Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΟΛΜΕ: Σχετικά με τις επιλογές διευθυντών


ΠΡΟΣ :
-   την Υπουργό Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου
-   την Υφυπουργό Παιδείας  κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου              
-   τον Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ  Β. Κουλαϊδή

                        ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη την νέα επείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (18/7/2011) με την οποία  αποκλείονται από την επιλογή για σχολικούς συμβούλους  όσοι εξ αυτών επιλεγούν ως διευθυντές σχολείων. Στην εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας επικαλείται γι αυτό νέα ρύθμιση που θα ψηφιστεί  σε επόμενο νομοσχέδιο!!
            Με αυτή του την ενέργεια η ηγεσία του Υπ. Παιδείας ακολουθεί και στο θέμα της επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης και των διευθυντών σχολείων μια αλλοπρόσαλλη τακτική με στόχο τελικά τον πλήρη ιδεολογικό έλεγχο του σώματος των σχολικών συμβούλων  για να περάσει τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις  που ετοιμάζει. Η συνεχής  έκδοση εγκυκλίων ακόμη και μετά την έναρξη της διαδικασίας  αξιολόγησης  των υποψηφίων διευθυντών, τορπιλίζει τη διαφάνεια και τη νομιμότητα των επιλογών.
            Είχαμε επισημάνει με ανακοίνωσή μας από 8/6/11 που σύμφωνα και με το ν.3848/10 που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε  αλλά και με την κοινή λογική, οι επιλογές των σχολικών συμβούλων θα  έπρεπε  να  προηγηθούν αυτές των διευθυντών σχολείων.
            Απαιτούμε την  απόσυρση αυτής της εγκυκλίου  και την άμεση ολοκλήρωση  των διαδικασιών για την επιλογή των σχολικών συμβούλων πριν την έναρξη της νέας σχολικής  χρονιάς και πριν την  τοποθέτηση  των διευθυντών των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου