Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Η διαδικασία επιλογής διευθυντών−τριών των Επαγγελματικών Νοσηλευτικών Σχολών (ΕΠΑΣ)

Σύμφωνα με κοινή απόφαση που υπέγραψαν ο υπ. Υγείας Α. Λοβέρδος και η υφ. Παιδείας Εύη Χριοστοφιλοπούλου για την επιλογή διευθυντών−τριών των Επαγγελματικών Νοσηλευτικών Σχολών, αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ισχύουν τα εξής:

1. Ως αρμόδιο όργανο για την επιλογή των Διευθυντών−τριών των Επαγγελματικών Σχολών Βοηθών Νοσηλευτών (εφεξής ΕΠΑΣ) αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ορίζεται το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου στο οποίο ανήκει κάθε Σχολή.

2. Ως Διευθυντές−τριες των ΕΠΑΣ επιλέγονται εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 14, ΠΕ17 και ΠΕ 18, εφαρμοζομένων των ισχυουσών διατάξεων περί επιλογής Προϊσταμένων.

3. Οι υποψήφιοι για τις θέσεις Διευθυντών−τριών και Υποδιευθυντών−τριών των ΕΠΑΣ εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν τον Α΄ βαθμό και οκταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία σε σχολική μονάδα της Τεχνικής Επαγγελματικής εκπαίδευσης.

4. Στις συνεδριάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων για την επιλογή Διευθυντών−τριών παρίσταται εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου