Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

«Βολές» Α. Σπηλιωτόπουλου κατά της υπ. Παιδείας για τια αλλαγές στα ΑΕΙ

Διατάξεις δύσκολα υλοποιήσιμες ή ακόμη και ανεφάρμοστες, οι οποίες προκαλούν δυσλειτουργίες και αναστάτωση στα Α.Ε.Ι. της χώρας και θα οδηγήσουν ταχύτατα στη διάλυσή τους περιέχει το Προσχέδιο Νόμου που κατατέθηκε , προς ψήφιση , στη Βουλή από την υπ. Παιδείας τονίζει με δήλωσή του ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρη Σπηλιωτόπουλου και σημειώνει τα εξής:


« Επιπλέον η Υπουργός δείχνει την εμπάθειά της κατά των εκλεγμένων πρυτανικών αρχών των Α.Ε.Ι. και από το γεγονός ότι τους θεωρεί ανίκανους να εφαρμόσουν τις διατάξεις για το λεγόμενο Συμβούλιο Ιδρύματος στέλνοντάς τους στο περιθώριο. Ο προφανής λόγος είναι ότι η Υπουργός δεν δέχεται τη διαφωνία, το διάλογο, τη Δημοκρατία. Όποιος διαφωνεί με την Υπουργική αυθεντία τίθεται στο περιθώριο».

Ειδικότερα ολόκληρη η δ΄γλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου έχει ως εξής:

Η Υπουργός Παιδείας επέλεξε την ημέρα που κρίνεται το μέλλον της χώρας και του κάθε Έλληνα Πολίτη ξεχωριστά, να καταθέσει το περιβόητο σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Αν και η Ν.Δ., όπως και η ακαδημαϊκή κοινότητα ζήτησαν μετ΄επιτάσεως να υπάρξει χρονικό περιθώριο για συζήτηση και διαβούλευση για ένα τόσο

σοβαρό θέμα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αγνόησε τους πάντες εμμένοντας στον αρχικό της σχεδιασμό και τις βασικές της αρχικές θέσεις, φέρνοντας ένα σχέδιο νόμου που οδηγεί στην υποβάθμιση και αφάνεια την δημόσια Ανωτάτη Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Η Ν.Δ. είχε επισημάνει αρκετές φορές τον

προσχηματικό διάλογο της Υπουργού και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Δυστυχώς και πάλι επαληθευθήκαμε. Προβλέπονται διατάξεις δύσκολα υλοποιήσιμες ή ακόμη και ανεφάρμοστες, οι οποίες προκαλούν δυσλειτουργίες και αναστάτωση στα Α.Ε.Ι. της χώρας και θα οδηγήσουν ταχύτατα στη διάλυσή τους. Επιπλέον η Υπουργός δείχνει την εμπάθειά της κατά των εκλεγμένων πρυτανικών αρχών των Α.Ε.Ι. και από το γεγονός ότι τους θεωρεί ανίκανους να εφαρμόσουν τις διατάξεις για το λεγόμενο Συμβούλιο Ιδρύματος στέλνοντάς τους στο περιθώριο. Ο προφανής λόγος είναι ότι η Υπουργός δεν δέχεται τη διαφωνία, το διάλογο, τη Δημοκρατία. Όποιος διαφωνεί με την Υπουργική αυθεντία τίθεται στο περιθώριο. Η. Ν.Δ. θα τοποθετηθεί υπεύθυνα κατά τη συζήτηση στη Βουλή έχοντας ως μόνο γνώμονα την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα των Α.Ε.Ι. της χώρας για το συμφέρον της Ελληνικής κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου