Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Υπουργείο Παιδείας: Κριτήρια και διαδικασίες απόδοσης δεύτερης ειδικότητας σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Αιτήσεις έως 15/9


Δελτίο Τύπου

Κριτήρια και διαδικασίες απόδοσης δεύτερης ειδικότητας σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, προσδιορίζονται τα κριτήρια και οι διαδικασίες απόδοσης δεύτερης ειδικότητας σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος αποτελεί χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και θα συμβάλει στην ορθολογικότερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού και στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου διδάσκουν κατά προτεραιότητα μαθήματα της βασικής ειδικότητάς τους, σε πρώτη και δεύτερη ανάθεση. Όταν διδάσκουν, σε δεύτερη ανάθεση, μαθήματα άλλου κλάδου, μπορεί να καλύψουν μέχρι και 7 διδακτικές ώρες.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων υποβάλλονται στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, μέσω του σχολείου στο οποίο ανήκει ο εκπαιδευτικός, το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
Για την απόφαση πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου