Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Οι μαθητές επιστρέφουν τα σχολικά βιβλία




Σήμερα παραδίδουν οι μαθητές τα σχολικά βιβλία-εφόσον το επιθυμούν-ενώ την περασμένη Παρασκευή στην πρωινή προσευχή οι Διευθυντές διάβασαν και σχετική επιστολή της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπ. Παιδείας, τα βιβλία αυτά θα φυλαχτούν σε κάθε σχολείο και θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011, εφόσον είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν,ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση. Η περίσσεια των βιβλίων που θα δημιουργηθεί, τονίζει στην εγκύκλιο το υπ. Παιδείας, θα ληφθεί υπόψη για τη μείωση των παραγγελιών της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου θα γίνει η βράβευση των σχολείων με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων.

Ούτε ένα ευρώ δεν στοιχίζουν τα σχολικά βιβλία

Λιγότερο από ένα ευρώ στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο , κατά μέσο όρο , η εκτύπωση του κάθε σχολικού βιβλίου, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων.

Ο Οργανισμός παράγει ετησίως περίπου 1.200 τίτλους βιβλίων για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε 45.000.000 αντίτυπα, για τα οποία απαιτούνται 16.000 τόνοι χαρτί και χαρτόνι. Τα βιβλία αυτά ο ΟΕΔΒ τα διανέμει σε 1.600 προορισμούς στην Ελλάδα και 600 προορισμούς στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου