Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Το ύψος αποζημίωσης των εξωτερικών αξιολογητών των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Στο ποσό των ενενήντα πέντε (95) ευρώ για κάθε ημέρα μετακίνησης από το εξωτερικό και στο ποσό των πενήντα έξι (56) ευρώ για κάθε ημέρα μετακίνησης στο εσωτερικό, με μέγιστο αριθμό έξι (6) ημέρες ανά αξιολόγηση Πανεπιστημίου η ΤΕΙ , καθορίστηκε η ημερήσια αποζημίωση για κάθε μέλος των Επιτροπών Εξωτερικής Αξιολόγησης με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομίας.

Κατά τα λοιπά, εξακολουθεί να ισχύει η αριθμ.2/85 751/0022/8.1.2010 (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 17) απόφαση , η οποία ορίζει τα εξής:

Δαπάνες μετακίνησης μελών Επιτροπών

Εξωτερικής Αξιολόγησης

Η Α.ΔΙ.Π. θα καλύπτει τις εξής δαπάνες:

α. Τα έξοδα μετακίνησης με πλοίο και τραίνο στην Α΄ θέση με δικαίωμα χρήσης κλινάμαξας Α΄ θέσης,ή με αεροπλάνο στην οικονομική θέση ή με άλλα συγκοινωνιακά μέσα (ΚΤΕΛ) ή με τη χρήση Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, δικό τους ή συζύγου, από την έδρα των μελών της επιτροπής προς Αθήνα και αντιστρόφως.

β. Τα έξοδα μετακίνησης με πλοίο και τραίνο στην Α΄ θέση με δικαίωμα χρήσης κλινάμαξας Α΄ θέσης, ή με αεροπλάνο στην οικονομική θέση ή με άλλα συγκοινωνιακά μέσα (ΚΤΕΛ) ή με τη χρήση Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, δικό τους ή συζύγου, από την Αθήνα προς την έδρα της προς αξιολόγηση Ακαδημαϊκής Μονάδας και αντιστρόφως.

γ. Αναγνωρίζονται δαπάνες μετακίνησης:

α) Με ΤΑΞΙ ή άλλο όχημα μισθωμένο από την Α.ΔΙ.Π. για την μετακίνηση από τον σταθμό άφιξης (αεροδρόμιο – ΣΣ – λιμάνι κλπ.) προς το ξενοδοχείο ή την έδρα της προς αξιολόγηση Ακαδημαϊκής Μονάδας και αντιστρόφως.

β) Με ΤΑΞΙ, το οποίο μισθώνει ο εξωτερικός εμπειρογνώμονας για την μετακίνησή του από τον σταθμό άφιξης (αεροδρόμιο – ΣΣ – λιμάνι κλπ.) προς το ξενοδοχείο ή την έδρα της προς αξιολόγηση Ακαδημαϊκής Μονάδας και αντιστρόφως.

γ) Με την χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από τον σταθμό άφιξης προς το ξενοδοχείο ή την έδρα της προς αξιολόγηση Ακαδημαϊκής Μονάδας και αντιστρόφως.

δ. Τα παραστατικά μετακίνησης, που πρέπει να προσκομίσουν τα μέλη της επιτροπής στις αρμόδιες υπηρεσίες της Α.ΔΙ.Π., είναι:

1) Για μετακίνηση με αεροπορικά μέσα, ηλεκτρονικό εισιτήριο συνοδευόμενο από την κάρτα επιβίβασης σε πραγματική ή ηλεκτρονική μορφή.

2) Για την μετακίνηση με τα υπόλοιπα συγκοινωνιακά μέσα (ΚΤΕΛ, πλοίο, τραίνο), απόκομμα του εισιτηρίου σε πραγματική ή ηλεκτρονική μορφή.

3) Για την μετακίνηση με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, δικό τους ή συζύγου, από την έδρα των μελών της επιτροπής εντός της Ελληνικής Επικράτειας προς Αθήνα και αντιστρόφως, καθώς και από την Αθήνα προς την έδρα της προς αξιολόγηση Ακαδημαϊκής Μονάδας και αντιστρόφως, καταβάλλεται η χιλιομετρική αποζημίωση 15 λεπτών (0,15 ευρώ ανά χιλιόμετρο), καθώς και τυχόν δαπάνη διοδίων μέσω του Εθνικού Οδικού Δικτύου.

4) Για μετακίνηση με ΤΑΞΙ, απόδειξη παροχής υπηρεσιών με το ονοματεπώνυμο του επιβαίνοντος και την υπογραφή του οδηγού ΤΑΞΙ, στην οποία θα αναγράφεται η διαδρομή, που ακολουθήθηκε.

5) Για την μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απόκομμα του εισιτηρίου των Μέσων.

6) Για μετακίνηση με μισθωμένο από την Α.ΔΙ.Π. όχημα, τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, ή σε περίπτωση ΤΑΞΙ, δελτίο απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

ε. Δεν αναγνωρίζεται ποσοστιαία προσαύξηση επί του αντιτίμου του εισιτηρίου για μικροδαπάνες ταξιδίου.

Δαπάνες διαμονής μελών ΕπιτροπώνΕξωτερικής Αξιολόγησης

α. Ως δαπάνη διαμονής αναγνωρίζεται ποσό έως 120,00 ευρώ για τη διανυκτέρευση με πρωινό σε μονόκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 10% τη θερινή περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

β. Δεν αναγνωρίζονται δαπάνες τηλεφώνου και minibar του δωματίου.

γ. Το παραστατικό διαμονής που πρέπει να προσκομισθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Α.ΔΙ.Π. είναι τιμολόγιο ή απόδειξη πληρωμής του ξενοδοχείου. Σε περίπτωση που η πληρωμή του ξενοδοχείου έχει γίνει μέσω πρακτορείου, πρέπει να προσκομισθεί τιμολόγιο ή απόδειξη του πρακτορείου, στην οποία να αναγράφονται οι ημερομηνίες διανυκτέρευσης.

δ. Πέραν των επιτρεπομένων έξι ημερών ανά αξιολόγηση ιδρύματος, τα έξοδα διαμονής καταβάλλονται και στην περίπτωση που τα μέλη θα αναγκαστούν να παραμείνουν στην έδρα της προς αξιολόγηση Ακαδημαϊκής Μονάδας μετά την περάτωση του έργου τους για λόγους ανωτέρας βίας.

Γενικές διατάξεις για την λειτουργία των Ε.Ε.Α.

Η Α.ΔΙ.Π. με απόφαση του Προέδρου της δύναται να προβαίνει σε μίσθωση ΤΑΧΙ, λεωφορείου ή αυτοκινήτου, προκειμένου να διευκολύνει την μαζική μετακίνηση των Ε.Ε.Α. στην εκτέλεση του έργου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου