Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΕΟΠΠ: Πέντε απαντήσεις στους εκπαιδευτικούς των ΙΕΚ

Στη διάρκεια συνάντησης με το ΔΣ του Σωματείου Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών ο πρόεδρος του πρώην ΟΕΕΚ (νυν ΕΟΠΠ) κ. Καλτσάς –σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΑΕ- έδωσε τις ακόλουθες προφορικές παντήσεις:

α) Στο θέμα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων 2008-10, ο κ. Καλτσάς αρκέστηκε στη δήλωση ότι αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται συναντήσεις της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να λάβουν απόφαση για την αναγκαιότητα ή μη αναζήτησης νέων δικαιολογητικών. Ο κ. Καλτσάς μας είπε ότι αδυνατεί να μας πει πότε μπορεί να παρθεί απόφαση πληρωμής διότι δεν γνωρίζει αν τελικά θα χρειαστούν ή όχι περαιτέρω δικαιολογητικά.

β) Στην ερώτηση που του τέθηκε για την ευθύνη του χρέους του ΟΕΕΚ, μας είπε ότι προέκυψε από συσσώρευση.

γ) Για το θέμα της καθυστέρησης των συμβάσεων την εποχή που την διοίκηση των ΙΕΚ την είχε ο ΟΕΕΚ (μέχρι Δεκέμβρη 2010), ο κ. Καλτσάς έριξε τις ευθύνες στους/ις διευθυντές/ντριες και στην δυσκολία διαχείρισης του συστήματος.

δ) Για το θέμα των εξετάσεων πιστοποίησης που θα γίνουν τέλη Ιούνη μας είπε ότι ακόμα δεν έχει προκύψει Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καθορίσει το μισθολογικό των επιτηρητών/βαθμολογητών/εξεταστών.

Το Σωματείο καλεί τα μέλη του :

i) σε παράσταση διαμαρτυρίας Τετάρτη 8/6 (ώρα 11:00π.μ.) στην Επιθεώρηση Εργασίας (Δραγατσανίου 8 πλ. Κλαυθμώνος) για την παράνομη καθυστέρηση υπογραφής των συμβάσεων και για να γίνουν καταγγελίες.

ii) σε συνέλευση όλους τους εκπαιδευτικούς από οποιοδήποτε ΙΕΚ και αν εργάζονται στο ΔΙΕΚ Κορυδάλλου (Σολωμού 2-4) Παρασκευή 10-6 (16:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου