Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Υπουργείο Παιδείας: Λειτουργία τμημάτων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, σε χώρους της μονάδας απεξάρτησης «18 ΑΝΩ»


Την οργάνωση και λειτουργία τμημάτων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, σε χώρους της μονάδας απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» στα Εξάρχεια, προβλέπει απόφαση που υπέγραψε η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά.

Σε αυτά τα τμήματα θα εντάσσονται πολίτες που είτε έχουν απεξαρτηθεί, είτε βρίσκονται στο τελικό στάδιο απεξάρτησης και εφόσον έχουν περάσει τρία χρόνια από την τελευταία εγγραφή τους στην αντίστοιχη σχολική μονάδα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Σύμφωνα με την απόφαση, η επιλογή των εκπαιδευτικών θα  γίνει με συνέντευξη από  ειδική πενταμελή επιτροπή - που θα είναι και υπεύθυνη για τη λειτουργία των τμημάτων-  και μετά από πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι μόνιμοι, να έχουν εκπαιδευτική εμπειρία τριών ετών, ενώ θα συνεκτιμάται η επιμόρφωση σε θέματα αγωγής υγείας, η υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας σε σχολεία και η εκπαιδευτική εμπειρία  σε μονάδες απεξάρτησης.

Οι εκπαιδευτικοί θα διατίθενται ή θα αποσπώνται στη μονάδα «18 ΑΝΩ» και θα τους ανατίθεται η εκπαίδευση των απεξαρτημένων ή υπό απεξάρτηση ατόμων ως υπερωριακή απασχόληση.

Πριν από την έναρξη των μαθημάτων, οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν υποχρεωτικά σε ταχύρυθμο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας, το οποίο θα υλοποιείται από τους εκπαιδευτές της θεραπευτικής κοινότητας.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου