Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Tι ισχύει για τις πατέντες και τα δικαιώματα ερευνητών σε ΑΕΙ


Ανάλογα με την συμφωνία που έχει υπογραφεί θα πρέπει να γίνει ο χαρακτηρισμός της εφεύρεσης ως  εξαρτημένης ή ως υπηρεσιακής διευκρινίζει με έγγραφο το υπουργείο Παιδείας.Επίσης το υπ. Παιδείας  υπενθυμίζει πως το άρθρο 6 του Νόμου  1733/1987 σχετικά με τη μεταφορά τεχνολογίας, τις εφευρέσεις και την τεχνολογική καινοτομία, ορίζει τα εξής:

Ανακλήθηκαν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις 16 Γυμνασίων και Λυκείων


Με απόφαση της υφ. Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου ανακλήθηκαν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις 16 Γυμνασίων και Λυκείων  .

Για να δείτε την απόφαση κάνετε κλικ εδώ

Έκκληση του ΑΠΘ προς την υπουργό Παιδείας για συναίνεση


Το ανακοινωθέν του ΑΠΘ έχει ως εξής:

Οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ. λαμβάνοντας υπόψη τη δυσμενέστατη οικονομική και κοινωνική συγκυρία και εκτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια, εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναμένεται να ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Συγκεκριμένα:

Ανακλήθηκαν οι συγχωνεύσεις για 17 Δημοτικά Σχολεία


Με απόφαση της υφ. Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου ανακλήθηκαν οι συγχωνεύσεις για 17 Δημοτικά Σχολεία.

Για να δείτε την απόφαση κάνετε κλικ εδώ.

1) Στη συγχώνευση του 2/θ Δ.Σ. Χαϊκαλίου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςΑχαΐας.
2) Στη συγχώνευση του 17ου 3/θ Δ.Σ. Χαλκίδας και του 23ου 5/θ Δ.Σ. Χαλκίδας σε ένα νέο 23ο 6/θ Δ.Σ. Χαλκίδας, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

Υπουργείο Παιδείας: Αιτήσεις διορισμού εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Δελτίο Τύπου

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται, ότι καλούνται να υποβάλουν αίτηση διορισμού για το σχολικό έτος 2011-2012 από 18/08/2011 έως και 22.08.2011, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση ή Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επιθυμούν, οι εκπαιδευτικοί κλάδων:

Yπουργείο Παιδείας: Αιτήσεις διορισμού εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Δελτίο Τύπου 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις διορισμού με τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε οποιαδήποτε Διεύθυνση ή Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιθυμούν από 18/08/2011 έως 22/08/2011 οι εκπαιδευτικοί κλάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι περιλαμβάνονται:

Μέχρι τις 25 Αυγούστου οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Από την εφημερίδα Το Βήμα 

Η πλειονότητα των τμημάτων που συγκεντρώνουν μεγάλη ζήτηση από τους υποψήφιους θα σημειώνουν φέτος αισθητή πτώση

Μέχρι τις 25 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του γγ του υπουργείου Βασίλη Κουλαϊδή στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών


Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνει την υποβολή αιτήσεων ακαδ. έτους 2011-2012 για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, μέχρι 60 υποψηφίων, σε κλινικά και κλινικοεργαστηριακά γνωστικά αντικείμενα.

Καταληκτική ημερομηνία: 15-09-2011

83 Υποτροφίες Εξωτερικού

Ελεγχοι του ΣΔΟΕ σε όλα τα Πανεπιστήμια

Από την εφημερίδα Καθημερινή


Η αρχή έγινε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Από εξονυχιστικό έλεγχο θα περάσει το ΣΔΟΕ όλα τα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα όλων των Πανεπιστημίων της χώρας, προκειμένου να συνεχίσει τους ελέγχους για φαινόμενα φοροδιαφυγής.

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων

Από την εφημερίδα Ημερησία 


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των φετινών αποτελεσμάτων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.

Στις ίδιες θέσεις Πανεπιστήμιο Αθηνών και Αριστοτέλειο στη λίστα της Σαγκάης

Από την εφημερίδα Τα Νέα 


Σταθερά... μακριά από τις 100 πρώτες θέσεις αξιολόγησης στη «λίστα της Σαγκάης» που περιλαμβάνει τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου βρίσκονται τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. To Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνονται μεν στη λίστα, αλλά στις θέσεις 200-300 και 300-400: σ' αυτές τις κατηγορίες - μετά τα πρώτα 100 πανεπιστήμια - δεν υπάρχει αύξων αριθμός αλλά τα ιδρύματα αναφέρονται με αλφαβητική σειρά (ανά εκατοντάδα).

Ελλαδίτες Υποψήφιοι που έχουν εξασφαλίσει θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για το 2011-12


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει πιο κάτω τα αποτελέσματα των Ελλαδιτών υποψηφίων που έχουν εξασφαλίσει θέση στο Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12. Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ εδώ 

Την επόμενη εβδομάδα οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Χιλιάδες τα κενά στα σχολεία, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη

Την επόμενη εβδομάδα οι αποσπάσεις
των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Χιλιάδες τα κενά στα σχολεία εξαιτίας του ελάχιστου  αριθμού των προσλήψεων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, μετά την ανακοίνωση των μόνιμων διορισμών , αναμένεται να εξετασθούν από το ΚΥΣΠΕ οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.  από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Ήδη έχουν αποσταλεί από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις  στο Υπουργείο Παιδείας – μετά και τις παραιτήσεις- τα λειτουργικά και τα οργανικά  κενά που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

ΚΟΛΛΕΓΙΑ: Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι απόφοιτοι Λυκείου


Πιο  εύκολη θα γίνεται η αναγνώριση των πτυχίων που θα αποκτούν  οι απόφοιτοι των  «Κολλεγίων» σύμφωνα με νόμο που ετοιμάζει το υπ. Παιδείας , μετά από την υπογραφή του Μημονίου με το ΔΝΤ, που ουσιαστικά αλλάζει το νόμο 3328/2005, βάσει του οποίου ο ΔΟΑΤΑΠ αναγνωρίζει τους τίτλους σπουδών.

Σχετικά με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας αναπληρωτή και ωρομισθίου στην προαγωγή των εκπ/κών Π.Ε.& Δ.Ε.

Δυο εγκυκλίους εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας όπου διευκρινίζονται όλα όσα ισχύουν σχετικά προσμέτρηση του χρόνου υπηρεσίας, που προσφέρθηκε με την ιδιότητα του αναπληρωτή ή του ωρομισθίου σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.