάς
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Τηλ. 2671092855

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (και εν ελλείψει Εργαστηριακοί Συνεργάτες)
ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (Θεωρία)
Μικροοικονομική
Χρηματοοικονομική Λογιστική
Πληροφορική Ι
Μαθηματικά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Οικονομική της Διοίκησης
Μηχανογραφημένη Λογιστική
Χρηματοδοτική Διοίκηση
Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης (M.I.S.)
Χρήμα και Τράπεζες
Αρχές Αστικού Δικαίου
Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων
Αρχές Μάρκετινγκ
Δημόσια Διοίκηση
Διοίκηση Παραγωγής
Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων
Επιχειρησιακή Έρευνα
Φορολογική Λογιστική
Έρευνα Αγοράς
Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Δημόσιες Σχέσεις
Διαφήμιση
Αρχές Εργατικού και Εμπορικού Δικαίου
Διοικητική Δεοντολογία
Διοίκηση Ολικής Ποιότητας
Ηλεκτρονικό Εμπόριο
Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις
Τεχνικές Πωλήσεων
Θεσμοί και Λειτουργία της Ε.Ε.
Εφοδιαστική (Logistics)
Διοίκηση Πολυεθνικών Επιχειρήσεων
Διαχείριση Επιχειρηματικού Κινδύνου
Μεθοδολογία Έρευνας κ Σεμινάριο
Επιχειρηματικότητα
Αναδιοργάνωση Επιχειρήσεων
Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Μακροοικονομική
Διοικητική Λογιστική
Οργανωτική Θεωρία & Συμπεριφορά
Πληροφορική ΙΙ
Στατιστική στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Οικονομικά Μαθηματικά.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Εφοδιαστική (Logistics)
Πληροφορική Ι
Μηχανογραφημένη Λογιστική
Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης (M.I.S.)
Επιχειρησιακή Έρευνα
Ηλεκτρονικό Εμπόριο
Μεθοδολογία Έρευνας κ Σεμινάριο
Πληροφορική ΙΙ
Οικονομικά Μαθηματικά.
10. Στατιστική στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ(Ε.Ε.Μ.)
Αγγλικά - Ορολογία Ι
Αγγλικά - Ορολογία ΙΙ

Οι αιτήσεις μαζί με όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά κατατίθενται στη Γραμματεία του Τμήματος μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών, αρχόμενη από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης, δηλαδή, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 11-06-2011 μέχρι και 30-06-2011.

Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να δηλώσουν περισσότερα από έξι (6) μαθήματα ανά τμήμα (ανεξαρτήτως αν πρόκειται για θεωρητικά ή εργαστηριακά μαθήματα) και στις
αιτήσεις τους πρέπει να αναφέρονται κατά σειρά προτεραιότητας τα Μαθήματα (Θεωρία, Εργαστήρια). Τα μαθήματα τα οποία περιλαμβάνουν θεωρία και εργαστήριο θεωρούνται ως ένα ενιαίο μάθημα και όχι δύο χωριστά μαθήματα.
Τα δικαιολογητικά πρέπει να φέρουν αρίθμηση, να είναι τοποθετημένα σε ειδικό φάκελο και να συνοδεύονται από συνοπτική ανάλυση του επιστημονικού έργου του υποψηφίου και πίνακα των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών.
Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι θεωρημένα επίσημα από τις κατά το νόμο αρμόδιες αρχές. Το αυτό ισχύει και για τα ξενόγλωσσα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να συνοδεύονται από νόμιμες μεταφράσεις. Επιπλέον, οι τίτλοι σπουδών του εξωτερικού πρέπει να συνοδεύονται από πράξη ή βεβαίωση του οικείου οργάνου, με την οποία αναγνωρίζονται ως ισότιμοι προς τους απονεμόμενους τίτλους από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής