Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Ελληνες μαθητές στην Ολυμπιάδα Αστροφυσικής

Από το Έθνος


Δύο Δραμινοί, ένας Αθηναίος, ένας Καλαματιανός και ένας Τρικαλινός, όλοι μαθητές λυκείου, αναχωρούν αύριο για την Κρακοβία της Πολωνίας, προκειμένου να πάρουν μέρος στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής

Δύο Δραμινοί, ένας Αθηναίος, ένας Καλαματιανός και ένας Τρικαλινός, όλοι μαθητές λυκείου, αναχωρούν αύριο για την Κρακοβία της Πολωνίας, προκειμένου να πάρουν μέρος στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής.

Την αποστολή συνοδεύουν ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. Γιάννης Σειραδάκης ως επικεφαλής της ομάδας, ο καθηγητής του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Λουκάς Ζαχείλας και η κ. Μαρία Κονταξή, ως παρατηρήτρια, από το ίδιο πανεπιστήμιο.
Μετά την υποδοχή από την τοπική οργανωτική επιτροπή στην Κρακοβία, οι μαθητές θα αναχωρήσουν για την πόλη Κατοβίτσε (70 χλμ από την Κρακοβία), όπου θα παραμείνουν μέχρι την ολοκλήρωση των δοκιμασιών της Ολυμπιάδας, στις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των καθηγητών και των μαθητών.
Η επιλογή
Η ελληνική μαθητική ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα επιλέχθηκε μεταξύ 120 μαθητών από όλη τη χώρα ύστερα από απαιτητικές εξετάσεις που ολοκληρώθηκαν σε τέσσερις φάσεις.

Κατά σειρά επιτυχίας οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι οι: Γιώργος Λιούτας από τα Τρίκαλα, Δέσποινα Παζούλη από τη Δράμα, Πάρης Τζιτζιμπάσης από τη Δράμα, Στέφανος Τύρος από την Καλαμάτα και Μάνος Βουρλιώτης από την Αθήνα.
Σημειώνεται ότι οι δύο πρώτοι μαθητές συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις και αναμένουν τα αποτελέσματα για να επικυρώσουν την εισαγωγή τους στο τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου