Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Με τον Α. Σαμαρά συναντήθηκαν οι Πρυτάνεις- «Πλήρης σύμπτωση απόψεων»

Συμφωνεί με τους πρυτάνεις και διαφωνεί με την κυβέρνηση όσον αφορά τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η ηγεσία της ΝΔ. 

Μετά την σημερινή συνάντηση του κ. Αντώνη Σαμαρά με την σύνοδο των πρυτάνεων και οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για «πλήρη σύμπτωση απόψεων». Στην δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος που συμμετείχε στην συνάντηση ανέφερε τα σημεία συμφωνίας με τους πρυτάνεις που είναι υπό συζήτηση με την υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «να φέρει το νομοσχέδιο στην Βουλή την 1η Σεπτεμβρίου προκειμένου να δοθεί χρόνος και στους πρυτάνεις αλλά και στη ΝΔ να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις». Επίσης ζήτησε «να μην επιμείνει το υπουργείο στην εκλογή πρυτάνεων με οποιοδήποτε άλλο τρόπο παρά μόνο από τον φυσικό τους χώρο, την ακαδημαική κοινότητα». Πρόσθεσε πάντως ότι χρειάζεται διαφάνεια και εποπτεία θέση με την οποία συμφωνούν και οι πρυτάνεις. 

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έβαλε και το θέμα της διάρκειας των σπουδών υποστηρίζοντας ότι στην Ευρώπη έχουν αρχίσει και αναθεωρούν την τριετή φοίτηση και στρέφονται στις τετραετείς σπουδές που στην χώρα μας ισχύουν. Η ΝΔ δεν έχει αντίρρηση στην θέσπιση Συμβουλίου Διοίκησης των πανεπιστημίων ούτε και οι πρυτάνεις υπό την προυπόθεση να προσδιοριστούν οι αρμοδιότητές τους κυρίως στον οικονομικό και εποπτικό τομέα και να μην θιγεί η ανάδειξη των πρυτάνεων από τον φυσικό τους χώρο. Ζήτημα υπάρχει σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο και σε σχέση με τις μεταβατικές διατάξεις που θα καθορίσουν τον χρόνο έναρξης ισχύος των αλλαγών.Η ΝΔ προτείνει οι διατάξεις που αφορούν την διοίκηση να τεθούν σε εφαρμογή μετά την λήξη της θητείας των πρυτάνεων. Συμφωνία καταγράφηκε και στην ανάγκη να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου