Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

72 Υποτροφίες Εξωτερικού (28/07/2011)

Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΔΕ και ΠΕ στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (ΠΕΚ) - Όλα τα ονόματα

Τι είπε η υπ. Παιδείας για τους αιώνιους φοιτητές, τις νέες διοικήσεις των ΑΕΙ και το ρόλο των φοιτητικών παρατάξεων


Για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την αναγκαιότητα των συνεδριάσεων του ΚΤΕ:
Ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ συνδιαμορφώνει άποψη με τον Υπουργό καθώς οι βουλευτές  έχουν το βάρος της υποστήριξης κάθε πολιτικής και στις περιφέρειές τους και με την ψήφο τους στη Βουλή.  Είναι υγιές για τη Δημοκρατία και το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.
Η παρουσία των βουλευτών με τις προτάσεις τους είναι απολύτως απαραίτητη και κατανοητή γιατί είναι αυτοί που καλούνται να εφαρμόσουν την απόφαση που λαμβάνει ο κάθε Υπουργός. Ο πρώτος που υφίσταται τις αντιδράσεις του κόσμου είναι ο βουλευτής. Το ΠΑΣΟΚ χρωστάει πολλά στους βουλευτές του, σήκωσαν ένα τεράστιο πολιτικό βάρος γιατί είναι ιδιαίτερα δύσκολο να είσαι βουλευτής συμπολίτευσης σήμερα.  Ακόμα και όσοι έκαναν έντονη κριτική, στο τέλος υποστήριξαν την κυβέρνηση, ώστε να περάσει μια συνολική πολιτική. Δεν γίνεται να περνούν τόσο μεγάλες αλλαγές με «τη σιωπή των αμνών». Δηλαδή να αποφασίζουν κάτι οι Υπουργοί, να το ανακοινώνουν και οι βουλευτές να το ψηφίζουν. Δεν είναι αυτό Δημοκρατία, ούτε είναι μέσα στην κουλτούρα  ανθρώπων που είναι μάχιμοι τόσα χρόνια.

Ο Πρύτανης του Παν. Αθηνών καταγγέλλει

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης, καταγγέλλει ότι στις 26/7 γύρω στις 9:00 το βράδυ έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο κλήση από υπάλληλο της Βουλής προκειμένου να παρουσιαστεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την επόμενη 27/7 το πρωί.

Ο κ. Πελεγρίνης σημειώνει στη δήλωσή του τα εξής:

«Η πρόσκληση είναι προφανώς προσχηματική. Έγινε νύχτα για την επόμενη ημέρα ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα αλλαγής ανελαστικών υποχρεώσεων του Πρύτανη.

ΟΛΜΕ: Σχετικά με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών


Η ΟΛΜΕ, σχετικά με τη δραστική μείωση διορισμών καθηγητών για το νέο σχολικό έτος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Εκρηκτικά προβλήματα στη λειτουργία του δημόσιου σχολείου θα δημιουργήσουν οι ελάχιστοι (600 στο σύνολο των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης) έως μηδενικοί ( σε ορισμένες ειδικότητες) διορισμοί νέων εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε από τα ΜΜΕ η Υπουργός Παιδείας.

Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής του μνημονίου  στην παιδεία.
Το γεγονός αυτό είναι ακόμη σοβαρότερο αν λάβουμε υπόψη μας:

Επιστολή ΔΟΕ στην υπουργό για τη δραστική μείωση διρισμών

Κυρία Υπουργέ

Κυρία Υφυπουργέ

Κύριε Γενικέ Γραμματέα


Σε δημοσιεύματα μερίδας του τύπου και διαρροές «κύκλων» του Υπουργείου Παιδείας, τις τελευταίες ημέρες, γίνεται αναφορά για δραματική μείωση των μόνιμων διορισμών και αντίστοιχη μείωση των διορισμών αναπληρωτών πλήρους ωραρίου, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Διαμαρτύρονται οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας περίπου 120 επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, οι οποίοι όμως παραμένουν αδιόριστοι.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν την άμεση πρόσληψή τους. Μέχρι και αυτή την ώρα παραμένουν έξω από το υπουργείο, χωρίς να εμποδίζουν την είσοδο των εργαζομένων.

Τα νέα βιβλία και τα διορθωμένα που θα δοθούν στους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου και ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ


Στους πίνακες που ακολουθούν τα οι τίτλοι  με μπλε χρώμα είναι τα νέα βιβλία, με κόκκινο τα διορθωμένα και με μαύρο τα ίδια με πέρσι.

Τα βιβλία που θα δοθούν στους μαθητές του Δημοτικού


Μόνο ένα νέο βιβλίο  της Γραμματικής θα δοθεί φέτος στους μαθητές , ενώ όλα τα υπόλοιπα θα είναι αυτά που διδάχθηκαν πέρσι μ εξαίρεση τα εξής τέσσερα που θα έχουν διορθώσεις: Γλώσσα (τεύχος 1 ), Γλώσσα (τεύχος 2), Γλώσσα (τεύχος 3), Γλώσσα Τετράδιο εργασιών  (τεύχος 1), Γλώσσα Τετράδιο εργασιών  (τεύχος 2).

652 πανεπιστημιακοί κατά του σχεδίου νόμου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ-ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Διαμηνύουμε στην Κυβέρνηση πως, ακόμα και αν ψηφίσει το νομοσχέδιο πραξικοπηματικά, θα προχωρήσουμε από το Σεπτέμβρη αγωνιστικά και αταλάντευτα σε πολύμορφες κινητοποιήσεις και ενέργειες για την ανατροπή των καταστροφικών για την Ανώτατη Εκπαίδευση και το μέλλον του τόπου διατάξεών του, έως και την ακύρωσή του στην πράξη, αναφέρει κείμενο το οποίο υπογράφουν επώνυμα 652 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι (oι υπογραφές συνεχίζονται εδώ).Ειδικότερα , ολόκληρο το κείμεnο με τα ονόματα των πανεπιστημιακών που το υπογράφουν , έχει ως εξής:

Μείωση έως 80% στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών

Από την Ημερησία

«Μαχαίρι», ακόμη και έως 80%(!) σε σύγκριση με πέρυσι, στον αριθμό των μόνιμων διορισμών των εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά, φέρεται πως θα βάλει το υπουργείο Παιδείας.

Αν και ο αριθμός δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα διοριστούν φέτος λιγότεροι από 1.000 εκπαιδευτικοί από περίπου 2.500 πέρυσι. Μάλιστα, έγκυρες πηγές αναφέρουν στην «Η» ότι η μείωση μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα οι διορισμοί δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών να κυμανθούν συνολικά γύρω στους 500 - 600(!).

56 Υποτροφίες Εξωτερικού

Ανοικτή επιστολή στην υπ.Παιδείας για τις διαδικασίες Στελέχωσης και Καθήκοντα των Εκπαιδευτικών στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Ανοικτή επιστολή προς τις κ.κ. Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας

ΘΕΜΑ : «Διαδικασίες Στελέχωσης και Καθήκοντα των Εκπαιδευτικών στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)»

Κ.Κ. Υπουργέ, ως μάχιμος εκπαιδευτικός και ενεργός πολίτης και στο παρελθόν είχα την πρόθεση να σας απευθύνω ανοικτή επιστολή, διότι ορισμένες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας ήταν πέρα και πάνω από το «Νέο Σχολείο» που οραματίζεστε και για το οποίο προστρέξαμε να βοηθήσουμε. Δεν το έπραξα όμως διότι η προσοχή και η αγωνία μου ήταν στραμμένες στα φοβερά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΑΤΡΙΔΑ μας.

Τα μόρια του κάθε υποψήφιου Διευθυντή Γυμνασίου και Λυκείου ανά την Ελλάδα


Για να δείτε τους μέχρι τώρα αξιολογικούς πίνακες υποψήφιων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα, κάνετε κλικ αντίστοιχα  παρακάτω:

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ


Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται για τα επιμορφωτικά προγράμματα της ειδικότητάς τους που θα υλοποιηθούν στην περιοχή τους κατά την 3η επιμορφωτική περίοδο (Σεπτέμβριος 2011 – Μάρτιος 2012) καινα υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013),

Υπ. Παιδείας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς εκπαιδευτικούς ΠΕ, ΔΕ για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) - Ανακοινοποίηση


Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης προσκαλεί μόνιμους διορισμένους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των προβλεπόμενων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των ειδικοτήτων Αγγλικών και Αισθητικής Αγωγής, με τουλάχιστον διετή εκπαιδευτική υπηρεσία από το διορισμό τους σε σχολεία Δευτεροβάθμιας ή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

ΔΟΕ: Ανακοίνωση για τα προγράμματα "κοινωφελούς εργασίας" και τους... εθελοντές εκπαιδευτικούς!

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αθήνα 27/7/2011
Προς
Τα Μ.Μ.Ε.
(συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ)
ΚΟΙΝ:
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» που υλοποιεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, 55.000 άνεργοι θα συνάψουν σύμβαση με «φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» και στη συνέχεια θα διατίθενται για δουλειά από τους «φορείς» στους Δήμους. Οι «φορείς» αυτοί είναι κατά κύριο λόγο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Οι άνεργοι βαφτίζονται «εθελοντές», απασχολούνται σε «κοινωφελείς εργασίες», θα αμείβονται 625 ευρώ το μήνα και οι ασφαλιστικές εισφορές θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ.