Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Στον εισαγγελέα η πρώτη υπόθεση πλαστού πτυχίου εκπαιδευτικού

Για πρώτη φορά και ύστερα από την ξεκάθαρη θέση της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου ότι «δεν θα χαριστώ ούτε στον ίδιο μου τον αδερφό για υποθέσεις που εξαπατούν και κοροϊδεύουν την κοινωνία», όλες οι υποθέσεις πλαστών τίτλων σπουδών και πιστοποιητικών εκπαιδευτικών που κατατέθηκαν για να «κατακτήσουν» τον τίτλο του Διευθυντή Σχολείου ή Σχολικού Συμβούλου, οδηγούνται με «εξπρές» διαδικασίες στη δικαιοσύνη.


Με ημερομηνία 8 Ιουλίου συντάχθηκε έγγραφο από την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής Βασιλική Ξυθάλη και στάλθηκε χθες Πέμπτη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο φάκελος με όλα τα στοιχεία που προέκυψαν ,ύστερα από έρευνα για εκπαιδευτικό οποίος , σύμφωνα πάντα με το έγγραφο , φέρεται να κατέθεσε όχι έναν αλλά δύο πλαστούς τίτλους σπουδών για τη θέση του Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου.

Το ζήτημα απασχολεί προσωπικά την υπουργό Παιδείας ,η οποία βρίσκεται σε τηλεφωνική επαφή με Περιφερειακούς Διευθυντές. Ηδη η κ. Διαμαντοπούλου έχει ζητήσει από τους Περιφερειακούς Διευθυντές να περνούν από «κόσκινο» οι φάκελοι υποψηφίων Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων , κυρίως όταν υπάρχουν ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες και όταν διαπιστώνεται η ύπαρξη πλαστών τίτλων σπουδών να κινούνται άμεσα οι πειθαρχικές και ποινικές διώξεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου