Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Καταγγελία: Απλήρωτοι αναπληρωτές. Θα επέμβετε κυρία Διαμαντοπούλου; του Χρήστου Κυργιάκη


Καταγγελία
Απλήρωτοι αναπληρωτές. Θα επέμβετε κυρία Διαμαντοπούλου;

του Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη


Οι αναπληρωτές που υπάγονται στο 1ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της  Β΄Αθήνας, ενώ θα έπρεπε να πληρωθούν για τον μήνα Ιούνιο μέχρι στις 10 Ιουλίου, πληροφορήθηκαν σήμερα ότι τα χρήματά τους θα πιστωθούν στο λογαριασμό τους στις 27 Ιουλίου.

Λίγη σημασία έχει αν η καθυστέρηση είναι νομότυπη ή όχι, ακόμη λιγότερη αν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος που έγινε κάπου μεταξύ 1ου Γραφείου και Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Το απαράδεκτο της υπόθεσης είναι ότι όταν ο προϊστάμενος του παραπάνω γραφείου ενημερώθηκε για το θέμα, από την Τρίτη, έδειξε απρόθυμος να ασχοληθεί με το θέμα και δήλωσε αναρμόδιος στο να ψάξει να βρει, όχι λύση, αλλά τουλάχιστον την αιτία της καθυστέρησης, λέγοντας απλώς πως «το γραφείο έστειλε τα απαραίτητα δικαιολογητικά», κάτι το οποίο τελικά δεν είχε συμβεί.

Σε ερώτηση για το πού πρέπει να απευθυνθούμε για να μάθουμε τι έχει συμβεί, απάντησε με ένα περισπούδαστο «δεν γνωρίζω»…
Έτσι φτάσαμε στο σημείο να μας ανακοινωθεί σήμερα, ημέρα Πέμπτη, ότι οι πληρωμές θα καθυστερήσουν.

Κανένας όμως υπεύθυνος(;)  από τον προϊστάμενο μέχρι την υπουργό δεν αναλογίστηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι από την 1η Ιουλίου άνεργοι και όσοι από αυτούς δικαιούνται επίδομα ανεργίας θα πληρωθούν για πρώτη φορά το …Σεπτέμβριο.

Αν δεν μπορούν να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε μπορούμε να φανταστούμε τις λύσεις που ετοιμάζουν για πιο σοβαρά ζητήματα.

Ας επέμβει κάποιος εκεί που χρειάζεται (η υπουργός ίσως;) έστω και τώρα γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα επιβίωσης.
Έλεος!

Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης
xrkyrgiakis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου