Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Υπόθεση διαρροής θεμάτων στις πανελλαδικές ερευνά η Δικαιοσύνη

Κύκλωμα διαρροής θεμάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις διερευνά η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έπειτα από εντολή για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση της προϊσταμένης Ελένης Ράικου. Η έρευνα διετάχθη γιατί μαθητής που εξεταζόταν σε Λύκειο της περιοχής του Γαλατσίου εντοπίστηκε στις τουαλέτες του σχολείου να παίρνει απαντήσεις από το κινητό του στο μάθημα «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων». Το μάθημα εξεταζόταν στις 18 Μαϊου. Στις 9 και μισή το πρωί τα θέματα είχαν αναρτηθεί στο υπουργείο Παιδείας. Μισή ώρα αργότερα φροντιστήριο της Αθήνας έστειλε μαζικό μήνυμα σε 300 μαθητές με τις απαντήσεις των ερωτήσεων (ήταν σε μορφή "σωστό" και "λάθος").

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κύκλωμα διαρροής συμμετείχε φροντιστήριο, το οποίο έχει ήδη εντοπιστεί, ενώ ερευνάται πώς έπαιρνε λίγες ώρες νωρίτερα τα θέματα και εάν η διαρροή οφείλεται σε τελευταίο τύπου χάκινγκ από τους κεντρικούς υπουλογιστές του υπουργείου Παιδείας.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε ολόκληρο δίκτυο που είχε στήσει 45χρονος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ο οποίος μέσω SMS έστελνε τις απαντήσεις των πανελλαδικών σε περίπου 300 αποδέκτες - υποψηφίους.

Στο μεταξύ η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου που, μετά από συνάντηση που είχε με τους προέδρους των ΤΕΙ, δέχτηκε επίμονα ερωτήσεις για το θέμα της διαρροής αρνήθηκε να απαντήσει και αποχώρησε χωρίς να πει ούτε εάν έχει ενημερωθεί για το όλο ζήτημα.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις διεξάγονται κανονικά και με αδιάβλητο τρόπο, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γ. Πανάρετος σχετικά με το θέμα της πιθανής διαρροής την περασμένη Τετάρτη στη διάρκεια της εξεταστικής διαδικασίας.

«Πάντα υπάρχουν προσπάθειες δολίευσης των εξετάσεων οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται άμεσα» είπε ο κ. Πανάρετος.«Οι εκπαιδευτικοί έχουν δείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ο μαθητής που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες οδηγείται στο εισαγγελέα και μηδενίζεται το γραπτό του» συνέχισε ο υφυπουργός Παιδείας. Όπως είπε, πριν από δυο ημέρες διαπιστώθηκε ότι δίδονταν λύσεις των θεμάτων του μαθήματος των Αρχών Διοίκησης από έναν μαθητή.

Ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε, ότι τα θέματα είχαν ήδη αναρτηθεί στο Διαδίκτυο στις 9.35 της ίδιας ημέρας, ενώ το μήνυμα προς τον μαθητή με τις απαντήσεις των θεμάτων από φροντιστήριο, ήταν στις 10.04. Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας δεν τίθεται θέμα διαρροής των εξετάσεων. Η εν λόγω υποκλοπή αφορούσε το πρώτο ζήτημα του μαθήματος, έγινε χρήση κινητού τηλεφώνου και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου