Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

Υπουργείο Παιδείας: «Δώστε τα παλιά βιβλία στους μικρότερους»

Από το Έθνος

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Δώστε τα παλιά βιβλία στους μικρότερους»

Σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν στα σχολεία από τη Δευτέρα, εξαιτίας της έλλειψης σχολικών βιβλίων παρουσίασε χτες το υπουργείο Παιδείας. Το υπουργείο, εκτός από τα μέτρα που λαμβάνει, ζητά και από μαθητές να "βοηθηθούν" δίνοντας τα περσινά τους βιβλία στους μικρότερους συμμαθητές τους.


Επίσης από τις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου θα γίνεται αναπαραγωγή του αναγκαίου διδακτικού υλικού -σε εβδομαδιαία βάση- που θα υποστηρίξει τους μαθητές, για τους οποίους δεν έχουν εξασφαλιστεί άλλα μέσα, ενώ μέχρι τις 14 του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ελλείψεων. Το σχέδιο για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος περιλάμβάνει τα εξής:

Αξιοποίηση των βιβλίων, των βοηθημάτων και του πρόσθετου διδακτικού υλικού, που υπάρχουν ως περίσσευμα από τα προηγούμενα χρόνια. 

Αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού που υπάρχει στο σύνολό του αναρτημένο στο διαδίκτυο. 

Οι μαθητές καλούνται μέσα από μία σχολική καμπάνια να προσκομίσουν τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς για να υποστηρίξουν τους συμμαθητές των άλλων τάξεων.
Το σύνθημα "δεν πάω με άδεια χέρια στο σχολείο, φέρνω τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς" είναι μια πράξη ευθύνης, αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς για κάθε μαθητή.


Στο μεταξύ, χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη τον φάκελο που του έχει αποστείλει η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, για την υπόθεση της καθυστέρησης στην έκδοση των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την προμήθεια χαρτιού για την έκδοση σχολικών βιβλίων.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τον Ιω. Καραβοκύρη να δοθούν εξηγήσεις στα ζητήματα που έχει θέσει η υπουργός Παιδείας, καθώς επίσης και να του διαβιβάσει -εφόσον υπάρχουν- νέα στοιχεία για την υπόθεση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου